banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 10 Avg 2025, 23:27

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 125 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 27 Maj 2008, 13:45 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Okt 2003, 20:23
Citiraj:
Nova zgrada Parlamenta RS-a na mjestu Gradskog stadiona
Predsjednik Vlade Republike Srpske Milorad Dodik najavio je izgradnju zgrade parlamenta RS-a na prostoru gdje se danas nalazi Gradski stadion Banja Luka.

"Imamo namjeru da do kraja mandata izgradimo novo sjedište parlamenta RS-a", rekao je Dodik na pres-konferenciji nakon tematske sjednice Vlade RS-a koju je sazvao predsjednik RS-a Rajko Kuzmanović.

Naveo je da će se, s gradskim vlastima Banje Luke, dogovoriti da Gradski stadion bude izmješten na prostor blizu Kampusa, a da se taj prostor iskoristi za izgradnju zgrade parlamenta.

"To bi onda bila jedna cjelina gdje bismo imali na jednom mjestu zgradu Vlade RS-a, Televizije RS-a i parlamenta, a predviđamo i da nađemo partnera za izgradnju jednog visokorangiranog hotela na tom prostoru tako da kompletna ulica bi bila obuhvaćena novim institucijama za potrebe RS-a", rekao je Dodik dodajući da će biti izgrađena i koncertna dvorana.

Nemogu da vjerujem,pa gradski stadion je simbol grada,simbol Banjaluke,stadion na kojem je ponikao Borac,za koje sve Banjalucane vezu ljepe uspomene
,,Balvana definitivno jedino interesuje okolina Aleksandrovca,,,,Sramota.......................

nježna kraljice, sudbine.
Rodila, te rijeka duboka,
u svakom viru Vrbas nosi tajnu,
nosi istinu.

Ovo je moj grad...

"

Poslednji put menjao Banjalucki_Behar dana 27 Maj 2008, 13:54, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 27 Maj 2008, 13:49 
PA sad...

Da makar stadion naprave po evropskim standardima onda se i ne bih zalio..

Vrh

PostPoslato: 27 Maj 2008, 13:49 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Nov 2005, 10:15
Da, stadion koji je trenutno u sred naselja, bez parkinga, koji samo sto se ne srusi. Bas ponos. Vidim i kako su Zadrani sa velikom tugom docekali otvaranje nove dvorane i selidbu iz Jazina.

Druga stvar je da li nam treba nova zgrada parlamenta???? Novi stadion je Banjaluci definitivno potreban.

Vrh

PostPoslato: 27 Maj 2008, 13:57 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

the_grunf je napisao:
Da, stadion koji je trenutno u sred naselja, bez parkinga, koji samo sto se ne srusi. Bas ponos. Vidim i kako su Zadrani sa velikom tugom docekali otvaranje nove dvorane i selidbu iz Jazina.

Druga stvar je da li nam treba nova zgrada parlamenta???? Novi stadion je Banjaluci definitivno potreban.

Stadion Borca je simbol Banjaluke,,,zar nije bolje renovirati stadion,nego ga srusiti,,,sta ce nam zgrada paralamenta,,,pa zasta sluzi zgrada vlade,,,, :o :o :o :o :o

nosi istinu.

Ovo je moj grad...

"

Vrh

PostPoslato: 27 Maj 2008, 14:07 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Sep 2007, 12:30
Sa ovakvim ulaganjima u sport, a posebno u fudbal, Banja Luci uopste ne treba stadion. Ako je cijena da se napravi novi i moderniji njegovo izmjestanje stotinjak metara dalje, ja tu ne vidim nista strasno. Samo se pitam, cemu li ce sluziti ako bude namjenjen samo za fudbal, tj. bez atletske staze i slicno? Borca nema nigdje vec 20-tak godina, tek kroz njega je prodefilovala masa "biznismena" i politicara i svako je uzeo koliko je mogao a za Banjalucki fudbal najveci je uspjeh plasman u Premier ligu BiH.

Vrh

PostPoslato: 27 Maj 2008, 15:16 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 18 Jan 2006, 13:38
Banjalucki_Behar je napisao:

Stadion Borca je simbol Banjaluke,,,zar nije bolje renovirati stadion,nego ga srusiti,,,sta ce nam zgrada paralamenta,,,pa zasta sluzi zgrada vlade,,,, :o :o :o :o :o

Misliš da takvim primitivcima nešto to znači? Milion puta do sada su dokazali da se ponašaju kao da je sve što postoji u ovom entitetu njihovo lično vlasništvo, što i nije daleko od istine. Banjaluka je glasala za njih, pa kad tako žele neka im seljačine prekrajaju grad. Ja sam znao da je to neminovno kad su izgradili zgradu vlade. Zar da im se neki huligani motaju oko skupocjenog stakla i automobila? Još da ruski ambasador vidi neke sumnjive tipove kad dođe?
A ne treba podcijeniti ni činjenicu da ministri nemaju mnogo vremena, pa treba što bliže pozapošljavati sve te ljubavnice. Da im se ne desi kao u Srbiji da ih hvataju u wc-ima.

Vrh

PostPoslato: 27 Maj 2008, 16:04 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Jun 2005, 02:03
ljudi smjesni ste, kakav simbol grada sta pricate, to je obicni stadion u raspadu ..
ako ce napraviti novi nek ovaj sutra rushe...

Дрзнеш ли даље?...

Ал' један израз, једну мисао
Чућеш у борбе страшној ломљави
"Отаџбина је ово Србина!..."

Vrh

PostPoslato: 27 Maj 2008, 16:06 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Jun 2006, 15:21
fantomacan je napisao:

Misliš da takvim primitivcima nešto to znači? Milion puta do sada su dokazali da se ponašaju kao da je sve što postoji u ovom entitetu njihovo lično vlasništvo, što i nije daleko od istine. Banjaluka je glasala za njih, pa kad tako žele neka im seljačine prekrajaju grad. Ja sam znao da je to neminovno kad su izgradili zgradu vlade. Zar da im se neki huligani motaju oko skupocjenog stakla i automobila? Još da ruski ambasador vidi neke sumnjive tipove kad dođe?
A ne treba podcijeniti ni činjenicu da ministri nemaju mnogo vremena, pa treba što bliže pozapošljavati sve te ljubavnice. Da im se ne desi kao u Srbiji da ih hvataju u wc-ima.

Tuzno je citatati kako neki ne razmisljaju svojom glavom vec samo napadaju. Pa ljudi jel' vama palo na pamet da je ta lokacija sad strogi centar grada i da stadionu mjesto bas i nije tu? Da li vam je palo na pamet da stadion nema parking i ostalu potrebnu infrastrukturu? Razmislite malo. U svijetu se sele i mnogo veci klubovi sa jacom tradicijom.
Kod kampusa je u planu i stadion i dvorana i jos nekakvi sadrzaji i ako se to ispuni ovog stadion se niko nece ni sjetiti...

На высокий берег на крутой.

Vrh

PostPoslato: 27 Maj 2008, 16:18 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jan 2005, 01:04
srušiće i anfield a vi kukate zbog nekog tamo gradskog... kakvi paćenici :lol:

Vrh

PostPoslato: 27 Maj 2008, 16:28 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Dec 2007, 17:26
stadionu u buducnosti nece biti mjesto tu, to je sigurno, jebiga, ko zna mozda i taj borac postane jak pa se pocne puniti stadion. lokacija kod kampusa je jako dobra. ono sto mene zanima da li ce prvo praviti parlament ili novi fudbalski kompleks? meni se ipak cini da ce prvo da naprave parlament a za stadion para nece biti, ili ce cekati neku milostinju.

Vrh

PostPoslato: 27 Maj 2008, 16:39 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Parlament ima svoju Zgradu i njima realno ne treba druga. Pogotovo sto je i ova sadasnja vlasnistvo Republike Srpske.

Stadion je jedna smijurija, kao i citav fudbal u Banja Luci. Ako hoce da ga ruse, neka ga ruse. Nemam nista protiv, cak podrzavam.

Ako neko hoce da gradi neka gradi negdje drugdje i neka plati iz svog dzepa. Ja cu vec placati tunel, tako da mi nije ni najmanje do Parlamenta i nekog stadiona.

Vrh

PostPoslato: 27 Maj 2008, 16:42 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

The_new_Statesman je napisao:
Parlament ima svoju Zgradu i njima realno ne treba druga. Pogotovo sto je i ova sadasnja vlasnistvo Republike Srpske.

Stadion je jedna smijurija, kao i citav fudbal u Banja Luci. Ako hoce da ga ruse, neka ga ruse. Nemam nista protiv, cak podrzavam.

Ako neko hoce da gradi neka gradi negdje drugdje i neka plati iz svog dzepa. Ja cu vec placati tunel, tako da mi nije ni najmanje do Parlamenta i nekog stadiona.

Vlada ce graditi zgradu parlamenta,stadion,tunel,a mi ce mo placati kao autoput sto placamo.

nosi istinu.

Ovo je moj grad...

"

Vrh

PostPoslato: 27 Maj 2008, 16:53 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jan 2005, 01:04
Da se planira tu izgradnja npr nove hirurgije ja nebi imao nista protiv,jeli ko jednom ode u posjetu na hirurgiju sve ce mu biti jasno.

pa doći će valjda i te glavonje jednom pod nož zar ne?

Vrh

PostPoslato: 27 Maj 2008, 16:57 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

nerevar je napisao:
Da se planira tu izgradnja npr nove hirurgije ja nebi imao nista protiv,jeli ko jednom ode u posjetu na hirurgiju sve ce mu biti jasno.

pa doći će valjda i te glavonje jednom pod nož zar ne?

Vrlo tesko,ali nikada se nezna :D

nosi istinu.

Ovo je moj grad...

"

Vrh

PostPoslato: 27 Maj 2008, 17:00 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2001, 01:00
Citiraj:
Druga stvar Borcev stadion se nakon rata samo 2puta napunio,sto znaci da ima dovoljno parking mjesta,i previse.

1. put - kad je bila Ceca
2. put - kad je bio Zdravko Colic

?

Toliko o fudbalu u Banjaluci ..

Za Wembley-em su Englezi manje plakali nego sto vi naricete za ovim 'ponosom' grada ..

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

PostPoslato: 27 Maj 2008, 17:11 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 18 Jan 2006, 13:38

Ti mora da si jos uvjek napaljen na "mesarovu" lozu....Kao prvo gradski stadion nije strogi centar grada,a slazem se da lokacija jako atraktivna,pogotovo Integralu iz Laktasa(mesarovom kumu) koji ce graditi zgradu parlamenta. Eh sada posto ti razmisljas svojom glavom reci nam,zasto nam je potrebna zgrada parlamenta kada vec imamo novu zgradu vlade :o :o :o
Druga stvar Borcev stadion se nakon rata samo 2puta napunio,sto znaci da ima dovoljno parking mjesta,i previse.

I sada ce ta investija kostati pocetnih 200milona,pa izgradnja novoga stadiona pocetnih 30milona,a meduvremenu ce te cifre rasti.Ovako imamo stadion kojega treba renovirati i nista vise,a te ogromne pare uloziti u druge stvari koje su jako bitnije.

Tačno tako, stadion kakav da je zjapi prazan. Da se gleda koje zgrade u BL imaju adekvatan parking, trebali bi porušiti cijeli grad. Dakle sve obične budalaštine. Sadašnja zgrada parlamenta je na 2 minuta od zgrade vlade, sad je valjan razlog da bi ta nova trebala biti na 1 minut? :lol: :lol: Razlog je samo nova pljačka do kraja mandata, da se još malo obezbjede. I nije nikako očekivati da takvi likovi, kao i većina ovdje forumaša, imaju razumijevanja za sentimentalne stvari. Dok je Borac tamo imao najbolje dane Dodik je na nekoj njivi kopao krompir i trpao u vreće, neka pravi novi stadion na njegovoj njivi! Zašto jednostavno ne renoviraju i prošire stadion ako žele pomoći sportu? Borac je mali klub, a naše lige su katastrofa. Neki veći stadion nije ni potreban.
A ovi eksperti koji znaju kako je bilo kad je Wembley gašen neka malo detaljnije ispričaju ovdje kad su već poznavaoci tematike.

Vrh

PostPoslato: 27 Maj 2008, 17:36 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Jun 2005, 02:03
joj sto se beharko i macan pale, to je za prosto nepovjerovati ...
kako ne kontate da ono tamo nema sta popravljati ni sredjivati ..
najbolje je da se sagradi drugi stadion i gotovo.

Дрзнеш ли даље?...

Ал' један израз, једну мисао
Чућеш у борбе страшној ломљави
"Отаџбина је ово Србина!..."

Vrh

PostPoslato: 27 Maj 2008, 17:42 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Nov 2005, 10:15
Ljudi sta vam je, ajde neka neko ode do onog rugla zvanog gradski stadion pa neka kaze nesto pozitivno. Juzna i sjeverna tribinica ne postoje, srusile se. Fasada otpala, sve polupano... ko moze biti protiv izmjestanja stadiona, to je stari projekat.
Druga stvar je sto nam nova zgrada parlamenta ne treba, ali to je posebna tema.

Vrh

PostPoslato: 28 Maj 2008, 07:22 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Dec 2005, 17:43
Републици Српској треба један савремен национални стадион гдје би једног дана и наша репрезентација могла играти своје утакмице. Градски стадион овакав какав јесте не може одговорити високим критеријима ФИФА и УЕФА, па би његово измјештање било сасвим логично. Остаје питање финансирања тог објекта, власништва и управљања са њим на које треба дати одговор.

Vrh

PostPoslato: 28 Maj 2008, 08:40 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Jun 2002, 21:41
Стадион је ругло прве класе, ту нема шта да се расправља. Ја јесам за нови стадион, прије свега укопан, на новој локацији. Могао сам да разумијем потребу за изградњу нове зграде владе и за премјештање предсједништва из Банских двора на нову локацију, али стварно не видим потребу за нову зграду парламента.

Неко је споменуо бана Милосављевића. Да, кад је он градио по Бањој Луци, људи су били далеко сиромашнији и неписменији, а отпор ка градњи далеко већи. Сигурно је да се за 10 година нико неће сјећати помпе око изградње нове зграде владе, парламента и хотела, и да ће те грађевине имати статус обиљежја града какав данас имају Бански двори, Палата предсједника, Административна служба и слично. Међутим, ја не бих имао ништа против онда када би се новац на изградњу рационалније трошио и када би радови били бар приближно квалитетни какви би требали да буду.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 125 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]