Vader je napisao:
Slab kvalitet terena za finale LŠ
Stanje u kojem se nalazi teren stadiona Lužnjiki u Moskvi pred finale Lige šampiona u sredu zabrinjava stručnjake. Englez Met Frost koji je bio zadužen za kvalitet površine, priznao je da nov teren, postavljen pre svega dve nedelje, ne ispunjava njegove planove. "Teren je prihvatljiv, ali za mene je razočarenje", izjavio je Frost. Stari sintetički teren je zamenjen prošlog oktobra, ali su stručnjaci procenili da je nova trava neravna, te je donesen novi teren iz Slovačke, koji je koštao 250 hiljada evra.
Englez je prošle nedelje tvrdio da će obezbediti "Rols Rojs od terena", ali sada i sâm izražava nezadovoljstvo.
"Sve je pošlo loše od početka, teren je tek tu 15 dana. Veoma sam razočaran u ovaj projekat, i šta ćemo morati da predstavimo za finale. Moja najveća odgovornost je bila postavljanje novog terena, i to mi je i najveće dostignuće. Da nisam ubedio nadležne da promene teren, stari bi bio potpuna katastrofa", dodao je Frost.
Na pitanje da li smatra da bi (ne)kvalitet novog terena mogao da utiče na igru timova u finalu, Frost, koji je bio odgovoran i za postavljanje terena u Atini prošle godine, odgovorio je da nije siguran.
"Nikada ne znate kako ovako nešto može da utiče na igru dok ne zaigrate sami. Igrači su svesni ove situacije, i to nije dobro za mentalitet tima", zaključio je Frost.
Zvaničnici UEFA su sigurni da, uprkos lošem izgledu terena, pri igri neće biti nikakvih problema.
"Zabrinjava nas izgled trave, ali kada govorimo o kvalitetu, uradili smo više testova u poslednjih par dana, i sve je u najboljem redu. Možda neće izgledati previše zeleno na televiziji, ali je sasvim kvalitetan teren, i finale može da se igra", izjavio je predstavnik UEFA Vilijam Galjar.
Zar nije "plastika"?