banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 09 Avg 2025, 15:22

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 1400 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 70  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 02 Maj 2008, 09:56 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Feb 2003, 16:53
Frido, ipak ti nekako dođi to tog računa i kopiraj ga. Original naravno zadržavaš, a kopiju daješ monterima kada dođu pošto jedino tako mogu da pravdaju ugovor "višim instancama". U tom slučaju se ne naplaćuje ništa pošto instalacija već postoji, a imaš i svoj modem. Dakle, samo 2000 feninga mjesečno ako se opredijeliš za, recimo, flat home start...

Modem koji je prethodno bio na Blicu se lako podesi (u konfiguraciji modema se promijeni Upstream Channel ID i Frequency), a njegova MAC adresa se prebacuje na Eltu. I onda počinje šiz... :wink:

Vrh

PostPoslato: 06 Maj 2008, 00:04 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Može li mi neko reći kako iztgleda instalacija u stanu?

Jel kabal podijele na dvije grane jedna za televizor druga za kompjuter?

A modem preko čega se kači na kompjuter?

Hvala!

Vrh

PostPoslato: 06 Maj 2008, 00:27 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Avg 2003, 07:34
da, kabl se podijeli na dva dijela, a modem se spaja na mreznu karticu, ili ako nemas mreznu, moze i na usb.

Vrh

PostPoslato: 06 Maj 2008, 03:35 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Avg 2005, 16:02
joj joj sve je to fus zivi
meni do veceras sve extra sljakalo ali veceras otvoriti stranicu ma nema sile
a torent radi normalno na maximumu(ugasim ga probam otvoriti sajt ma nista teli se ko dial up)
nije valjda pusticemo im malo samo da vide kako to treba izgledati pa onda zavrnuti(da sebe rasterete i svoju mrezu) PA KO IH JEBE
ili ce bit kad sutra nazovem znas kisa je padala,vjetar nam je ljuljao kablove i t d i t d

Vrh

PostPoslato: 06 Maj 2008, 12:16 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Mar 2007, 18:54
Jel iko zna preko koga se mi linkujemo?Jel se neko mozda zapitao da nije bilo problema sa hrvatima?Mi smo samo jedna drzava zvana "intrenet link"

"Oni koji umeju da govore, govore kratko"

Vrh

PostPoslato: 06 Maj 2008, 21:12 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 20 Feb 2004, 23:37
Iz dosadasnjeg iskustva cim se pojave poblemi, odmah se reaguje na otklanjanju, tako da i kad nekada padne protok to se brzo popravi, ukoliko je problem na BiH strani, ako je do Hr onda se ceka na njih.

Vrh

PostPoslato: 06 Maj 2008, 22:26 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 01 Okt 2003, 12:24
princo je napisao:
joj joj sve je to fus zivi
a torent radi normalno na maximumu(ugasim ga probam otvoriti sajt ma nista teli se ko dial up)

Ako ti torrenti rade dobro, onda nije problem do internet linka nego do neceg drugog.

Vrh

PostPoslato: 06 Maj 2008, 23:24 
Pripravnik
Pripravnik

Zakucao torrentima svoj paket i kaze spor mu net. :) Dooobar!

Vrh

PostPoslato: 07 Maj 2008, 00:49 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 18 Jan 2006, 13:38
caesar je napisao:

Kako se to meni nije nikako desilo na Blicu u 15 mjeseci? A koristio sam Torrent i nijednom nije pukla veza, zaglupila se ili slično. Dobro ste počeli da slušate korisnike, kako će tek biti kasnije. :roll:

Vrh

PostPoslato: 07 Maj 2008, 01:35 
Pripravnik
Pripravnik

fantomacan je napisao:
caesar je napisao:

Kako se to meni nije nikako desilo na Blicu u 15 mjeseci? A koristio sam Torrent i nijednom nije pukla veza, zaglupila se ili slično. Dobro ste počeli da slušate korisnike, kako će tek biti kasnije. :roll:

Ok, kako bi ti rijesio problem covjeka koji je torrentima ispunio svoj paket i doslo mu do usporenja http saobracaja? Isto se i meni desava na wadsl-u. Dakle kada pustim torrente da idu maksimalnom brzinom http mi se vuce ko prebijena macka. Ponekad treba razgraniciti zvanicnu korisnicku zalbu na konekciju od sporadicnog komentara na nekom forumu " kako je sve fus zivi". I onda dodat komentar da su torrenti na maksimumu. :roll:

Vrh

PostPoslato: 07 Maj 2008, 01:53 
Veteran
Veteran

Ne čitaš pažljivo. Kaže da je ugasio Torrent i da mu se http vukao kao dial up. Ja se ne sjećam da mi se to nekad desilo, a koristio sam Torrent.
Ipak treba saslušati i pažljivije prići problemu, a ne reći da je Torrentom zagušio vezu.
Citiraj:
meni do veceras sve extra sljakalo ali veceras otvoriti stranicu ma nema sile

Vrh

PostPoslato: 07 Maj 2008, 15:28 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Avg 2005, 16:02
brao majstore shvatio si hehe
gasio torrent i nije htjeo otvarati stranice a kad ga pokrenem radi na max sasvim normalno i down i up
al evo izgleda se vratilo u normalu kako je stao vjetar i kisa
ne smijem ni smisliti sta me ceka kad krenu vrucine ljetne uh

Vrh

PostPoslato: 07 Maj 2008, 22:37 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Nov 2007, 09:26
Jedno glupo pitanje: zašto se kod Elte preko PPPoE konekcije dodjeljuje adresa teolovog DNS servera?

Vrh

PostPoslato: 07 Maj 2008, 23:38 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Pretpostavljam da su kod njih resistrovali svoj domen.

Vrh

PostPoslato: 07 Maj 2008, 23:41 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jul 2004, 12:09
Sorry, ali kakve veze ima registracija domena sa DHCP adresama, ili DNS serverima?

Vrh

PostPoslato: 09 Maj 2008, 14:15 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 13 Maj 2007, 20:17
Eno ga de..Nazovem Eltu (Prijedor) da se prijavim za kablovski internet, a oni meni lepo kazu da pricekam jedno 20 dana, navala je :mad:

E sad, jel stvarno tolika guzva, moze biti da su obustavili prikljucivanje dok ne prosire link (jedan moj komsija kaze da ceka vec par mjeseci), a ako stvarno jeste da li se uopste prikljucivati, jer pitanje je kako ce ispostovati trazenu brzinu i protok?

Vrh

PostPoslato: 09 Maj 2008, 14:22 
Veteran
Veteran

Ne vezuješ se ugovorom za neko određeno vrijeme pa možeš odustati kad hoćeš. Nisu neka velika ulaganja pa mislim da vrijedi probati. Ovdje u BL jeste navala, čekao sam i ja duže od mjesec dana.

Vrh

PostPoslato: 09 Maj 2008, 17:40 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 06 Jan 2003, 01:19
mic je napisao:
Eno ga de..Nazovem Eltu (Prijedor) da se prijavim za kablovski internet, a oni meni lepo kazu da pricekam jedno 20 dana, navala je :mad:

E sad, jel stvarno tolika guzva, moze biti da su obustavili prikljucivanje dok ne prosire link (jedan moj komsija kaze da ceka vec par mjeseci), a ako stvarno jeste da li se uopste prikljucivati, jer pitanje je kako ce ispostovati trazenu brzinu i protok?

Jeste guzva ali postoji mogucnost da u tvom dijelu grada jos nije istestirana mreza pa je moguce da zbog toga malo kasne. Po meni vrijedi cekati koji dan...

Vrh

PostPoslato: 10 Maj 2008, 01:57 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 01 Okt 2003, 12:24
mic je napisao:

Zasto mislis da nisu u stanju da dostave brzinu i protok ?
Ljudi su bili fer kad su ti rekli da pricekas 20 dana, guzva je velika a ljudski resursi maleni. Da su htjeli da te zavlace, rekli bi da dolaze za dan-dva.
Kvalitetne tehnicare u ISP poslu mozes da nabrojis na prste jedne ruke. U Republici Srpskoj na ~15 ISP-ova imas mozda 10 ljudi da znaju posao.
Ostalo su monteri koji ne razlikuju tastaturu od tiple. Administratori i tehnicari u sistemu za pruzanje internet usluga jos uvijek ne rastu na drvecu, nazalost.

Vrh

PostPoslato: 10 Maj 2008, 08:44 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Maj 2003, 18:55
Svestenik je napisao:
mic je napisao:

Zasto mislis da nisu u stanju da dostave brzinu i protok ?
Ljudi su bili fer kad su ti rekli da pricekas 20 dana, guzva je velika a ljudski resursi maleni. Da su htjeli da te zavlace, rekli bi da dolaze za dan-dva.
Kvalitetne tehnicare u ISP poslu mozes da nabrojis na prste jedne ruke. U Republici Srpskoj na ~15 ISP-ova imas mozda 10 ljudi da znaju posao.
Ostalo su monteri koji ne razlikuju tastaturu od tiple. Administratori i tehnicari u sistemu za pruzanje internet usluga jos uvijek ne rastu na drvecu, nazalost.

oleeee, zivio cuga :)))))

Poslednji put menjao Frenki dana 10 Maj 2008, 10:12, izmenjena samo jedanput

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 1400 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 70  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]