Predsjednik Međunarodne automobilske asocijacije (Fia) Max Mosley (67) ispričao se svojim suradnicima i partnerima javnim pismom i ustvrdio da želi ostati na čelu organizacije.
Pismo isprike i demantij napisa u News of the worldu Mosley je poslao na adrese Fie, Vijeća Svjetskog auto-moto sporta, te Vijeća za mobilnost i automobile nazvavši priču objavljenu u novinama orkestriranom operacijom kojom ga se pokušalo diskreditirati. Najavio je i sudsku tužbu protiv tabloida.
"Prema informaciji koju sam dobio od najpouzdanijega policijskog izvora u Velikoj Britaniji, shvatio sam da se nekoliko tjedana vodi tajna hajka na mene. Skupina specijalista angažirana je da bi kopala po mome privatnom životu i uništila me. Naručitelji i razlozi zasad nisu poznati. Slične mi informacije također dolaze i iz Francuske", napisao je Mosley.
"Nažalost, sada ste upoznati s rezultatima te tajne operacije. Meni je iznimno žao ukoliko sam
Vas osramotio. Osim što je u većini država takvo ugrožavanje privatnosti kažnjivo, može se reći da je u najmanju ruku uvredljivo. Nacističke konotacije vrijeđaju najviše. Mogu Vas samo iskreno izvijestiti da to nije istina. Stoga ću protiv News of the worlda podnijeti sudsku tužbu nadležnom sudu. Primio sam mnogobrojne poruke podrške u kojima me dobri ljudi savjetuju neka se ne predajem jer moj privatni život nema niti smije imati veze s kvalitetom posla koji obavljam. Stoga želim nastaviti s ulogom koju imam, a svima koji me podržavaju neizmjerno sam zahvalan. Budite sigurni da se cijeli ovaj skandal neće reflektirati na moje dužnosti i odgovornosti koje imam".
Tjedno izdanje londonskog tabloida Suna u nedjelju je osvanulo s fotografijama orgija na kojima je Mosley u društvu pet prostitutki. Kadrove u kojima je prvi čovjek Fie uhvaćen u sado-mazo igricama u tabloidu su protumačili tvrdnjama da su prostitutke u naci-odorama, te doveli cijelu priču u vezu s činjenicom da je Mosleyjev otac Oswald bio vođa britanskih fašista prije i tijekom Drugoga svjetskog rata odnosno Hitlerov osobni prijatelj.
Nitko od čelnika momčadi koje sudjeluju u Formuli 1 dosad nije reagirao na skandal. Ipak, Mosley vjerojatno neće putovati na treće natjecanje sezone koje se ovog vikenda održava u Bahrainu.
Al' mu ga Ron Dennis zavuce
Ajoj bruke,koji matori prdonja i bolesni perverznjak
Nakon ovoga treba prodnju Mosleya da nabiju u crveno

fasisticko sadisticko mazohisticko dupe

Ko se zadnji smije, najslađe se smije