banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 09 Avg 2025, 17:24

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 94 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 11 Jul 2008, 21:07 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Apr 2002, 01:00
Nema Varge u produžetku, možda pokupimo jednu loptu na startu :) Vujasinović je Bog!!!

Vrh

PostPoslato: 11 Jul 2008, 21:08 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Mar 2008, 20:03
@Harvester
Nemoj da si skeptik, ništa još nije gotovo...

Vrh

PostPoslato: 11 Jul 2008, 21:09 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Okt 2002, 09:33
Dobro je, preuranjeno sam nas oplakao :D (bilo je dva razlike) Ali mogli su bar da pobijede u regularnom toku da mi prođe listić. :angry4:

Vrh

PostPoslato: 11 Jul 2008, 21:11 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Tooo! Znao sam da je Šapić veliki igrač, čuva se za produžetke!

Vrh

PostPoslato: 11 Jul 2008, 21:15 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Ja ne znam kako oni srčani bolesnici...

Aaaaaajjjjjjjjjjjj majko draga....

Vrh

PostPoslato: 11 Jul 2008, 21:20 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Šta vam je, rekao sam već, finale SCG :D

Vrh

PostPoslato: 11 Jul 2008, 21:23 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

TOOOOOOOOOOOOOOOOO!!!!! Znao sam da ćemo da pobijedimo!!!

Vrh

PostPoslato: 11 Jul 2008, 21:24 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Maj 2007, 07:50
Jedva jbt...

Vrh

PostPoslato: 11 Jul 2008, 21:25 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

=D> =D> =D> =D> =D> =D> =D>
:blob2: :blob3: :blob2: :blob3: :blob2: :blob3:

Vrh

PostPoslato: 11 Jul 2008, 21:32 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Apr 2004, 22:12
...krvi su mi se napili...

DJ KRMAK
...i vrapčići...

nevidljivi problemi sada znam i koji neko nam je stavio drogu u heroin

Vrh

PostPoslato: 11 Jul 2008, 21:34 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Feb 2008, 14:09
Nicole je napisao:
=D> =D> =D> =D> =D> =D> =D>
:blob2: :blob3: :blob2: :blob3: :blob2: :blob3:

potpisujem...bravooo majstoriiiiii.....

Vrh

PostPoslato: 11 Jul 2008, 21:49 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Feb 2008, 14:09
sjajan je bio SASA MIKIC na RTS1 kad je rekao "sad Madjari i Hrvati mogu samo da zale sto se raspala drzavna zajednica jer bi se u protivnom neko od njih sigurno nasao u finalu"
kakav kralj :lol:

EPILOG

http://www.blic.co.yu/sport.php?id=48984#end

"Vaterpolisti Srbije plasirali su se u finale ovogodišnjeg EP u Malgi nakon što su posle produžetaka savladali reprezentaciju Mađarske rezultatom 8:7 (0:0, 3:1, 1:3, 3:3 / 1:0, 0:0)."
Duel timova među kojima nema nikakvih tajni, ali ima mnogo poštovanja protekao je u veoma opreznoj i tvrdoj igri u prvoj četvrtini. Odlične odbrane oba tima i sjajni Denis Šefik na golu Srbije nisu dozvolili strelcima da se razmašu pa je posle osam minuta igre na semaforu stajalo 0:0.

Druga deonica počela je slično prvoj, a prvi gol pao je tek na polovini. Sjajna akcija Srbije omogućila je Filipu Filipoviću da poentira i Srbija je povela sa 1:0. Kao da je meč počeo od tog momenta, a do kraja druge deonice timovi su se potpuno "otvorili", pa smo videli još tri gola.
Najpre je na minut i 15 do kraja Rađen povisio na 2:0, da bi nakon što je Mađarska smanjila na 2:1, kapiten Vlada Vujasinović vratio dva gola prednosti golom na 15 sekundi pre kraja.

Benedek je smanjio prednost Srbije na startu treće deonice, da bi nakon dva neiskorišćena napada Srbije Mađarska preko Kiša stigla do izjednačenja. Prvi gol za Srbiju u trećoj deonici postigao je, a ko drugi, nego kapiten Vlada Vujasinović.
Novo vođstvo Srbije, na žalost, nije dugo potrajalo. Taman je odlična odbrana naše reprezentacije sprečila lak gol Mađarske iz kontra napada, da bi usledio novi atak severnih suseda koji je Varga poretvorio u izjednačenje (4:4), postavivši konačnih 3:1 za Mađarsku u trećoj četvrtini.

Mađari su u prvom napadu poslednje deonice preko Kašaša uspeli da stignu do prvog vođstva na meču, da bi najefikasnij igrač turnira Aleksandar Šapić sa pet metara postigao svoj prvi gol na meču za novo izjednačenje (5:5). Mađarska je na polovini četvrte četvrtine stigal do vođstva od 6:5, a nakon što je izblokiran pokušaj Aleksanra Šapića Mađarska je preko Molnara stekla dva gola prednosti.
Ponovo je sjajni Vlada Vujasinović prelepim lob udarcem doneo tračak nade na tri i po minuta pre kraja, da bi nakon neiskorišćenog napad Mađarske Nikić propustio da sa pet, šest metara promaši izjednačenje. Fantastičan meč doneo je priliku i Mađarskoj da možda i reši meč, ali je udarac Kašaša na nešto manje od dva minuta pre kraja zaustavila prečka.
Usledila je kazna, a izjednačujući gol za Srbiju postigao je Vanja Udovičić na minut i po pre kraja. Srbija je u poslednjih 40 sekundi imala napad i igrača više, ali je prilika propuštena, dok na drugoj strani Mađarska nije uspela da iskoristi poslednjih 19 sekundi za pobedonosni gol, pa je meč otišao u produžetak.
Aleksandar Šapić postigao je drugi gol za vođstvo Srbije od 8:7 u prvom produžetku, a srećom po nas, Kašaš je na desetak sekundi pre kraja opet pogodio samo okvir gola.
Fantastična odbrana Denisa Šefika na startu drugog produžetka, pa onda i sjajna odbrana Filipa Filipovića omogućili su Srbiji da održi prednost do poslednjeg minuta, a Mađarska je u poslednjih šest sekundi ipak imala isuviše malo vremena da spreči plasman Srbije u veliko finale!
Vaterpolisti Srbije u nedečlju će u finalu igrati protiv debitnanta na EP, ekipe Crne Gore koja je ranije danas savladala Hrvatsku.

Crna Gora "srušila" svetkog prvaka

Vaterpolisti Crne Gore plasirali su se u finale Evropskog prvenstva u Malagi nakon što su večeras savladali aktuelnog svetskog prvaka reprezentaciju Hrvatske rezultatom 9:7 (1:2, 3:2, 2:2, 3:1).
Hrvatska je bolje otvorila meč i povela sa 2:0, da bi nakon dve odigrane četvrtine Crna Gora uspela da dođe do izjednačenja (4:4).
U trećoj deonici bilo je nerešeno 2:2, da bi Crna Gora u poslednjoj četvrtini uspela da na tri minuta pre kraja stigne do dva gola prednosti i plasmana u finale.
Mlađan Janović postigao je tri gola, Vladimir Gojković i Boris Zloković po dva, a Aleksandar Ivović i Nikola Janović po jedan pogodak.
Kod Hrvata, popularnih "barakuda", sedmorica igrača dala su po jedan gol."

u nedjelju veliko finale - Srbija:Crna Gora

Vrh

PostPoslato: 11 Jul 2008, 22:07 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Valjaće pripaziti Zlokovića, opasan je ko đavo i dobićemo brdo isključenja zbog njega. Takođe i Janović rešeta samo tako. Biće guravo.

Vrh

PostPoslato: 12 Jul 2008, 00:16 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2002, 17:28
Nije ovo baš dobro... Dobismo na suv kvalitet, ali sve je to nekako kilavo. Mađari su bili zreli za ubjedljiv poraz, a ono priglupim greškama, dozvoliše im da se vrate u igru. A Mađari k'o Mađari. Pusti ih da šutiraju tri puta i nakon toga pogađaće i iz nemogućih pozicija. Kad je Molnar pogodio ono šraubu, mislio sam da je gotovo. Samo... Neće Vujasinović igrati dovijeka, a ja sličnog igrača baš i ne vidim u najavi, da onako preuzima odgovornost u kritičnim trenucima i vuče cijeli tim. 35 je godina čovjeku i vjerujem da će mu Peking biti zadnje veliko takmičenje. Može biti da bi Vanja Udovičić bio dobar nasljednik, ali još mi nekako djeluje rezervisano.
U finalu sa CG bi trebalo da budu jasne dvije stvari. Vlada Gojković će vjerovatno da u isplivavanju uzme svaku loptu i ovo što je Harvester rekao za Zlokovića. I da... Porobić je ipak jače trenersko ime od Udovičića, pa valja biti oprezan. Prednost Srbije je svakako iskustvo sa velikih takmičenja i osvajanje medalja u kontinuitetu. Samo da ne dođe do opuštanja, zbog pobjede nad Mađarima, koji su, po običaju, smatrani za prvog i najvećeg konkurenta...

Vrh

PostPoslato: 12 Jul 2008, 00:27 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Vjerujem (tj. nadam se!) da naši ipak nisu toliko blesavi da opuste. Dosta ljudi znaju iz bivše nam reprezentacije, a i svjesni su kako su Crnogorci mlatnuli Hrvate. Jedan od ključeva u našoj igri (u napadu) bi trebalo da bude Šapić koji definitivno mora da se oslobodi i upućuje više šuteva prema golu, kao i da se popravi realizacija igrača više. Odbrana je bila dobra i nadajmo se da će takva i da ostane. Dosta će zavisiti i od sudijskog kriterijuma. Ja se nadam da će dopustiti nešto jaču igru jer bi inače Crnogorci mogli zbog Zlokovića da dobiju veliki broj isključenja. Naši centri jednostavno ne postoje. Protiv Mađara - čista nula. Ne znam tačnu statistiku za prethodne utakmice, ali mislim da je i tamo bilo nešto slično. Mi zapravo već sto godina jednostavno ne igramo na centre (iako je i taj pusti Zloković nekad bio u našoj reprezentaciji). Objektivno - Srbija je ipak bolji tim, sa mnogo većim brojem kvalitetnih igrača, pa ćemo valjda da dobijemo.

(Da se opet vratimo na ovo opuštanje - MOGLO bi da bude opasno ako naši povedu na početku 2-3 razlike i onda pomisle da je utakmica gotova. Crnogorci su, ako se sjećate, u prvom meču protiv Hrvata (onom koji su izgubili) preokrenuli 0:4 na 5:4, a danas su gubili 2:0 i pobijedili dva razlike. Dakle, ne ulazi im voda u uši kad gube, što je zanimljivo, jer ipak taj tim nije toliko iskusan, izuzimajući Veljka Uskokovića).

Vrh

PostPoslato: 12 Jul 2008, 00:44 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2002, 17:28
Citiraj:
Jedan od ključeva u našoj igri (u napadu) bi trebalo da bude Šapić koji definitivno mora da se oslobodi i upućuje više šuteva prema golu, kao i da se popravi realizacija igrača više.

O Šapiću je već bilo riječi na ranijim takmičenjima i mislim da mnogi smatraju da je odlaskom u Rusiju, malo unazadio svoju karijeru. Takva klasa od igrača, otišla je u ligu koja se po jačini klubova ne može uopšte porediti sa italijanskom i Šapić je izgleda malo izgubio formu. Istina, zaradio je ogromne pare, ali evidentno je da to nije onaj stari Šapić od prije par godina. To, i činjenica da protivnici na njega vrše neviđen pritisak. E sad tu se vraćamo na stručnost trenera. Nisam kompetentan da govorim o tome, ali mi se čini da je u vrijeme dok je reprezentaciju, tada SCG, vodio Porobić, i pogotovo prije njega Manojlović, bilo raznovrsnijih rješenja, kada recimo Šapiću ne ide najbolje. Bilo je dosta varijacija u igri i taktičkim postavkama, samo da se on raspuca i vrati u igru. Jednom sam čak gledao napadačku akciju, gdje je igrao centra. Dakle CG sigurno ima prednost na klupi (trenera), na centru, a tu je i ta rasterećenost, jer nemaju puno da izgube. Srbija definitivno djeluje kvalitetnije po imenima, ali problem na centru mogao bi da bude opasan i problem sa Zlokovićem, koji će sigurno nakupiti isključenja i Vujasinoviću i Udovičiću. Pouzdam se najviše u Dejana Savića, da tu obavi dobar posao.

Vrh

PostPoslato: 12 Jul 2008, 00:59 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Harvester je napisao:
Ispadosmo, zasluženo.... Još samo treba da nas u nedelju nabiju Hrvati i eto veselja

Harvester je napisao:
TOOOOOOOOOOOOOOOOO!!!!! Znao sam da ćemo da pobijedimo!!!

:wink:

Vrh

PostPoslato: 12 Jul 2008, 01:51 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

:D :wink:

Vrh

PostPoslato: 12 Jul 2008, 02:17 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Udovičić je naš najbolji odbrambeni igrač, a ko bi rekao, jedini nije građen kao većina vaterpolista!!!

Vrh

PostPoslato: 12 Jul 2008, 02:45 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Jul 2007, 23:45
Citiraj:
Mađarska četiri godine nije pobedila Srbiju u vaterpolu, a Kašaš je slikovito opisao dvoboje starih rivala u poslednje vreme: "Naše utakmice su uvek jako neizvesne, ali je kraj uvek isti: Srbija pobeđuje".

:lol: Kašaš je waterpolo Lineker...a mi smo " waterpolo Njemci" jeeeeeeeejjj

Inace sa Crnom Gorom ce biti isto ovako neizvjesno 1 gol ce da odlucuje vjerovatno...
A trebalo bi da organizuju sutra neko na brzinu privremeno ujedinjenje S i CG, pa da se ne odigra finale i fino nek podjele medalje svakome po pola zlatnih/pola srebrnih :P

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 94 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]