Evo ja sam malo bolje sad pa da napisem koju rec.
Prvo che ja se malo zezam(dobro mozda malo vise), a ti meni spominjes majku stvarno ruzno od tebe, al da ne idem u offtopic.
Sto se tice dana takmicenja sam je poceo katostrofalno. Ustao sam mamuran i bolestan. Do Sarajeva smo stajali dvadesetak puta zbog Ivanovica koome je citavo putovanje bila muka. Zatim krenuli ulicom koja je bila zatvorena pa nazad u guzvu, ali smo stigli na vrijeme.
I stizemo napokon na takmicenje, ja se napokon poceo dobro osjecati, uzeo da pojedem onu picu kad se ona oladila

. Poceli se zadatci raditi uocim odmah da je kisa stvarno lagan i pocnem ga raditi. A moje resenje stalno ispisuje nulu i gotovo. Izgubim tu 10-20 min dok ne vidim da mi resenja otprilike ovako: Ucitam podatke, ispisem rezultat, pa tek onda izracum ono sta treba biti rezultat. E tad sam poceo zaliti sto sam popio sinoc onoliko vina

. Kad sam napokon uradio taj zadatak bacio sam se na zadatak formula. Pokusam, pa pokusam, pa pokusam, pa pokusam, pa pokusam, a ono nece, nece, nece i nece. Razmislim malo i pomislim ako sam uradio jedan 100% dovoljna ce biti ova dva da budu brutal force za dalje i bacim se ja na posao pisanja bf resenja. E tad me poce hvatati san. U svakom slucaju za formulu sam izgubio vise od 150 minuta. I napokon mi judge prihvati i ja pogledam na sat kad ono jos 47min. Pocnem citati obilazak kad ono kod ulaza M,N, K, L, A, B i jos svaceg, pa nikako popamtiti za sto je koje

. I Uradim ga ja i nece. Tek onda vidim da se moraju svi novcici potrositi. Uradim ja ponovo a ono nece opet. I onda skontam da se novcici ne mogu "bacati" nego se moraju regularno potrositi. Uradim i to i judge mi prihvati resnje znam da je pisao 7 min 43 sec kad sam video da je prihvatio odmah izadjem. Kazem profi da ocekujem 4-5 mjesto. U sustini tako je bilo. Ja vec u svakom pogledu raspolozen da idem kuci (ne mogu vise stajati na nogama), kad ono pocese zalbe pa cekaj, pa onda dodjele diploma pa opet cekaj

. I napokon smo krenuli kuci. E usput nam je palo na pamet da ja i jos dva profesora pjevamo dok Ivanovic spava. E to je trebalo vidjeti, od nas trojice se ne zna koje veci anti talent za pjevanje. Kuci sam stigao oko pola 2 navece umoran, sje*** do kraja, ali ne mogu zaspati temperatura i kasalj mi nedadese.

. Tako da sam morao oko 3 otici u hitnu. I napokon kad sam iz hitne dosao kuci uspijem zaspati koji sat. I evo sad napokon sam koliko toliko dobar.
Sto se tice rezultata ja sam sasvim zadovoljan. Imam sad skora dva mjeseca vremena da ne moram nista raditi

.
PS. Oni koji imate zadatke sa BHOI nek pogledaju zadatak obilazak, pa kako pise da treba ici datoteka za izlaz

naravno ne moram reci da na takmicenju nisam skontao da je greska u kucanju pa sam pokusavao zadatak poslati sa takvim izlazom.
E sad posto sam se ja umorio kucajuci odoh malo slusati muziki da se odmorim.
Posto nisam citao sta sam napisao sigurno ima 1000+ gresaka u kucanju