banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 28 Jun 2025, 08:57

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 42 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Argument
PostPoslato: 08 Mar 2008, 14:35 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 25 Jun 2007, 12:00
Pogledaćemo sedmu glavu Otkrivenja. ,, Četiri anđela drže četiri vetra. '' Kao što se zna vetrovi označavaju ratove i nesreću. ,, Ne kvarite ni zemlje ni mora ni drveta dokle zapečatim sluge Boga našega na čelima njihovima.'' Ko su sluge? Oni koji čine volju Božiju znači imaju ljubav ka Bogu i istini kao i veru u Njega i reč Njegovu, zato su bili tvorci zakona i živeli po njemu. Da vidimo ko je taj narod? To su dvanaest koljena sinova Izrailjevijeh po dvanaest hiljada od svakog kolena. Pa se od petog do osmog stiha iste glave nabrajaju sva ta kolena od dvanaest plemena Izrailjevijeh.. Oni su Gospodu Prvenci znači prvi narod koji je vodio i priznao za svoj. Neki i pored tako očiglednih primera iz Pisma ne razumeju ko su prvenci pa sebe kao neznabožce ubrajaju među prvinu. Gospod svojom velikom milošću dozvoli da zaslepi Jevrejski narod (da im padne šljepota u dijel) da bi i neznabošci mogli ući u spasenje ali to ne znači da ih je Bog odbacio i da drugi može biti prvi, već da se pokaže kolika je milost Božija. Braćo moja i sestre, odbacite predrasude, otvorite srce i čitajte Pismo kao da ga prvi put čitate. Videćete novim očima jer će biti namazane mašću očinjom.
Da vidimo razliku između ove dve grupe:
144000 i mnoštvo

144000 = određen broj --------------- narod mnogi kojega ne može niko izbrojati
Kupljeni od ljudi -------------------- vaskrsavaju na život
Govore Jevrejskim jezikom - -------Govore različitim jezicima

Jasna je razlika između ove dve grupe. Jednih je određen broj dok drugih nije. Jedni su doslovno Izraelski narod, a drugi dolaze iz raznih naroda, plemena i jezika. Kao što neke crkve pročitavši da je zakon ukinut ne razumeše da je reč o ceremonijalnom zakonu, i obrezanju tela pa odbaciše i zakon o moralu tako drugi pročitavši da ,,Nije Jevrejin koji je spolja Jevrejin'', odbaciše Jevreje i hoće na njihovo mesto da dođu a ne razumeju da je tu reč o obrezanju i da ono kao tako više ne predstavlja prepreku za spasenje i drugih. Zato će se pojaviti ova druga grupa (mnoštvo) spašenih iz raznih naroda , plemena i jezika (opisanih u 9-om stihu). Pismo nas uči da ne sedamo u prve redove jer ako nam nije određeno mesto u prvom već u drugom redu kad nas Gospod vrati na drugo mesto biće nam na sramotu. Poslednji koji će biti pozvani u vinograd da u sili rade za Gospoda su Jevreji.U ovoj glavi nema nikakve simbolike niti sa brojem od 144000 niti sa Jakovom prozvanim (Izrailj) niti sa brojem njegovih sinova niti sa njihovim imenima sve je stvarno i doslovno pa svi koji uče suprotno negiraju Božiju reč i postaju Bogoborci

Vrh

PostPoslato: 08 Mar 2008, 18:35 
staromodan
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2002, 16:42
opet se ponavljas.

pitam te oce li to mnostvo biti zapecaceno ili samo 144000 jevreja. po tvom vidjenu sta znaci zapecacenje, i kud idu nakon zapecacenja jevreji, a kud veliko mnostvo.

majka mu stara, pa ajde da pricamo o gramatici, kad jovan ugleda nesto a to nesto ima nastavak koji glasi "nakon sto sam vidio 144000 vidio sam i mnostvo. nema pauze od 10 dana pa da kazemo dve razlicite vizije. vec u jednoj viziji imas dva opisa. :wink:

ako ti se ne dopada gramatika, ti bar odgovori na prvo pitanje.

Vrh

PostPoslato: 08 Mar 2008, 20:40 
Veteran
Veteran

Jx

Poslednji put menjao lavić dana 17 Jan 2009, 12:59, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 09 Mar 2008, 00:09 
staromodan
Korisnikov avatar

i opet nisi dao dokaze da se radi o dve razlicite vizije. :D

Vrh

PostPoslato: 09 Mar 2008, 09:47 
Veteran
Veteran

x

Poslednji put menjao lavić dana 17 Jan 2009, 13:00, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 09 Mar 2008, 14:08 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Okt 2006, 01:07
Само што нажалост у твојој глави не постоји варијанта
да неко ко не вјерује твојим небулозама може вјеровати Богу.
Ко год се не слаже са твојим ставовима одмах је невјерник и не служи Богу,
нормално кад полазиш са становишта да си ти "пророк и праведник"...

Спавач ти десет постова за редом врло јасно даје аргументе и поставља питања
на која ти одговараш што игнорисањем, што увредама, што демагогијом...

Не мош' вјеровати... :confused2:

Vrh

PostPoslato: 09 Mar 2008, 15:16 
Veteran
Veteran

Draga moja braćo puna ljubavi i dobrote hvala vam na pomoći ali ja nebih učestvovao u rušenju i gaženju Božije reči govoreći da je broj 144000 ,,nategnut'' ili izmišljen niti mogu reći da to nije reč o Jakovljevom potomstvu već je to sve puka izmišljotina, niti mogu odbaciti izrailja kad ga Bog nije odbacio, niti mogu preskakati redosled događaja, niti mogu određeni navedeni broj reći da je beskonačan, niti mogu za sva kolena sveta reći da su Jakovljevo mnoštvo, to vi možete ali ja ne mogu jer verujem Bogu i njegovoj reči.
Oprostite što vam iznosim ,,nebuloze'' iz Biblije i time vređam vašu istinu.

Poslednji put menjao lavić dana 17 Jan 2009, 13:01, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 09 Mar 2008, 21:46 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Okt 2006, 01:07
Кажем ти опет, ти своје ријечи означаваш као Свето Писмо,
а властито тумачење библијских слика на ниво Откровења.

Када ти се укаже на то - одговараш уопштеним и нејасним фразама,
а уз све не пропушташ прилику да себе означиш као праведника,
а остале учеснике форума као "пород аспидин".
И на крају пошто си извријеђао све хришћанске деноминације редом
и пошто ниси нашао обожаваоце да следују твојим пророчанствима и тумачењима дајеш право себи да се ти на неког љутиш?

Ни Ромео није био заљубљен у Јулију, колико ти у своје сопствене "мудролије и пророштва"...стварно си лик...

Vrh

PostPoslato: 12 Mar 2008, 12:05 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Feb 2008, 08:56
pecati i trube u otkrivenju se odnose na objavljivanje kazne ovom politickom i drustvenom sistemu koji je pod vlascu satane, sto vidimo iz ratova, korupcije, i napisanog u 2.timoteju3:1-9, a sotona, i njegov sistem ce biti unisten u armagedonu koji pocinje unistenjem sve religije pa nadalje. a sledi uskoro hahahhaha

Vrh

PostPoslato: 23 Apr 2008, 13:13 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 23 Apr 2008, 12:53
Lavicu,
Ovo sto si napisao za 144.000 je Biblijska istina. Zao mi je kada citajuci vidim da ljudi brane svoje misljenje ne verujuci Bogu i Njegovom Svetom Pismu. Ali sam Hrist je rekao: "Pisano je". Nastavi tako poslusali ili ne poslusali.

Blagoslov svima koji vole Boga i cene Bozju pisanu rec

Vrh

PostPoslato: 23 Apr 2008, 13:24 
staromodan
Korisnikov avatar

jelisaveta je napisao:
Lavicu,
Ovo sto si napisao za 144.000 je Biblijska istina. Zao mi je kada citajuci vidim da ljudi brane svoje misljenje ne verujuci Bogu i Njegovom Svetom Pismu. Ali sam Hrist je rekao: "Pisano je". Nastavi tako poslusali ili ne poslusali.

Blagoslov svima koji vole Boga i cene Bozju pisanu rec

da, sam Hristos je rekao "pisano je", prema tome iskopaj svoje oko, takodje odsijeci i ruku. :evil3:

Vrh

PostPoslato: 23 Apr 2008, 19:10 
Veteran
Veteran

jelisaveta

Zbog Vaših reči postavljam gore tri nove teme jer Vaša ljubav prema istini zaslužuje bar toliko od mene a od Boga blagoslov.
Mir Vama i domu vašem. Amin.

Vrh

PostPoslato: 24 Apr 2008, 08:28 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 23 Apr 2008, 12:53
Spavacu - Laodikejcu
Nije to uzalud Hrist govorio. Ako te oko ili ruka sablaznjavaju i sprecavaju da udjes u carstvo Bozje, da.

Vrh

PostPoslato: 25 Apr 2008, 01:07 
staromodan
Korisnikov avatar

:lol: :lol: :lol:

jel citas ti ono sto napises. ili da ti ponovom ono sto sam boldovao u tvom prethodnom postu.

nemoj mi reci da si tako postena pa te ni oko ni ruka nisu sablaznili ili uradili ono sto nije po volji Boga. :wink:

Vrh

PostPoslato: 26 Apr 2008, 08:26 
Veteran
Veteran

j

Poslednji put menjao lavić dana 17 Jan 2009, 13:01, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 26 Apr 2008, 08:34 
Veteran
Veteran

x

Poslednji put menjao lavić dana 17 Jan 2009, 13:02, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 26 Apr 2008, 17:17 
staromodan
Korisnikov avatar

lavić je napisao:
jelisaveta

Po pseudonimu usudio bih se reći da je reč o našoj dragoj sestri koja veruje Bogu i Njegovoj reči, želim još jednom pozdraviti sve ljude, žene i decu koji ljube istinu a samim tim i tvorca da se pokaju i u najskorijem mogućem vremenu krste da ne ostane ko od vas među onih pet nerazumnih devojaka. Daće se uskoro znak davno obećan (otvaranje 6-og pečata) i tad je za pagane isteklo vreme a pečate se 144000. Učinite to bar početkom maja da ne odocnite. Tek po tome kasnije slede one katastrofe kad se vetrovi puste o kojima pisah u ,,crvenoj knjizi''
Molim našu dragu sestru da ne koristi dragoceno vreme za gubljenje sa Spavacem a i njega molim da poveruje Bogu jer piše ko nema ljubavi u sebi . . .
Molim vas još jednom da učinite zavet pokajavši se i krsteći se priznanjem Gospoda Isusa Hrista što pre. Jer kad uđe neznabožaca koliko treba tada spada slepilo duhovno Izrailju jer će ugledati Boga i početi sa montiranjem hrama.
Ovo malo dana je preostalo da budu izvedene preostale ,,ovce''Gospodnje iz raznih torova gde ne pripadaju.
Rekoh vam a vi poslušali ili ne poslušali. Čitajte pažljivo otvaranje šestog pečata i Petrove reči o šljepoti koja pade Izrailju u dijel.
Bog vas blagoslovio.

mamlaze jedan :D , po tvome sad ispada da ja ne vjerujem u drugi Hristov dolazak.

za Jelisavetu, ako odes malo u rikverc vidjeces o cemu se raspravljalo. NE VJERUJEM U BUKVALNO PREVODJENJE DA CE SE SAMO 144000 zapecatiti i spasiti kao sto prica lavic. :evil3:

molim takodje lavica da povjeruje Bogu, takodje pise ko nema ljubavi, bla bla bla bla bla..... :D

Vrh

PostPoslato: 27 Apr 2008, 08:19 
Veteran
Veteran

,

Poslednji put menjao lavić dana 17 Jan 2009, 13:03, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 27 Apr 2008, 14:56 
staromodan
Korisnikov avatar

ko mi kaze, osoba koja se ruga drugim organizacijama sa rijecima "oni su biseri kada govore o Bibliji."

ma to ti ja tepam mamlaze jedan. :D

au sad i mjenjas ono sto si napisao u vezi 144000. :wink: popravljas se.

Vrh

PostPoslato: 28 Apr 2008, 11:30 
Veteran
Veteran

Što ne može čovek može Bog. KRAJ.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 42 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]