Ma dobro, po mom misljenju nek izlaze vani u gacama (mislim na djevojke) ako hoce, to je njihova stvar, ne smeta mi, bar imam u sta gledati kad sjedim u nekoj od mnogobrojnih kafana....iako sobzirom na svoje godine,ipak malo pretjeruju....ne razumijem samo u sta njihovi roditelji gledaju kad ih pustaju iz kuce...
Ali sto se tice faxa i dolazenja u sorcevima na ispite....mislim da treba ipak postojati odredjena kultura, mislim da se treba shvatiti cilj i namjena te ustanove....
Naprosto po meni nepisano pravilo je da na ispit neces doci u sorcu i papucam, ipak se ne ide na plazu vec na ispit...po meni to je osnovna kultura (da je nazovem kucna kultura) koje bi se (moralo) trebalo pridrzavati....
Citiraj:
Smatram da se treba znati pravilo oblacenja, ali prvo pravilo PONASANJA, ne samo u "pojedinim" institucijama nego uopste, u kaficima, na ulici, u parku.
Jednom sam gledala jednu emisiju kada je gost izjavio "da kulturna osoba nikad nije provokativna, jer se adekvatno ponasa na datom mjestu u datom trenutku".
Takva, kulturna osoba, nikad nece izaci vani polugola, sem naravno ako ide na bazen i sl, a ni tad...
Meni ne smeta ko je sta obukao sve dok meni ne gadi zivot, a pojedine stvari mi itekako gade.
Evo, recimo, sjedim u kaficu, a cura skida papuce i stavlja svoje uparene noge na stolicu! Isto se desava u autobusu kada se ljudi vracaju sa bazena. Pa kako bi bilo da svi izujemo svoju obucu i stavimo noge drugima pod nos?
Vadim rodni list, a na ulaznim vratima stoji baba u grudnjaku i presvlaci majicu, uz izgovor "obukla sam ju naopacke". Jbt, pa na bazenu ljudi pokusavaju da budu provokativni, a kamoli na fakultetima i na ulici. To je sve do opste kulture, jer ako ti roditelji nisu dali osnovni odgoj onda valjda znas sta je vulgarno, provokativno, neadekvatno, ruzno...roditelji te odgajaju do odredjene dobi a kasnije sam mozes zakljuciti neke stvari!
Sad kao 40 stepeni....pet cm krace mnogo ce biti hladnije.
Ma potpisujem.