banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 08 Avg 2025, 13:16

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 34 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 14 Apr 2008, 15:10 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Jun 2002, 21:41
Сутра почиње реконструкција бањалучке топловодне мреже

БАЊАЛУКА, 14. АПРИЛА (СРНА) - У Бањалуци сутра почиње реконструкција комплетне градске топловодне мреже, за шта ће, током неколико наредних година, бити издвојено 12 милиона КМ, рекао је премијер Републике Српске (РС) Милорад Додик.

Додик је рекао да је тендер за избор извођача радова за реконструкцију бањалучке градске "Топлане" већ расписан, те додао да би прва фаза реконструкције топловодне мреже требало да буде завршена до 15. октобра.

"Прва фаза овог пројекта подразумијева реконструкцију топловода од Топлане до Хотела 'Босна' у центру Бањалуке, гдје су забиљежени највећи губици на мрежи", рекао је Додик новинарима, након што је свечаности поводом завршетка гријне сезоне у бањалучкој Топлани.

Он је рекао да је бањалучка "Топлана", предузеће које је било потпуно девастирано, данас потпуно стабилизовано, те организационо и финансијски доведено у склад са битним смањењем губитака који су у ранијем периоду били основно обиљежје.

"У овом тренутку губици у 'Топлани' се смањују и веома брзо ћемо доћи у вријеме када ћемо констатовати да прелазимо на профитни начин пословања ове компаније", рекао је премијер Српске.

Додик је навео да су томе допринијели и Град Бањалука и градоначелник Драгољуб Давидовић, јер је у овој години у сарадњи са Владом РС изнађено рјешење за издвајање додатних средстава за бањалучку "Топлану", како не би дошло до повећања цијене гријања.

"Мислим да је то било на задовољство грађана Бањалуке, јер су имали добро гријање. Грађани су то вратили својим повјерењем у погледу наплате гријања, које тренутно износи око 85 одсто, што представља добар проценат", закључио је Додик.

=================================

Можда послије 15 и више година наредне зиме ипак будем имао квалитетно гријање од топлане?! :x :x :x

Vrh

PostPoslato: 14 Apr 2008, 18:11 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Apr 2004, 22:12
...cuj stabilizovano...kad prestanu pumpati budzetska sredstva u tu firmu koja je ad opet ce biti destabilizovano...

DJ KRMAK
...i vrapčići...

nevidljivi problemi sada znam i koji neko nam je stavio drogu u heroin

Vrh

PostPoslato: 14 Apr 2008, 20:14 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2002, 08:33
ma se**, pored svih tih rekonstrukcija ja se i dalje smrzavam kod kuce

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

PostPoslato: 14 Apr 2008, 20:17 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 01 Mar 2008, 23:26
Kod mene je uglavnom toplo, cak se desavalo da je i prevruce

Vrh

PostPoslato: 15 Apr 2008, 13:53 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Apr 2002, 01:00
I kod mene je prevruće, hitno potrebna rekosntrukcija :D

Vrh

PostPoslato: 15 Apr 2008, 14:15 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 18 Jan 2006, 13:38
medi je napisao:
Додик је рекао да је тендер за избор извођача радова за реконструкцију бањалучке градске "Топлане" већ расписан, те додао да би прва фаза реконструкције топловодне мреже требало да буде завршена до 15. октобра.

Taman tu negdje padaju izbori? :lol: :lol: Šta će ako izgube? Hoće li se nastaviti rekonstrukcije?

Citiraj:
Он је рекао да је бањалучка "Топлана", предузеће које је било потпуно девастирано, данас потпуно стабилизовано, те организационо и финансијски доведено у склад са битним смањењем губитака који су у ранијем периоду били основно обиљежје.

Kakva kenjaža. Grad im daje 6 miliona da ne bi skakala cijena, šta će biti kad grad ne bude subvencionirao pa kad odleti cijena?

Citiraj:
"У овом тренутку губици у 'Топлани' се смањују и веома брзо ћемо доћи у вријеме када ћемо констатовати да прелазимо на профитни начин пословања ове компаније", рекао је премијер Српске.

Stabilizovamo preduzeće koje i dalje samo pravi gubitke? :lol: :lol: Jednog dana poslovaće pozitivno? :lol: :lol: Baš kao i željeznice.

Zašto ne bi rekonstruisali i kotlove i prešli na neko jeftinije gorivo a ne skupi mazut? Ima gradova gdje je to daleko bolje riješeno i gdje je grijanje znatno jeftinije jer se ne koristi mazut. Kad tako nešto urade onda ću povjerovati da je nešto stvarno rekonstruisano. I uvijek ostaje pitanje šta će ako ne budu zadovoljni rezultatom izbora? :lol: Nema onda ni rekonstrukcije? Kako se baš sad sjetiše u godini izbora? Što nisu počeli u prvoj godini mandata?

Vrh

PostPoslato: 16 Apr 2008, 11:21 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2002, 08:33
pa diskutovali smo i o prijedlogu Incela da se ukljuci u tu mrezu, jer bi je znantno poboljsao, a ovi nisu htjeli

ps. dok je vama prevruce u stanovima, u dijelu gdje ja zivim uvijek losak (koliko cujem i prije rata)

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

PostPoslato: 16 Apr 2008, 11:39 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Dec 2005, 09:37
Zaista je cudno kako u nekim zgradama padas u nesvjest od vrucine dok u nekim moras jaknu obuci :roll: U N. Varosi griju po citavu noc :-?

Ali, izvinite, što se vi brinete kakvi ste u očima drugih ljudi i šta se o vama misli i zna? Kao da je to važno? Važno je koliko čovjek ima od života i šta u životu načini od sebe, od svoje sredine i svoga potomstva.

Vrh

PostPoslato: 16 Apr 2008, 11:48 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Okt 2006, 12:58
Kod mene i pingvini pobjegli iz stana koliko je zima
"stara A. stanica"

Vrh

PostPoslato: 16 Apr 2008, 13:24 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Okt 2004, 19:06
Dragi moji prijatelji, budite zadovoljni što imate grijanje... 99. sam se uselila u novu zgradu, još nema tehnički prijem i toplana nas tretira kao da ne postojimo... Grijemo se na kamin.... Da, u 21. vijeku se grijemo na kamin...

Vrh

PostPoslato: 16 Apr 2008, 13:29 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Код мене никад није било гријања, и када најјаче грију човјек може лице да наслони на радијатор без посљедица. Онда прочитам чланак у новинама "како су сви корисници задовољни", "како ове године није било проблема у испоруци", "како је наплативост 85%" и слично и дође ми да им ј**** матер.
Дају они као неке бонификације, али треба прво годину дана писмено да се расправљаш са њима како би дошао прво један радник да "измјери температуру" у стану (иначе јако репрезентативан начин да се оцијени квалитет гријања?!), па други, па трећи, па онда послије неколико мјесеци обрачунају бонификацију (од максимално 40%) да би ју након 2-3 мјесеца из ко зна ког разлога укинули, и тако у круг поново.

Vrh

PostPoslato: 16 Apr 2008, 22:51 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 02 Jan 2008, 16:14
zato je cijena kvadrata stana u boriku 2300KM stara gradnja...ehheheh....uvjek grijanje OK

Vrh

PostPoslato: 03 Maj 2008, 12:39 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Mar 2002, 01:00
vidi ovo sad?...
A ja cuo da ce se rekonstruisati INCELOVA ENERGANA pa da ce grijanje biti u pola jeftinije...
ccc..

Vrh

PostPoslato: 03 Maj 2008, 14:10 
Veteran
Veteran

Dr.Skendy je napisao:
vidi ovo sad?...
A ja cuo da ce se rekonstruisati INCELOVA ENERGANA pa da ce grijanje biti u pola jeftinije...
ccc..

Jedan dio energane je bio saniran i trebao je biti ukuljučen u sistem centralnog grijanja, a sada kotlove sijeku u staro željezo. Ništa inteligentno i racionalno kod nas ne može proći. Grijanje ovako neće nikako biti jeftinije, samo je pitanje kada će poskupiti zbog stalnog rasta cijene nafte. Pa vidjećemo kako će se onda hvaliti kako imaju dobru naplatu i kako dobro posluju.

Vrh

PostPoslato: 03 Maj 2008, 14:48 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Та прича са енерганом је од прије неколико година уназад. Сама енергана не би ништа донијела, јер је главни проблем топловодна мрежа тј. губици, уске цијеви, превелики број прикључака. Рјешење би била још једна топлана на другој страни града и комплетна реконструкција топловодне мреже ...

Vrh

PostPoslato: 03 Maj 2008, 16:23 
Veteran
Veteran

Energana bi donijela nižu cijenu samim tim što su njihovi kotlovi bili na ugalj koji je znatno jeftiniji od mazuta. A dio energane je bio spreman za uključenje u sistem i urađena je sanacija kotla koji sada ide u otpad. Cijena nije visoka zbog gubitaka na mreži, nego zbog cijene mazuta. Koji se naravno više troši ako ima više gubitaka. Da je urađena sanacija mreže i da je energana uključena, onda bi bilo nekog osnova za jeftinije i efikasnije grijanje. Ovako može biti samo skuplje i sigurno će i biti.

Vrh

PostPoslato: 03 Maj 2008, 22:49 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Maj 2008, 22:34
Nego,zna li neko kakva je procedura za odjavu sa topl. mreže.
Naime,ja ugrađujem grijanje na struju.Na već postojeći sistem(vlasništvo 1/1),ubacujem el.peć(max 6kw),odsijecam njihove priključke,...a onda?Mislim da ne mogu potrošiti više od 4-500 km godišnje,a ovako moram lopovima davati 850.
Inače,cijena kotla sa ugradnjom i pratećim materijalom, max= 1200 km.
Ja mislim ,ako su sve dažbine izmirene :fist: toplani!

Vrh

PostPoslato: 04 Maj 2008, 00:08 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Mar 2002, 01:00
procedura je rutinska...
u upravu toplane podnesi zahtjev za iskljucenje sa mreze,
oni ce traziti da izmiris sva dugovanja...
oni ce doci, otpojiti te sa mreze i to je to...
stavice X preko tebe i radi sta zelis...

Vrh

PostPoslato: 04 Maj 2008, 01:12 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Maj 2008, 22:34
Hvala ti!
Dobro je što si stavio x a ne + :angry4: 8) !

Vrh

PostPoslato: 04 Maj 2008, 10:43 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

fantomacan je napisao:
Energana bi donijela nižu cijenu samim tim što su njihovi kotlovi bili na ugalj koji je znatno jeftiniji od mazuta. A dio energane je bio spreman za uključenje u sistem i urađena je sanacija kotla koji sada ide u otpad. Cijena nije visoka zbog gubitaka na mreži, nego zbog cijene mazuta. Koji se naravno više troši ako ima više gubitaka. Da je urađena sanacija mreže i da je energana uključena, onda bi bilo nekog osnova za jeftinije i efikasnije grijanje. Ovako može biti samo skuplje i sigurno će i biti.

Ја не говорим о цијени, говорим о квалитету гријања, гријања уопште нема. Уосталом, да се има боља мрежа, одржавање би било доста јефтиније. Најмање што нам треба јесте тако прљав извор загађења у граду, угаљ. Кад се само сјетим прије рата када сам живио у Борику. Ниси могао веш да простреш на балкону од гарежи која је долазила од Инцеловог димњака. Људи су масовно ограђивали балконе стаклом због тога.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 34 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]