banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 09 Avg 2025, 08:22

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 92 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3, 4, 5  Sledeća

Za koga ste navijali i zasto ?
Hrvatska 28%  28%  [ 8 ]
Turska 38%  38%  [ 11 ]
Neutralan 34%  34%  [ 10 ]
Ukupno glasova : 29
Autoru Poruka
 Tema posta: Hrvatska - Turska
PostPoslato: 22 Jun 2008, 09:10 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2002, 22:04
Za koga ste navijali i zasto ?

Beckett: We're in another galaxy. How much more out can you get?

Vrh

Tema posta: Re: Hrvatska - Turska
PostPoslato: 22 Jun 2008, 10:05 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Jun 2004, 12:32
navijla za Hrvatsku, jer su objektivno bili bolji tim, tokom regularnog dijela utakmice, pa i u produžecima. Mada su i Turci dobri, ali ovi su mi se više dopadali po igri.. nikakve druge konotacije, čisto fudbalski razlozi.

Vrh

PostPoslato: 22 Jun 2008, 10:22 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Ne pratim fudbal, i uglavnom mi je svejedno ali sam gledao sami kraj i onako navijao za 'susjede'.

Mislim iz sazaljenja jer sam slutio kako bi na kraju mogli izgubiti.

Vrh

PostPoslato: 22 Jun 2008, 10:25 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
Glasao za Tursku, mada nisam ni za njih navijao nego protiv Hrvata. Dosta ih vise, gori su od nacizma, nabili su propagandu kao niko, svestenici mole za pobedu deca u katolickim domovima i skolama sa casnim sestrama mole samo za pobedu i oblace se u sahovnicu, unuka dedi ofarbala auto u kockice, baka unuku izlepila bicikl kockicama... Preterali su Dr Gebels im nije ravan... Nek su ispali da ih malo spuste na zemlju :fist: :fist: :fist: :fist: :fist: :fist:

Vrh

PostPoslato: 22 Jun 2008, 10:29 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 09 Feb 2008, 17:40
Ja sam navijala da oba tima izgube.

Vrh

PostPoslato: 22 Jun 2008, 10:42 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 21 Jun 2008, 18:21
nisam gledao utakmicu, ali sam gledao hrvate i kilometarske kolone koje su pravili kroz sloveniju kad su isli na utakmicu, svaka cast navijanju i sam navijam za srbiju ali to je fanatizam to je bolest,hvala bogu pa su ispali na vrijeme, sta bi se desilo da su postali evropski prvaci- pa ko bi ostao ziv od njih 4 godine do sledeceg prvenstva ili ko bi mogao otici u hrvatsku na more?
prolazio sam kroz zagreb kad su uzeli poljake to je sve bilo na ulicama, dimne bombe baklje zastave- nije bilo svejedno, ali zato na granici moglo se prenijeti sta se htijelo.

nemojte me pogrsno shvatiti ja to tako vidim

Vrh

PostPoslato: 22 Jun 2008, 11:15 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2002, 17:28
Većina je navijala protiv Hrvata iz dva razloga... Prvi je očigledan, odnosno završeni rat i sva događanja koja su pratila raspad Jugoslavije. Drugi se nadovezuje na taj, a tiče se kompleksa. Tradicionalno je rivalstvo između Srbije i Hrvatske i teško da iko može da podnese da je Hrvatska u nečemu bolja od Srbije, a Hrvatska je, što se tiče fudbala, objektivno dokazala da u posljednje vrijeme ima daleko bolje rezultate. Ono što je pomalo smiješno i čudno, jeste činjenica da se u Srbiji ne posvećuje tolika pažnja Hrvatima. Odgovor na pitanje za koga sam ja navijao je Hrvatska. Ne zbog toga što mrzim Tursku ili što sam odvagivao, koje je manje zlo, ko je kome više nanio zla u prošlosti, protiv koga se ratovala i slično. Jednostavno zbog toga što su pokazali kako se i bez tima sastavljenog od 11 vrhunskih fudbalera, može sastaviti ekipa koja će držati lekcije fudbalskim velikanima. To je ono zbog čega se inače fudbal i igra, zar ne. Ako bismo gledali ko je jači na papiru, utakmice se ne bi ni igrale, već bi se unaprijed znalo kome se dodjeljuje prvih nekoliko mjesta.

Citiraj:
Dosta ih vise, gori su od nacizma, nabili su propagandu kao niko, svestenici mole za pobedu deca u katolickim domovima i skolama sa casnim sestrama mole samo za pobedu i oblace se u sahovnicu, unuka dedi ofarbala auto u kockice, baka unuku izlepila bicikl kockicama... Preterali su Dr Gebels im nije ravan...

Ovo je ordinarna glupost. Izvini na tonu, ali tako je. Definiši to "gori od nacizma". Znaš li uoošte ko je Gebels i šta je nacizam? Gore je od nacizma fanatično bodriti sopstvenu reprezentaciju. Od čovjeka koji je stotine hilajda ljudi slao u gasne komore i logore smrti, gore je obojiti dijete u boje reprezentacije? Izvinićeš, ali to je najgori primjer kompleksa. Zbog koga Hrvati slave? Da drugima nabiju to na nos, ili jednostavno vole svoju reprezentaciju i za nju navijaju. Ako su Hrvati toliko loši, šta reći za Turke, koji su onomad u kvalifikacijama za SP, umalo linčovali Švacarce i to nasred fudbalskog terena. Šta reći za te iste Švajcarce koji su Turke u revanšu, na aerodromu dočekali natpisom "Dobrodošli u pakao". Šta reći za Kolumbijce koji su upucali pokojnog Eskobara (fudbalera), zbog autogola na SP, koji je Kolumbijce poslao kući. Šta reći za Južnu Ameriku, gdje na fudbalskim stadionima, svako malo pogine nekolicina ljudi? Fratri se mole za pobjedu reprezentacije? Idi u Italiju pa pogledaj kako pojedini klubovi i fudbaleri traže i balgoslov od Pape? Idi u Englesku pa vidi kako babe od 70 godina sjede na tribinama i pjevaju navijačke pjesme? Idi u Južnu Ameriku i samo gledaj šta je fantizam ili id u tu voljenu Tursku, pa pogledaj kako tamo ljudi bodre i reprezentaciju, pa onda ponovo pričaj o fanatizmu. Hrvatski nacionalizam i navijački fanatizam, djelovaće ti smiješno.
Pomirimo se sa činjenicom, da vi ljudi jednostavno mrzite Hrvatsku, ali ne zbog toga što su oni "fanatični navijači i fanatično bodre svoju reprezentaciju", jer bi u tom slučaju mrzili bar još jedno 10-15 fudbalskih nacija širom svijeta, već ih mrzite zbog prethodnih događaja na teritoriji bivše SFRJ. Odgovor na pitanje za koga ste navijali u utakmice Hrvatska Turska, bio bi jednostavan za veći ljudi, kao kad bi mene neko pitao za koga sam navijao u meču Portugal - Njemačka. Ni za koga. Jednostavno ne volim ni jedne ni druge. Nije sveto pravilo da se u fudbalu mora navijati za nekoga u svakoj utakmici.

Vrh

PostPoslato: 22 Jun 2008, 11:19 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Najvjerovatnije da Hrvatska ima najjace navijace, ali navijaci ne igraju :D A sto se tice medijske halabuke, pogotovo hrvatske, nista novo...
Pa na to sam imun godinama unazad... :D

Znaci, bilo mi ih je zao, jer su bili bolji a ukapirao sam da ce jadni izgubiti utakmicu...

Vrh

PostPoslato: 22 Jun 2008, 11:19 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Možda je problem jer mi nemamo koga bodriti ? :) Nisam bio u zg-u da vidim i te navijače, ali recimo sam bio u samoboru za vrijeme te utakmice, osim par zaljubljenih klinaca na klupama, svi ostali su u nacionalnim dresovima zauzeli sva sjedišta u svakom mogućem lokalu. To kod nas nikada neću vidjeti :(

Vrh

PostPoslato: 22 Jun 2008, 11:23 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2002, 17:28
Citiraj:
Možda je problem jer mi nemamo koga bodriti ?

Mi u principu bodrimo Srbiju, a to i jeste najveći problem, jer Hrvati godinama unazad, imaju daleko bolje rezultate od Srbije i to je nepodnošljivo većini ljudi, do te mjere da bi bili u stanju navijati i za reprezentaciju koja bi bila sastavljena od samih fašista i nosila naziv "Hitler jugend", ali samo protiv Hrvatske. Ja ih simaptišem, otkako su nokautirali Engleze u kvalifkacijama i pokazali karakter, ali i kvalitet.

Vrh

PostPoslato: 22 Jun 2008, 11:28 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pa dobro, neki bodre i hrvatsku, neki bosnu, a neki tursku :D Ima nas svakakvih. Nije da hrvati imaju dobre rezultate, nego su oni i te rezultate dobro medijski potkovali i većini smeta to turanje pod nos tuđeg uspjeha. Šteta što su izgubili.

Vrh

PostPoslato: 22 Jun 2008, 11:30 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Usput zamolio bih da glasate...

Vrh

PostPoslato: 22 Jun 2008, 11:36 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

To je meni nerazumno, jer ako te vec nije briga za tu utakmicu onda bi trebao bar simpatisati Hrvate protiv tima tipa Turske. Bar nam je ista fudbalska skola (sudbina), koju su oni, doduse, nesto bolje izucili.

Drugo je pitanje sto su oni u svakodnevnom zivotu vise optereceni Srbima nego obratno. Dokaz je i ova tema jer kod nas, da tako kazem, jedva da se pokrecu teme koje imaju veze sa Hrvatima, Hrvatskom i tome slicno, dok se kod njih u svakoj mogucoj prilici nesto pise/govori o Srbima....

Vrh

PostPoslato: 22 Jun 2008, 11:39 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

@ tns
ako si meni to napisao, pa ja sam i navijao da naše komšije pobijede. to mi je logično. ali kako npr. komentarisati situaciju u mostaru ?

Vrh

PostPoslato: 22 Jun 2008, 11:56 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 09 Feb 2008, 17:40
Smijesna mi je bila situacija, gladam utakmicu u jednom kaficu, i Hrvati dadnu go. Reakcija gladalaca: =D> . Dadnu Turci go, reakcija gladalaca: =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> .
Ne znam je li to zato sto Hrvati gube, ili sto Turci vode.
Nemam nista protiv njihovog igranja fudbala, mislim da se zaista trude. Mene licno nervira nametanje i reklamiranje Hrvata, bas znaju da se prikazu u savrsenom svjetlu, a ovamo: jad i cemer.
Kao sto rekoh: najradije bih da su izgubila oba tima.

Vrh

PostPoslato: 22 Jun 2008, 12:04 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jun 2003, 22:56
Meni je bilo svejedno ko ce proci, mada mi se svidja nacin na koji su Hrvati ispali, zato sto je bilo zanimljivo slusati njihovog komentatora sutradan za vrijeme reprize. Hrvatska mi sto se sporta tice ne smeta pretjerano, mada se desava da navijam za ekipu koja igra protiv njih, ali to apsolutno ne povezujem ni sa kakvim oblikom mrznje, uostalom takve stvari se desavaju u citavom svijetu (Skoti/Englezi, Grci/Turci, Kubanci/Ameri, itd.) i sve dok je u okviru samog sporta, podnosljivo je.
Sto se mostarskih nereda tice, vec je spominjano na nekoj temi, to samo govori o apsurdnosti situacije i podneblja u kojem zivimo.

sve dok nam je Popokatepetla...

Vrh

PostPoslato: 22 Jun 2008, 12:26 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Jun 2004, 12:32
Hertzog je napisao:
Glasao za Tursku, mada nisam ni za njih navijao nego protiv Hrvata. Dosta ih vise, gori su od nacizma, nabili su propagandu kao niko, svestenici mole za pobedu deca u katolickim domovima i skolama sa casnim sestrama mole samo za pobedu i oblace se u sahovnicu, unuka dedi ofarbala auto u kockice, baka unuku izlepila bicikl kockicama... Preterali su Dr Gebels im nije ravan... Nek su ispali da ih malo spuste na zemlju :fist: :fist: :fist: :fist: :fist: :fist:

I po čemu su tu Hrvati posebni? Tako je u svakoj zemlji.. trebaš da vidiš po Engleskoj zastavice na svakom autu, kad je Engleska na EP ili SP.. i bilo koja zemlja... da se Srbija takmičila, toga kod nas ne bi bilo, jel to hoćeš da kažeš?

Vrh

PostPoslato: 22 Jun 2008, 12:34 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Apr 2002, 01:00
Ja bi najsrećniji bio da su obe ekipe mogle ispasti, ali pošto nemam nijedan turski kanal bolje da oni prođu, nego da gledam reprizu te utakmice kad god prebacim na neki HR kanal. Najjači dio utakmice:

Sučec: "Klasnić vodi Hrvatsku u finale, a Tursku šalje kući!"
Štimac: "Stani Božo, ima još minut!"

:lol: :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 22 Jun 2008, 12:37 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Jun 2004, 11:40
Kompleks ili ne...neka su ispali.Kao sto sam citao u austrijskim novina gdje je bio komentar da su Hrvati vec prvaci Evrope,ali u samouvjerenosti.To nije losa osobina u sportu,ali to vrlo lagano prelazi u bahatost kad se pretjera.Imaju odlicnu ekipu i svaka im cast kako igraju za svoju reprezentaciju.Ali njihovo ponasanje i potcjenjivanje svih protivnika je stvarno ekstremno.Gospoda su vec racunala da su prosli Tursku i da igraju u polufinalu sa Nijemcima.E pa zbog toga mi je drago sto su Turci prosli.Yebe se meni i za jedne i za druge inache. 8)

Vrh

PostPoslato: 22 Jun 2008, 13:03 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Feb 2008, 02:32
Bicu iskren. Navijo sam za turke iz razloga sto su se Hrvati vec vidjeli u polufinalu i sto su podcijenlili protivnika. I zato sto su turci okarektizirani kao autsajderi, a volim kad autsajderi razbiju favorita. A druga stvar, drago mi je sto je Hrvatska ispala najvise radi ovih nasih domacih hrvata, jer su sa svojim "navijanjem" susjeda presli sve krajnosti. I parolu zrinjskog na finalnoj utakmici protiv slobode "ljeto uz jedinu reprezentaciju". Eh pa kad je tako, cao i vidimo se do iduceg susreta.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 92 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3, 4, 5  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]