banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 08 Avg 2025, 13:40

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 78 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 02 Apr 2008, 16:37 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2002, 19:36
Svi cemo se sloziti da autobusi voze dovoljno sporo do Laktasa, te da nema potrebe za jos sporijim prevoznim sredstvom!

Vrh

PostPoslato: 02 Apr 2008, 16:48 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Apr 2004, 22:12
Rakun_Slavko je napisao:
Svi cemo se sloziti da autobusi voze dovoljno sporo do Laktasa, te da nema potrebe za jos sporijim prevoznim sredstvom!

...mozda lemi planira tramvaj na mlazni pogon...

DJ KRMAK
...i vrapčići...

nevidljivi problemi sada znam i koji neko nam je stavio drogu u heroin

Vrh

PostPoslato: 02 Apr 2008, 16:53 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Okt 2004, 19:06
The_new_Statesman je napisao:
A cuj, jel mislis da je pametnije da se svi setaju ili i da se radi stogog?

Sine su postojale ali znas li kolika je Banjaluka uopste tada bila? I kakve veze danas imaju neke sine od prije 100 godina sa danasnjim saobracajom? I uospte koliko je isplativa ta nazovi investicija? Bog vas vas, Banja Luka (a i okolina) place za BOLNICAMA, a ne bijesnilima tipa tramvaja ili tunela.

Rekao sam autobusi na plin plus zabrana (djelimicna ili potpuna) ulaska u grad na sve ispod EURO 2 nivoa toksicnosti ispusnih gasova.

Sta ce vam skupi tramvaj kada nemate gdje otici u bolnicu a grad vam je opet pun Golfova dvica dizel?

Bolnice se renoviraju. Bar sam za polikliniku čula.... Uskoro će i Paprikovac...
To što ljudi voze golfove dvice... Pa ja bih prva išla tramvajem jer nemam nikakav auto....
A Bl ne plače za bolnicama nego za novim političarima, al da ne oftopikujemo....

Vrh

PostPoslato: 02 Apr 2008, 17:07 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Cuj, izvini sto moram tako reci, ali ti si lupila da Banja Luci treba tramvaj samo zato jer ti volis da se vozis sa njim.

I jos nesto, znas li uopste kuda bi to cudo islo, koliko bi rentabilan bio upravo zbog ogranicenog kretanja. Da li svjesna da bi to bio kraj svim drvoredima u gradu jer tramvaji zahtijevaju prostor i cisto nebo iznad zica? Da li si svjesna koliko kosta samo jedno vucno vozilo? Da li si svjesna koliko bi godina grad bio raskopan i u blatu da platili cijenu prevoza iz 19 vijeka? Da li si svjesna ogromnih guzvi koje bi tada nastale? Da li svjesna da je Banjaluka nema Hitne sluzbe, odnosno da vozila Hitne pomoci danas prebacuju preko milion predjenih km, bar ona koja su jos u pogonu. I zasto se obnavlja relativno mala Poliklinika pored onolikog KC-a? Nema se para za to ili se nemaju kome predati?

P.S.

A ako nesto bude islo do Laktasa i nize to moze biti samo voz, nikakav tramvaj.

Vrh

PostPoslato: 02 Apr 2008, 17:46 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Kako je krenulo, drvoredi će nam uskoro biti posječeni. Ako su posjekli ono drveće kod Boske...
Btw, umjesto tramvaja se može uvesti i trolejbus koji nema šine, tako da ne bi bilo nikakvog raskopavanja. Ja i tako ne živim u Bl i vozila bih se s njim 1 dan u godini, sve ovo sam napisala zbog manjeg zagađivanja vazduha i manje gužve u centru. A ako nisi primijetio, našim političarima je sve bitnije od bolnica, džabe se koprcaš... Ko ne bi volio da je na Paprikovcu normalna bolnica?! Al ovo nije ta tema. Jednostavno nećemo dobiti bolnicu prije tramvaja/trolejbusa, Akvane, gradskog parka, zgrade vlade - pomiri se s tim, biće ti lakše. Žalosno je, ali je tako.
I da. Boli me briga ako uvedu liniju za Laktaše. Nisam u životu tamo bila tako da... Suština je da nam je stanica na svakih 2km, tako da uđeš na jednoj, a izađeš 2 stanice dalje. Busevi nam idu svakih 20 min. Kako onda da ljudi budu povezani?! Uvela bih još jednu vrstu prevoznog sredstva (trolejbus) i stavila veći broj stanica jer ovako dok dođeš do stanice već si pola puta prešao....

Vrh

PostPoslato: 02 Apr 2008, 18:01 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Hehe, zanima me gdje si vidjela to ''koprcanje''?

I odakle ti ideja da je proizvodnja elektricne energija ekoloski cista??? I kakva je fama guzva u Centru? Kao da je to neki ogroman centar sa milionima automobila, dajte ljudi, nemojte biti smjesni.

O bolnicama cemo drugi put.

Vrh

PostPoslato: 02 Apr 2008, 18:14 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Mar 2008, 16:35
The_new_Statesman je napisao:
Hehe, zanima me gdje si vidjela to ''koprcanje''?

I odakle ti ideja da je elektricna energija ekoloski cista??? I kakva je fama guzva u Centru? Kao da je to neki ogroman centar sa milionima automobila, dajte ljudi, nemojte biti smjesni.

O bolnicama cemo drugi put.

potpis 8)
obisao dosta evrope i istoka ,npr. u moskvi katastrofa(btw.proveo 6 mijeseci)malo je reci da je iznad zemlje guzva ,katastrofa,kad god sam bio u autu glava mi je otpadala gledajuci lijevo i desno,na vecini raskrsnica 6 traka u jed.,sest u drugom smijeru,ispred zgrade bivseg kgb rekord :13 traka u jednom smijeru pa se ti snadji,treba ti 10 retrovizora(za ruse stvar navike ali za mene guzva smrti) dok u isto vrijeme ispod zemlje najbolji metro u evropi i isto tako "gori" vecina linija u prvom prstenu oko centra ide svakih 5 SEKUNDI..
banjalucke guzve---raj na zemlji

Vrh

PostPoslato: 02 Apr 2008, 18:46 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Apr 2004, 22:12
...ko ne zna sta je guzva nek ide malo do italije...nije daleko...il beograd...ipak je jos blize...

DJ KRMAK
...i vrapčići...

nevidljivi problemi sada znam i koji neko nam je stavio drogu u heroin

Vrh

PostPoslato: 02 Apr 2008, 20:40 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Apr 2005, 09:34
http://www.youtube.com/watch?v=inA-36YR ... re=related

jebo krunu :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 03 Apr 2008, 12:33 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Nov 2006, 13:58
ljudi moji, u BL nema gužve. pa od nule do laktaša se stigne za pola sata po najvećoj gužvi. to za tramvaj mi se čini kao sprdanje sa narodom tipa, nemamo gdje da trošimo pare, pa ćemo izmišljati neke perverzije.

to što po školama nema pitke vode, što su vrtići u rasulu, što pola grada nema rasvjetu, trotoare, što nema bazena, sportskih terena...
bolnice ne treba ni spominjati. to je bruka i sramota.

Vrh

PostPoslato: 03 Apr 2008, 12:45 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Feb 2006, 17:32
Nisam upoznata sa prednostima tramvaja i opravdanosti takvog projekta u BL.. U svakom slučaju morate se složiti da je autobuski prevoz preskup i da nije u redu da se nakon 10-11 sati naveče neke linije (u stvari većina, a možda se nijedna ne vozi tad) ne voze, kao da živimo u srednjem vijeku. Ljudi koji ne žive u centru, pogotovo cure, moraju vikendom da plaćaju taxi ako žele da ostanu duže itd. Jedna karta košta 1.30 KM, a mnoge relacije još uvijek zahtijevaju "presjedanje"..

Vrh

PostPoslato: 03 Apr 2008, 13:52 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Apr 2005, 09:34
Citiraj:
Jedna karta košta 1.30 KM, a mnoge relacije još uvijek zahtijevaju "presjedanje

to je zato sto ima 10 firmi , svaka radi za sebe, niko nece da ima ni sa kim nista, a gradjani nek placaju.valjda bi blo logicnije kartu ograniciti na nekih sat vremena ili sl..dnevna, sedmicna i da vazi za sve prevoze u gradskoj zoni (ako to vec nema, ne znam jer se ne vozim busom)

Vrh

PostPoslato: 03 Apr 2008, 14:04 
Citiraj:
ogotovo cure, moraju vikendom da plaćaju taxi ako žele da ostanu duže itd.

Nadji si momka sa automobilom. 8)

Vrh

PostPoslato: 03 Apr 2008, 14:12 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Nov 2006, 13:58
karta je 1.50 od ovog mjeseca 8)

Vrh

PostPoslato: 03 Apr 2008, 14:37 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Feb 2006, 17:32
tensSa je napisao:
Citiraj:
ogotovo cure, moraju vikendom da plaćaju taxi ako žele da ostanu duže itd.

Nadji si momka sa automobilom. 8)

Nisam mislila na sebe. :P

Vrh

PostPoslato: 03 Apr 2008, 16:21 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

To je istina. Naš gradski prevoz je shit obični. Svuda su karte od sat vremena, a ne samo za 1 vožnju. Upravo zbog presjedanja, a neko se stigne vratit za sat vremena kući... Naravno to kod nas nema....
Sreća u Bl sam u centru, pa rijetko idem taxijem, a stvarno nema smisla. I poskupljuje na marku i po?! 1 pravac marku i po... Oni su potpuno ludi...

Vrh

PostPoslato: 03 Apr 2008, 17:47 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2002, 08:33
ludi jesu, ali mazu oci time sto kazu da mjesecne za djake, studente, penzionere... nece poskupljivati, a kao dodatan fazon reklamiraju kako se na kioscima mogu kupiti paketici od 5 komada gdje bi cijena karte bila 1.20 km

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

PostPoslato: 03 Apr 2008, 18:23 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Maj 2003, 16:07
aktasi su poprilicno dobro uvezano bus prevozom, radnim danima i kad djeca idu u skolu. Vikendi i raspust , slabije. No jako mnogo ljudi putuje na toj relaciji. Busom , autoputem se stize za pola sata, a starom cestom 45 min... a autom za 17min ('langsam' voznje) :D ako u klasnicama nije "spica" :D

ja sam vishe za to d a konacno srede kanalizaciju i naprave staru cestu i trotoare...ako vec hoce da rade nesto u opstini svojoj...
a sto se tice tramvaja..moze super...naravno nikad napredak nije na odmet, samo mislim d a ima precish stavri...
mislim ja sam uvije isla i ici cu autom na toj relaciji, i bilo kuda, tako da me tramvajske sine i nece bas doticati :D

Vrh

PostPoslato: 03 Apr 2008, 20:33 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

BSE je napisao:
ludi jesu, ali mazu oci time sto kazu da mjesecne za djake, studente, penzionere... nece poskupljivati, a kao dodatan fazon reklamiraju kako se na kioscima mogu kupiti paketici od 5 komada gdje bi cijena karte bila 1.20 km

Otkrili su toplu vodu.... :roll: Bolje nek stave one poništavače karata u buseve nego da otvaraju samo prednja vrata... To mi je užas! :confused1:

Vrh

PostPoslato: 04 Apr 2008, 04:18 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Apr 2006, 03:06
Mislim da mnogi od vas ne vole i ne prihvataju promjene,pa mi se cini uzalud pisati neki duzi komenar.Ja zivim vec izvjesno vrijeme na relaciji Banjaluka-Svabija i vidim da je dosta toga promjenjeno u BL ali gradski prevoz je ocajan.Mozda bi se uistinu rasteretio sam centar,kad bi imali druga prevozna sredstva npr.tramvaj.trolu ili podzemni metro(mada sve kostaaaaa)
Kao sto je neko spomenuo ima deset privatnika i svaki ima par bus linija ,ali niko ne vozi nocnu liniju,to sam primjetila.Nekad je bus isao i nocu bar ja dok sam bila tijnedzerka isli smo navecer iz Hola busom do pozorista,ali sad je sve nekako bezzzz,mi umjesto da napredujemo mi izgleda uzivamo da nazadujemo.....Sto se tice tramvaja na prvobitnoj relaciji BL-Laktasi podrzavam jer ujedno tramvajske stanice su u prosjeku jedna od druge udaljene kao i s busom kad se vozimo,tako da bi ljudi koji zive recimo u Rosuljama,Budzaku itd. mogli da koriste tramvaj,mislim da je puno brzi i efikasniji nego bus...ali boze moj nismo svi isti.Nije mi namjera nikoga da isfrustriram ovim postom vec eto dala sam svoje misljenje...pozdrav

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 78 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]