Harvester je napisao:
Citiraj:
I, bas me to zanima kad je Italiji sviran penal ili iskljucen igrac protivniku, a da nije zasluzeno. Ovaj Francuz je izletio opravdano, ne znam sta se tu ima reci. Penal za Rumune je prilicno smijesan, neki ponisteni ili neponisteni golovi, da se sad ne raspravljamo oko toga. Mozda je Zidan neopravdano iskljucen?
stvarno je bolje da ne pricamo o tome. recimo, onaj penal koji im je sudjen protiv australije na proslom svjetskom prvenstvu u posljednjim minutama. jedino sto oni od svake odluke koja je protiv njih prave nevjerovatnu dramu i satanizuju svakog sudiju koji ih 'osteti', a sve one nebulozne koje se sude za njih jednostavno ignorisu.
samo mi je malo cudno sto se na SVAKOJ kljucnoj utakmici uvijek svira ili penal za njih, ili se iskljuci neko od protivnickih igraca
Nekako mislim da je bitnija utakmica bila za njih ona protiv Rumunije kad su direktno odlučivali o svojoj sudbini i kad im je poništen čist gol i sviran penal protiv njih... Ali ipak mi je mnogo logičnija ta tvoja priča o teoriji zavjere protiv cijelog svijeta..
Da ne tražim sad citat, neko je pisao nešto o Scolarijevoj taktičkoj postavci Portugala. Nemojte sada po meni osuti paljubu, ali ja Scolarija uopšte ne doživljavam kao nekog velikog trenera. Sa onakvim Brazilom kakvog je on vodio, mislim da bi moj deda osvojio SP2002. Nakon toga je preuzeo Portugal i na domaćem terenu, protiv onakve "nikakve" Grčke izgubio u finalu. Jasno je k'o dan da je Portugal jača ekipa, znači da se radi o taktici. Kako on, veliki taktičar i trenerčina kao što navodno jeste nije bio u stanju da analizirajući prethodnih 6 utakmica Grčke sa tog prvenstva pripremi strategiju za pobjedu? Sad prelazi u taj Chelsea, ispade da pokušava da sastavi tim svijeta po izboru FIFE i ako ne dobije sve te igrače, kao što ih neće dobiti i ne osvoji ništa, razlog će biti upravo taj.. "eto jebi ga, ja sam dobar trener, to svi znaju, u životu nisam vodio nikad neki veći klub niti napravio nešto vrijedno pomena sa Portugalom, koji po mnogima ima ekipa za top3 reprezentacije, ali nisu mi dovedeni oni igrači koje sam ja tražio, (iako je jedan Avram Grant sa ovim Čelzijem ovakvim kakav jest bio drugi u Premiershipu i drugi u Evropi) tako da nisam mogao zadovoljiti postavljene ciljeve.
Manite se vi Scolarijeve taktičke nadmoći, dobar je Portugal, jaka ekipa, imaju Ronalda, Deca i ostalu raju, ali ne treba otpisati Njemačku, jer Švabo je Švabo..