Ne kazem ja da ne postoji bas nista, sigurno da ima i onih koji mogu i umiju nesto.
Npr. za mene onaj Farid nije nista izuzetno posebno napravio. Za mene je Copperfield veci "carobnjak" od njega ako cemo iskreno .
Nego, kad vec imaju te moci zasto ne pomognu da pronadju nestale osobe. Eto recimo, koliko ima nestale dijece ... npr. ona mala Madeleine McCain iz Engleske sto je nestala ..ne moze niko reci da nije cuo za nju, zasto se svi ti
mentalisti kako se vec nazivaju , ne sastave i ucine nesto korisno i pronadju to dijete, kad vec tako mogu da utjecu na neciji um. Kad su tako vidoviti zasto nisu predvidjeli onaj Tsunami sto se desio jedne godine i odnio stotine hiljada zivota..ili neke vece katastrofe, ili ratove ...itd. Zasto ne ucine nesto vise od mahanja perom i razgovaranjem sa vranama, i krivljenjem kasike?! Mozda Uri Geller i moze da krivi kasiku i da ucini da sat koji nije godinama kucao opet proradi, ali kkome treba to?! Niko od toga nikakve koristi. Krivom kasikom se neces najesti supe a i pokvareni sat moze i svaki iole spretan satar da popravi.
I da , u toj emisiji, cudi me kad su svi tako vidoviti, kako to da nisu predvidjeli ko ce pobjediti na kraju.

E to me je tek izbacilo iz takta. Kad tako nesto jednostavno ne mogu predvidjeti onda.a...

Ima ljudi koji rade i takve korisne stvari i čak u nekim državama amerike rade za policiju u otkrivanju raznih zločina,međutim nisu bogovi da mogu predvidjeti sve,bog im je dao određene sposobnosti za određene stvari ili situacije...