banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 09 Avg 2025, 13:10

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 246 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 13  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: NBA 2007/2008
PostPoslato: 07 Maj 2008, 11:19 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
Kobe je zadnjih nekoliko godina medju najboljim igracima u NBA, voleli ga ljudi ili ne, ali tako je, to sto mu je proslih godina izmicala titula MVP-a je druga stvar, uvek nekom izmakne, tako su ove godine bez nje ostali igraci koje si naveo (izmedju ostalih). Po meni krajnje zasluzeno dodeljena titula i nadam se da ce biti MVP playoff-a. Inace ovo je daleko najnesebicnija Kobeova sezona, odavno Lakersi nisu imali ovakvu igru, inace im se sve svodilo na jednog ili dva coveka. Mozda je to i razlog zasto ranije Kobe nije bio MVP. A uporedjivanje sa Jordanom je krajnje smesno, covek je bio vanserijski igrac i logicno je da svi zele da budu kao on, mislim da je Kobe prosao tu fazu "kopiranja" Jordana :wink:

Vrh

PostPoslato: 14 Maj 2008, 10:53 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Jun 2004, 11:40
Back in the tracks...

Citiraj:
Detroit u finalu, Nju Orlins vodi

Košarkaši Detroita plasirali su se u finale Istočne konferencije NBA plej-ofa. Pistonsi su noćas savladali Orlando, 91:86 (20:20, 27:21, 18:27, 26:18), i dobili seriju protiv "Medžika" sa 4:1. Na Zapadu, Nju Orlinsu je poveo protiv San Antonija sa 3:2, posle nove pobede kod kuće, sa 101:79 (21:23, 23:24, 28:11, 29:21). Hornetse je predvodio Dejvid Vest, sa 38 poena, dok je Predrag Stojaković postigao 9.

Vest je pružio fantastičnu partiju za Hornetse, zabeleživši rekord karijere u plej-ofu, sa 38 poena, 14 skokova i 5 blokada. Posle dva poraza u San Antoniju, Nju Orlins je u petom meču pokazao da će Sparsi teško moći do brejka u gostima. Hornetsi su bez poraza kod kuće u plej-ofu, a ukoliko serija dođe do sedmog meča, tim Bajrona Skota će biti veliki favorit za plasman u finale konferencije.

Pored Vesta, istakao se i Kris Pol, sa 22 poena i 14 asistencija, dok je Stojaković imao 9 poena i 11 skokova (45 minuta, šut 3/8). Sparsi su ponovo pažljivo čuvali Stojakovića, ali su zaboravili na Pitersona, koji je postigao 4 trojke. Stojaković je zabeležio jednu trojku, u ključnom periodu, sedam minuta pre kraja kada su Hornetsi poveli sa 81:68.

Pre toga, Sparsi su imali vođstvo na poluvremenu, 47:44, ali je Nju Orlins dobio ključnu treću četvrtinu sa 28:11.

Kod San Antonija, Đinobili je zabeležio 20 poena, Parker 18, a Dankan i Bouen po 10. Dankan je pogodio samo 5 od 18 šuteva iz igre.

Na drugoj strani, ukupnom pobedom od 4:1 nad Orlandom, Pistonsi su ostvarili šesti uzastopni plasman u finale Istoka. Detroit je prvi tim sa tako impresivnim nizom još od Lejkersa iz 80-ih, koji su osam puta zaredom igrali u finalu Zapada.

Ričard Hamilton je postigao 31 poen kod Detroita, Mekdajs je imao 17, ruki Rodni Staki 15, a Valas 14 poena. Na drugoj strani, Turkoglu je zabeležio 18 poena, Luis i Nelson po 14, dok je Hauard imao 14 poena i 17 skokova.

Orlando se nije lako predao. Posle izjednačene borbe tokom većeg dela meča, Detroit je u finišu uspeo da pobegne na 10 razlike, 4 minuta pre kraja, ali su gosti, predvođeni Turkogluom, uspeli da se približe na pola koša zaostatka, 85:84.

Pistonsi su imali očajno šutersko veče, samo 36 odsto iz igre, ali su promašili samo 4 penala, od toga nijedan u odlučujućim trenucima. Šest slobodnih bacanja Hamiltona i blokada Prinsa nad Turkogluom u finišu osigurali su novi plasman Detroita u finale konferencije, gde će igrati sa pobednikom serije između Bostona i Klivlenda. U drugom polufinalu trenutno je nerešeno 2:2.

Pedja nije bio bas na nivou,ali je ocigledno bio zaduzen za malo defanzivnije zadatke (11 skokova) i nije imao toliko lopti za sut.Ali to se moze i ocekivati s obzirom kako je Vest igrao sinoc.

Go HORNETS!!!

Vrh

PostPoslato: 14 Maj 2008, 11:41 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Jel to veliki SAS na putu da ispadne :D :D :D

Vrh

PostPoslato: 14 Maj 2008, 17:08 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jul 2001, 01:00
dace bog :) samo me lejkersi brinu! valjda ce me veceras malo smiriti hehe

Vrh

PostPoslato: 14 Maj 2008, 17:16 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

I mene, ali Kobi je odigrao lavovski zadnju utakmicu, imao je povredu ledja a igrao je do kraja. Nadam se da se oporavio. Nisam citao vesti :-? :-? :-?

Vrh

PostPoslato: 19 Maj 2008, 10:02 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Opet se provce Boston, ali ovo je i dobro jer ce se umoriti zbog igranja na 7 utakmica tako da ce kasnije pasti u formi koja i sada nije nesto snzacionalno, za razliku od ligaskog dela prvenstva. Steta za Cleveland, bilo je lepo gledati Jamesa kako vrti odbrambene igrace. :D

Vrh

PostPoslato: 19 Maj 2008, 11:35 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2003, 15:07
A jest ih i vrti, faca se zalijece direkt na trojicu igraca, i pokusava zakucati. Nije da nije odigrao sinoc dobro, al' i milion nasilnih ulaza je napravio.

Vrh

PostPoslato: 19 Maj 2008, 11:54 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2002, 17:28
Sinoć je bila prava NBA plej-of utakmica i čini mi se da sam prvi put, nakon nekoliko godina i obračuna Njujorka, Rajlijevog Majamija i Bulsa, konačno uživao u NBA plej-ofu. Krvave odbrane, dva vrhunska pojedinca u glavnim ulogama, neizvjesnost i sve ostalo. Opšti utisak je da Boston zasluženo prolazi, ali me čudi da takva ekipa ima onoliko problema u napadu. Kao da se u završnici svi boje odgovornosti i na silu trpaju loptu u ruke Pirsu, koji jedini ima petlje da prezume odgovornost. Rej Alen? Šta se dogodilo sa tim čovjekom? Kad je dolazio u NBA prije 10-ak godina, bio je jedan od najubojitijih strijelaca koje sam vidio, a sinoć ni otvorene šuteve nije u stanju da pogodi. LeBron Džejms je strašan igrač, fenomen i sve ostalo, ali tom čovjeku se tolike stvari tolerišu da je to strašno. Koraci, duple lopte, pa ono cijepanje dresa Pirsu u odbrani, kad sudije nisu dosudile ništa... Mislim da ima preveik kredit kod sudija.
Volio bih da Boston nešto napravi čisto zbog Pola Pirsa, koji je karijerom za respekt zaslužio makar jedno finale.
Finale istoka, Boston - Detroit. Tu ako ne bude krvi na parketu i gomila tehničkih grešaka, neće ni biti pravog uzbuđenja. Moram priznati da me poslije dugo godina, opet zanima NBA liga.

Vrh

PostPoslato: 19 Maj 2008, 14:53 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Apr 2002, 01:00
Detroit će vjerovatno i finale istoka igrati bez glavnog igrača, Billupsa! Hamilton je uspio onu jednu utakmicu u Orlandu odigrati kao zamjena za lidera (i oboriti mene na tiketu :D), ali nakon toga ništa. Ko je gledao petu utakmicu DET-ORL zna o čemu pričam. Orlando nije postigao poen 8min, a Detroit uspio od -2 stići samo na +5 u tom periodu! Takvom neinventivnom igrom u napadu teško da može da se dobije Boston, pogotovo u njihovom Gardenu. Mislim da je vrijeme i da Boston dobije nešto u gostima, a onda sa Hornetsima u finale :D

Vrh

PostPoslato: 19 Maj 2008, 14:55 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Okt 2002, 09:33
Ja već nekoliko godina nisam gledao NBA, a posljednjih sedmica kako su ovi carevi sa OBNa počeli direktno da prenose plej of, stalno ostajem do 4-5 ujutru :D Bogme, meni su se i Klivlend i Boston učinili kao šupljatorske ekipe, San Antoniju je (baš kao i Milanu u fudbalu) vrijeme za remont i oni večeras sigurno gube od Peđe, dakle u finalu Detroit protiv Lejkersa ili Nju Orleansa, u svakom slučaju eto u finalu najboljih ekipa (za razliku od luzera iz Klivlenda koji su ni ja ne znam kako došli do finala prošle godine samo da ih tamo zgromi San Antonio s pola snage).

Klivlend, jednostavno rečeno, pojma nema. Epizodisti su potpuno zakazali, što doduše i nije toliko čudno imajući u vidu da je vjerovatno veoma frustrirajuće igrati sa onim mulcem koji doda nekom drugom tek svake prestupne godine. Apsolutno svaki napad ide preko tog Džejmsa koji izvodi svoja samoubilačka zabijanja u protivničku odbranu, pa ako prođe prođe. On ima fantastične fizičke predispozicije, mekanu ruku, ali (što bi se reklo žargonom Football Managera 2008) - very low intelligence on the pitch. Sad je eto imao sreće da postigne preko četrdeset poena, ali nikad ne znate da li će da mu se desi to ili kao na prvoj utakmici kad je imao šut mislim 2-15 ili tako nešto.

Boston, s druge strane, takođe nije mnogo pokazao. Rej Alen se totalno izgubio u tom timu i pretpostavljam da će već od sljedeće sezone da zdimi negdje drugo. Garnet i Pirs su solidni, ali ovo što je Pirs uradio je više posljedica sreće. Na kraju krajeva, teško da od igrača možete stalno očekivati da postiže po 40 poena. A i on je upao u krizu čim ga je Džejms malo pritisnuo u odbrani i da im ne bi Pi Džej Brauna, svašta bi bilo. Odakle iskopaše tog čovjeka, ja sam mislio da je on prestao da igra prije sto godina. Ovako kako je Boston igrao sedmu utakmicu, protiv granitne Detroitove odbrane ne isplati im se ni da izlaze na teren, biće pojedeni za doručak.

Veoma se radujem finalu Zapada između Nju Orleansa i Lejkersa (naravno, večeras ću da ranih jutarnjih sati da gledam tu formalnost sa izbacivanjem San Antonija). Peđu i Krisa Pola nisam nikako gledao ove sezone, a bogme ni Kobija i Gasola. Očekujem izvanredan meč, naravno navijam za NO, ali neću biti previše tužan ni ako se ponovi finale LA - Detroit, pošto nas u oba slučaja očekuje opako dobra košarka. Za razliku od prošlogodišnjeg "finala" koje je to bilo samo na papiru.

Vrh

PostPoslato: 19 Maj 2008, 17:48 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

rekose sinoc da ce prenositi i vecerasnju utamicu sas vs no na obn-u ali sada bas gledam sadrzaj programa za danas i nema nista od nba???

Vrh

PostPoslato: 19 Maj 2008, 18:21 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Nov 2002, 20:11
Ma moraju...posto je utakmica u pola 4 mozda je na rasporedu za srijedu.....

EDIT : za utorak.....(jbte danas je ponedeljak)

Vrh

PostPoslato: 19 Maj 2008, 18:26 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

23:45 Just for Laugh

00:10 Buntovnici

01:00 Šangajski Vitezovi

02:35 Hollywoodske priče

03:25 Sedam veličanstvenih

04:15 Hollywoodske priče

vidis da nema nazalost :( :( :(

Vrh

PostPoslato: 19 Maj 2008, 20:21 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Kod mene piše ovo:

23:45 Just for Laugh

00:10 Buntovnici

01:00 Šangajski Vitezovi

02:35 NBA Playoff

03:25 Sedam veličanstvenih

04:15 Hollywoodske priče

(interesantno, NBA Playoff koji traje 50 minuta :D )

Kad se klikne na NBA plej of, ispiše sljedeće:

Polufinale Zapada donosi rat dva velika tima. Odlučujuću sedmu utakmicu najvećeg iznenađenja sezona New Orleans Hornetsa i aktualnih prvaka svijeta San Antonio Spursa.
Do sada je domaći teren bio svetinja. Tu prednost večeras imaju Hornetsi. Chris Paul je izvrstan lider, a oporavljeni David West odlučan za trijumf. Još samo treba iz vana da proradi pedja Stojaković Spursi na drugoj strani vjeruju u svoje iskustvo, te u moćni trio Toni Parker – Tim Duncan – Manu Ginobili. Iskustvo ili mladost pitanje je sedmice, odlučujuće utakmice ove velike serije. New Orleans Hornets – San Antonio Spurs. Utakmica broj sedam Polufianala Zapada. Ponedjeljak na utorak, 2 i 30.NBA na OBNu uz BH. Telecom

Dakle ima :-)

Vrh

PostPoslato: 20 Maj 2008, 07:47 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Nov 2002, 20:11
Pa ja sam tacno konj sto sam se budio da to gledam.....ko da je juce bilo SAC-LAL i Horry i njegova trojka.....

Da je barem taj San Antonio igrao nesto posebno....ljudi su se cisto provukli na iskustvo....u kriznim momentima ulaze Horry, Finley i Udoka, pljusnu par trojki i to ti je to....West i Stojakovic sve nesto igraju toplo-hladno....na kraju sve u svoje ruke mora da uzima Pargo.....

I inace mi je bilo cudno kako ti Hornetsi mogu da igraju tako dobro a klupa medju najgorima u ligi....al eto, sve se svodi na to da ako zakaze neko iz prve postave oni gube utakmicu....ipak mora se priznat da je Stojakovica stalno cuvao Bowen a to znaci potpuna odsjecenost najboljeg sutera, u momentima kad ga nije cuvao Bowen Stojak je i dao onih par poena....

Vrh

PostPoslato: 20 Maj 2008, 09:05 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Mrzim SAS :angry3: :angry3: :angry3:
Bas me nerviraju :angry3: :angry3: :angry3:

Vrh

PostPoslato: 20 Maj 2008, 10:07 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Naravno, uvijek se desi potpuno suprotno od onoga što ja predvidim. Doduše, dvaput bih razmislio o prognoziranju pobjede Nju Orleansa da sam znao da ih trenira onaj luzer Bajron Skot. Utakmica je imala nekih sličnosti sa mečom Boston - Klivlend, Kris Pol je isti ko i LeBron Džejms - džaba mu petsto poena i osamsto asistencija kad u ključnim trenucima pravi gluposti. Ipak, talentovan momak, nema šta, kad poraste vjerovatno će biti dobar igrač. I dalje mislim da je ovaj tim San Antonija zreo za remont. Sad tačno ne znam za koga da navijam u finalu Zapada. Ne volim Fila Džeksona, ali i SA mi sve više ide na živce, naročito Tim Dankan koji poslije SVAKE sudijske odluke pruža ruke i pita "Šta? Šta se desilo? Faul? MOJ faul? Ma nemam pojma šta se desilo, MAJKE MI, samo sam išao normalno i on je naletio na mene, sestre mi! Ja napravio faul? Zar JA????" itd.

Vrh

PostPoslato: 20 Maj 2008, 10:12 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Sep 2004, 18:48
Moze neki rezultat momci?

Vrh

PostPoslato: 20 Maj 2008, 11:28 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Apr 2002, 01:00
Hertzog je napisao:
Jel to veliki SAS na putu da ispadne :D :D :D

Možda na putu do nove titule!

Harvester je napisao:
talentovan momak, nema šta, kad poraste vjerovatno će biti dobar igrač

:roll: :roll: :roll:

Vrh

PostPoslato: 20 Maj 2008, 14:39 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Jun 2004, 11:40
I ja sam ostao budan citavu noc,ali nije mi zao.Sad sam gledao komentare na B92 i stvarno moram da kazem da medju nasim narodom zaista ima patoloskih slucajeva. :angry4: Svi nesto jedu govna i pljuju po Pedji ko da je sutnuo 48 lopti i sve promasio.Cinjenica jeste da je odigrao lose,ali je takva bila i citava ekipa NOH.Jos kad mi neko kaze da je Pargo sa onim divljanjem sinoc odigrao dobro,odma bih mu klepku lupio.
Sinoc su Hornetsi odigrali kriminalno,da ne moze gore.Mislim da veliki udio u tome ima i Bajron Skot.Ne kontam lika,zaista.Umjesto da uzima tajm aute u kljucnim momentima,on pusta divljanje.ONO STO JE SINOC PRESUDILO SU SKOKOVI.LJUDI SU IH UBILI U SKOKOVIMA.Odatle su dali jedno 30-ak (2-nd chance) koseva :-? A ona odbrana pick 'n roll-a je sramota za kosarku.Kao da prvi put igraju kosarku.Znaci,centar ne izlazi na beka poslije bloka da ga omete u sutu za 3 poena a bek na kom napadac radi blok ide IZA centra.I naravno ljudi utrpaju 15 (ili koliko vec) trica na tekmi uz sut od preko 50%.Tako su branili i Parkera i Djinobilija i Horija.Pa nemo's te ljude ostavljati na 3 poena same.One trojek koje su proizasle iz povratnih pasova kad je Dankan udvajan mogu nekako i shvatiti,medjutim ove ostale... :roll: !!!

Na kraju krajeva...svaka cast za San Antonio.Bolja ekipa je prosla,moramo priznati.Dankan je jos uvijek zvijer.A tu je i Robert Horry...najveci match winner medju igracima.Sto se tice NOH...ljudi pod hitno trebaju da nadju jos jednu cetvorku PF jer ovako ne ide.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 246 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 13  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]