banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 21 Jul 2025, 23:03

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 351 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 18  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 03 Jun 2008, 12:45 
Urednik
Urednik

Pridružio se: 11 Jul 2001, 01:00
korisnik je napisao:
mic je napisao:
Evo stigao im je dopis da krecu sa promotivnim periodom, prikljucenje na Teol ADSL do 26.juna 2008. za 1 KM. Dosada je bilo 30 KM. Sve ostalo je isto, i paketi i uslov da imate tehnicke mogucnosti. To vam je za sledecih mjesec dana, a dalje ? Pa nadajte se..

Onda ih nazovi na 1450 i reci im to jer oni nemaju pojma da postoji takav dopis tako da nema potrebe da siris dezinformacije.

ovo je istina, kreću sa takvom akcijom, provjereno, ja sam na jednom od tih ADSL priključaka
nezvanična informacija je da će od jeseni imati samo flat pakete

Vrh

PostPoslato: 03 Jun 2008, 12:48 
Citiraj:
ovo je istina, kreću sa takvom akcijom, provjereno, ja sam na jednom od tih ADSL priključaka

Odakle ti informacije i imash li "nezvanichne" cijene tih flat paketa?

Vrh

PostPoslato: 03 Jun 2008, 12:52 
Urednik
Urednik

tensSa je napisao:
Citiraj:

Odakle ti informacije i imash li "nezvanichne" cijene tih flat paketa?

cijene nemam, ali pretpostavka je da će se ravnati prema cijenama Telekoma Srbije (napominjem pretpostavka)
izvor je dosta pouzdan, to je sve što mogu reći

a što se tiče priključka za 1 KM, to je defitivno tačno, toliko sam ja platio

Vrh

PostPoslato: 03 Jun 2008, 12:57 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jul 2004, 12:09
Ne razumijem zasto je toliko velika razlika u cijeni, Telekom Srbija ADSL-a, izmedju prikljucka sa statickom i dinamickom adresom? Razlika u cijeni 250% :D

Nije valjda da imaju toliko skroman pool adresa, pa bukvalno tjeraju narod da uzimaju dinamicke adrese?

Vrh

PostPoslato: 03 Jun 2008, 13:01 
Urednik
Urednik

MuskoBre je napisao:
Ne razumijem zasto je toliko velika razlika u cijeni, Telekom Srbija ADSL-a, izmedju prikljucka sa statickom i dinamickom adresom? Razlika u cijeni 250% :D

Nije valjda da imaju toliko skroman pool adresa, pa bukvalno tjeraju narod da uzimaju dinamicke adrese?

razlika je tolika zato što je ADSL sa statičkom adresom veoma isplativa zamjena za stalnu vezu, tj. leased line, koji je dosta skuplji. Dinamičke adrese se dodjeljuju kako korisnici ADSL-a ne bi postavljali servere na te linkove i slične stvari.

Vrh

PostPoslato: 03 Jun 2008, 13:04 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jul 2004, 12:09
Onaj ko zeli da dize server bilo koje vrste, dinamicka adresa ga nece sprijeciti u tome. Ne mislim bukvalno na firme, nego pojedince sa takvim aspiracijama:)

Vrh

PostPoslato: 03 Jun 2008, 13:11 
Urednik
Urednik

MuskoBre je napisao:
Onaj ko zeli da dize server bilo koje vrste, dinamicka adresa ga nece sprijeciti u tome. Ne mislim bukvalno na firme, nego pojedince sa takvim aspiracijama:)

ja ne mislim na pojedince sa takvim aspiracijama, za njih postoje dinamički DNS i slične stvari. Za ozbiljnog korisnika ili firmu to nije alternativa.

Vrh

PostPoslato: 03 Jun 2008, 13:32 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 18 Mar 2008, 00:03
Ljudi da vas pitam:
Kakvo je stanje latencije na teol adsl,
na vebu kazu visok kvalitet online gaming-a
E sada...
I gledam zaista su cjene abnormalne za 300 i nesto kbps i 64 bps UPLOADA dodje 75 KM.Pa ljudi moji gdje to ima??????????
Ocel oni sniziti ove cjene ili...

Vrh

PostPoslato: 03 Jun 2008, 13:48 
lolwtf je napisao:
Ljudi da vas pitam:
Kakvo je stanje latencije na teol adsl,
na vebu kazu visok kvalitet online gaming-a
E sada...
I gledam zaista su cjene abnormalne za 300 i nesto kbps i 64 bps UPLOADA dodje 75 KM.Pa ljudi moji gdje to ima??????????
Ocel oni sniziti ove cjene ili...

Ne citash prethodne postove!!
Citiraj:
cijene nemam, ali pretpostavka je da će se ravnati prema cijenama Telekoma Srbije (napominjem pretpostavka)
izvor je dosta pouzdan, to je sve što mogu reći

Ako bi bio ping kao npr od telekoma ili od PTT Srbije onda bi ti bio online gaming kao iz snova.
Znam lika ima 64/64 konekciju i ping mu na BL serverima max 20!!!

Vrh

PostPoslato: 03 Jun 2008, 16:57 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 06 Jan 2003, 01:19
ja znam lika koji uopste nema ping... nema ni racunar... niti ga interesuju racunari... ali on vise nije ni ziv... umro je u 76. godini zivota...

Vrh

PostPoslato: 03 Jun 2008, 17:44 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 28 Jan 2007, 09:30
mirko je napisao:
korisnik je napisao:
mic je napisao:
Evo stigao im je dopis da krecu sa promotivnim periodom, prikljucenje na Teol ADSL do 26.juna 2008. za 1 KM. Dosada je bilo 30 KM. Sve ostalo je isto, i paketi i uslov da imate tehnicke mogucnosti. To vam je za sledecih mjesec dana, a dalje ? Pa nadajte se..

Onda ih nazovi na 1450 i reci im to jer oni nemaju pojma da postoji takav dopis tako da nema potrebe da siris dezinformacije.

Ja zvao tehnicku podrsku na 1450 i i ljude zaduzene za prodaju ADSL-a 051 243 524 i nemaju pojma o ovome o cemu ti pricas.

https://www.blic.rs/vesti/politika/dodi ... im/szjxs4h

Vrh

PostPoslato: 03 Jun 2008, 18:15 
Urednik
Urednik

korisnik je napisao:

Ja zvao tehnicku podrsku na 1450 i i ljude zaduzene za prodaju ADSL-a 051 243 524 i nemaju pojma o ovome o cemu ti pricas.

:)

postoji mogućnost da rješavaju zahtjeve koje imaju od ranije, prije nego što krenu sa novim

Vrh

PostPoslato: 03 Jun 2008, 18:26 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 26 Jul 2006, 22:32
pa bilo je i takvih "pouzdanih izvora" još u novembru...:POČETKOM GODINE ABNORMANLO SNIŽAVANJE CIJENA"...al ništa, istina je da u zadnje vrijeme dosta rade na optičkim linkovima. Ja sam napisao da se cijene snižavaju u junu ili julu i vjerovatno će tako biti, al koliko se snižavaju ne znam. Ne bi me čudilo da za 29.99 daju 1025 mb (umjesto dosadašnjih 1024) i svi bi se radovali. :x

Vrh

PostPoslato: 03 Jun 2008, 20:19 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 13 Maj 2007, 20:17
Ma ljudi bio sam da raskinem ugovor za ADSL u Prijedoru i kazu mi da se krece sa akcijom prikljucak za 1 KM koja vazi mjesec dana. Ostalo nije poznato.. Kakva je firma Telekom sasvim je moguce da o tome nemaju pojma u Banja Luci.

Vrh

PostPoslato: 03 Jun 2008, 22:52 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 06 Jan 2003, 01:19
uz ugovor na god-dve... standard...

Vrh

PostPoslato: 03 Jun 2008, 22:54 
Veteran
Veteran

mic je napisao:
Ma ljudi bio sam da raskinem ugovor za ADSL u Prijedoru i kazu mi da se krece sa akcijom prikljucak za 1 KM koja vazi mjesec dana. Ostalo nije poznato.. Kakva je firma Telekom sasvim je moguce da o tome nemaju pojma u Banja Luci.

Hajde mi reci ko ti je konkretno to rekao. Ja sam zvao teol i o tim stvarima nemaju pojma.

Vrh

PostPoslato: 03 Jun 2008, 23:29 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Avg 2002, 19:32
negdje sam vec pisao sta sam dobio od par likova koji rade u TS
dakle bice sve flat paketi i bice startni 256/64 koji ce biti 20KM i da prikljucak ce biti 1Km naravno uz minimalno trajanje ugovora od 1 god.

to je najavljeno za mart pa za maj pa evo sad jun, a daj boze da bude prije godisnjih odmora.

Vrh

PostPoslato: 05 Jun 2008, 00:12 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Evo danas su me zvali i pitali da li sam još uvijek kao prije 14 mjeseci zainteresovan za ADSL. Naravno da sam zaintersovan, ali hoću li da čekam još 14 mjeseci da mi ga uvedu? :lol:

Vrh

PostPoslato: 05 Jun 2008, 06:17 
Veteran
Veteran

filozof sa vrbasa je napisao:
Evo danas su me zvali i pitali da li sam još uvijek kao prije 14 mjeseci zainteresovan za ADSL. Naravno da sam zaintersovan, ali hoću li da čekam još 14 mjeseci da mi ga uvedu? :lol:

I sta su ti jos rekli u vezi ADSL-a?

Vrh

PostPoslato: 05 Jun 2008, 07:11 
Urednik
Urednik

korisnik je napisao:
filozof sa vrbasa je napisao:

I sta su ti jos rekli u vezi ADSL-a?

korisnik, nema potrebe da budeš sumnjičav i skeptičan, Telekom sigurno počinje (ili bolje reći - je počeo) sa prodajom ADSL priključaka ovo ljeto. Nikome nije jasno šta čekaju i što njihovi radnici u prodaji nemaju potrebne informacije, ali ... ipak je riječ o našem telekomu.
Inače novi ADSL stiže u fino oblikovanoj kockastoj kutiji, brandovanoj prema MTELu, čak je i firmware u CPE uređajima verzija SrpskeTel. Uređaji su od Huaweia.
I priključak košta 1 KM. Paketi su još uvijek stari i po previsokim cijenama, a to bi se valjda trebalo mijenjati uskoro.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 351 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 18  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]