banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 27 Jun 2025, 20:08

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 48 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 22 Apr 2008, 21:30 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Maj 2007, 12:39
Постимо на дестилованој води и собном ваздуху, искључујемо мозак, укључимо аутопилота :lol:

Vrh

PostPoslato: 22 Apr 2008, 21:35 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Mar 2008, 02:36
Ja mislim da su najblizi Bogu Etiopljani i nasi penzioneri. To su pravi vjernici i tu se vidi pun smisao posta!
Mada, cim neko i pomisli na neku namirnicu koju post iskljucuje..Bog odmah pokaze zuti karton, jer on sve vidi i sve zna..nema sale!

Vrh

PostPoslato: 22 Apr 2008, 21:38 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Jun 2004, 12:32
mala.garava je napisao:
Ja mislim da su najblizi Bogu Etiopljani i penzioneri. To su pravi vjernici i tu se vidi pun smisao posta!

pa i vegani i vegetarijanci... ono kao... pa jeste, tačno je da si nekako opušteniji kao vegan, snižava se tlak, organi se stavljaju u harmoniju itd.. samo to treba da prati i životni stil, što svakako nije neki veliki užurbani kapitalistički grad, već bi to recimo bila neka šuma i ptičice.. :D :lol: dzabalebane, preseli se u selo.

Vrh

PostPoslato: 22 Apr 2008, 21:43 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Nov 2003, 13:28
XIX century je napisao:
guess who je napisao:
Dobro, ali mi nisi odgovorio na pitanje, ako si uopste odgovarao :)
Ja sam govorio samo o ishrani, znaci ovi drugi vidovi suzdrzavanja su mi potpuno jasni i slazem se sa gore napisanim. Zanima me ishrana.

a ovakvo je moje mišljenje : posna hrana utiče na žlijezde i rad organa, frekvenciju organa, pa onda time dobijaš i druge frekvencije u psihi-emociji-duši. E ovo ti je konkretna korelacija posna hrana - duša. Pretpostavljam da si to pitao.

Jel ovaj tvoj odgovor zajebancija ili stvarno tako mislis?
Ja sam vise mislio na dilemu, izmedju recimo sampinjona i pecene svinjetine :)
Sampinjoni su mi zadovoljstvo i volim ih jesti, a pecenu svinjetinu jedem samo kad nema nista drugo. Cega bih se trebao odreci, zadovoljstva ili masne hrane?

Vrh

PostPoslato: 22 Apr 2008, 21:44 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Jul 2007, 23:45
XIX century je napisao:
mala.garava je napisao:
Ja mislim da su najblizi Bogu Etiopljani i penzioneri. To su pravi vjernici i tu se vidi pun smisao posta!

pa i vegani i vegetarijanci... ono kao... pa jeste, tačno je da si nekako opušteniji kao vegan, snižava se tlak, organi se stavljaju u harmoniju itd.. samo to treba da prati i životni stil, što svakako nije neki veliki užurbani kapitalistički grad, već bi to recimo bila neka šuma i ptičice.. :D :lol: dzabalebane, preseli se u selo.

U Banjaluku?... :confused2:

I evo ga i tema o postu je uspjela da se pretvori u borbu izmedju vjernika i ateista...nema sta

a dobra djela bi trebali stalno raditi tj. ne biti zli jel ili whatever, a neko ako je los i ne zna "cinito dobro" tesko da ce se preobratiti i navici na to u par dana ili sedmica apstinencije od jedenja zivotinja i raznih masti i svega ostaloga...

Vrh

PostPoslato: 22 Apr 2008, 22:16 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Prije 5 godina odem sa rodjakom na pricest u rebrovacku crkvu (nakon zadnjeg posta u mom zivotu..pri zdravoj pameti i cistoj svijesti). Ajde sto su se ljudi na pricesti gurali kao goveda, ali sto su se gurali kad sam otisla da zapalim svijece...Neka baba od svojih 60-ak godina me munula laktom u rebra kako bi prije mene zapalila svijece, da sam onako gladna sve zvijezde prebrojala.

Vrh

PostPoslato: 23 Apr 2008, 13:16 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

mala.garava je napisao:
Prije 5 godina odem sa rodjakom na pricest u rebrovacku crkvu (nakon zadnjeg posta u mom zivotu..pri zdravoj pameti i cistoj svijesti). Ajde sto su se ljudi na pricesti gurali kao goveda, ali sto su se gurali kad sam otisla da zapalim svijece...Neka baba od svojih 60-ak godina me munula laktom u rebra kako bi prije mene zapalila svijece, da sam onako gladna sve zvijezde prebrojala.

Aaaaa, tako sam i ja išla jedne godine na pričest u Crkvu Svete Trojice.. ja što sam se tad nagledala padanja u nesvijest, kao nikad.. samo jedno po jedno izvlače iz crkve i pljuskaju vodom :D Štaš, dugačak post, a težak rad, pa to ode u nesvjesna komatozna stanja :D :lol:

Vrh

PostPoslato: 24 Apr 2008, 06:44 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Avg 2007, 21:47
Hoću na selo ako ima internet 8)

Mala i XIX, nemojte da vas takvi slučajevi guranja i padanja u nesvijest odvraćaju od prave duhovnosti. Ljudi masovno djeluju kao mašine.
Mislim da ako bi više puta išle u crkvu, (ovo nije ni sugestija, ni prijedlog) da bi se navikle na takve stvari i našle onaj duhovni kutak za sebe.

Isto tako možete prvi put otići u Afriku, neko vam zdipi novčanik, i čitav život poslije toga pričati kako su svi crnci lopovi, otići jednom na utakmicu Hrvatska-Srbija u ZG, dobiti batina i pričati kako su svi hrvati ustaše...

Možda je i to bio neki svojevrstan test, taj lakat u rebra 8)

XIX je velika cura, ona to razumije :cat:

Vrh

PostPoslato: 24 Apr 2008, 10:18 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ne kontam te dzabi babi, nisam JA padala u nesvjest.. već neki ljudi, a među njima i dosta djece koja su možda osnovna škola, pubertetlije ( tako su mi izgledali)

NA selo ! = moj novi slogan

p.s. nije mi bio prvi put u crkvi. :D :lol:

I ne idem više na pričest. Postim isključivo za sebe i za Boga. Bog nije na jeziku i kašici s vinom, već u duši i mislima, tj. u duhu. :evil3:

Vrh

PostPoslato: 24 Apr 2008, 10:21 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
Jer carstvo Božije nije jelo i piće, nego pravda i mir i radost u Duhu Svetom. (Rimljanima 14,17)

Vrh

PostPoslato: 24 Apr 2008, 10:25 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Vader je napisao:
Jer carstvo Božije nije jelo i piće, nego pravda i mir i radost u Duhu Svetom. (Rimljanima 14,17)

e svaka ti čast Vader. evo i potvrde mog življenja Isusa Boga. :evil3:

Vrh

PostPoslato: 24 Apr 2008, 10:37 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Apr 2008, 13:24
Ju, nisam postila ni prvu, ni srednju,a za zadnju sam vec zakasnila.....
Nema toga na mojoj planeti.......

Vrh

PostPoslato: 24 Apr 2008, 11:30 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

dzabaleban je napisao:
Hoću na selo ako ima internet 8)

Mala i XIX, nemojte da vas takvi slučajevi guranja i padanja u nesvijest odvraćaju od prave duhovnosti. Ljudi masovno djeluju kao mašine.
Možda je i to bio neki svojevrstan test, taj lakat u rebra

XIX je velika cura, ona to razumije :cat:

dzbalebane ti znaci meni svajetujes da se testiram tako sto ce mi gurati laktove u rebra...fala ti ko bratu! :lol: :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 24 Apr 2008, 14:13 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Avg 2007, 21:47
Mala, malo kontaš, malo Šarcu daješ! :lol:
XIX, nisam ni mislio da si ti padala into the nesvijest.

Još nešto, čovjek ne može sam pravilno razvijati duhovnost, tako da praktikovanje duhovnosti u kućnoj varijanti nije trajno...
Kad je čovjek sam sebi direktor onda se i često sam pušta ranije s posla i uzima slobodne dane...

P.S. Nisam rekao da sam direktor crkve, to nisu moje riječi :lol:

Vrh

PostPoslato: 24 Apr 2008, 14:46 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ništa ja tebe ne kontam. Vjerovatno si na višem stupnju mentalnog razvoja. Za duhovni ne znam.

Vrh

PostPoslato: 24 Apr 2008, 20:36 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

zaebat si dzabalebane..nema dileme!

Vrh

PostPoslato: 24 Apr 2008, 22:54 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

guess who je napisao:
XIX century je napisao:
guess who je napisao:
Ja sam govorio samo o ishrani, znaci ovi drugi vidovi suzdrzavanja su mi potpuno jasni i slazem se sa gore napisanim. Zanima me ishrana.

a ovakvo je moje mišljenje : posna hrana utiče na žlijezde i rad organa, frekvenciju organa, pa onda time dobijaš i druge frekvencije u psihi-emociji-duši. E ovo ti je konkretna korelacija posna hrana - duša. Pretpostavljam da si to pitao.

Sampinjoni su mi zadovoljstvo i volim ih jesti, a pecenu svinjetinu jedem samo kad nema nista drugo. Cega bih se trebao odreci, zadovoljstva ili masne hrane?

Dobro pitanje. Nekim ljudima jednostavno više leži posna i laganija hrana, pa to onda ni nije odricanje. I ja sam među takvim ljudima. E zato je dobro ono kod katolika što oni imaju mislim isto pred Uskrs, vid posta ti je da uzmeš mjesec dana pred Uskrs, i sam izabereš jednu stvar od koje ćeš se uzdržavati tih mjesec dana. To treba da bude bilo koja stvar za koju TI znaš da pretjeruješ sa njom i da to nije dobro za tebe, npr : gledanje TVa, internet, pušenje, slatkiši, seks, itd.

Vrh

PostPoslato: 25 Apr 2008, 09:48 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Okt 2002, 09:33
guess who je napisao:
XIX century je napisao:
guess who je napisao:

Prvo čega treba da se odrekneš za vrijeme posta jeste ubijanje ljudi, bez obzira što su u pitanju okorjeli kriminalci koji uspijevaju da umaknu ruci pravde. Zatim na red dolaze životinjska hrana i razmišljanje o golim ženama.

Vrh

PostPoslato: 25 Apr 2008, 11:27 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Nov 2003, 13:28
XIX century je napisao:
Dobro pitanje. Nekim ljudima jednostavno više leži posna i laganija hrana, pa to onda ni nije odricanje. I ja sam među takvim ljudima. E zato je dobro ono kod katolika što oni imaju mislim isto pred Uskrs, vid posta ti je da uzmeš mjesec dana pred Uskrs, i sam izabereš jednu stvar od koje ćeš se uzdržavati tih mjesec dana. To treba da bude bilo koja stvar za koju TI znaš da pretjeruješ sa njom i da to nije dobro za tebe, npr : gledanje TVa, internet, pušenje, slatkiši, seks, itd.

Pa i meni to ima vise smisla, mada je posna hrana dobra za prociscavanje organizma zbog cega sam se i odlucio da postim, ali eto odrekao sam se i alkohola, da ne ispadne da sam na klasicnoj dijeti :P

@Harvester: ubijenja ljudi mi nije zadovoljstvo, to je prirodna potreba :D

Vrh

PostPoslato: 25 Apr 2008, 12:11 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
guess who je napisao:
mada je posna hrana dobra za prociscavanje organizma zbog cega sam se i odlucio da postim

Ja ako bih postio onda bih postio iz tog razloga, ali tu ne bi vrijedio post od samo par dana, trebao bi biti malo veći period.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 48 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]