Elem, nisam znao da je ova provala dobila tako siroku publiku...
Desila se neke 1999-e, a ja sam sest godina kasnije cuo gotovo neizmjenjenu verziju, od osoba 4 godine mladjih, i nepovezanih sa mojom osnovnom skolom. Sto ce reci, poprimilo je kultne razmjere

Svjedok sam "iz prve ruke", tako da je ovo autenticna verzija, ako ste vec culi neku drugu

Osnovnoskolska ekskurzija, rana jesen 99-e, hotel Slovenska plaza u Budvi... Moj drugar iz razreda, Dejan Dakic, zvani jos i Kajboj, je bacio oko na djevojku koja se svidja i meni... Nakon logisticke podrske njenih prijateljica, otkrivamo da je doticna zagrijanija za Dejana, pa ja drugarski prepustam priliku i savjetujem da skokne do nje, malo da popricaju, ovo-ono, da vidi kakvo je stanje i ako ima prolaz, da "je pita", Iliti "da je pita da se skontaju", tako se to u ono vrijeme govorilo

Prolazi nesto preko pola sata, prevali se i cetrdesetak minuta, Kajboj se vraca... Nasa ekipa sjedi ispred ulaza, nas 7-8, zabavljeni nekim pricama, a svi u iscekivanju rezultata...
Dejo prilazi meni, kao savjetodavcu, mi nestrpljivo navaljujemo sa pitanjima...
Te "sta je bilo", "kako je proslo", "sta si joj rekao"...
E onda je uslijedio URAGAN, dakle, meni je i dan danas neprijatno prevaliti rijeci koje je on tvoj djevojci rekao u kljucnom momentu:
"Pa ono bio sam kod nje u sobi, pricali smo..."
"I, i, jeste se skontali, jesi je pitao, sta si rekao???"
"Pa rekao sam joj: ja te volim, ja te pitam!"
Dakle ljudi moji, da ste vi vidjeli koje je to padanje bilo, znaci ljudi su se ODUZELI od smijeha, to je buknulo kroz hotel u roku od 2 minute, ma neopisivo nesto, pocascen sam sto sam bas ja bio sretnik kome je licno Dejo uputio te rijeci
Koja je on legendica, tada je sa svojih 14 godina bio onaj pravi naivni neiskvareni djecak koji nije pojma imao o tim nekim shemama i shemicama, ali ovakav domet niko nije mogao ni da zamisli. Daka legendo ako procitas ovo ne ljudi se, znas da mi volimo naseg Kajboja

Ako neko zna provala ovakog kalibra, a da je bio licno prisutan (a ne "cuo ja od jednog druga da je kod njegove sestre..."), neka podijeli sa nama ovavke radosti