banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 21 Jul 2025, 22:18

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 101 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sledeća

Teretana?
Dobro 80%  80%  [ 39 ]
Loše 20%  20%  [ 10 ]
Ukupno glasova : 49
Autoru Poruka
PostPoslato: 11 Apr 2008, 12:26 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Jun 2005, 02:03
nije to nista, samo vodi racuna da pijes dovoljno vode dnevno (preko 4 litra dnevno) inace neces imati nikakav efekat od kreatina ..
btw, suplementi kod nas su jako sumnjivi, imas dosta fusha.. pazi od koga uzimas ..

Дрзнеш ли даље?...

Ал' један израз, једну мисао
Чућеш у борбе страшној ломљави
"Отаџбина је ово Србина!..."

Vrh

Tema posta: Re:
PostPoslato: 14 Apr 2008, 22:57 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 05 Avg 2005, 15:53
Dak je napisao:
Evo svima jedan savjet koji dosta ljudi ne zna ili ne obraca paznju a koji sam negdje bio procitao:

Recimo, svi znamo da vecina misica na tijelu ima tzv. antagonisticke misice, tj. misice koji odredjenu kost pokrecu u suprotnom smjeru. Jedan primjer su biceps i triceps. Biceps savija ruku a triceps ispruza ruku. Znaci dvije grupe misica koji su na neki nacin "suprotstavljeni" jedni drugima. I sad, dodju ljudi pa recimo nabildaju biceps, i sa onako zgrcenim ukocenim bicepsima krecu odmah da rade tricepse, i time mrcvare bicepse tako sto ih prvo ukrucuju pa onda rastezu. Znaci na jednom treningu ne smijes nikada da radis i bicepse i tricepse, i ledja i prsa, i ledjne i stomacne misice, i zadnju lozu i butine, trapez (onaj misic izmedju vrata i ramena) i one misice pod rukama (trokut, trougao...)

Isto tako ne bi trebale duge pauze izmedju serija da se rade, jer misic mora dodatno da se opterecuje bas kad je zagrijan, a ako se prave duge pauze kao da kreces ispocetka. Znaci jedno 45 sekundi odmora izmedju serija (ne izmedju ponavljanja :D).

Pozdrav!

nevjerovatna glupost!!!tebre,nema ljutnje,ali ovo sto si ti negdje procitao,nikako,ali nikako ne pije vodu!ja recimo kada sam u formi,treniram 5sedmicno i ruke radim komplet,biceps triceps,i ogromna vecina ljudi tako radi trening za ruke,a bogami kako sam primjetio i vrhunski bodi bilderi ruke radi komplet(ako cemo vec u krajnost)Ako treniras 3puta sedmicno,onda mozes da biceps spojis sa grudima,a triceps sa ramenima,po meni je glupo spajati ledja sa nekom drugom misicnom grupom,zbog toga sto su ledja najveca misicna partija,samim tim najvise serija se uradi tokom treninga ledja,pitanje je koliko snage ostane za nesto drugo...trbusnjake kada radis,najbolje ces da ih istegnes ako uradis odredjeni broj ledjnjaka(pitaj bilo kog fudbalera)
Ne vjeruj svemu sto procitas:)i da jos nesto,izuzetno bitno..ne daje svaki program isti rezultat svakome,to je sve individualno,i naravno da je potrebno nakon odredjenog vremenskog perioda praviti neke varijacije,unositi novine u rezim vjezbanja,kako bi varali misic,i samim tim ga podsticali na rast i razvoj.Svaki trening odredjene misicne grupe treba poceti na drugi nacin.I ono sto meni donese rezultat,ne znaci da ce na isti nacin i tebi,genetika je cudo,takodje:)Mozda sam malo konfuzno napisao sve ovo,ali nadam se da ce moci da se shvati sta je pjesnik htio da kaze:)

Poslednji put menjao lacoste dana 15 Apr 2008, 11:03, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 15 Apr 2008, 00:59 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Feb 2007, 12:36
XentoniX je napisao:
nije to nista, samo vodi racuna da pijes dovoljno vode dnevno (preko 4 litra dnevno) inace neces imati nikakav efekat od kreatina ..
btw, suplementi kod nas su jako sumnjivi, imas dosta fusha.. pazi od koga uzimas ..

Ljudi prsli ste :wink: ...otjete cuka da vam ode...jbt kreatin funkcionise tako sto natrijum veze vodu...ne moze njeciji herc da obezbjedi toliko nutritivnih materija u tako rapidnom povecanju mase....Kreatin je bullshit...izduvaces cim ga prestanes uzimati...a o malom :lol: bolje da tjutim

Ishrana trening ishrana trening i dodaci ishrani...ebla vas hemija 8) :wink:

Vrh

PostPoslato: 15 Apr 2008, 13:25 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

pa kreatin je dodatak ishrani!
kakve veze ima mali (tj. veliki) sa kreatinom .. on apsolutno nikako ne moze uticati na potenciju..

evo mali info o kreatinu:

Kod:
Cisti kreatin monohidrat je bezokusan, bijeli kristalinicni prah. Nalazi se u mnogim namirnicama, a u narocito velikim koncentracijama ima ga u crvenom mesu. Kreatin povecava nivo fosforokreatina u misicima, sto pak ima za posljedicu povećanje ATP-a. ATP je energetski nosioc substrata u misićima koji im omogucuje kontrakciju i generira snagu.

Radjen je na nesteroidnoj osnovi i prirodnog je porijekla, pa je legalna dopuna. Prirodno se nalazi u ribi i u mesu, a u organizmu covjeka se sintetizira u jetri iz aminokiselina glicina, metionina i arginina (Arg i Met su esencijalne aminokiseline).

Kod zdrave osobe, kreatin se producira u jetri, pankreasu i bubrezima, ali prvenstveno je koncentriran u misicima i srcu. Proteini animalnog podrijetla su glavni izvor kreatina pa se tako dnevno kroz ishranu moze nakupiti 1-2 grama ove tvari.

Ucinak sintetskog kreatinina je visestruk; iz probavnog trakta ulazi u krvotok, prolazi staničnu membranu i unosi vodu u misicno tkivo (1 g kreatina unese oko 50 g vode u misicnu membranu, cime ona postaje jaca i cvrsca). Ovako hidrirana stanica se stimulira na sintezu novih proteina, a ujedno se sprjecava razgradnja tkiva. Takodjer se biljezi povecanje misicne mase, te povecanje snage i izdrzljivosti kod sportasa.
Sintetski kreatin moze se naci pod imenom Kreatin monohidrat. Za sad nisu poznati stetni sporedni ucinci, no ipak se ne preporucuje ljudima koji boluju od poremecaja funkcije bubrega i jetre.

Postoji misljenje da kreatin utjece na zadrzavanje vode u organizmu. Zadrzavanje vode je nepozeljno, neugodno stanje koje karakterizira nadimanje, narocito tkiva u okolini misica. No imajte na umu da stvaranje misicne mase zapocinje sa 75% vode. Ta je hidratacija početna faza proteinske sinteze. Uzimanje cistog kreatina rezultira punijim, okruglijim misicima.

Дрзнеш ли даље?...

Vrh

PostPoslato: 15 Apr 2008, 17:19 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 21 Okt 2007, 17:13
Tjesi se :lol: :lol: :lol: :lol:

Udruzenje linux korisnika Republike Srpske

Vrh

PostPoslato: 15 Apr 2008, 17:59 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Feb 2007, 12:36
Bas :lol: tako jbg :wink: E drugar ..drugar...reklame su tu da donesu profit...Koliko dugo ga uzimas? Kreatin monohidrat ili kreatin fosfat?

Vrh

PostPoslato: 15 Apr 2008, 18:50 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

ne tjesim se nego kazem onako kako jeste.
kreatin monohidrat i uzimao sam ga mjesec dana .. samo po 5 mg, cisto radi brzeg oporavka misica ..
planiram ubacit opet sledeci mjesec ali malo agresivnije i u vecim dozama

Дрзнеш ли даље?...

Vrh

PostPoslato: 18 Apr 2008, 12:29 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Nov 2004, 19:33
Citiraj:
pa kreatin je dodatak ishrani!

Ma kakav dodatak....??

Vrh

PostPoslato: 18 Apr 2008, 12:32 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Mar 2008, 21:15
nema misica bez krampe, govorim iz licnog iskustva, ne treba mi teretana, imam tijelo kao monika belucci :wink:

Vrh

PostPoslato: 23 Apr 2008, 11:04 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jun 2004, 22:02
Ljudi zaista nemate pojma!
XentoniX je u pravu!
Kreatin nije anabolicki sretoid pa da dovodi do smanjenja odnosno atrofije penisa i testisa, raka ili steriliteta, akod zena maljavosti, mutacije i drugo...
Da ste malo ozbiljnije proucavali ovu tematiku, znali biste.
Kreatin monohidrat ima svako od nas u svojim misicima- najprostije receno.
Samo, da bismo postigli bolje sportske rezultate, treba koristiti suplamente, a jedan od njih je kreatin monohidrat.
To nije reklama. To je cinjenica.

Vrh

PostPoslato: 23 Apr 2008, 11:11 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

XentoniX je napisao:
ne tjesim se nego kazem onako kako jeste.
kreatin monohidrat i uzimao sam ga mjesec dana .. samo po 5 mg, cisto radi brzeg oporavka misica ..
planiram ubacit opet sledeci mjesec ali malo agresivnije i u vecim dozama

Kreatin se uzima za tempiranje sportske forme.
Uzimas u zavisnosti od tjelesne tezine.

Ako imas npr. 80 kg, uzimas 20-25 g dnevno ujutro i navece prije misicnog rada- moras trenirati 2 puta dnevno.
Kreatin se koristi 3 sedmice! Na pocetku, 3 dana po 10 g (5g ujutro, 5g navece).
Moras znati da je 5 g je jedna kasicica za kafu!!!
Onda nastavis do kraja isteka 2 sedmice, - faza punjenja.
onda ide faza odrzavanja - 1 sedmica po pola doze od koliko si uzimao.

Zatim ide pauza najmanje 3 mjeseca do novog uzimanja.!!

Ne bih ti preporucila da uzimas svaki mjesec nasumicno, vec se trebas pridrzavati pravila od 2 faze.
Isti odgovor bi trebao dobiti od ljudi koji ga prodaju....

dok koristis kreatin nikako ne smijes piti kafu, mlijeko i mlijecne proizvode, kao ni gazirano

Vrh

PostPoslato: 23 Apr 2008, 11:16 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Maj 2003, 18:55
penis je misic a ako kreatin pumpa misice... hmm :)))

no, kreatin, Evo ja sam ga uzimao pre ~pola godine i sve dure. Sad nemam neki osjecaj da me napumpao, mozda malo, ali recimo ako sam dizao ~80kg max, sad mogu 85kg. Druga stvar je sto sam ja lijen pa jedan dan pijem, jedan zaboravim, drugi teretanu zaboravim itd... sve je tok ok ako ces se pridrzavati, valjda.

Vrh

PostPoslato: 23 Apr 2008, 11:39 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

http://www.yu-fitness.com/suplementi/kreatin.php

evo malo opsirnije, koga zanima....

Vrh

PostPoslato: 24 Apr 2008, 12:39 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

hvala bogu konacno glas razuma :))

@Gizzzmo uzimao sam samo po 5gr ne zbog zelje da navucem vodu i povecam snagu nego cisto da ubrzam oporavak misica nakon treninga jer se bas krshim..
btw, znam mnogo ljudi koji preskacu fazu punjenja jer su radjene neke studije koje pokazuju da se te velike doze u stvari izmokre.
a uostalom ovako vise traje .. :D
mislio sam poceti sad opet sa fazom punjenja ali nesto kontam sad ce ove vrucine, znojenje, pitanje koliko cu moci odrzati vode u organizmu itd .. a idealno bi mi bilo da izadjem na 95 kg za plaze :P

p.s.
izgledas dosta upucena u to za jednu djevojku? jel radis mozda u nekoj teretani? ima li posla kakvog? :)

Дрзнеш ли даље?...

Vrh

PostPoslato: 24 Apr 2008, 14:26 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2003, 12:43
Идем у теретану, за сада превладавају кардио тренинзи, касније ће се то промијенити...
У теретани сам зато што немам тај ниво дисциплине да радим кући. По дефиницији, у кући можеш радити милион ствари, у теретани можеш радити само себе... 8)

Vrh

PostPoslato: 25 Apr 2008, 20:32 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pa gdje si Bigman, koliko se sjecam, ovo su uvijek bile tvoje teme 8) :D 8) :D 8) :D 8)

Vrh

PostPoslato: 29 Apr 2008, 22:03 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 30 Jul 2007, 11:06
Sassy je u pravu, poslije koristenja kreatina, dolazi do supresije LH i FSH sto ce uticati na vas reproduktivni sistem - :diabloanifire:
onda ... sta se desava...vjerovatno ce vam narasti i treca sisa..

Vrh

PostPoslato: 30 Apr 2008, 00:31 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

de brate pomislice neko da si ozbiljan :D :violent1:

Дрзнеш ли даље?...

Vrh

PostPoslato: 13 Maj 2008, 07:51 
Ne znam nikoga ko je naje*ao od kreatina...

To ljudi brkaju sa anabolichkim steroidima...

Vrh

PostPoslato: 14 Maj 2008, 22:14 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 31 Mar 2006, 09:59
@Frenki: Пенис је далеко од мишића.......... :D :D :D :D
Ма узалуд се трудите да објасните примитивцима шта је суплемент а шта стероид, за њих је то све исто..... Једноставно не свиђа ти се немој узимати, али немојте говорити за људе који их узимају да су импотентни дебили на стероидима........

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 101 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]