banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 23 Jul 2025, 14:45

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 191 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 6, 7, 8, 9, 10  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 16 Apr 2008, 20:10 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Jun 2002, 21:41
@rendzer:
Тај лик са плакатима је изгубио. :lol:

@neka:
Тај сајт је предмет исмијавања студената ЕТФ-а, као и његов аутор. Далеко од тога да се са оним што он пише на том сајту слаже већина студената, далеко од тога да такав студент има кредибилитет да се његова прича уопште узме у обзир.

Vrh

PostPoslato: 16 Apr 2008, 20:25 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 13 Okt 2007, 23:57
Ma kakva crna sutnja.
Bio je to partijski zadatak.
Krajnje tjeranje ljudi protiv njihove volje.

Vrh

PostPoslato: 16 Apr 2008, 23:48 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Svi rektorovi studenti se mogu prebrojati poslije ovih izbora na dvije sakate ruke. :lol:

Vrh

PostPoslato: 20 Apr 2008, 09:41 
Pripravnik
Pripravnik

Ali bas je iznenadjujuce mala podrska izborima. Na Ekonomskom fakltetu su taj dan bili puni hodnici studenata.
Mislim da je bespotrebno bilo sve to raditi i unositi razor medju studente
Sukoba izmedju studenata i nema, izuzev sto je Rektorov kum ljut na studente.

http://www.youtube.com/watch?v=5_W_haAv-QA

Vrh

PostPoslato: 20 Apr 2008, 13:44 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 26 Okt 2007, 14:21
Gospodo iz tzv. SOBL-a, pa zar se vise niste sami sebi smucili tom demagogijom sto pisete ovdje? Koga vi farbate? Ako ste mislili da mozete pobjediti Milana Grubora i njegovu ekipu, sto niste izasli na izbore pa to dokazali? Naravno da niste jer ste svesni da bi izgubili! Al budite ljudi bar na kraju pa lijepo cestitajte ljudima izbornu pobjedu! Kad gubis gubi dostojanstveno!

Vrh

PostPoslato: 20 Apr 2008, 13:52 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Avg 2002, 19:32
ma problem kod banjaluckih studenata/studentskih organizacija je to sto mislie da se stvari rjesavaju bojkotom. u sursU problemi, oni bi da bojkotuju.
prvo sobl pravi izbore, a kao neke organizacije to bojkotuju.
pa sad je pravio rektor izbore za parlament a sob je to bojkotovao.

i jedni i drugi su trebali da pokazu svoju snagu i izadju na izbore i uzmu dovaljan broj mandata da se pitaju ali nisu.
prvo je tu gresku napravio grubor i ekipa na onim izborima, a sad sobl.
samo ovi izbori imaju tu legitimnost (ne ulazim u to kako su je dobili) i cica mica gotova prica.

Vrh

PostPoslato: 20 Apr 2008, 15:17 
Pripravnik
Pripravnik

Kakav legitimet.
@ rendzer
Nije se moglo izaci na izbore.
Samo se mogao kandidovati onaj koga je Grubor htjeo da kandiduje.
Nema legitimiteta. Ko je sam otisao bio je ispitivan ko na istraznom sudu.
Legitimitet veci ima SOBL.
Kakav crni legitimitet , studenti bjeze od takvih izbora. Silni novac dzaba bacen.
To je propalo i samo mogu ovaj Univerzitet odvesti u haos.

Vrh

PostPoslato: 20 Apr 2008, 17:35 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 30 Okt 2007, 13:12
neka je napisao:
Ali bas je iznenadjujuce mala podrska izborima. Na Ekonomskom fakltetu su taj dan bili puni hodnici studenata.
Mislim da je bespotrebno bilo sve to raditi i unositi razor medju studente
Sukoba izmedju studenata i nema, izuzev sto je Rektorov kum ljut na studente.

http://www.youtube.com/watch?v=5_W_haAv-QA

meni stvarno nije jasno sta je SOBL htio da pokaze sa ovom k******m? jos i ova himna? pa ovo je jadno da ne moze biti jadnije... dno dna...

Vrh

PostPoslato: 20 Apr 2008, 19:42 
Pripravnik
Pripravnik

Takvo je visoko obrazovanje.

Vrh

PostPoslato: 21 Apr 2008, 15:45 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

lovac milivoje je napisao:
Gospodo iz tzv. SOBL-a, pa zar se vise niste sami sebi smucili tom demagogijom sto pisete ovdje? Koga vi farbate? Ako ste mislili da mozete pobjediti Milana Grubora i njegovu ekipu, sto niste izasli na izbore pa to dokazali? Naravno da niste jer ste svesni da bi izgubili! Al budite ljudi bar na kraju pa lijepo cestitajte ljudima izbornu pobjedu! Kad gubis gubi dostojanstveno!

Ja vidim da je tvoj režimski rektor Stanić ispao klovn u čitavoj ovoj priči. Da je za stotinu studenata više izašlo na izbore koje je organizovao SOBL. Sad dolaze na red protesti i kuka i motika pa da rektorat pročistimo od kukolja i da konačno krenemo u zdrave reforme u takve reforme gdje rektor i eventualno neki vođa studenata nisu u rodu u reforme gdje nema sukoba interesa u reforme gdje partija ne vodi zvanučnu riječ.

Aleluja aleluja braćo.

Vrh

PostPoslato: 20 Dec 2008, 14:35 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Citiraj:
Конкурс за избор чланова Научно-наставних вијећа Факултета, односно Умјетничко-наставног вијећа Академије умјетности из реда студената
11.12.2008.год.

Студентски парламент Универзитета у Бањој Луци обавјештава све студенте Универзитета у Бањој Луци да је у току Конкурс за избор чланова Научно-наставних вијећа факултета, односно Умјетничко-наставног вијећа Академије умјетности из реда студената. Конкурс ће бити отворен до уторка, 16.12.2008. године и пријаве се могу предати на протокол Ректората (Универзитетски град, зграда Ректората, 2. спрат) до 14,00 часова.

Овим путем желимо позвати све заинтересоване студенте нашег Универзитета да се пријаве и аплицирају за чланство у научно-наставним вијећима својих фалутета, односно умјетничко-наставном вијећу Академије умјетности.

ПРИЈАВЕ су доступне у канцеларији Студентског парламента (зграда Ректората, сутерен), у студентским службама факултета/Академије, те на интернет страници Студентског парламента – www.studentskiparlamentbl.com и интернет страници Универзитета у Бањој Луци - www.unibl.org

Чланом 104. Закона о високом образовању („Службени гласник РС“ број 85/06) одређено је да ,,ради остваривања права и заштите интереса студената, студентско представничко тијело бира и смјењује представнике студената у органима високошколске установе, односно високошколске јединице...у складу са статутом високошколске установе...“. Како је чланом 127. Статута Универзитета у Бањој Луци дефинисано постојање Студентског представничког тијела које заступа и представља интересе студената, што је овдје Студентски парламент, јасна је надлежност овог тијела за провођење активности везаних за избор чланова ННВ факултета/академије из реда студената.

Vidim da su barabe iz SP uzeli sebi za pravo da učestvuju u izboru članova NNV iz reda studenata. Jedini nadležni za ovaj posao , a po članovima gore spomenutog Zakona o visokom obrazovanju su studentski savezi. Divim se njihovom slobodnom tumačenju zakona.

Vrh

PostPoslato: 20 Dec 2008, 16:04 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Avg 2002, 19:32
haha, objave 15.12. da se prijave studenti, a rok je jedan dan, sta je reci :) nije im prvi put :-?

Vrh

PostPoslato: 23 Dec 2008, 20:03 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Jun 2002, 21:41
Ја мислим да код нас плакат за пријаве студената за ННВ стоји већ неких 2 седмице. Не знам како је код осталих ...

Vrh

PostPoslato: 26 Dec 2008, 13:52 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 26 Dec 2008, 13:35
rendzer je napisao:
haha, objave 15.12. da se prijave studenti, a rok je jedan dan, sta je reci :) nije im prvi put :-?

Moram te ispraviti rendzeru, ovaj konkurs je zatvoren 16. 12. a otvoren je od juna mjeseca. Na nekim fakultetima su lijepljeni po nekoliko puta ali je bagra to kidala isti dan. Ovo obavjestenje je stiglo nakon sjednice Parlamenta gdje je dat rok za prijave do 16.12. i tad se zatvara konkurs.

filozof sa vrbasa je napisao:
Vidim da su barabe iz SP uzeli sebi za pravo da učestvuju u izboru članova NNV iz reda studenata. Jedini nadležni za ovaj posao , a po članovima gore spomenutog Zakona o visokom obrazovanju su studentski savezi. Divim se njihovom slobodnom tumačenju zakona.

Razlog sto je ovoliko DUGO, od 6. do 12. mjeseca, trajao konkurs je taj sto je rukovodstvo Parlamenta trazilo misljenje od Prosvjetne inspekcije koja je odgovorila da je po clanu 104 Zakona o visokom obrazovanju Studentsko predstavnicko tijelo (STUDENTSKI PARLAMENT), svidjalo se to nekome ili ne, taj ko imenuje clanove NNV-a Fakulteta. Sto se tice fakultetskih organizacija, da citiram rijeci ideologa SOBL-a, koje je kao papagaj ponavljao bivsi predsjednik Kragulj: "FAKULTETSKE ORGANIZACIJE NEMAJU VISE LEGITIMITET, ONE SU UDRUZENJA GRADJANA" ali zaboravljali su i da je SOBL udruzenje gradjana. To je kao da udruzenje ratnih vojnih invalida imenuje clanove NNV-a. A na izradi tog Zakona su radili SOBL-ovci i pravili ga tako da bi oni mogli da imenuju, ali stvari se okrenule, studentima dopizdili.
jbg. tako grah pao....

Vrh

PostPoslato: 26 Dec 2008, 14:21 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

:lol:

Izbori su sve rekli, potukli smo vas za 200 glasova i to je ta famozna podrška i to je stvarna grupa, koju vi predstavljate.

Kakva udruženja građana i gluposti ? Prema statutu mog fakulteta jeidno legitimno predstavničko tijelo je naš Savez studenata i članovi su svi koji imaju index našeg fakulteta.

Situacija je drugačija u tom bermudskom trouglu , Grubor, Stanić , Kasipović gdje se zakoni tumače i sprovode kako nekom odgovara.

Vrh

PostPoslato: 31 Jan 2009, 00:14 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Citiraj:
Проблема има на свим факултетима
Datum: 29.01.2009 22:00
Autor: Т. К.

БAЊA ЛУКA - Предсједник Студентског парламента Универзитета у Бањој Луци Милан Грубор истакао је јуче да проблеме који постоје на свим факултетима треба што прије ријешити преко надлежних институција.

Додао је да су студенти увјерени у то да само тако могу изнијети истину на видјело и да је и студентима и професорима у циљу да све "гњиле јабуке" избаце из система високог образовања.

- Прво нам треба независна комисија која ће да ријеши питање неспровођења закона, да утврди због чега је мала пролазност људи, а треба утврдити мјере кажњавања за све што је нелегално, а ради се на факултетима - додао је Грубор.

Каже да не жели да издвоји неки факултет на којем предњаче недостаци наведени у елаборату који је израдио Парламент.

- Тога има на свим факултетима, негдје се ради о корупцији, негдје о кашњењу професора, негдје недостаје адекватан наставнички кадар, док се на другима плаћају испити. Студенти за све ово имају доказа на претек, али нико неће иза тога да стане, посебно када је у питању корупција, јер студенти не знају ни коме да се јаве, како ће послије тога проћи и шта ће се на њиховим леђима сломити - истиче Грубор. Због тога се, према његовим ријечима, студенти одлучују углавном за то да ћуте.

- Хоћемо да се направи јаку структура у Тужилаштву, Ректорату и надлежним министарствима која ће се само бавити овим питањем и која ће гарантовати анонимност студентима који кажу своје замјерке и проблеме - истиче Грубор. Наглашава да је било случајева да су студенти одустајали од било каквих пријава, јер је било доведено у питање њихово завршавање факултета, па у крајњем случају и касније запошљавање.

И ректор бањолучког Универзитета Станко Станић каже да све случајеве корупције треба елиминисати.

- На Универзитету ћемо подржати пројекат који води Студентски парламент, да би на основу њега добили информације о томе колико је раширена појава корупције на Универзитету - рекао је Станић. Додао је да се нада да ће се истраживањем стићи до имена и презимена оних који спадају у групу корумпираних наставника.

Baš me zanima šta će biti od ovoga?

Vrh

PostPoslato: 09 Feb 2009, 00:11 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 25 Feb 2008, 21:05
Šta ti iz Studentskog parlamenta seru više!?
Godinu dana se j..u po rektoratu a nisu ništa uradili za studente.
Ukrali su ljudima pare ze apsolventsko veče, sad dižu pare za apsolventsku ekskurziju, prave koncerte gdje je točeno pivo od 0,33 l 2km, pa gdje to ima?! Gdje su sve te pare i šta oni rede?
Grubor lopov!!!!

Vrh

PostPoslato: 06 Apr 2009, 18:36 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Slušam na Dnevniku da se Grubor ponovo drznuo i organizovao u sopstvenoj režiji studentske sportske igre.

Hoće li Grubor učiniti nešto što neće biti tipično kopiranje SOBL-a?

Vrh

PostPoslato: 26 Apr 2009, 11:14 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 09 Apr 2009, 16:54
U savjetu ucenika srednje shkole sam vec 4 godine.Proshle godine sam bila predsjednik.Informisana sam o svemu shto se radi i shto se moze uraditi preko ove ``institucije`` i znam da se moze mnogo uraditi za dobrobit ucenika,a vjerujem da je tako i sa studentima samo ako su pravi ljudi,zainteresovani za rad,na ovim funkcijama.
Zato svi oni koji su u studentskim parlamentima treba nesebicno da se zaloze za ostvarenje svojih ideja.Vjerujte da je to moguce i da nije toliko teshko samo ako je jaka zelja.

Vrh

PostPoslato: 26 Apr 2009, 16:13 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pitaću te kada kreneš na fakultet. :lol:

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 191 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 6, 7, 8, 9, 10  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]