Astor_Piazzolla je napisao:
p.s. imam samo jedno pitanje, ako ovi nevaljaju, ko u danasnjem fudbalskom svijetu valja ? ? ?
Jako dobro pitanje...samo postoji li pravi odgovor....mislim da bi najpriblizniji odgovor bio : NIKO.....
Evo i zasto....prije su fudbaleri igrali fudbal a danas ga rade....prije su fudbaleri bili smrtnici kao i svi drugi a danas misle da su bogom dani da sutiraju loptu.....prije su fudbaleri bili prije svega sportasi i ljudi a danas su filmske zvijezde....na kraju krajeva prije je fudbal bio fudbal (vikend zabava) a danas je jedan od najunosnijih poslova na svijetu.....
Ne znam samo kako se neki od ovih nabrajanih igraca moze nazvati jednim od najboljih svih vremena....ajd da se malo sjetimo Pelea...e taj frajko je cijelu svoju karijeru igrao dobro a ne u pojedinim momentima....Ronaldinho, Messi, Christiano Ronaldo....a sad vec dolazi Krkic i njegova generacija....to su sve talenti....da li ce bit najbolji ili ne to tek treba da se vidi....Ronaldinho je pokazao da nije ni blizu najboljih svih vremena a za ove ostale jos ima vremena....
Po meni zadnji igrac koji se moze nazvat jednim od najvecih je bio Zidan.....prosao je sve one faze razvoja jednog igraca i otisao kad je bio najbolji.....
Moje licno misljenje je da C.Ronaldo moze postati igrac samo ako ostane kod Fergusona ili ode kod nekog trenera kojem je bitno ponasanje na terenu....u protivnom cemo imat jos jednog Tottija, Ronaldinha, Beckhama ili jednostavno novu Britney Spears

....
E sad....da li se Manchester vuce na Ronaldovim ledjima....pa vjerovatno da...ali se ne smije zaboraviti ni najbolja zadnja linija u evropi...plus imali su srece sa povredama tokom cijele godine.....tek sad su se stvari malo zakomplikovale sa Vidicem....
Opet se povlaci ono "da li bi Arsenal da je ostao kompletan uzeo titulu"....vjerovatno da bi....Rosicki, Eduardo, Flamini, Diaby, Sagna, Van Persie...to su imena koja bi falila i puno jacim klubovima a da ne govorimo o Arsenalu.....Wenger je bio poucen ranijim iskustvom umora pred kraj sezone ove godine sastavio tim sa respkektabilnom klupom i zamjenama ali tolike povrede u isto vrijeme...nema covjek srece i to je to....