banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 23 Jul 2025, 13:47

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 191 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 13 Apr 2008, 02:55 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Zapitajte se vi što napadate SOBL, šta se to vi uradili za opšte dobro svih studenata ili vas je bolila ona stvar za univerzalnim doborm dok je samo vama dobro , a za druge šta me briga?

Nama nisu potrebne ikebane i studenti sa prosjecima 9,46 , a koji će se samo keziti i govoriti kako su završili fakultet godinu dana ranije.

Na čelo treba doći student koji će krvariti za opšte dobor svih studenata, da li ima takvih među vama?

Stanite pred ogledalom i to se zapitajte, pa mi se javite , a ja ću uzeti motku i istjerati sve te kako ih vi zovete ljenštine i prosotrija SOBL i posaditi nekog od vas.

Vrh

PostPoslato: 14 Apr 2008, 10:34 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Apr 2008, 08:12
Cekajte. Ono sto meni nije jasno je kako na celu Studentske organizacije moze biti covjek koji je vec pet godina apsolvent? Zar to samo po sebi ne znaci da je vrijeme za promjene?

Studenti su u corsokaku. Studentska organizacija kao pojam je izgubila vrijednost. U potpunosti. A moglo bi se puno stvari promjeniti. Samo da bar neko krene u tom smjeru.

Antic

Vrh

PostPoslato: 14 Apr 2008, 10:44 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Avg 2002, 19:32
predsjednik soblA je 82 godiste i apsolvent je na masinstvu koliko ja znam. znaci jednu je godinu obnovio ili je jednom obnovio apsolventski sto znaci da to nije tacno (5 god aps.) ili mislis da je neko drugi na celu soblA?

Vrh

PostPoslato: 14 Apr 2008, 10:53 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Apr 2008, 08:12
Pricamo o Kragulju?

Antic

Vrh

PostPoslato: 14 Apr 2008, 19:51 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Apr 2008, 10:13
sufle je napisao:
Cekajte. Ono sto meni nije jasno je kako na celu Studentske organizacije moze biti covjek koji je vec pet godina apsolvent? Zar to samo po sebi ne znaci da je vrijeme za promjene?

ne razumijem. ako je čovjek 82. godište i peta je godina na Mašinstvu, zar to ne znači da je dobar student?
inače, za one koji ne znaju, ovo je Kragulju prvi mandat.

to da su u SOBLu loši studenti je samo još jedna u nizu laži ljudi kojima smeta jedna pravična nestranački orjentisana studentska organizacija!

ja lično mislim da čak i nije neophodno da predstavnici studenata budu super studenti, jer takvi uglavnom nemaju vremena da se posvete ovom poslu.

Vrh

PostPoslato: 15 Apr 2008, 11:34 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 30 Okt 2007, 13:12
Citiraj:
Студентска организација Универзитета у Бањалуци у данашњем допуњеном захтјеву Републичкој просвјетној инспекцији тврди да су одлуком Наставно-научног вијећа Универзитета у Бањалуци о броју чланова и начину избора Студентског представничког тијела прекршена права студената, јер им је онемогућено да буду бирани.

БАЊАЛУКА, 14. АПРИЛА (ОНАСА) - Студентска организација Универзитета у Бањалуци (СОБЛ) у данашњем допуњеном захтјеву Републичкој просвјетној инспекцији тврди да су одлуком Наставно-научног вијећа Универзитета у Бањалуци о броју чланова и начину избора Студентског представничког тијела прекршена права студената, јер им је онемогућено да буду бирани.
Тиме је допуњен ранији захтјев да се ова одлука поништи, јер СОБЛ сматра да она није у складу са Законом о високом образовању Републике Српске (РС) и Оквирним законом о високом образовању БиХ, јавио је дописник Агенције ОНАСА.
"Студенти се нису могли сами кандидовати за мјеста у Студентском представничком тијелу, јер нису били адекватно обавијештени, нису знали коме да се обрате, јер се не зна састав Изборне комисије коју је именовао ректор Универзитета у Бањалуци Станко Станић", наводи се у саопштењу СОБЛ-а.
СОБЛ сматра да избори за Студентско представничко тијело, које је ректор расписао за сутра, неће бити спроведени у складу са законском процедуром, те позива надлежне институције да онемогуће да представници изабрани на такав начин заступају студенте.
Такође се тврди да су студенти "имали само рок од неколико часова да се кандидују", као и да је "обавјештење је из Ректората послато послије почетка термина кандидовања".

http://www.sobl.rs.sr

ovo mi se svidja...
poslije one sramotne i bestidne negativne kampanje, koju je sobl pokrenuo proiv izbora za predstavnicko tijelo, najzda "normalan" vid borbe protiv bezakonja... apsolutno podrzavam!

Vrh

PostPoslato: 15 Apr 2008, 11:38 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Meni nije jasno zašto SOBL pridaje značaja tako nečemu beznačajnom.

Vrh

PostPoslato: 15 Apr 2008, 12:21 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

mozda zato sto ce rezultati izbora biti neki ljudi u senati koji ce odlucivati o rukovodstvu i politici univerziteta, a mozda se nece voditi ciljevima u korist svih studenata nego sopstvenim ili nametnutim

Vrh

PostPoslato: 15 Apr 2008, 14:43 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Apr 2004, 22:12
Citiraj:
nego sopstvenim ili nametnutim

...sustina...

DJ KRMAK
...i vrapčići...

nevidljivi problemi sada znam i koji neko nam je stavio drogu u heroin

Vrh

PostPoslato: 15 Apr 2008, 23:59 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 15 Apr 2008, 15:49
Koliko vidim, na ovom forumu ima slobode izrazavanja kao i na Univerzitetu u Banjoj Luci. Nije valjda da se ne smije imati svoje misljenje i stavove.

Jos jednom, Himna studenata. . . na http://www.youtube.com/watch?v=5_W_haAv-QA

Vrh

PostPoslato: 16 Apr 2008, 15:09 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 13 Okt 2007, 23:57
http://www.novosti.rs.sr/sr/opcija/btg_ ... nje/izbore

A sta sad?

Vrh

PostPoslato: 16 Apr 2008, 15:32 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 30 Okt 2007, 13:12
Citiraj:
СОБЛ наводи да је на јучерашњим изборима за Представничко тијело студената гласало само 2.137 студената,
dok je
Citiraj:
за Скупштину СОБЛ-а у октобру прошле године гласао 2.291 студента
!!!

wow!

sigurno je da SOBL ima cak 154 jedinica legitimieta vise, u odnosu na Studentski Parlament!!!

Vrh

PostPoslato: 16 Apr 2008, 15:43 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

E pošto smo u većini ja predlažem da se nađemo poslije predavanja i međusobno potučemo, pa ko preživi može voditi studente.

Ima nas čak više.

Ne mogu vjerovati da je režimski rektor Stanić očekivao nekoliko hiljada da izađu na izbore. :P

Vrh

PostPoslato: 16 Apr 2008, 18:55 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 08 Apr 2008, 13:44
Ma mizerni ste oduzmite DOMCE od Vase cifre i one koji nisu glasali na maticnim fakultetima. Kod Vas se glasalo na svim mjestim. Filozofi glasali i u gradu i u Kampusu i ispred domova i ispred DIF/a....
Bilo je bitno da se glasa pa i bez indeksa. tako glasace i cistacice sa medicine samo kakav su one index imale...

Vrh

PostPoslato: 16 Apr 2008, 19:30 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Jun 2002, 21:41
Wow, наш факултет има другу по реду излазност и други је на листи броја студената који су учествовали на изборима, и поред тога што има мање студената од пола факултета. Оно што мене изненађује је излазак студената из апатичности у посљедње вријеме. Људи причају и распитују се о изборима, о кандидатима, о изабраним представницима, постају заинтересовани. Што се тиче организације избора, код нас је било баш оно "фенси" као на парламентарним изборима. Похвале за изборни штаб ЕТФ-а. 8)

Poslednji put menjao меди dana 16 Apr 2008, 19:49, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 16 Apr 2008, 19:34 
Pripravnik
Pripravnik

Biracki spiskovi bez brojeva indeksa, mogao je svako svakoga potpisivati.
Na izborima za SOBL, na spiskovima ima broj indeksa.
Izlaznost na ETF-u. Pa neki je mladi SNSD-ovac (kandidat), cula sam, tjerao studente da glasaju. Da ima imalo regularnosti bio bi skinut sa liste.

Vrh

PostPoslato: 16 Apr 2008, 19:55 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Jun 2002, 21:41
Хм, шта ти подразумијеваш под тјерањем?! Колико сам ја примијетио сви кандидати су били присутни на факултету за вријеме избора и сви су сугерисали студентима да гласају. Далеко од тога да су студенти били "тјерани" да гласају. О оспоравању излазности нема говора, јер је на моменте гомила људи чекала у реду да гласа. И сАм сам хтио да усликам те моменте како их касније не би оспоравали. Успут, на списковима су били бројеви индекса.

Poslednji put menjao меди dana 16 Apr 2008, 20:03, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 16 Apr 2008, 19:59 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

dobro, ne treba se previse loziti, kao pravi izbori, kampanja i izborna tisina :)

mada i to ce doci, kad vidim kako je na forumu suetf bg, u potpisima na forumu stavljaju reklame za kandidate :)

Vrh

PostPoslato: 16 Apr 2008, 20:02 
Pripravnik
Pripravnik

pa to su nelegalni izbori.
Ljudi nisu znali za kandidovanje.
Nema ni pomisli da ta rektorova druzina ima sta sa predstavljanjem studenta.

Vrh

PostPoslato: 16 Apr 2008, 20:03 
Pripravnik
Pripravnik

E, a jes ti posjetio stranicu svog fakulteta ?
http://etfbl.250free.com/posta.html

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 191 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]