banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 21 Jul 2025, 14:05

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 14 Posta ] 
Autoru Poruka
 Tema posta: Pusenje i alkoholizam
PostPoslato: 29 Feb 2008, 20:01 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
Kad pogledte koliko ljudi oko vas pushi vidjecete da je to gotovo svaki drugi. Oni najcesce i ne razmisljaju o posljedicama za zdravlje. Pored toga pusenje, a alkoholizam jos vise je skupa navika. Koliko unistenih porodica je donio alkohol, koliko unistenih zivota. Ne samo u saobracaju nego i uopste.
Ipak, ljudi na alkohol i pusenje gledaju blagonaklono i drustveno prihvatljivo. Ja mislim da je to manje drustveno prihvatljivo nego neke druge stvari na koje se gleda sa zgrazanjem.
Procitajmo sta o svemu kaze WHO:
Prije citanja teksta pogledajmo sljedece chinjenice: http://www.who.int/features/factfiles/t ... index.html

10 facts on the tobacco epidemic and its control
7 February 2008

WHO/Jim Holmes

Tobacco kills up to half of those who use it. Yet tobacco use is common throughout the world due to low prices, aggressive and widespread marketing, lack of awareness about its dangers, and inconsistent public policies against its use.

Most of tobacco’s damage to health does not become evident until years or even decades after the onset of use. So, while tobacco use is rising globally, the epidemic of tobacco-related disease and death has yet to reach its peak.

This fact file shows how the devastating tobacco epidemic is growing, describes the state of tobacco control worldwide, and explains how this preventable epidemic can be halted with a set of six effective tobacco control policies.

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 07 Mar 2008, 18:23 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Feb 2008, 08:56
stada kazem, budale umiru pametni zive

Vrh

PostPoslato: 09 Apr 2008, 16:12 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Mar 2008, 09:05
alkohol, alkohol to je prava stvar,
ko ne voli alkohol nije normalan...
a pusenje je glupost...

Vrh

PostPoslato: 10 Apr 2008, 15:50 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2002, 19:36
Obavjestajac, pitacu te je li prava stvar kad ti zbog njega ne daj boze neko najblizi pogine ili umre od posliedica istog, zavrsi u zatvoru i ko zna sta jos...
E Vime, kada je ovo poremeceno podneblje, a mozda je i citav svijet takav. Pusenje na stranu, zna se kolika je zdravstvena stetnost po sebe i druge, ali je stvarno zapanjujuce koliko se alkoholisanje, ne samo ne smatra losim, nego i apsolutno pozeljnim, pa i obaveznim!
MORAS popiti 2-3 na slavi necijoj, MORAS koju drmnuti na rodjendanu, na sahrani, svadbi, a NAROCITO kada izadjes sa drustvom. Ne samo sto se na to ne gleda kao na nesto lose, vec se podstice druge da to rade, uvijek te neko nutka ako ne pijes a u drustvu si koje pije, uvijek ima ono "nece ti biti nista od jedne (ni od dve, tri...)" i najbolja "kakav si covjek ako ne pijes!".

Niko ne bi stao i razmislio, koliko je vidio mladih zivota a osmrtnici, jer su pili i vozili, ili jos gore, ubijeni od strane pijanih vozaca. Niko da se prisjeti unistenih zivota i agonija kroz koje zbog pijenja prolaze porodice njihovih daljih ili blizih rodjaka i poznanika, niko da se sjeti hiljada prijava zbog udaranja i prebijanja zena od strane alkoholisanih muzeva. Ne, to se desava drugima, nece nama, sta ima lose da se napijem 2-3 puta nedeljno, tek mi je 16 godina, moram da se izivim, tek sam na faksu, moram da se zezam sa rajom, 30 mi je godina, normalno je da "popijem koju", imam 40, mogu se potpuno kontrolisati...
Sama cinjenica da se ovisnost o alkoholu puno teze stvara od ovisnosti od droge ne umanjuje efekt propadanja licnosti i mucenje njegovih najblizih.

Vrh

PostPoslato: 10 Apr 2008, 16:21 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jan 2005, 01:04
ja mislim da ne treba ići u krajnost. od jedne čaše piva, rakije, vina ti neće ništa biti. čak šta više, mogu imati pozitivan efekat na zdravlje. nekoj gromadi od čoveka neće biti ništa od 5 čaša. ali kad vidim klince i klinceze kako pijani teturaju po gradu i gledaju da se za što manje para što više oduzmu, e to mi se stvarno gadi. a što se društva tiče: jebem ti društvo koje te više ceni ako više piješ.

Vrh

PostPoslato: 11 Apr 2008, 00:23 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Sep 2006, 23:41
alkoholom protiv droge!

Vrh

PostPoslato: 11 Apr 2008, 09:16 
Ma ja se redovno razbijem od alkohola i nisht mi ne fali. ^^

Sto kaze nerevar, najzalosnije gledati ove sto hoce da se sa sto manje para ubiju...

Vrh

PostPoslato: 11 Apr 2008, 11:17 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Nov 2007, 23:30
Za sve treba imati granicu..OK je popiti ali u granicama normale, ne treba pretjerivati. Malo popijes, malo se opsutis.... Samo kada pogledas Crnu hroniku vidis koliko je mladih zivota otisli upravo zbog alkohola...

Vrh

PostPoslato: 11 Apr 2008, 12:14 
Jebga, neki piju od tuge, neki od veselja, a neki od zore...

Btw ti sto prave sranja kad se napiju, mislim nesrece i to u crnoj hronici su (po mom skromnom mishljenu) osobe koje piju alkohol da zaborave na zivotne nedace, a ne da se opuste i uzivaju.

Primjer:

Micun iz mog rodnog sela.
Sretno ozenjen co'ek, ima para, 'ljeb i svega ostalog i uziva u zivotu.
Pije ko konj i nikada nije imao problema ni sa kim, tj. pije jer mu je ceif...jbg uziva covjek.

Vrh

PostPoslato: 11 Apr 2008, 12:17 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Apr 2008, 12:00
Dobro je dok se pusi ili pije!!!! A gdje ti je droga u svemu tome, ha? To je porok 21.vijeka! :cry:

Vrh

PostPoslato: 11 Apr 2008, 16:41 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2002, 08:33
i jedno i drugo ne valjaju i najzalosnije je sto dosta omladine upotrebljava te stvari samo da bi se dokazalo u drustvu i naravno pretjeruju
a u kakvoj smo drzavi niko se time ne bavi i to uzima prevelikog maha

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

PostPoslato: 11 Apr 2008, 17:45 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jan 2005, 01:04
tensSa je napisao:
Btw ti sto prave sranja kad se napiju, mislim nesrece i to u crnoj hronici su (po mom skromnom mishljenu) osobe koje piju alkohol da zaborave na zivotne nedace, a ne da se opuste i uzivaju.

ah te nezamislive životne nedaće jednog tinejdžera...mama mu je dala samo tri marke a to je jedva dva ruma za kolače.

Vrh

PostPoslato: 16 Apr 2008, 02:30 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Apr 2002, 01:00
Bolje biti pijan, nego pjan!

Vrh

PostPoslato: 25 Apr 2008, 20:36 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jun 2004, 22:02
Zaista ne podnosim cigarete i ne mogu da shvatim ljude koji puse.
Smrdljiva koza, kosa, zuti zubi, ruke, nikti, pad imuniteta.. uzas.
Znaci osjetim dim kroz kljucaonicu haha :lol: 8)
Kad upoznam momka, to mi je veoma bitno...
Ne bih da ljubim pepeljaru 8) :lol:

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 14 Posta ] 

Sva vremena su u UTC [ DST ]