Ovaj što se izvinjava, može 'ladno tim izvinjenjem da obriše guzicu. Nit' ko ima koristi od tog izvinjenja, niti to nešto posebno znači. TV snimak jasno pokazuje da je pogriješio, tako da osim pokušaja da sebe opravda i malo ublaži tu hajku na sebe, to i nema nekog posebnog značaja. A pravi razlog izvinjenja treba potražiti u dvije hipoteze:
a) bijesni potomak gazde Srbije lično, kome se neko usudio da dirne u najdražu igračku, angažovao je najpoznatije srpske krimose, da na na suptilan način, u vidu glasnika, saopšte pomoćnom sudiji, neslaganje i ljutnju sa njegovom odlukom, te da mu prenesu da bi vrlo lako mogao da na volšeban način, završi sa par metaka u koljenima, ukoliko ne prekine karijeru
b) pomoćni sudija je svjestan greške koju je počinio (ne to što je mahao nepostojeći ofsajd, već to što je dirnuo u instituciju pod protekcijom familije Miskovicci), pokušava da preduprijedi gore navedeni scenarijo, i unaprijed se izvinjava, svjestan da bi se lako moglo dogoditi da ode na raport kod Velikog šefa.
Citiraj:
Какве бре екипе ЦСКА каква Бугарска, зашто нио не зађе по Србији прво па купи играче, лоша је политика куповати осредње Бразилце из тамо неких Првенстава Буграске и Румуније...
Није ми јасно како иностраним клубовима ваљају играи из МСЛ а Звезди не!
Nema po Srbiji ništa da valja, vjeruj mi. Ako sam dobro pratio, čak ni čuveni rasadnik kvalitetnih igrača OFK Beograd, ove sezone nema šta da ponudi. Najbolje od njih već je rasporadato (Babović, Kolarov, Rajković), tako da osim napadačkog dvojca Dalibor Stevanović i Andrija Kaluđerović, nema nekog kvaliteta. Međutim, njih dvojica su ove sezone prilično zatajili i u odnosu na talenat koji su najavkljivali, jednostavno nisu vrhunski kalibar. Eventualno bi se u obzir mogao uzeti bek Ivan Stevanović, koji je ove sezone bio na meti talibana, ali on je daleko od renomea Kolarova, a mislim i da je Ninkov za njega klasa. Od ostalih timova, jedino bi Vojvodina mogla da ponudi nešto, ali dva klinca Dušan Tadić i Danijel Aleksić su već na meti velikih evropskih klubova (Aleksića mislim već prati Inter), tako da je malo vjerovatno da Zvezda može da im parira. Eventualno, ako bi se ugovorio neki dil sa Interom, posredstvom Siniše Mihajlovića, da Aleksić na posudbu odigra koju sezonu za Zvezdu, ako ga Inter otkupi. Od ostalih timova, jednostavno malo je šta da valja. Ljubomir Fejsa je ove sezone upao u sivilo, a sve mi se više čini da je dečko bio preeksponiran od strane onog primitivca Džombe i da uopšte nije neki kvalitet. Jedino još što bi se moglo spomenuti je golman Napretka Saša Stamenković (na spisku olimpijske selekcije), koji mislim i figurira kao potencijalno pojačanje i, iz istog kluba, Predrag Pavlović, ali mislim da je on na posudbi iz Partizana ili je njihov bivši omladinac. U svakom slučaju, mislim da bi bilo teško doći do njega. Ostaje još Miškovićev pulen u Bežaniji, onaj Kongoanac Some i to bi bilo to. Potonji će vjerovatno ionako doći...
Bugarska i Rumunija su u odnosu na Srbiju, daleko napredovala što se tiče klupskog fudbala, tako da je premija kao se uspije dovući pokoji solidan igrač otuda. Na kraju krajeva Gaj je došao iz sofijskog CSKA, a i Blago Georgiev je sa te trase. Iako se dotični u Zvezdi nije pokazao, ove sezone je u Duizburgu imao nekoliko zapaženih nastupa i mislim da je čak na meti većih klubova u Njemačkoj.
Sve u svemu, tržište u Srbiji je mršavo, a posljednji primjeri pokazuju da su skauti klubova u okruženju, daleko sposobniji od Zvezdinih, da iz Brazila ili Afrike, izvuku neke nebrušene dijamante i dovedu ih.
Suština je da sve što valja u Srbiji, nalazi se u Zvezdi, Partizanu, Vojvodini i OFK Beogradu, a posljednja dva kluba, baš i nisu više toliko voljna da prodaju igrače Zvezdi ili Partizanu.
edit:
Sad tek vidjeh Vukov post o odlasku Miškovića. Ne vjerujem Kuriru ni riječi, ali moguće je svašta. Sa druge strane, mislio sam da će iz revolta i inata, Mišković sad pokupovati sve Zvezdine utakmice u prvenstvu do kraja i pride još platiti nekoga da zakoči Partizan. Heh, bio bi to tek vrhunac "regularnog" prvenstva...