Citiraj:
U vodenom parku "Aquana" od subote počinje sezona kupanja, a novost za građane je povoljnija cijena cjelodnevne ulaznice koja je smanjena sa sedam na 4,5 KM.
Banjalučani su ovu vijest dočekali s oduševljenjem, jer smatraju da će sebi sada češće moći priuštiti posjetu ovom vodenom parku.
"S obzirom na to da najavljuju strašne vrućine, super je što će karta za 'Aquanu' koštati 4,5 KM, jer će mi to onda biti jedini spas u vrelim ljetnim danima", kaže Slobodan Bojić, trgovac.
Do promjene cijene ulaznice došlo je zbog promjene u strukturi vlasništva "Aquane", jer je grad postao jedini vlasnik ovog centra.
"Grad je otkupio i preuzeo udjele stranog osnivača, odnoso 25 odsto udjela preduzeća, za istu vrijednost koju je strani ulagač prilikom osnivanja preduzeća uplatio, a to je 1.270.000 KM", saopšteno je iz Administrativne službe grada.
Bez obzira na promjenu vlasništva, osim novih povoljnijih cijena, građane u ovom vodenom parku ne očekuju druge novosti i sadržaji.
"Bazeni i tobogan, koji se sada nalaze u ovom centru, izgrađeni su u prvoj fazi radova, a za drugu fazu, o kojoj će odlučiti Skupština grada, predviđena je izgradnja zatvorenog bazena i klizališta", rekao je Milenko Šajić, portparol Administrativne službe grada.
On je napomenuo da je u toku priprema projektne dokumentacije, a da će projekat finansirati Administrativna služba grada uz moguću pomoć Vlade Republike Srpske.
Vanja Spremo je objasnila da će u budućnosti Skupština grada donositi sve odluke u vezi s "Aquanom", dakle odlučivaće i o novim investicijama, odnosno šta će se novo graditi u okviru kompleksa i iz kojih izvora finansiranja.
http://www.nezavisne.com/vijesti.php?vi ... 11&meni=18