@XentoniX
>> moras biti svjestan nekih stvari.
Hvala vam sto pricate sa mnom jer bas kroz ovu pricu postajem sve vise i vise svjesniji.
>> ovde je danas tesko uspjeti ako nemas neku odskocnu dasku i nekog da te gura.
To vrjedi ne samo tamo vec sirom svjeta. I poslije svih tih cuda sto se tamo desise, svjet nista nije posteniji a cak ni sposobniji od vas tamo. Cak sto vise, ja licno mislim da je dobar dio svjeta mnogo uspjesniji bas zato sto znaju bolje od nas da nekoga iskoriste.
>> ne kazem da je nemoguce ali tesko jeste.
Drago mi je sto se ne predajes tako lako.
>> zavrsio sam osnovnu skolu odlicnim, u srednjoj i nisam bio cvjecka ali sam je zavrsio.
Kako ti za rukom ide programiranje - bilo kakvo programiranje ?
>> sad sam upisao fakultet ali posto je vrlo tesko, moram da ga ostavim po strani i radim.
Kasnije spominjes skolske obaveze pa me interesuje da li ides makar privremeno?
>> radno vreme mi je 8-10 H dnevno,
Da li onda imas vikend slobodan ;?)
>> i kad dodjem kuci ja doslovno nisam ni za sta jer ne radim bas neki fin kancelarijski posao.
A kad ne sjedis u kancelariji, sto ce ti onda teretana ;?)
>> sto se tice racunara i interneta, svjestan sam ja da se tu sve moze nauciti ali ... trenutno sad u ovoj situaciji je nemoguce sve stici.
Ne treba cak ni da probas da "sve" stignes, vec da izucis nesto uzeg obima i sa tim da se nekako uvuces negdje, cak i za manje pare, ili cak da radis 12-14 H - ali nesto od cega bi imo duze rocnu korist.
>> a uostalom dosta ljudi koje poznajem a bave se tim poslom su jako skrti na sirenju znanja .. valjda se boje da ce im neko preuzeti posao ..
Da li u BL postoje "users groups" za razlicite stvari ili se i to koristi naj vise za marketing?
>> "Community of Diasporas" hmmm, ne znam, moglo bi uspjeti MOZDA kad bi tu bilo ljudi koji su duze u tom poslu pa bi mogli napraviti neki plan i smjernice a pri tom i finansirati ..
Finansiranje nije problem jer ga na zapadu ima koliko hoces. Ali je totalno nedostupan bez vec sklopljenih ekipa, bez razloga koliko su ideje dobre. Naj glavnije u ovoj citavoj prici je cinjenica da najvise kajmaka pokupe bas ti koji sklapaju takve ekipe. Bas zato je ekstra vazno da se mi sami organizujemo jer ako prvo trazimo njih a tek onda ce mo da se ogranizujemo okolo njihovog kapitala, e tek bi onda robovali skoro samo za njihove interese.
>> a ovako da se grupa mladih koji nemaju mnogo iskustva upuste u tako nesto .. TESKO ..
Svaki put kad naidjem na ovakvu vrstu misljenja, pomislim na
http://www.tradevibes.com i na tamo veliku gomilu bas glupih projekata u koje kapitaliste ulazu milione i milione a koji nemaju sanse da ce ikad ista da zarade. A kad pogledate ko sve vodi veliki broj tih "start up" preduzeca, nemoj da propustite da su to naj vise mladji ljudi koji su tek juce poceli da se briju.
Posto i jeste dosta mladi, onda naj vjerovatnije naj bolje i ne poznajete sta se desavalo 90ih godina a onda kad je sve to propalo u takozvanom "dot com meltdown". Kad bi o toj ekonomskoj propasti znali nesto vise, ubjedjen sam da bi mnogo pozitivnije mislili i o sebi i o svojim sposobnostima.
Pozdrav i hvala na tvojim dobrim i vrlo korisnim prilozima.