Dak je napisao:
Evo svima jedan savjet koji dosta ljudi ne zna ili ne obraca paznju a koji sam negdje bio procitao:
Recimo, svi znamo da vecina misica na tijelu ima tzv. antagonisticke misice, tj. misice koji odredjenu kost pokrecu u suprotnom smjeru. Jedan primjer su biceps i triceps. Biceps savija ruku a triceps ispruza ruku. Znaci dvije grupe misica koji su na neki nacin "suprotstavljeni" jedni drugima. I sad, dodju ljudi pa recimo nabildaju biceps, i sa onako zgrcenim ukocenim bicepsima krecu odmah da rade tricepse, i time mrcvare bicepse tako sto ih prvo ukrucuju pa onda rastezu. Znaci na jednom treningu ne smijes nikada da radis i bicepse i tricepse, i ledja i prsa, i ledjne i stomacne misice, i zadnju lozu i butine, trapez (onaj misic izmedju vrata i ramena) i one misice pod rukama (trokut, trougao...)
Isto tako ne bi trebale duge pauze izmedju serija da se rade, jer misic mora dodatno da se opterecuje bas kad je zagrijan, a ako se prave duge pauze kao da kreces ispocetka. Znaci jedno 45 sekundi odmora izmedju serija (ne izmedju ponavljanja

).
Pozdrav!
nevjerovatna glupost!!!tebre,nema ljutnje,ali ovo sto si ti negdje procitao,nikako,ali nikako ne pije vodu!ja recimo kada sam u formi,treniram 5sedmicno i ruke radim komplet,biceps triceps,i ogromna vecina ljudi tako radi trening za ruke,a bogami kako sam primjetio i vrhunski bodi bilderi ruke radi komplet(ako cemo vec u krajnost)Ako treniras 3puta sedmicno,onda mozes da biceps spojis sa grudima,a triceps sa ramenima,po meni je glupo spajati ledja sa nekom drugom misicnom grupom,zbog toga sto su ledja najveca misicna partija,samim tim najvise serija se uradi tokom treninga ledja,pitanje je koliko snage ostane za nesto drugo...trbusnjake kada radis,najbolje ces da ih istegnes ako uradis odredjeni broj ledjnjaka(pitaj bilo kog fudbalera)
Ne vjeruj svemu sto procitas:)i da jos nesto,izuzetno bitno..ne daje svaki program isti rezultat svakome,to je sve individualno,i naravno da je potrebno nakon odredjenog vremenskog perioda praviti neke varijacije,unositi novine u rezim vjezbanja,kako bi varali misic,i samim tim ga podsticali na rast i razvoj.Svaki trening odredjene misicne grupe treba poceti na drugi nacin.I ono sto meni donese rezultat,ne znaci da ce na isti nacin i tebi,genetika je cudo,takodje:)Mozda sam malo konfuzno napisao sve ovo,ali nadam se da ce moci da se shvati sta je pjesnik htio da kaze:)