banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 15 Jul 2025, 23:48

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 33 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 24 Apr 2008, 10:09 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
Ne znam kako vama "leže" ovakve stvari ali ovde ću navesti dijelove nekih objava koje smatram zanimljivim. Radi se o objavama nebeskih ličnosti koje su po diktatu došle osobama koje su u stanju te objave primiti/čuti, i koje su odabrane za posao da to prenesu. U suštini je slično komunikaciji koju su proroci imali sa Nebeskim Ličnostima, dakle sadrži pouke, upute, smjernice, a ne samo najave budućih događaja, kao uostalom i kod proroka iz Svetog Pisma. Ljudima je potrebnija pouka, uputa, skretanje pažnje na neke stvari nego navođenje događaja koji će se desiti u budućnosti tj. samo prorokovanje. Ovakvih objava je vjerovatno bilo oduvijek ali ih zadnjih godina ima dosta više, iz određenih razloga a o čemu se može vidjeti iz njih.

Jedan domaći sajt koji je potpuno posvećen objavama je http://www.objave.com

Tu se nalaze neke kompletne knjige objava od kojih sam neke čitao još prije desetak godina i dosta su djelovale poticajno na moj duhovni rad, dakle dobre su.
Mislim da su to objave koje su dolazile 80-tih godina i ako se ne varam u njima su najvaljene i neke stvari koje su se dešavale u narednom periodu.

Ovde ću navesti izdvojene dijelove objava koje ako se ne varam dolaze ruskinji koja se zove Tatiana Micuscina u periodu od marta 2005. godine pa do sada, bar je te objavila na sajtu.

Nedavno sam došao u doticaj sa njenim objavama i ono što mi je bilo zanimljivo je da su mi neke stvari koje su u njima navedene poznate od ranije sa drugih strana u istom obliku u kojem su u objavama (naknadno) objavljene.

Vrh

PostPoslato: 24 Apr 2008, 10:10 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

UVOD

U svim je religijama u sva vremena bilo ljudi koji su stajali nezavisno od sluzbenoga vodstva crkve.

Stari ljudi, jogiji, proroci, mistici ...

Sluzbena je religija smatrala neke od njih autoritetima , ali mnogo su cesce bili progonjeni pa cak i liseni zivota. Postojala su dva pristupa unutar svake religije: vanjski put – sljedjenja odredjenih ucenja i rituala i unutrasnji put – trazenja izravne, osobne komunikacije s Bogom. 90 posto vjernika na prvome je putu. Drugi se put samo nekolicina ljudi usudi slijediti. Rijec je o putu predanosti, putu tajnoga znanja i osobnoga misticnoga iskustva.

Sa ciljem rasvjetljavanja smisla cak i onoga Znanja danoga kroz ove ljude i ove organizacije stalna je prisutnost onih na Zemlji koji podupiru unutarnji kontakt s Bogom neophodna. Vrlo je bitna upravo sada kada je prisutno mnostvo laznih ucitelja, duhovnjaka.

Netko mora poduprijeti ispravnu, Bozansku vibraciju. Netko treba kontinuirano odrzavati svjesnost u skadu s Bogom. Samo je s ovoga stajalista suglasja s Bogom moguce procijeniti mnoga sadasnja dogadjanja na Zemlji i razumijeti da su vec ranije dana i zapisana u knjigama.

Tatyana Mickushina

Vrh

PostPoslato: 24 Apr 2008, 10:18 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

5. juli 2006. godine

OBJAVA SVETOG ARHANĐELA MIHAELA

Sveti Arhandjel Mihael "Ja i moji andjeli smo spremni doci na prvi vas poziv"

Ja i moji andjeli smo spremni doci na prvi vas poziv i zahtjev da vam se pomogne ako to zatrazite. Sve su vrste bezboznosti prisutne u astralnoj sferi na planeti Zemlji. Ja sam onaj koji je po duznosti odgovoran motriti da ta bezbozstva ne prijece evolucijski razvoj planete. Odrzavam red i promoviram vas evolutivni razvitak. Odgovaram na vase zazive i izvrsavam ih brizljivo ako su u skladu s Voljom Boga.

Sada sam spreman udvostruciti moje napore u tome smjeru jer je veliki broj ljudskih pojedinaca "doslo pameti" te pokusava shvatiti Zakon ovoga Univerzuma i promatrati ga. To nas cini mnogo sretnijima. No, postoji gorak okus nakon dobrih vijesti jer postoje oni koji su u svojoj svjesnosti pali tako mnogo da nisu vise sposobni slijediti evolucijski put.

Mi djelujemo kao kopaci grobova za ove ljude. Jer taman energetski oblak koji nije podlozan daljnoj evoluciji stoji u svjetlosnoj sferi nakon smrti pojedinaca koji su sebi oduzeli konacno pravo veze s Bogom.

Nasa je zadaca odnijeti ovaj kozmicki otpad kako bismo svima koji slijede evoluciju pruzili mogucnosti napredovanja.

Steta je sto je tako mnogo pojedinaca sebe povezalo u tako velikoj mjeri s materijalnom sferom kako bi se mogli dalje razvijati. Ovaj ce zivot za njih biti zadnji.
Jer mnoge inkarnacije oni nisu bili povezani s Bogom, niti su tome tezili te je evolucijski proces za njih gotov.
Oni nisu sposobni vise ostati na Zemlji i biti ce prinudjeni obnoviti svoj evolucijski put na drugim planetama i u nizim oblicima zivota ili izaci s puta razvoja individualnosti u potpunosti i vratiti se u srce Boga kako bi ih se iznova prepolariziralo.

To stvara mnogo posla za mene i moje legije, ali ovaj rad oslobadja Stazu za vas, za one medju vama koji promatraju Zakon ovoga Univerzuma.

Ne biste trebali pridavati mnogo pozornosti onome sto nije vezano s vasom evolucijom.

Nikada ne prosudjujte ljude oko vas jesu li vrijedni pogleda Boga. Ljudska svijest nije sposobna spoznati razinu postignuca drugih ljudi, niti stupanj njihovih zasluga pred Bogom. Samo je s nase razine i sfere vidljivo tko je tko i kakve zasluge prema Bogu i ljudima svatko ima. Ne opterecujte se mnogo brigom da spasite druge ljude, vec mislite vise o spasenju svoje vlastite duse.

Ja i moji andjeli uvijek smo spremni doci pomoci i zastiti vas protiv nepredvidljivih situacija u kojima ste se nasli ako vasa karma dopusta meni i mojim andjelima da vam pomognemo.
Brinite o dobivanja zasluga i dobre karme kako biste u kljucnim razdobljima vasega zivota imali dovoljno energije da nas pozovete i da se vasi zazivi izvrse.

Sada sam spreman dati vam jos jednu vrlo bitnu smjernicu. Odnosi se na kontakt s vasim Visim Dijelom. Sada se mnogi ljudi pokusavaju zbliziti sa svojim Visim Ja. To usrecuje Uzasla Bica i to docekuju s dobrodoslicom. Ali uvijek biste trebali upamtiti da se tu krije opasnost za vas kao i za bilo koju aktivnost na Zemlji zbog dvojnoga karaktera. Kada motivi i cistoca vasih nizih tijela nisu dovoljno cisti, ali je zelja da se stupi u kontakt sa sferom svjetlosti ogromna, ne mozete ocekivati iskustvo upoznavanja sa svojimVisim Ja, vec s entitetima koji borave u astralnoj sferi i u najboljem slucaju igraju trik s vama ili vas u najgorem mogu zarobiti i koristiti vas za svoje interese.

Upamtite, nitko vam ne moze zabraniti da eksperimentirate u komunikaciji sa sferom svjetlosti, ali vi nosite karmicku odgovornost kada dolazite u doticaj sa snagama tame koje bivaju i djeluju kroz citavu astralnu sferu.
Dok meditirate, uvijek dolazite u kontakt s astralnom sferom i barem dok ne naucite uzidici se do Visih oktava Svjetlosti u jednome trenu poput dizala koje se penje brzinom svjetlosti.

Dao sam vam dovoljno informacija za razmisljanje i sada vas pozdravljam.

JA JESAM Sveti Arhandjel Mihael i nosim vam plavi plamen moje zastite.

Vrh

PostPoslato: 25 Apr 2008, 13:20 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2003, 15:10
Vader je napisao:
Tu se nalaze neke kompletne knjige objava od kojih sam neke čitao još prije desetak godina i dosta su djelovale poticajno na moj duhovni rad, dakle dobre su.

:D
E, ova ti je dobra...
:D

Vrh

PostPoslato: 25 Apr 2008, 18:25 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Mar 2005, 02:21
Pa dobra je, da :D čovjek govori iz ugla svog iskustva, kako i treba.

Vrh

PostPoslato: 30 Apr 2008, 18:17 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

3. januar 2008. godine

Sveti Ahrandjeo Mihael

...Od vas samo trazim da u trenutku kada zazovete za pomoc ili kada se molite, da upamtite ili zapisete to u svoj dnevnik. Istina je da vam ne mozemo osigurati pomoc odmah. Ne mozemo to uciniti zbog inertnosti materije i zato jer trebamo ponekad neutralizirati velike karmicke akumulacije negativne energije u vasoj auri.

Kada ste tijekom vecega dijela vasega zivota bili u losim navikama i vezivanjima i kada vec u zreloj dobi, optereceni bolescu, ucinite zaziv, tada nam je, u najboljem slucaju, potrebno 7 godina kako bismo vam pomogli. Naravno, ako ste akumulirali mnogo dobre karme, tada mozemo iskoristiti ovu dobru karmu kako bismo vas oslobodili od vasih vezanosti i losih navika. U ovome slucaju iscijeljenje mozetre primiti odmah cim izgovorite svoj zaziv.

Sada bih vam volio reci nekoliko rijeci o nekim nepokolebljivim stanjima vase svijesti u svezi vasih strahova, bojazni, razmisljanja.
U mnogim slucajevnima strahova rijec je o karmi i korijeni toga mogu se vuci od prije nekoliko inkarnacija unazad. No, kao sto se mozete odvojiti od svojih losih navika, mozete se osloboditi i od krutih negativnih stanja vase svijesti...No morate upamiti da vase oslobadjanje od svega sto vas koci treba biti opravdano djelima sto ih cinite na Slavu Boga! Oslobadjenje od losih navika, bolesti, nepokolebljivih negativnih stanja nema samo po sebi smisla, ne koristite li to oslobodjeno vrijeme, energiju i snagu kako biste cinili Bozja djela u fizickoj oktavi.

Vrh

PostPoslato: 02 Maj 2008, 01:20 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Voljeni Vajrohana

Sto je visa razina vasih postignuca – vecu cete karmicku odgovornost nositi kada ustuknute na Putu i kada druge budete odvlacili od Puta.

...Stoga je jedini put za ljude, koji se iskreno bore za Boga, identificirati opasnost od strane ovih laznih pastira, putem prociscenja svojih tijela, svojih misli i osjecaja kako bi bili blagoslovljeni otkrivenjem ciste vizije i dara razlikovanja i spoznaje koja omogucava razumijevanje – tko je tko.

Prilicno sam svjestan da je vrlo tesko uciniti takvu identifikaciju, odnosno vidjeti stvari pod isinskim svjetlom vasom vanjskom svijescu. Ali uvjeravam vas da na razini vase duse uvijek znadete tko je pravi nositelj, sprovodnik Bozanske Energije, a tko samo uzima svjetlo nekoga drugoga i na racun te svjetlosti zivi.

Primanjem ovakvih naputaka od vase duse, istovremeno dobivate karmicku odgovornost za trosenje vaseg svjetla u slucaju da podrzavate lazne pastire.

Razumijeli ste moju misao. Samo onaj tko prepoznaje lazne pastire, ali zbog svoga vlastitog ega jos nastavlja davati svoje svjetlo za potporu njima, nosi karmicku odgovornost za krivo koristenje svoje svjetlosti.

No vodi li lazni ucitelj nevinoga s istinskoga Puta, tada se cak ne bih usudio sagledati posljedice karme njegovih djela.

Oh, vi ste mnogo, mnogo vise od onoga odraza sto ga vidjeti mozete u ogledalu ispred sebe svakoga dana. Mocna ste duhovna bica koja, u stvari, u ovaj svijet dolaze steci ljudsko iskustvo. Prije utjelovljenja vase duse same biraju okolonosti sadasnjega vaseg utjelovljenja.

A znali ste da cete bez obzira na tezinu vasega Puta, ispuniti svoju preuzetu misiju koja je usmjerena na podizanje svijesti ljudi.

Svatko je od vas rodjen bas na onome mjestu, u onoj zemlji i medju onim vanjskim okolnostima koje bi trebao koristiti za svoja postignuca i postoje upravo oni ljudi i one okolnosti oko vas koje cekaju vasu pomoc.

Vrh

PostPoslato: 02 Maj 2008, 10:22 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

4. mart 2005. godine

JA SAM Sanat Kumara i dosao sam vas danas obavijestiti o novoj mogucnosti, novoj dispenzaciji koju je nebo ( duhovna hijererhija ) odlucilo isporuciti kroz nasega novog glasnika u Rusiji, Tatyanu.

Desiti ce se mnogo neocekivanih dogadaja za mnoge. I mnogi ce svjedociti nestalne osjecaje citajuci ovaj diktat. No mi ne silimo nikoga da vjeruje ili ne vjeruje u stvari koje treba kazati. Nas je problem isporuciti vam ovo znanje, a vasa je slobodna volja prihvatiti ga ili ne. Vremena su se promijenila i Nova je Epoha dosla. Svjetovi su se priblizili jedni drugima. I stvari koje su unazad nekoliko godina, pa cak i prosle godine, izgledale poput neostvariva sna sada postaju stvarnost. Imamo mogucnost komunicirati kroz mnoge i te prilike i koristimo.

Situacija na Zemlji i dalje snazi. Planetarni nivo vibracija raste. Nove energije dolaze na Zemlju. I vecina covjecanstva osjeca ove energije kao nemogucnost i besmislenost daljnjega slijedenja puteva lutanja u tami u kojima su bili tijekom dugih, dugih milenija.

Pokazuje se kao osjecaj nezadovoljstva, melankonije i ocekivanja necega sto se upravo treba dogoditi. Najsenzitivniji su pojedinci izgubili interes za standardna zaposlenja. Cini se da sve ono sto je prije izledalo bitno i imalo smisla u zivotu, danas vise nema ni najmanju vrijednost. Sve prijasnje aktivnosti, poput ispraznih druzenja, gledanja beskonacnih serijala, traganje za tricarijama izgubile su svaki smisao. Sve to podsjeca na slavljenicki sjaj koji je ostao na mjestu jucerasnjega plandovanja. Danas je sve to vec bez ikakvoga smisla.

Najsenzitivnije osobe u svome srcu naslucuju Novi Svijet koji treba doci umjesto staroga i dotrajaloga. I ne gledajuci na to da se ljudska svjesnost pokusava hvatati za uobicajene zivotne forme, za tradicije staroga ( bilo za religijske, javne ili obiteljske ), sve ce to biti izbrisano na vjetrometini zbivanja buducnosti. I nema smisla odupirati se ovim promjenama jer citav je svijet podreden Bozanskim ciklusima. I sloboda je volje trenutno ogranicena vremenskim i prostornim okvirima.

Covjek cija je smrtna svijesnost limitrana granicama materijalnoga svijeta vjeruje da je sve na ovome svijetu podredeno volji osobe ili volji lidera ljudi.

Ne! Postoji vrijeme za razbacavanje kamenja i postoji vrijeme za sakupljanje kamenja. Pojavi li se kancerozni tumor u ljudskome tijelu, zdravi ce se organizam poceti oslobadjati od bolesnih stanica. Upravo je isti princip djelatan u Univerzumu. Ako se bilo koja ljudska civilizacija koncentrira iskljucivo na zadovoljavanje vlastitih interesa razmisljajuci samo o uzicima ovoga svijeta, podlozna je unistenju kao i kancerozni tumor kojeg se iz tijela uklanja operativnim zahvatom.

I opiranje je beskorisnom Oni koji ne mogu usvojiti Novu Svjesnost, nacela Opce Dobrobiti, Ljubaznost, Suradnju, Bozje vodstvo, biti ce izbrisani sa povrsine Zemlje kao u slucaju nedavnih potresa i tsunamija koji je u trenu unistio stotine tisuca ljudi. Prestanite zudjeti za uzicima ovoga svijeta. Postoje mnogo veci uzici dostupni onima koji otvore srce i um vibracijama Visih Svjetova.

Nema nicega sto vam je potrebno izvan vas samih. Cjelokupno je Bozansko znanje i savrsenstvo u vama. Tragajte za ovim bogatstvima u srcu vasem, tragajte za ovim vratima koja vode beskonacnome obilju unutar vas. Ali neophodno je platiti „ulazninu“. Cijena ulaza vas je ego.Trebate napustiti prolazan dio vasega "Ja“ sa svim onim sto je sakupljeno u vasem elektronskome pojasu; metaforicki kazano rijec je o konopcu koji vas vezuje za Zemlju, za gustu ( grubu ) razinu ove planete.

I ta melankonija kroz koju sada prolazite istinit je atribut da ste se zasitili uzitaka ovoga svijeta i da ste spremni kontaktirati s finijim svijetovima. Sve sto vam je potrebno jest da jednostavna odaberete i zakoracite u neogranicenost odbacujuci jucerasnji slavljenicki sjaj, ucinite korak u realnost, onu prvu, potom drugu i tako redom ne zaustavljajuci se prema vasem istinskome zivotu kao biste bili ono sto uistinu jeste.

Nema nicega izvan vas sto zadrzava vasu kretnju ka maksimalnoj realnosti. Samo ste vi ti koji zadrzavaju sami sebe. Uistinu, niste li u mogucnosti upravljati vasim dvojnikom, koji vas je zaveo u nestvarnome zivotu tisucama i tisucama utjelovljenja?

Nemate drugoga Puta. Ili cete uciniti korak ka realnosti, ili ce postojanje vase indivudalnosti prestati. Zdravi se organizam oslobada zlocudnih stanica unutar sebe. Figurativno receno svi ste vi u Bozjem stomaku i vi mislite da ce vam Bog dopustiti zivjeti po zakonima koje ste vi smislili? Ne, ja kazem. On ce jednostavno otpustiti sve sto nije u skladu s voljom Njegovom i zakonom.

Vrh

PostPoslato: 02 Maj 2008, 14:01 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 25 Jun 2007, 12:00
Svakako da svi imamo pravo na svoje mišljenje ali ja tu ne prepoznajem Biblijsko učenje.
Proroci-videoci iznose potvrdu Božjih reči. Učitelji uče o porukama Božjih reči.
Savete o životu nalazimo u Božjoj reči. Ako neko smatra za potrebno dodati neke reči to čini po svom izboru, pastiram sledeću rečenicu iz prvog dela:
,,Ne biste trebali pridavati mnogo pozornosti onome sto nije vezano s vasom evolucijom.''
Ovde se govori o EVOLUCIJI pomislio bih da to piše Darvin ali ipak nije on.
Navodi se kako nisu (oni nebeski) odmah i uvek u stanju da pomognu a Biblija uču drugačije.
Navode se reinkarnacije i prelazak iz ljudskog u životinjsko obličje za one što ne dostignu viši stepen???
Bog govori o tri vrste tela (nebesko,ljudsko i skotsko) kao različita.
Ako mi prelazimo iz jednog tela i rađamo se u drugom postavljam ponovo isto pitanje u kojem od tih tela ustajemo i kojem se telu sudi i počinjenom grehu u njemu?
Zašto Isus plati svojim životom kad se mi kroz reinkarnacije čistimo?
Znači li to da će i Juda Iskariotski živeti ili već živi u novom telu kao nagradu za trud dobijenu?
Kome će se uopšte suditi kad se opravdaše reinkarnacijom a oni ,,niži'' postati ,,životinje''??
Samo pitam?

Vrh

PostPoslato: 02 Maj 2008, 14:26 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

6. mart 2005. godine

Univerzum je nalik ljudskome tijelu. Svaku je galaksiju ili grupu galaksija moguce usporediti sa sustavom i dijelovima covjekova tijela. Sve ovo stvara moje tijelo bas kao sto je i vase tijelo sastavljeno od dijelova i sistema. Slicni smo. I bas kao sto je vama tesko razumljivo postojanje najvisih planova zivota za sisteme ovoga Univerzuma, na isti je nacin meni tesko spoznati probleme vasega gustog svijeta.

Za upravu Univerzuma brine se cijela hijerarhija sastavljena od razumnih esenci koje su na razlicitim stupnjevima razvoja. I ova hijerarhija doseze od mene sve do najsitnije materijalne cestice ovoga svijeta. Svi smo mi podredjeni opcem Zakonu ovoga Univerzuma. Na sto je visoj razini duhovna esenca, manja je sloboda sto je posjeduje. Stoga je namjera da ljudska bica koja posjeduju slobodu neogranicenu nicim predaju tu slobodu u daljnjem tijeku i u zamjenu prime vece moci i vece autoritete. Uvecanu moc.

Razina na kojoj se razumne esence Univerzuma nalaze izravno je povezana s razinom njihove svjesnosti. Ljudsko bice, napose covjecanstvo zemaljsko, u ovoj hijerarhiji zauzima dno piramide. To zahtijeva stalnu brigu i skrbnistvo esenci koje su dosegle visu stepenicu razvoja. Ovaj je proces usporediv s procesom obrazovanja djece u skoli ili djecjem vrticu. Razliciti ucitelji dolaze i provode izobrazbu. I ovi ucitelji doci mogu kako izvana, kroz neku drugu osobu, ili se pojaviti unutar vas.

Postoji vrlo tanka linija koja odvajaja ljude, one koji svoje hramove daju za sluzbu Svjetla od onih koji ih daju razlicitim nizim duhovima i neutjelovljenim esencama. Na zalost u sadasnjem trenutku vecin covjecanstva, 90 posto, dobrovoljno daju svoje hramove ovim nizim duhovima ne vodeci brigu o posljedicama ocitovanja njihove slobodne volje.
I ovi ljudi u cijim hramovima borave nizi duhovi tame mogu posjedovati upravo iste darove kao i ljudi u cijim hramovima borave duhovi Svjetla. Mogu lijeciti, proricati buducnost, kanalizirati poruke. Ali razlika ipak postoji. Ljudsko bice koje je svoja niza tijela zrtvovalo za sluzbu Svjetlosti nikada nece koristiti darove za primanje vidljivih stvari i znakova ovoga svijeta, bilo novca, moci, utjecaja, autoriteta.
Mnogo je manifestacija nerealnoga dijela covjekovoga koje postoje u ovome svijetu. Sva je zbrka povezana upravo s time. Ljudi vide cuda, iscjeljenja i ne mogu razlikovati predstavnike tame od onih koji predstavljaju Svjetlo. Ovdje je moguc samo jedan kriterij – unutarnje znanje, unutarnja intuicija.
Promatrajte zivi li osoba ono sto poducava. Poducava oprost, ali oprasta li? Uci odbacivanje bluda, a cini li ono takvo sto? Dopusta li izopacenje seksualne energije? Poducava Bozansku ljubav, nesebicnost, a sto posjeduje u sebi? Zivi li raskosno? Sto jede?
Gledajte. Motrite.

Odabrali ste slijedeci svoju slobodu volje kome cete sluziti. Odredjeno je stupnjem razvoja vase svjesnosti. Dragovoljno odbijajte bilo kakvo ocitovanje tamnih sila kroz vas. Odbacite kompletnu prtljagu koju ste sakupljali dugim milijunima godina nastanjivanja na ovoj planeti. Oplemenite svoju svjesnost i usmjerite ja k Najvisim Svjetovima. Zajedno s rastom vase svjesti zbiti ce se promjene u ovome svijetu i svi oni koji se vezuju za staro i oni cije je vrijeme isteklo biti ce primorani napustiti vas svijet koji ce postati vrlo skoro, po kozmickim kriterijima, fin i savrsen svijet. I sudbina je vase planete postati blistava zvijezda.
JA JESAM Sveprisutna Prisutnost i zelim vam uspjehe na vasem Putu neogranicenosti Zivota

Vrh

PostPoslato: 02 Maj 2008, 16:15 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2006, 11:40
Vaderu, preko koga se to arhanđel Mihailo javio, 03.01. ljeta Gospodnjeg 2008?

Vrh

PostPoslato: 02 Maj 2008, 16:52 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Napisao sam na početku teme, u pitanju je Ruskinja Tatiana Micuscina. Ima ih još takvih, ali ove ovde su preko nje.

Vrh

PostPoslato: 03 Maj 2008, 13:35 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

8. mart 2005. godine

Voljena Alfa "Stiglo je vrijeme povratka Domu Ocevom"

Djeco moja voljena, JA SAM Alfa i prevalila sam ogromnu razdaljinu, ne fizicku, ali daljinu unutar svjesnosti ovoga Glasnika kako bih imala priliku govoriti s vama.
Djeco Zemlje, vrijeme zvjezdanih mogucnosti, o kojima ste culi s usana Glasnika i proroka tijekom zadnjih nekoliko tisuca zemaljskih godina, stiglo je nadomak. Ovo je vrijeme izravnoga i iz prve ruke dijaloga kada vasi osjetilni organi nece vise ogranicavati vasu percepciju Bozanske Realnosti. Ovo je vrijeme prijelaza na novi stupanj svjesnosti, finiju razinu. Slozit cete se da su mogucnosti vasih osjetilnih organa i mogucnosti vase svjesnosti previse ogranicavajuci. Uhvaceni ste u klopku svoje ogranicene svjesnosti u kojoj ste odabrali djelovati. Mislili ste da cete biti gospodari sudbine, gospodari ove planete.
Zeljeli ste postali slicni bogovima, ali unaprijed ste ogranicili svoj svijet okvirima ove planete. I kao sto dodje vrijeme kada se iz jajeta treba izleci pile, tako je doslo vrijeme zvjezdane mogucnosti kada biste trebali konacno izaci iz okvira svoga svijeta.
Kako to postici? Je li potrebno graditi stalno sve novije i novije, savrsenije i savrsenije letece naprave, mocnije i mocnije teleskopre? Ne! Sva osvajanja udaljenih svjetova i beskonacnosti o kojima ste upozoravani od strane proroka i Glasnika u proslosti leze u vama. Stvoreni ste na Bozansku sliku i priliku i stoga nista nije nemoguce za vas u stvaranju vasem.
Radite! Stvarajte! Tezite! Trazite i otkrijte. Ne istrazujte u vanjskome svijetu oko vas. Trazite u dubini srca. Slusajte srce. Ova najsnaznija komunikacija u svijetu izmedju vase esence i mene, vasega Oca, nikad se nije prekinula. Poput djece u mladenastvu samopouzdanje je bilo u vama i zeljeli ste sebe testirati. Kako biste provjeriti sebe. Nisam vas prijecio. Cinili ste sa svojim tijelima i sa svijetom sve sto ste zeljeli.
Ali stiglo je ogranicenje i vrijeme koje vam je dano za eksperimetiranje okoncano je. I stiglo je vrijeme povratka domu, Ocu. I mnogi se nece vratiti jer su racunali, previse su racunali na tjelesne misice, na nestalnu iluziju koja vas okruzuje u vasem iluzornome svijetu. Stvorili ste iluziju sredstvima SVOJE svjesnosti, koristeci MOJU energiju. I zaglibili ste dolje u toj iluziji. I kao sto djeca pri nailazenju na bilo kakvu poteskocu, traze pomoc i zovu roditelje, isto biste tako i vi trebali sada prizivati moju pomoc, vasega Oca na Nebesima.
Stigao je trenutak prelaska ciklusa kada umjesto ekspanzije iluzije stize druga pozornica kozmicke igre – povlacenja vidljivoga svijeta prema gore. Vjerojatno su vam poznati neki Istocnjacki sustavi Univerzuma. Dah Jednoga. Bramanov Izdah. Bramanov Udah. Razvitak Univerzuma i njegovo povlacenje.
Nije to proces koji se odvija odjednom, sama rotacijska tocka traje milijunima godine i razlikuje se za razlicite sustave svjetova ovisno o stupnju materijalizacije. Za vas je sada vazno razumijeti da je vrijeme umnogostrucenja iluzije zavrsilo i da dolazi vrijeme njenoga povlacenja. To ce zahtijevati mnogo vremena po zemaljskim mjerilima. Ali rijec je o procesu koje je vec otpoceo. Zele li to ili ne neka neposlusna djeca, Iluzija treba nestati. Svijest se treba mijenjati. I sve sto ustraje, opire se Zakonu, biti ce jednostvno rastaljeno u kozmickoj peci, poput proslogodisnje trave ili sijena.

Kada djeca odrastu, napustaju roditeljski dom. Idu u zivot, stvaraju zivot i eksperimentiraju. Na zalost, lutajuci na vitalnim putevima nece se svatko vratiti roditeljskome domu. I zovem vas sada Domu. Obracam se svim mojim sinovima i kcerima. Volim vas sve bez obzira na cinjenicu da ste grijesili u ovome ili prijasnjim zivotima. Doslo je vrijeme povratka Ocevu Domu. Dosao sam probuditi vasu svjesnosti, vase sjecanje o svome Izvoru. Dosao sam podsjetiti vas na vasu prvu Ljubav. Povratak. Cujte moj Poziv.
Trazite vezu s finim svjetovima u svome srcu. Pocnite upoznavati druge realnosti. I one ce uci u svijet vas. Vasa ce se svjesnost prosiriti i biti ce sposobna sve vise i vise spoznavati fine svjetove. I veo ce pasti s ociju vasih i vidjeti cete Andjele i elementale. Vidjeti cete Kraljevstvo Bozje oko sebe. Carstvo koje ste stremili dosegnuti u fizickome svijetu doci ce k vama odvajanjem vase svjesnosti od fizickoga svijeta.
Usudite se. Trazite. I docekat cu vas otvorenih ruku u Kuci Ocevoj.
JA JESAM Alfa, Otac vas na Nebesima i ocekujem vas povratak strpljivo i s Ljubavlju.

Vrh

PostPoslato: 05 Maj 2008, 23:54 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Sep 2003, 21:58
Jako dobri tekstovi. Samo mi ponajbolje nije jasna jedna stvar, a to je ovaj citat:
Vader je napisao:
Stoga je namjera da ljudska bica koja posjeduju slobodu neogranicenu nicim predaju tu slobodu u daljnjem tijeku i u zamjenu prime vece moci i vece autoritete.

Kakva sloboda se pri tome gubi?
Moze i na PP, ako necete da odvlacite temu u pogresnom smjeru.

Vrh

PostPoslato: 06 Maj 2008, 00:17 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Ne znam na šta se tačno misli. Ali dobro ti je pitanje.

Vrh

PostPoslato: 06 Maj 2008, 00:38 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

21. mart 2005. godine

Isus "Obracam se onima od vas koji osjecaju osobitu sklonost prema meni"

JA JESAM Isus. Dosao sam kroz ovoga Bozjeg Glasnika.

Proslo je oko 2000 godina od moga utjelovljenja na Zemlji. Raduje me da sam mogo iskoristiti prednost ove krasne sposobnosti dati vam kratko Ucenje kroz ovoga Glasnika.

Znadete da je u vrijeme moga utjelovljenja mnogo ljudi doslo vidjeti cuda koja sam stvarao, mnogo je manje onih koji su dosli slusati moje Ucenje, a samo je dvanaest najblizih ucenika bilo sposobno shvatiti tajno znanje sto sam ga dao.

Ovo se je znanje u mnogome razlikovalo od religijskih vjerovanja onih vremena.

Ali poucavao sam jer sam morao posijati u srcima sjeme Istine unatoc tome sto je bila samo nekolicina mojih sljedbenika.

Ali sto se tada desilo? Oni, koji su punije razumijeli moja ucenja, bili su prognani i smaknuti.

Pored toga bilo je drugih zustrijih ljudi, koji su prilagodili moja ucenja za svoje sebicne interese te ova ucenja koristili za svoje osobne blagoslove, a nisu marili o tome da su dekorirali Bozansku Istinu.

Postoji veliki ponor izmedju Doktrine, koju sam ja donio u vas svijet, i onih doktrina, koje se danas daju u krscanskim crkvama. Ipak su tijekom 2000 godina najnaprednije duse razumijele ovu razliku i slusaju ona shvacanja mojih ucenja koja su dolazila iz njihovih srca, umjesto mrtvoga slova izoblicenih pisanja.

Ovi su isposnici duha imali unutarnju vezu sa mnom. I svaki sam puta odgovarao njihovim iskrenim srcima koja streme Nebu dajuci im sve moguce pomoci koje su uzeli u Duhu.

Sada podupirem unutarnju zdruzenost s mnogim pojedincima koji su sada u utjelovljenju.

Ovaj diktat dajem za one od vas koji osjecaju osobito unutarnje zajednistvo sa mnom. Ne trebate nikakva vanjska ucenja kako biste osjetiti slatkocu nase komunikacije, moje Ljubavi. Vanjsko vam ucenje samo daje injekciju u vasu svijest usmjeravajuci je. Na zalosti, postojeca sluzbena crkve ne ohrabruje vasu teznju da imate neposrednu komunikaciju sa mnom.

Stoga se obracam onima od vas koji osjecaju osobitu sklonost sa mnom; trebali biste znati da sam otvoren za kontakt s vama u vasem srcu. Dolazim svakome tko me poziva i tko je pripremio svoj hram, svoje svetiste za moje primanje.

Ne plasite se i nikada ne klonite, ne predajte se duhom ako se nasa komunikacija nije desila od prve. Potrebno je da vase vibracije dosegnu odredjeni stupanj cistoce te cu samo onda biti sposoban biti u vama i razgovarati s vama.

Vase ce stremljenje za nasom komunikacijom stvoriti odredjeni magnet teznje i dobiti cu sposobnost spustiti se u vase srce za unutarnju komunikaciju. Procitate li iznova vrlo pozorno varijantu Evandjelja, koja vam je sada dostupna za citanje, vidjeti cete da nisam nisam pitao da se cini ikakav vanjski ritual. Uvijek sam savjetovao izravan Put koji lezi u vasim srcima.

I uvijek sam poucavao da morate pripremiti svoje svetiste, svoj hram za dolazak mladozenje. Vas je mladozenja vase Kristovo Ja.

Kada dosegnete odredjeni stupanj cistoce vasih nizih tijela, vase duse, spremni ste komunicirati sa svojim Kristovim Ja, s najvisim dijelom sebe, a kroz svoje Kistovo Ja uzimate sposobnost razgovarati sa svim drugim Uzaslim Bicima.

U stvari da se desi nas susret ne trebate nikakvoga vanjskog Glasnika. Dati cu vam svoju potporu, pocinak i utjehu. Sve cete ovo naci unutar sebe, u svojim srcima.

Doci cu svakome tko na mene ceka, kome nedostajem. I obecavam da cu doci svakome od vas i dati vam ono za cime vase srce cezne najvise od svega.

I dati cu vam znanje o vasem Izvoru, o onome svijetu iz kojega ste dosli i u koji se tezite vratiti. Podsjetiti cu vas na vasu prvu ljubav i dati cu vam znanje o Putu koji ce vas vratiti natrag vasem Domu i vasem Ocu na Nebesima.

Ne vjerujte onome tko vam bude kazao da je kraljevstvo ovdje na Zemlji ili da je kraljevstvo ondje. Ne vjerujte onima koji ce vas uvjeravati da ovo kraljevstvo izgradite u vanjskome svijetu bez obzira hoce li se to nazvati Kraljevstvom Bozjim na Zemlji ili komunizmom.

Da biste pronasli ovo Kraljevstvo ne trebate ici na kraj Zemlje, u Indiju ili u Ameriku ili na Tibet.

Bozje je Kraljevstvo stanje vase svijesti. A kada dosegnete odredjeni korak razvoja vase svjesnosti, dobivate pristup Kraljevstvu Bozjem.

Tesko vam je razumijeti te vas stoga molim da mi vjerujete. Primite moju ruku. Drzite je cvrsto i pokazati cu vam put prema ovome Kraljevstvu cije je ulaz smjesten unutar vasega srca.

Ali kao prvo biste trebali odagnati one atribute koji opterecuju vasa srca ometajuci vam da me vidite, cak kada dolazim k vama i stojim pred vasim ocima. Ne mozet me vidjeti sve dok se ne mozete osloboditi prtljage koja lezi na vasim plecima. Rijec je o teretu sastavljenome od vasih vezivanja za ovaj svijet koji vas okruzuje.

Dati cu vam jednu vjezbu i trebali biste mi obecati da cete je ciniti svakoga dana.

Svakoga dana zamislite bljestenje zasljepljujucega svjetla ravno pred vama. Imate zelju utonuti u nj, postati jedno s njime. Ali ovo vas svjetlo przi i ne mozete mu se pribliziti.

Jer postoji nesto u vama sto nije od Svjetlosti, nesto sto vas prijeci postici stanje svojstveno vasoj istinskoj nutrini, vasoj istinskoj sustini – Svjetlosti, Plamenu, Vatri.

Pomislite sto vas ometa? Pomislite sto je u vama to sto nije od Svjetla? Ali ne pokusavajte napustiti sve svoje nesavrsenosti odjednom. Pokusajte naci jedan atribut u sebi koji vam po vasem misljenju najvise od svega smeta u pokazivanju vase istinske prirode. Ne znate li sto je to, meditirajte na mene, pitajte me i dati cu vam odmah o kojem je atributu, svojstvu rijec. Pokazati ce vam se u vasem zivotu i imati cete zelju odbaciti to. Trebali biste zeljeti odbaciti ovaj atribut ili losu naviku tako opsesivno kako budete cijelo vrijeme u svojim molivama pitali me da vas oslobodim ove osobine, da vam pomognem svladati vase nesavrsenstvo.

Mozete samo traziti ili moliti. I doci ce dan kada cete u potpunosti izgubiti ovu osobinu ili naviku. Nakon toga idete na svoje sljedece nesavrsenstvo. Predajte mi sve svoje nesavrsenosti! Pitajte me, a ja cu ih sve preuzeti.

I nece biti nicega u vama sto ce vam smetati da me vidite kada stojim pred vama. I ono sto cu uciniti biti ce samo uzimanje vase ruke te cu vas voditi kroz taj tajni prolaz Kraljevstvu Bozjem koje je skriveno u tajnome utocistu vasega srca.

A dok se ne susretnemo s vama, doci cu k vama stalno sve dok god me ne budete mogli cuti i osjetiti moju Ljubav.

JA JESAM Isus, vas prijatelj i brat na vasem Putu

Vrh

PostPoslato: 06 Maj 2008, 00:54 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

22. mart 2005. godine

Sanat Kumara "Zemlja sada prolazi kroz kriticno vrijeme"

JA JESAM Sanat Kumara, dosao sam iznova kroz moga Glasnika. Verbalne formulacije o nadolazecim dogadjajima uvijek odrazavaju samo malo od onoga sto bi se trebalo dogoditi i vrlo su prosjecnoga i vjerojatnoga karaktera.

Sva su zbivanja po svojoj formi vjerojatnosti vec bila stavljena u trenutku stvaranja. Postoji takvi zapisti poput Zodijaka, znakova Zodijaka u vasem svijetu. Za osobu upoznatu s jezikom zvijezda sva su sadasnjosti i buducnost zapisane u informacijskome polju sadrzanome u djelovanju zvijezda. Da ste savrseno znali jezik zvijezda, mogli biste citati buducnost svoje planete zapisanu na ovome univerzalnome jeziku za ovaj univerzum.

Ali ipak ce u vase vrijeme biti tesko naci jednoga drustvenog astrologa sposobnoga razumijeti ovaj jezik. Istinsko znanje kljuc je za jezik zvijezda i kakva ce buducnost biti skrivena je od modernoga covjecanstva. Na isti je nacin od vas skriveno znanje o vasoj smrti te znanje o vasoj buducnost i proslosti.

Ali buducnost su i proslost odredjene sadasnjoscu, svakom minutom i svakom sekundom sadasnjega vremena. Vremensko i prostorno ogranicenje djeluje u nasem svijetu. Nema ovih ogranicenja u Najvisim Svjetovima i zbog toga savrsena matrica stvaranja moze biti prikazana u prostorno-vremenskim koordinatama na mnogo nacina cija je vjerojatnost determinirana svake minute vasim odabirom.

Zbog toga se plan razvoja univerzuma, koji takodjer ukljucuje plan za vasu planetu, moze mijenjati u odredjenome dijapazonu, ali ovaj je raspon limitiran okvirima. I ako je evolucija neke planete razvijena na granici koridora danoga od strane Najvisega Plana, citava se Hijerarhija Kozmickih Kreacija uplice u to kako bi se korigirala ova evolucija.

Desavalo se to mnogo puta s vasom planetom. Kretanje je dosezalo neku kriticku tocku te se vracalo natrag ranijem sigurnom kanalu.

Opasnost je za evoluciju povezana sa stupnjem odvojenosti ove evolucije od veze s Najvisim Snagama, Hijerarhima Univerzuma, s Bogom, s Bozanskim Zakonom.

U povijesti Zemlje kao u povijesti bilo koje planete postoje odredjeni kriticki trenuci determinirani Zodijakom i kozmickim ciklusima kada se smjer, informacijsko polje Kozmickoga Zakona prilagodjava sa smjerom evolucija nastanjenih na planeti. A u ovim momentima korekcija razvoja planete se nastavlja ako je njena deklinacija, naginjanje, pad od zapadnoga smjera kretanja dosla do kriticke tocke. Nastavlja se to u vasim danima. Evolucija planete skrenula je s putanje postavljene od Kozmickoga Zakona i zahtijeva ispravak. Periodicno dolazimo kroz razlicite proroke i glasnike podsjetiti vas na postojanje Zakona i na potrebu da ga se slijedi.

A sva predskazanja o sudnjem danu i razlicitim jadima koja su dana u proslosti i u sadasnjem trenutku jednostavno su podsjetnik na potrebu drzanja unutar Zakona koji postoji u ovome Univerzumu.

Zakon ce se slusati nezavisno zeljeli ga vi slijediti ili ne.

A zadaca je Najvisih Snaga uvijek sastojala u odrzavanju covjecanstva na rubu ostrice kako se ne bi samo unistilo. Pomoc koja se nastavlja sada davati sluzi sirenju svijesti covjecanstva, u pomoci u nadvladavanju unutarnjih ogranicenja tipicnih za ljude i u pomaganju povezanome s podizanjem na sljedecu razinu razvoja svijesti.

Zemlja sada prolazi kriticno doba. A zadatak dodijeljen covjecanstvu ostvarivanje je cinjenice da osim fizickoga plana postoje finiji planovi, a covjek je Velika Kozmicka Duhovna Kreacija po svojoj prirodi. Potencijal je covjeka ogroman.

No dobivanje u posjed ovoga potencijala nece se desiti prije nego li covjek bude nadvladao svoje osobine koje ga vezuju na fizickome planu.

Kada gledamo neke od vas s nase uzvisene razine, ponekada imamo iste osjecaje kao da promatramo mrava. Mora da ste u svome zivotu promatrali mrava kako nosi veliki teret prema mravinjaku. Vidjeli ste sa svoje razine bolje kuda bi se trebao kretati. I vidjeli ste da bi put mogao biti kraci i da bi se mravinjak moglo doseci brze i s manje ulozenih snaga.

Gledate li jednoga mrava, razumijeti cete nase osjecaje koje imamo kada promatramo vas razvoj. I na isti nacin kao sto vi ne preuzimate zadacu obaviti posao mrava, mi ne mozemo na sebe preuzeti ispunjavanje vasih zadataka.

Mozemo vam pruziti sigurnu pomoc i pruzamo je citavo vrijeme, ali samo unutar limita koje Zakon dopusta. Jedna od ovih vrsta pomoci podsjecanje je na kozmicke rokove i podsjecanje na cinjenicu tko ste vi.

Vas je potencijal ogroman. I nasuprot mravu, koji nece biti sposoban postici ljudski oblik razvoja u ovoj manvantari, u ovom periodu razvoja Univerzuma, vi cete biti sposobni pokazati vasu istinsku Bozansku prirodu prije kraja ove manvantare. Zbog toga poduzimamo tako mnogo napora kako bi sprijecili unistavanje upravo fizicke platforme, ove Zemlje, koja vas je udomila i koja vam daje sigurne uvjete zivljenja i razvoja.

Svaka kataklizma, svaka prirodna katastrofa rezultat su vase nesavrsene svjesnosti. I u stvari zanjete zetvu vasega neposluha, egoizma i tvrdoglavosti kada se susrecete licem u lice s ovim elementima pokazivanja.

Polje informacija covjecanstva i polje informacija Zemlje vrlo su blisko povezani, vezani.
Zbog toga bilo kakva nesavrsena misao utjece na citavu planetu iduci uokolo oko globusa i dolazeci u rezonancu s istim nesavrsenim mislima i osjecajima.
Na isti nacin pozitivne misli i emocije dodaju stabilnost cijeloj planeti promovirajuci poravnavanje Zemljine osi.

Stoga kako biste mogli zivjeti mirno i razvijati se, bilijuni su kozmickih stvorenja spremni raditi danju i nocu ne trepnuvsi okom kako bi balansirali i prevenirali mnostvo mogucih katastrofa i kataklizmi.
Vasa pomoc, koju mozete ponuditi Uzvisenoj Sviti, uklapa se u to dobro.

Meditirajte o Bogu, Dobrobiti, Ljubavi. Odrzite unutarnji mir i tisinu. Svatko bi od vas trebao postati uporistem, svjetlosnim vodstvom kroz koje ce se realizirati balansiranje planete i potrebno svjetlo za podizanje Zemlje na sljedecu razinu.

Radosno gledam postignuca mnogih od vas. I iskreno me veseli vas uspjeh na Putu.

Pod Kozmickim Zakonom ne mogu doci i stisnuti ruku svakome od vas. Ali vi mozete postici moju razinu u svojim finim tijelima i primiti cu svakoga tko se k meni popne u moje ruke i stisnuti vam ruku.

JA JESAM Sanat Kumara.

Vrh

PostPoslato: 07 Maj 2008, 00:52 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

FLASH je napisao:
Samo mi ponajbolje nije jasna jedna stvar, a to je ovaj citat:
Vader je napisao:
Stoga je namjera da ljudska bica koja posjeduju slobodu neogranicenu nicim predaju tu slobodu u daljnjem tijeku i u zamjenu prime vece moci i vece autoritete.

Kakva sloboda se pri tome gubi?

Evo sad sam u jednoj drugoj objavi našao nešto o tome, objava je navodno od Maitreje, i on između ostalog kaže:

...I dok god se budete protivili, zavrsni ispit skole, prolaz finalnoga testa biti ce iznimno bolan za vas. I ne mozete diplomirati u mojoj skoli dok se ikoji dio vas bude opirao pokoravanju Bozanskome Zakonu.
Da, voljeni moji, dipolomanti moje skole odbaciju pravo slobodne volje koje im je Bog dao. Sloboda je volje dana osobi od Boga kao dar. I kada osoba slobodnom voljom odbija dar ( slobodne volje ) od Boga, on/ona prolaze finalni zadatak moje skole. On/ona prolaze zavrsno iskusenje...

Vrh

PostPoslato: 15 Maj 2008, 12:03 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

možda vam bude zanimljivo

Prvo poglavlje iz "Objave sa Plejada"

Izaslanici iz jednog drugog vremena

Mi smo Plejadanci, jedan energetski kolektiv i dolazimo iz vaše budućnosti. Iza nas je duga povijest. Naši preci su došli iz jednog svemira koji je već iskusio završetak. Vi sada radite na jednoj planeti koja upravo stoji pred završetkom jednog ciklusa, a mi smo tu da vam pri tome pomognemo. Ova transformacija se najavljuje već eonima. Ovo što se sada dogadja na zemlji odrazit će se na cijeli svemir. Završetak ciklusa znači da vi shvatite tko ste vi, da bi mogli nastaviti ovaj experiment

Naši preci su došli iz jednog svemira koji je iskusio završetak. Oni su spoznali da je Pra- Stvaratelj uzrok svega, odnosno da je uzrok svega iskustvo Pra-Stvaratelja kroz vrijeme. Oni su spoznali svoju pravu iskonsku prirodu, a to je MOĆ STVARANJA. Kad su to spoznali, shvatili su da smo MI svi STVARATELJ. Kao i uvijek, kad jedna kreacija dodje do kraja svog puta, naši preci su imali IZBOR da se vrate ka Pra-Stvaratelju – na jedan viši nivo ili da se jednostavno kreću dalje. Oni su se odlučili da dodju u ovaj SVEMIR, jer su spoznali da ćete i vi jednog dana biti spremni za završetak ciklusa.

Naši preci su bili jedni od originalnih stvaratelja planete Zemlje, stvaratelja koji su sa puno umijeća i ljubavi “sijali” svijetove i civilizacije. Zbog njihovih kvalifikacija, voljeli su kreirati svijetove, baš onako kako dirigenti vole dirigirati orkestrom. Naši preci su takodjer i VAŠI preci, i mi vas rado zovemo našom “starom obitelji”, što vi zapravo i jeste. Naši preci su dali dijelove svoje DNA originalnim stvarateljima Zemlje i ta DNA je postala dio čovječje genetike.

U jednoj verziji našeg “sada” postoji jedno mjesto tiranije i nemira. Mi smo vidjeli vjerojatne verzije zemljine budućnosti u kojima vlada ista takva tiranija i kaos. U trodimenzionalnoj stvarnosti vrijeme je jako krivo razumijeno. Vi vjerujete da se vrijeme mjeri u sekundama. Vrijeme je puno kompleksnije nego što vi možete zamisliti. Vrijeme zapravo kodira informacije i igra se s njima. Zbog toga se vi možete istovremeno kretati u različitim realitetima – ako vrijeme rastegenete, savijete, okrenete, uvinete. Vi možete takoreći, skočiti na jednu eliptičnu liniju i doživjeti bezbrojne realitete, jednostavno krećući se na toj elipsi i otkrivajući da vrijeme nije ništa “čvrsto”, kao niti stvarnost.

Kao što stvarnost nije čvrsta niti determinirana, tako nije niti budućnost determinirana – mi upravo zato vidimo sada tu mogućnost, da promjenimo “mogućnosti za budućnost” za jednu puno pozitivniju budućnost za Zemlju.

Mi želimo ponovo donijeti svjetlost na Zemlju i dovesti Zemlju do njene prvobitne SVRHE, a to je da postane veličanstveno intergalaktičko sjedište za razmjenu informacija. Tako smo došli natrag u vremenu, da posadimo “sjeme” koje će izazvati promjenu na bolje. Ova promjena neće utjecati samo na Zemlju, nego na vašu budućnost, našu sadašnjost i čitav svemir.

To su fantastične novosti. Vi ste inkarnirani na Zemlji u mjestu i vremenu u kojem slijedi značajna evolucija. Jedan veliki skok u razvoju će se desiti uskoro i vi ste došli da sudjelujete u njemu. Vi niste sami i prepušteni sami sebi, jer puno drugih “energija” dolazi sada, da sudjeluju takodjer u tom velikom projektu.

Oko Zemlje se sada skupljaju “matičini brodovi” koji služe kao transformatori energije. Na Zemlju sada dolaze svjetlosna zračenja od starih i prastarih zvjezdanih sistema, koji s vama rade već eonima. Ova zračenja svjetlosti odnosno zračenja informacija su usmjereni direktno na Zemlju. Kada se ove informacije šalju prema Zemlji, vaše tijelo mora biti u mogućnosti primiti to zračenje, mora ih moći transformirati i proslijediti dalje svima drugima oko vas u vašoj okolini. Mnogi od vas će uspostaviti direktnu telepatsku vezu sa tim «matičnim brodovima» i vi ćete moći primati raznorazne informacje – po želji.

Ovo što sada slijedi na Zemlji je jedna evolucija super-svjesnosti, VAŠA evolucija u najveći mogući aspekt vašeg bića. Ne brinite se kako ćete vi postati to super-svjesno biće, VI to već jeste, VI se samo morate toga sjetiti.

Od vremena Harmonične Konvergencije (1987) gusti zastori oko Zemlje sa kojima je Zemlja bila do tada okružena razrijedjuju se i rastvaraju. Od tada ste vi konstantno bombardirani sa tom energijom iz svemira i nivo te energije se konstantno povećava, u onolikom stupnju u kojem ste vi to u stanju podnijeti. Vi se sada jako ubrzano razvijate i svaka godina sada će vam se učiniti kao 10 godina koje ste proživjeli u prošlom stoljeću. Osjetite koliko ste već do sada postigli u svom osobnom razvoju i osjetite tko ćete biti ako i dalje nastavite tim tempom. Bit će kao da ste živjeli sto godina u jednom desteljeću.

VI ćete biti preplavljeni sjećanjima kao i mnogim drugim stvarima. Mnogi od vas će poduzeti putovanja svemirskim brodovima u razne dijelove sunčevog sistema. Dok vi sada ulazite u “Doba Svjetla”, otvorit će vam se mnogi novi svijetovi o kojima niste ni sanjali da bi mogli postojati. Vi ste se kretali kroz mnoga druga doba: brončano, željezno, industrijsko, informatičko. Kroz sva ova doba učili ste lekcije o sadjenju, kultiviranju, uzgajanju - jednostavno o mogućnostima manifestacije života u trećoj dimenziji.

SADA se bliži jedan veliki PRIJELAZ, jedan dimenzionalni pomak, kroz koji se gustoća treće dimenzije smanjuje, tako da se možete kretati u višlje dimenzije u kojima tijelo nema takvu gustoću materije. VI ste došli ovamo, jer ste željeli ovladati svojim evolucionarnim procesom i jer ste željeli živjeti s njim. To će biti jako uzbudljivo, jer to znači da ćete istovremeno funkcionirati u različitim stvarnostima.

SVI mogući odgovori na vaša pitanja su zakopani duboko u vama. Pitanja koja vam sada naviru u vašu svijest, dolaze u vašu svijest da bi VI našli odgovore na njih u VAMA SAMIMA. DA bi VI dobili te odgovore, vi morate kao prvo vjerovati da su sve informacije pohranjene u VAMA.

Čovječanstvo uči sada jednu veličanstvenu lekciju. Ta lekcija je – da vi spoznate vašu BOŽANSTVENOST, vašu povezanost sa Pra-Stvarateljem i sa svime što postoji. Lekcija je da je SVE POVEZANO i da ste VI DIO SVEGA.

Postoji nebrojeno mnogo kultura i društava u širinama svemira i ove kulture i društva su od samog početka dolazili i odlazili na vas planet. Ne samo mi - Plejadanci – smo došli da vam pomognemo, mi smo samo jedna grupacija. Tu su mnogi i svi su oni tu iz različitih razloga. Većina ih je tu zbog podizanja razine vaše svijesti, ali mnogi su tu i iz drugih razloga.

U vašoj povijesti, vi ste se kretali kroz mnoga važna razdoblja. Mnogi od vas su prije eona dobili mogućnost, kroz rad sa višim nivoima upoznati Zemlju i raditi na Zemlji. Upoznati ste sa teškoćama kroz koje je Zemlja prolazila, kao naprimjer, koliko puta su se Zemljina kora i kontinenti pomicali i koliko puta je došla pomoć s neba.

Informacija je tada bila iskrivljena, kada se one koji su došli s neba i koji su vam pomogli u vašem razvoju pretvorilo u BOGOVE. Kao djeca koja idoliziraju odrasle, jer mogu nešto što oni ne mogu, vaše društvo je pretvorilo u Bogove one koji su bili tehnološki razvijeniji i koji su mogli raditi stvari koje vi niste mogli.

VI ste tu da promjenite upravo TAJ koncept, način na koji nastaju TAKVA vjerovanja. Trodimenzionalni svijet je svijet velikih izazova, koji dozvoljava fantastična ograničenja. Kroz ta ograničenja se formiraju strukture i kroz taj proces – ograničavanja i obez-graničavanja, vi učite da ste vi zapravo dio PraStvaratejla i da je PraStavratelj taj koji želi osjetiti to ISKUSTVO.

VI ste veličanstveni, članovi Obitelji Svjetla i vi ste došli ovaj put na Zemlju sa zadatkom da kreirate PROMJENU, POMAK, da pomognete pri prijelazu. Ljubav je pri tome ključni element. SVEMIR se sastoji od ljubavi. Sadašnja tehnologija na Zemlji će se moći razviti samo do jednog odredjenog stupnja, jer čovječanstvo još uvijek ne razumije – da je ljubav neophodno potrebna.

Energija može poprimiti sve moguće forme kreativnosti, ali kad je pri tome osnovni motiv pohlepa ili mržnja, ili bilo koja druga emocija koja ne teži prema svjetlu, može se napredovati samo do odredjenog stupnja razvoja. Za ovaj stupanj vibracija (vodjeni npr. mržnjom ili pohlepom) stoji na raspolaganju samo jedna ograničena mjera informacija. Ako je netko u stanju da osjeća ljubav, ljubav prema svemu postojećem, njemu su sve mogućnosti otvorene.

VAŠ plan je donijeti natrag na zemlju koncept SVJETLA, koji je koncept INFORMACIJE i koncept LJUBAVI – koja je kreativnost. Za ovakav plan su potrebni upravo odmetnici kao “Obitelj Svjetla”, da dodju u sistem koji je eonima bio pretežno mračan i da izazovu promjenu.

Mi smo takodjer odmetnici, kao i VI. Naš vlastiti sistem takodjer treba transformaciju. MI djelujemo kao inicijator kroz “Obitelj Svjetla” u raznim sistemima – da bi tako promjenili naš vlastiti sistem. Ako VI sa ljubavlju i odgovornosti podižete svoj nivo svjesnosti, to nas hrani, jača nas i širi našu svijest, tako da se mi možemo dalje razvijati. Tako da - kako smo mi prijatelji i pomagači VAMA, vi pomažete nama na isti način.

Kud će vas odvesti ova promjena? Mi želimo da vi postanete kvalificirani da stvarate i oblikujete SVEJSNO druge svjetove. Vi se sada pripremate da date vašu “žetvu” dalje, da pripremite sjeme i da budete vrsta koja će biti posijana u mnoge nove svjetove koji se upravo formiraju. Zato jer su u vašem sjećanju pohranjene informacije o tome što se sve dešavalo na Zemlji, vi ćete biti sposobni da UČITE druge i da svjesno držite pravac u kojem će se ti novi svjetovi razvijati.

Vi upravo sudjelujete u jednom grandioznom planu. SVI ste VI željeli doći upravo u ovo vrijeme na OVO mjesto. Bili ste sigurni da ćete u tom planu uspjeti

Osim toga, prije nego što ste došli ovamo, bilo vam je rečeno da ćete dobiti svu moguću pomoć koju budete trebali, na raznim točkama vašeg razvitka, razni entiteti će doći u vas život i aktivirati vas i podsjetiti vas, ali ne i da ce odraditi vas posao za vas. MI smo jedan od tih AKTIVATORA , mi smo katalizator. Kad vi čujete “Plejadanci”, vi osjećate povezanost, jer vam mi pružamo potporu da otkrijete vaše vlastite informacije, vaše vlastito znanje.

Dok radimo s vama, naša namjera je da se vi sjetite tko ste VI, tako da vi SAMI otkrijete najveći izvor vaše vlastite inspiracije. Mi želimo da vi budete sami sebi najveća INSPIRACIJA. Ako postanete sposobni da tako živite, postat ćete inspiracija za sve druge u vašoj okolini, za sve druge sa kojima se srećete i tada ćete uistinu živjeti vaše vlastito SVETLO i to je nešto iznimno i posebno.

Sjetite se, mi smo tu iz naših razloga, vi ste tu iz vaših razloga i mi svi smo tu da bi evoluirali ZAJEDNO i stvorili novu vibracijsku frekvenciju. Mi želimo raskinuti stare OBRASCE VJEROVANJA koji na sve gledaju kao na razdvojene individue. MI želimo kreirati jednu igru zajedništva i suradnje, dajući vam informacije koje prodiru do srži vašeg bića i dodiruju vas, bez obzira na to što ste do sada vjerovali.

MI, grupa koja razgovara s vama, imamo namjeru da popunimo našu vlastitu biografiju sa nekim interesantnim iskustvima. Kad smo vam se prvi put počeli obraćati u 1988, naš kolektiv se sastojao izmedju 50 do 75 bića, neki od njih fizički, neki ne-fizički, sve Plejadanci. Naš broj je konstantno rastao i naš kolektiv se sada sastoji od oko 100 bića iz različitih sistema. Nas se sada može zvati Plejadanci Plus. Ima i onih u našoj stvarnosti koji ne vjeruju da mi možemo postići to što namjeravamo postići s vama. Oni smatraju da riskiramo previše, pa ipak sjede napeto na ivicama njihovih stolica i promatraju što će se dogoditi.

Neki ljudi u vašem sistemu vjeruju da smo mi ovdje da širimo strah, ali mi to ne vidimo tako. Mi ne želimo strašiti nikog od vas: MI vas jednostavno želimo informirati. Ako sjedite u tamnoj sobi i čujete čudne zvukove, to može biti zastrašujuće. Ako upalite svjetlo, da vidite što stvara te čudne zvukove, onda to više nije tako strašno. Mi želimo da budete informirani – da spoznate sve sa čime imate posla. Svjetlo je informacija, ingnoriranje je tama. Mi želimo da vi radite sa svjetlosti, a ne u mraku.

Mi radimo s vama, jer želimo proširiti našu vlastitu svjesnost u pravcu više slobodne volje i izražaja. Isto kao što je vaš posao da promjenite sistem u kojem se vi nalazite, tako je i naš posao da promjenimo sistem u kojem se mi nalazimo. MI tu takodjer imamo svrhu i smisao. Kao što smo rekli, mi dolazimoiz vaše budućnosti i imamo u izvjesnom smislu – ruke pune posla. MI trebamo vas, kao što vi trebate nas. Vi, kao članovi “Obitelji Svjetla” možete implementirati fantastične nove mogućnosti u lanac mogućih realiteta, koji će implodirati u vašu stvarnost u slijedećih 20 godina od sada, samo zato jer VI FIZIČKI živite na ovom planetu. Vi ste ti kroz koje će se desiti transformacija. Sve što vi radite ima utjecaja na nas. Sve što se sada dešava sa Zemljom, ima utjecaja na nas.

MI smo tu da vam pomognemo, da vas učimo i da se mi i sami razvijamo, dok idemo zajedno kroz ovaj proces.MI vam dajemo našu verziju pogleda na stvari, samo da bi se vi podigli na jedan viši nivo svijesti. MI ne želimo reći da je ova naša verzija – kompletna istina. Naša učenja imaju cilj, a naše priče su tako koncipirane, da vas podignu na jedan viši nivo svijesti. To je naša namjera.

Riječi koje mi izabiremo i koncepti o kojima mi pričamo su okidači za kodove koji su pohranjeni duboko u vašim tijelima. Vaša tijela čekaju, da pitanja budu postavljena, tako da vi možete ući u rezonanciju sa odgovorima koji su u vama, tako da se vaša stanična memorjia može početi sjećati onoga što već zna. Za vrijeme dok mi vama ovo govorimo, vi ćete se početi sjećati.

Dok vam se mi obraćamo, mi želimo da proširimo vašu predstavu o stvarnosti, ali nemojte sve što mi kažemo shvaćati bukvalno. Uvijek slijedite jednu širu spiralu, koja vam dozvoljava da vidite kompletniju sliku. Ne stanite nikada kod naše definicije jedne ideje, jer mi smo tu da da proširimo vaš pogled na svijet i da prodrmamo vaše kaveze, da bi se polako aktiviralo vaše stvarno znanje, iskonsko znanje koje je pohranjeno u vama. To je mjesto gdje su informacije i mi smo došli da probudimo to mjesto u vama.

MI želimo da vam podastremo ideje o kojima ćete vi dalje moći razmišljati. Mi vas želimo ohrabriti – da ne ostanete “zaljepljeni” na jedoj ideji kao i da se upustite u ono od čega zazirete ili čega se bojite. Shvatite, da kada se suočite sa takozvanim tamnim dijelovima vaše ličnosti, vi stvarate mogućnost oslobodjenja za svih.

Ovo nas vodi natrag do prvog i poosljednjeg NAČELA: MISAO STVARA! Bez obzira u kojoj se situaciji vi našli, moć vaših misli vas je dovela tamo.

Takodjer, vaše duboko uvjerenje, da misli kreiraju, će transformirati vaše iskustvo i cjelokupno postojanje na planeti.

Mi preproručujemo da preispitate svakog tko vam sve jako točno definira i tvrdi da su njegove izjave absolutno točne. VAŽNO je da čujete čim više različitih mišljenja i čim više različitih priča. Slušajte ono što vam neko priča i osjetite kakv je osjećaj u vezi s tom pričom. Da li vam korisiti za vaše vlastitio dobro? Da li vas uzdiže? MI vas želimo naučiti, da vi sami odlučite što ćete učiniti. MI vam dajemo informacije, ali vi odlučujete što ćete si time napraviti, VI ste odgovorni za VAŠ život, ne mi!

Mi smo ponosni na našu ulogu, odnosno na to da vam pričamo priče. U načinu na koji mi vama prezentiramo informacije je i senzacionalizam i vjerodostojnost. Bilo kako bilo, priča koju vam mi pričamo, sigurno nije jedina moguća priča, ona nema kraja i nikad nije absolutno istinita. Ona je samo jedan fragment, samo jedan mali djelić veće slike.

Bez obzira na to kakvu vam priču pričamo danas, garantiramo vam, da ćemo vam za godinu dana pričati jednu drugu priču, jer za godinu dana bit će te u stanju pojmiti stvari na jedan globalniji način. Tako da će se priča konstantno razvijati. VAŠ zadatak je da nadjete VAŠ identitet u toj priči, da prepoznate ono ŠTO VEĆ ZNATE, a ne ono u što želite vjerovati, ili što vam je netko rekao. Vi morate vjerovati onom što već ZNATE u sebi, jer to znanje je vaša veza sa Pra-Stvarateljem.

Kad se polako počnete sjećati vaše uloge u svemu tome, svatko od vas će jednostavno morati SAM znati o čemu se u njegovom životu radi.

VI SAMI ste izabrali da budete ovdje. VAŠ zadatak je da se sjetite i da postavite ponovo vrijednost čovječjeg postojanja u prvi plan. VI ste traženi. VI ste za ovaj život kroz mnoge druge živote bili podučavani i vi niste došli nepripremljeni. SVE što trebate znati je već u VAMA i na vama je sada da se sjetite vaših priprema. Ovo nije život u kojem ćete učiti neko novo znanje. Kao što smo već rekli, ovo je život u kojem ćete se sjećati onoga sto već ZNATE, a mi smo tu samo da vas na to podsjetimo. To je dio našeg zadatka.

Vrh

PostPoslato: 18 Maj 2008, 10:19 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Avg 2007, 21:47
Zaista zanimljivi postovi, ali onaj ljudski skepticizam i strah odrađuju svoje :-?

Izjave same za sebe su intersantne i duboke, u izvor se ne mogu zakleti...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 33 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]