banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 08 Avg 2025, 15:32

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 211 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3, 4, 5 ... 11  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 06 Jul 2008, 20:17 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Jun 2002, 21:41
Свака част на овоме, кад видим да неко ми на факултет упадне у мајици без рукава, шортсу који више личи на боксерице или папучама, наглавачке би га избацио: Забрањен улаз у шортсевима и папучама

Vrh

PostPoslato: 06 Jul 2008, 20:27 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Kodeks oblačenja je stvar bonotna!

Eto na primjer Ekonomski fakultet ima kodeks oblačenja, ali ga niko ne poštuje!

Sud ima sudsku policiju koja će ti zabraniti ulaz u zgradu , na fakultetu toga nema!

Vrh

PostPoslato: 07 Jul 2008, 01:55 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Feb 2002, 01:00
Neki red se mora znati, ali cemu pretjerivanje?
Pa ljeto je i ne vidim sta je to tako strasno u sorcu. :-?
Ili kratkoj suknji?

Palamude o glupostima umjesto da se pozabave bitnijim stvarima.
Mislim da je veca sramota za fakultet kad asistenti i profesori ne znaju svoj maternji jezik, vec pricaju kao da imaju 4 razreda osnovne skole - dvi, up'o i slicno...kad komentarisu kakvim automobilima dolaze studenti na faks i slicno...
Sto se tice opstine i slicnih institucija, bolje da se pozabave svojim zaposlenicima kojima kancelarije vise prazne, a u opstini recimo poneke i otkljucane - pa mozes uci unutra i napraviti rusvaj, pokupiti nesto od papira sto se tu nalazi, a nekom sigurno treba, te se lagano isetati...

Neke zenske majice bez rukava (a bogme i muske) su skroz pristojne.
A o dekolteima je ponekad i tesko raspravljati, jer ista majica na dvije cure moze biti sasvim korektna (ako je cura daskara) i jako izazovna (ako cura ima cime ispuniti dekolte). :D

Ali valjda nam je u zemlji tako dobro i sve stima, da je najveci problem ostalo oblacenje. :D
Jadna Lady Di, ona (a ni njeni savjetnici i stilisti) ocito nije imala pojma da je kratka suknja nepristojna i za Banjalucku sirotinju, a kamoli za jednu princezu.

Slika

A sta tek reci sto ovdje nema rukava? Evo ja se cudom cudim. :D

Slika

Sreca pa za zivota nije morala ulaziti u nasu opstinu i slicne institucije. :D
A tu srecu imaju i razne zivuce :D dame raznih kraljevskih obitelji koje na mnogo znacajnije ceremonije od ulaska u nasu opstinu, sud ili faks dolaze u suknjama iznad koljena i golih ramena. :D

sportski magazin

Bestija NeOpravljiva!!!

Vrh

PostPoslato: 07 Jul 2008, 08:30 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 22 Mar 2006, 18:16
mala debilana ..

Vrh

PostPoslato: 07 Jul 2008, 09:44 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Nov 2006, 15:16
medi je napisao:
Свака част на овоме, кад видим да неко ми на факултет упадне у мајици без рукава, шортсу који више личи на боксерице или папучама, наглавачке би га избацио

Za razliku od prethodnika, slažem se sa tobom.

Stvarno je neumjesno da student ili profesor (ili asistent) dođe na predavanje, ispit...na Univerzitet u papučama i sportskoj majici bez rukava (tzv. atlet majici) kao da je krenuo na plažu.

Srednjevekovni naucnik je tvrdio da je zemlja okrugla i da se okrece oko sunca. Za to je cula Sveta Inkvizicija i on beše izveden pred Sud i osuden. Kazna je bila strašna. Odveli su ga do kraja Sveta i gurnuli u ambis.

Vrh

PostPoslato: 07 Jul 2008, 09:53 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Jun 2004, 12:32
DELLBOY je napisao:
medi je napisao:
Свака част на овоме, кад видим да неко ми на факултет упадне у мајици без рукава, шортсу који више личи на боксерице или папучама, наглавачке би га избацио

Za razliku od prethodnika, slažem se sa tobom.

Stvarno je neumjesno da student ili profesor (ili asistent) dođe na predavanje, ispit...na Univerzitet u papučama i sportskoj majici bez rukava (tzv. atlet majici) kao da je krenuo na plažu.

slažem se.

Ova paralela što je ventilator narpavila... porediti dizajnersku haljinu od par destina hiljada funti striktno konzervativnih linija i kroja ( usprkos dekolteu i blagoj zadignutosti na pola koljena) , i atletsku maju uparenu s boksericama i plastičnim papučama je više nego smiješno.

ja bih uvela kodeks kako se i po gradu može hodati ( ulica), a kamoli fakultet. Malo zdravog razuma, kultivisanosti i kućnog odgoja trebalo bi biti dovoljno za svakog pojedinca da se ne pojavljuje u gradu u izdanjima " sad sam ustao iz kreveta", ili " stavio sam sve stvari u mašinu za veš, samo ovo ostalo što je na meni", ili " idem na pregled kod ljekara, a želim tamo da izbjegnem svlačenje jer me nervira" itd..

Nažalost, izgleda da zdravog razuma svima manjka. :D :)

Vrh

PostPoslato: 07 Jul 2008, 10:05 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 22 Mar 2006, 18:16
ako cemo vec o zdravom razumu .. 40 stepeni hlace patike majica dugih rukava .. aha

Vrh

PostPoslato: 07 Jul 2008, 10:07 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

i see dumb people je napisao:
ako cemo vec o zdravom razumu .. 40 stepeni hlace patike majica dugih rukava .. aha

ne trebaš dugi rukav, al nemoj u atletskoj majici, to podsjeća na pidžamu

ne trebaju duge hlače, al nemoj šorc gdje ti se guzica i jaja ocrtaju

Sad ja treba da učim odraslog čovjeka kako se oblači? Šta su mu roditelji radiili 20, 30 godina?

Vrh

PostPoslato: 07 Jul 2008, 11:56 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Nov 2006, 15:16
Primjer: lanena ili pamučna košulja kratkih rukava i lanene hlače cca 100KM

Valjda svaki student može toliko da izdvoji. (kad može da ispija svaki dan kafu i deci soka, može valjda i za garderobu da izdvoji)

Drugačije je kad odeš u majici kratkih rukava (npr, polo majica) i farmerke, cipele ili patike nego kad odeš u papučama i atlet majici

Srednjevekovni naucnik je tvrdio da je zemlja okrugla i da se okrece oko sunca. Za to je cula Sveta Inkvizicija i on beše izveden pred Sud i osuden. Kazna je bila strašna. Odveli su ga do kraja Sveta i gurnuli u ambis.

Vrh

PostPoslato: 07 Jul 2008, 11:59 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

DELLBOY je napisao:
Primjer: lanena ili pamučna košulja kratkih rukava i lanene hlače cca 100KM

Valjda svaki student može toliko da izdvoji. (kad može da ispija svaki dan kafu i deci soka, može valjda i za garderobu da izdvoji)

Drugačije je kad odeš u majici kratkih rukava (npr, polo majica) i farmerke, cipele ili patike nego kad odeš u papučama i atlet majici

ma naravno... u pitanju su kako krojevi, tako i materijali.. ne možeš ići u materijalu od kojeg se pravi pidžama i donji veš, ipak.. :oops: :-?

košulje kratkih rukava, hlače neke ljetne itd... al baš u gaćama i atlet maji i plastičnim papučama, pa meni nek se student tako pojavi, da sam asistent, ja bih smatrala da me omalovažava i zajebava.

dosta ljudi hoda užom zonom centra kao da su pošli na plažu... :confused1: :-?

Vrh

PostPoslato: 07 Jul 2008, 13:39 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2002, 01:00
I treba tako. Neki na ispit izlaze kao da su krenuli u disko klub ili teretanu. Nemaju ni minimuma kulture odijevanja.

Vrh

PostPoslato: 07 Jul 2008, 13:45 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2002, 08:33
nije samo na ispit, dolaze i na predavanja tako
ja sam za, ipak se od akademskog gradjanina ocekuje da bude primjeren

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

PostPoslato: 07 Jul 2008, 14:35 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Feb 2006, 17:32
Citiraj:
"Građani moraju da poštuju neka osnovna pravila kada ulaze u Gradsku upravu. Prije svega, nije pristojno u ovakvu instituciju ulaziti kao da ste pošli na plažu. Zbog toga ulaz nije dozvoljen u šortsevima, atletskim majicama, papučama, odnosno onima koji su neprikladno ili vulgarno obučeni", kazao je Šajić dodajući da su pravila manje stroga za građane koji dolaze u kancelariju u prizemlju, gdje se vrše ovjere, vade uvjerenja i slično.

Iskreno, ovo mi je stupidno totalno. Granice moraju postojati, tu nema dileme, ali vraćati nekoga ko je na 40 stepeni obukao kratku suknju ili šorts i papuče i krenuo u Gradsku upravu ili na fakultet..

Ko će uopšte da određuje da li se neko obukao ko za plažu i ko ima pravo uopšte da se bavi ukusima?
I kako će neko objasniti nekoj nepismenoj babi sa sela da treba da se vrati na selo i obuje cipele pošto ne smije u papučama ući u zgradu Administrativne službe...

Mislim, i meni je glupo kad cura stane u red u banci i jede picu, ali rijetki su to slučajevi da bi sad trebalo da se uvode neka rigorozna pravila. Pravila neka postoje da ljudi znaju za njih, ali nepotrebno je da neko stoji na ulazu i vraća ljude - što se mene tiče, to je ono što je nepristojno.

Važno je da mi, mali ljudi, uvijek moramo da poštujemo neka pravila i budemo ponizni pred Institucijama!

Vrh

PostPoslato: 07 Jul 2008, 14:43 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

zanimljivo stajaliste, ali ova pravila su postojala odavno, samo ih je rat "uklonio"
neka pravila ponasanja ipak moraju da postoje

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

PostPoslato: 07 Jul 2008, 14:46 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

nema to veze s poniznošću, već sa osnovnom kulturom. a i u pitanju je prosto građanska svijest i briga da onom drugom ne smrdiš, ne jedeš picu, ne izgledaš kao da si tek usto iz kreveta, itd... ipak se od ozbiljnih institucija ne smije praviti cirkus. Što se tiče babe sa sela, svaka baba sa sela ima nekog ko živi u gradu, pa je taj neko dužan da joj uputi par savjeta, podesno je obuče, itd..

Vrh

PostPoslato: 07 Jul 2008, 14:51 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Eto npr. Srbijanci su zaveli red prošle godine u skupštini. Mnogi novinari su se iznenadili kada nisu mogli u patikama ući u skupštinu. Jedan novinar se naparvio pametan i ušao u skupštinu sa opancima i jelekom i gle čuda nisu ga vratili sa vrata jer je to srpska tradicionalna nošnja!

Svaka čast!

Vrh

PostPoslato: 07 Jul 2008, 14:56 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jun 2004, 22:02
Nije u pitanju ukus.. bitno je postovanje institucije.
Dobro se zna sta je suknja "pristojne duzine". Na toj gore slici Lady D uopste nije u nepristojnoj suknji. Do koljena, ili 5 cm iznad se racuna kao pristojna. Sto se tice njenog dekoltea, isto nije napadan, stavise, nije V izrez nego ravan... Tako da tu komentaru nije mjesto.
Naravno da se treba znati kako se ulazi u institucije. Ja sam za kodeks.

Vrh

PostPoslato: 07 Jul 2008, 15:13 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Feb 2006, 17:32
"Poštovanje institucija" - meni recimo to smiješno zvuči.
Institucije su tu da budu nama na usluzi, a mi ih doživljavamo kao nešto što je iznad nas i što treba da poštujemo - koliko puta sam doživjela i doživljavam i danas u tim istim institucijama nepoštovanje od strane "pristojno" obučenih zaposlenika.

Ponavljam, u redu je da postoje i da se poznaju pravila, ali zaustavljanje i vraćanje na vratima Administrativne službe mi nije primjereno (osim u nekim stvarno nenormalnim ekstremnim slučajevima, ne mogu da se sjetim primjera :)).

Vrh

PostPoslato: 07 Jul 2008, 15:17 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

meni recimo isto muškarci u toplessu po ulicama = neprimjereno.

to mogu samo da tolerišem na plažama, moru, itd... nikako u biznis centrima. al BL možda to i nije? Ako jeste, onda topless nikako ne ide u taj kontekst.

Vrh

PostPoslato: 07 Jul 2008, 15:24 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Frieda je napisao:
"Poštovanje institucija" - meni recimo to smiješno zvuči.
Institucije su tu da budu nama na usluzi, a mi ih doživljavamo kao nešto što je iznad nas i što treba da poštujemo - koliko puta sam doživjela i doživljavam i danas u tim istim institucijama nepoštovanje od strane "pristojno" obučenih zaposlenika.

Ponavljam, u redu je da postoje i da se poznaju pravila, ali zaustavljanje i vraćanje na vratima Administrativne službe mi nije primjereno (osim u nekim stvarno nenormalnim ekstremnim slučajevima, ne mogu da se sjetim primjera :)).

znaci ako je institucija nama na usluzi mi trebamo k`o krkani da se ponasamo ?
to je sasvim normalno svuda u svijetu jedino se u Bosni neko buni

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 211 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3, 4, 5 ... 11  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]