banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 12 Avg 2025, 22:47

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1064 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33 ... 54  Sledeća

Sampion F1 za sezonu 2008 ce biti...
Raikkonen 57%  57%  [ 38 ]
Hamilton 36%  36%  [ 24 ]
Alonso 7%  7%  [ 5 ]
Ukupno glasova : 67
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: F1 Sezona 2008
PostPoslato: 26 Jun 2008, 13:46 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
Kad oni prestanu da kukaju, ja cu prestati da podjebavam, al eto ja cu i bez toga prestati da podjebavam :D :D :D

Vrh

PostPoslato: 03 Jul 2008, 16:43 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Maj 2007, 07:50
Dejvid Kultard se povlaci iz F1!

COULTHARD NAPUŠTA SVIJET FORMULE 1

David Coulthard danas je objavio kako će mu ova sezona biti posljednja u 15-godišnjoj F1 karijeri.

37-godišnji Škot, koji je na F1 utrci debitirao 1994. godine u Williamsu, nakon pogibije Ayrtona Senne, trenutno vozi za Red Bull Racing, kojemu se pridružio 2005. godine. Zadnju, od ukupno 13 ostvarenih pobjeda tijekom 15-godišnjeg natjecanja u Formuli 1, Coulthard je osvojio na V.N. Australije 2003. godine s McLaren-Mercedesom, momčadi u kojoj je dosegao vrhunac svojih performansi.

"Danas bih volio objaviti svoju odluku o povlačenju iz utrkivanja u Formuli 1 na kraju ove sezone," izjavio je Coulthard. "Ostat ću aktivan u sportu kao savjetnik Red Bull Racinga, koncentrirajući se na testiranje i razvoj bolida.

Otvorenih sam misli glede ponovnog natjecanja u budućnosti, u nekom drugom obliku motosporta, stoga definitivno još ne vješam svoju kacigu.

Ponosan sam na svoj posao u Red Bull Racingu i nastavit ću se utrkivati s jednakom usredotočenošću do posljednjeg kruga u Brazilu. Nakon toga, nastavit ću pomagati momčadi u njenom razvoju i približavanju njihovom najvišem cilju - pobjeđivanju na utrkama."

Vrh

PostPoslato: 04 Jul 2008, 10:20 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Kao sto sam i predvideo, zavrsava karijeru, ali ostaje u Red Bull-u. Eto sad da vidimo kako ce se Vettel snaci u malo boljem bolidu

Vrh

PostPoslato: 05 Jul 2008, 00:52 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Mar 2007, 02:36
Kultard je zreo za penziju,pametna odluka... nego ljudi ispunite formular za nagradnu igru na ovom sajtu: http://www.batterydrink.com/pitlane/
Battery,inace sponzor Williamsa vodi 10 najsretnijih da voze bolid Williamsa u Francuskoj 8)
Ako mene izvuku plakace za Takuma Satom, kako cu ja bolid da im razlupam :lol: :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 05 Jul 2008, 08:58 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Ja te upitnike sto te vode na trke ispunjavam gdje stignem, valjda ce me ubosti jedna za 10-20 godina :)

Vrh

PostPoslato: 05 Jul 2008, 08:58 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Svidja mi se to sa Sato sanom, mogao bi i ja da mu budem konkurencija :D :D :D

Vrh

PostPoslato: 05 Jul 2008, 14:17 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Citiraj:
HEIKKI KOVALAINEN NA BRITANSKOM POLE POSITIONU

Na kvalifikacijama za V.N. Velike Britanije, Heikki Kovalainen je u velikom stilu ostvario prvi pole position u karijeri.

Finac je završio na vrhu poretka pola sekunde ispred ostalih vozača, koje predvode izvrsni Mark Webber, Kimi Raikkonen i domaća zvijezda, Lewis Hamilton.
Iz trećeg startnog reda, sutrašnju će utrku startati Nick Heidfeld i Fernando Alonso, nakon kojih slijede Nelson Piquet, Felipe Massa i Robert Kubica, koji zbog još nepoznatih razloga nije sudjelovao u posljednjoj rundi.

Kiša koja je počela padati pet minuta prije kraja prve kvalifikacijske runde nestala je prije samog početka druge runde, u kojoj su ispali: David Coulthard, Timo Glock, Sebastien Bourdais, Jarno Trulli i Kazuki Nakajima.

Posljednjih pet startnih pozicija za sutra su rezervirali: Rubens Barrichello, Jenson Button, Nico Rosberg, Adrian Sutil i Giancarlo Fisichella.

Bravo za Heikkija, Hertzogovi losi :lol:

Vrh

PostPoslato: 05 Jul 2008, 15:05 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Gde losi, vazno je da je Kimi ispre Hamiltona koji je ocajno odvezao kvalifikacije. Ne moze da izdrzi pritisak pa to ti je. Ima jos vremena da uci. Veber je verovatno dosta laksi mada se ja nadam da ce ga kimi preci na startu jer ide sa cistije strane, a i Ferrari je dosta dobar na tim startovima, samo da kise ne bude na pocetku jer ce ludi Kimi da proklize. Zao mi Kubice, a verovatno da je i Masa imao nekih problema. Ja sam zadovoljan kvalifikacijama, ponajvise zbok Hamiltona :D :D :D

Vrh

PostPoslato: 05 Jul 2008, 15:07 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Treba gledati realno, Hamilton je bio ispred Kimija sve do Q3. Webber ce sigurno prvi u box a onda Lewis vs. Kimi :D

Vrh

PostPoslato: 05 Jul 2008, 15:18 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Sve ce nam se sutra samo reci. Veber ce imati ogromnu ulogu, ako ga kimi prodje, a hamilton ne, onda bi se mogla napraviti razlika koju bi posle tesko stigao, ali sve cemo videti sta ce da bude

Vrh

PostPoslato: 05 Jul 2008, 15:29 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Nov 2006, 15:16
Ma fak. Zašto Kubica nije izašao u finalnom krugu kvalifikacija???

Srednjevekovni naucnik je tvrdio da je zemlja okrugla i da se okrece oko sunca. Za to je cula Sveta Inkvizicija i on beše izveden pred Sud i osuden. Kazna je bila strašna. Odveli su ga do kraja Sveta i gurnuli u ambis.

Vrh

PostPoslato: 05 Jul 2008, 16:24 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Mar 2006, 11:25
Ferrari je bio vidno slabi od mercedesa. Ako do sutra nesto ne srede nevjerujem do se mogu nadati prvoh mijesta.
Ako bude kise moguce da cemo vidjeti Vettel u prva tri.

Vrh

PostPoslato: 05 Jul 2008, 16:46 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Nemanja666 je napisao:
Ferrari je bio vidno slabi od mercedesa. Ako do sutra nesto ne srede nevjerujem do se mogu nadati prvoh mijesta.
Ako bude kise moguce da cemo vidjeti Vettel u prva tri.

Tad je sve moguce :)

Vrh

PostPoslato: 05 Jul 2008, 17:03 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

DELLBOY je napisao:
Ma fak. Zašto Kubica nije izašao u finalnom krugu kvalifikacija???

Nemam pojma sta mu je bilo, nesto se pre izlaska zalio na balans i onda kada su trebali da mu stave gume za finalni krug krenuli su nesto da letaju oko zadnjeg dela bolida i ispade neka frka u boksu pa su na kraju odustali tako da nije ni izasao u zadnjih 5 min na stazu

Vrh

PostPoslato: 05 Jul 2008, 17:08 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Citiraj:
British GP: BMW F1 Qualifying Recap - 'Problem At the Rear' For Kubica
It was mixed fortunes for the BMW Sauber F1 Team drivers in qualifying for the British Grand Prix at Silverstone. For Nick Heidfeld it was a good day, as fifth fastest means he equalled his previous best performance of 2008 from Melbourne. However, the reverse happened to Robert Kubica, as a problem with his car in the last part of qualifying meant he was tenth fastest, and this is his worst performance of the season.
Nick Heidfeld: BMW Sauber F1.08-07 / BMW P86/8

Qualifying 5th, 1:21.022 min (3rd Practice: 15th, 1:22.916 min)

“I’m quite happy with fifth because it just continues a positive trend which began in qualifying in Magny-Cours, and confirms all our efforts and work have paid off. I can now manage again to heat up the tyres properly and get them to work, but we shall continue to work on this subject. In Q2 Robert and I where just separated by two hundreds of a second. Generally my car was a lot better today than on Friday. However, on my last lap in Q3 it felt a little bit strange, so we have to find out what this was. I think we shall have an exciting race tomorrow. There is a high chance of rain!”

Robert Kubica: BMW Sauber F1.08-03 / BMW P86/8

Qualifying 10th, 1:19.788 min (from Q2) (3rd Practice: 19th, 1:23.282 min)

“It was a difficult qualifying in the end. Finally we were on the right pace. Qualifying 1 was good and qualifying 2 was even better, as the first time on option tyres was very good. I backed off in the last sector to just bring the car home, and it was still enough to be two or three tenths off the McLaren time. In qualifying 3 I went through the first sector without any problems, but then I felt the same problem at the rear I felt on Friday. Now we have to analyse everything and see what is going on.”

Mario Theissen (BMW Motorsport Director): “Up to the top ten qualifying session everything went according to plan, but then Robert aborted his lap in Q3 because he realised he had a technical problem with the car. Unfortunately time was too short to analyse the problem during the session and get him back out on the track. It is a shame because both drivers were strong, which is proved by Nick’s fifth place. It was a very good performance by him.”

Willy Rampf (Technical Director): “Both our drivers were well on their way in the first two qualifying sessions, and only needed a single lap to easily advance into the final stage of qualifying. However, in Q3 Robert couldn’t complete his fast lap, and over the radio told us about a technical problem with the car. Nick’s performance was impressive and put him fifth fastest. We are all very happy about that. The weather prediction for tomorrow is mixed. We are prepared for anything that might come.”

Citiraj:
Massa laments costly pitstop problem
Felipe Massa says he could have qualified in the top four for the British Grand Prix if not for a problem in the dying moments of qualifying.

The Ferrari driver will start from a season-worst ninth place after being unable to complete his final run because of a problem to release a tyre from his car ahead of his last flying lap.

Massa, leading the championship for the first time in his career, believes he is in for a difficult race tomorrow, but the Brazilian has vowed to do his best to score a good result.

"It's a real shame ending up ninth on the grid because of a problem with my pitstop," said Massa. "I lost so much time as the mechanics had trouble changing the right rear wheel and I was unable to start my second run.

"I think I could have done a good time, maybe not enough to take pole but at least good enough for a place on the front two rows.

"There was a lot of wind today and the balance of the car was not as good as yesterday and we were not as quick as at last week's test.

"Tomorrow I can definitely expect to be fighting all race long to move up the order and I will do all I can to bring home a good result: but it won't be easy."

Eto za Masu i Kubicu sta je bio problem

Vrh

PostPoslato: 05 Jul 2008, 17:30 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 29 Sep 2007, 10:51
Masa je novi sampion f1 samo ako ne bude imao problema kao prosle godine

Vrh

PostPoslato: 05 Jul 2008, 17:42 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Sve gledam danas one bolide Williamsa i kontam,joj ako se nekom od nas posreci... :iroc: :lol: :lol: :lol:
Heikki,prvi pole position :hello1: Nadam se sutra njegovoj pobjedi,da se malo trgne covjek 8)

Vrh

PostPoslato: 05 Jul 2008, 18:37 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Iskreno i ja bi voleo da Kova pobedi, kad je mogao Kubica moze i on. Cela trka je na njemu jer ima sve sto mu treba. Samo se bojim da se malo vise ne posvete Hamiltonu jer starsno zele da on pobedi na ovoj stazi

Vrh

PostPoslato: 05 Jul 2008, 18:54 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Mislim da ce Ron Dennis dopustiti Kovalainenu isto sto je i Hamiltonu prosle godine.Ravnopravan status.Kovi hitno treba pobjeda da dobije samopouzdanja.U zadnjim trkama se mogla primjetiti njegova nezainteresovanost.Eventualna pobjeda bi dosla u pravi cas,da ga malo trgne.
Gledam prognoziraju kisu na samom startu trke.. Ako bude padala,bice svega na VN Britanije :)

Vrh

PostPoslato: 06 Jul 2008, 14:52 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Odlicna trka, cestitke Hamiltonu na odlicnoj voznji i napokon na pobedi na domacoj stazi koju je toliko zeleo. Opet se moj strah za Ferrarijevu taktiku pokazao tacnim, jednostavno na kisnim uslovima krenu da rade gluposti i sam su sebi upropastili trku. Taman kad je Kimi stigao Hamiltona oni OPET odlucuju da se kockaju i naravno OPET grese. Dobro je na kraju i prosao.
U svakom slucaju jos zanimljivije prvenstvo, imamo 3 vozaca sa 48 i jednog sa 46 bodova

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1064 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33 ... 54  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]