Citiraj:
Znas vrijedjati to je ocito. Ovde mi predlazes da radece rijesenje zamjenim neispravnim(prvo tvoje predlozeno je bilo netacno i nije mi jasno da neko ko tvrdi da jako dobro poznaje materiju tako grijesi), sta je glupo. Moje resenje je upotpunosti tacno. Ovde pricas kad bi bilo onda bi ... jer mislis da bih ovako rjesavao zadatak kad bi bilo ...
Drugo, nisam se hvalio da sam najpametni niti da sam bolji od vas sviju (sta sam napisao za dvije cure to stoji), to je radio neko drugi. Da je moje znanje jednako NULA to je tvoje misljenje. Ja sa bavim programiranjem ne psihologijom pa ne mogu zakljuciti kako je tvoje iz 3-4 posta, to cu ostavati "pametnim".
uf, opet moram da prokomentarisem

'radece' rjesenje za jednostavan problem uopste nije tesko napraviti. u mom 'neradecem' rjesenju (neveliko cudo, s obzirom da nisam vidio text zadatka, nego sam na osnovu tvog rjesenja zakljucio sta se trazi) je potrebno modifikovati samo jednu sitnicu (tj. dodati jos jedan uslov). problem je sto bi ti, vjerovatno, na isti nacin rjesavao zadatak i da je umjesto 6 bilo n, koje se unosi (jer je, pobogu, to ono sto 'prvo padne na pamet'). i tako bi dobio potpuno neefikasno rjesenje, sto bi ti lokalni pregledaci priznali, jer, pobogu, radi.
ja ti upravo i govorim da ce te princip 'zasto bih trosio vrijeme analizirajuci nesto sto radi' dovesti do neuspjeha na ozbiljnijim takmicenjima. jer ces i tamo pokusati da rjesis zadatak brute force metodom, kao ovde, potrosices ogromnu kolicinu vremena na to, i na kraju ces dobiti nesto sto ili nece raditi, ili ce raditi samo za male velicine unosa. a tamo kriterijumi nisu 'aha, ovo radi za dva unosa. super, evo mu svi bodovi'. opet ti kazem da sve ovo govorim iz licnog iskustva. ako na lokalnim takmicenjima 'stedis' svoju pamet za neka veca, i ako mislis da je sasvim dovoljno sto si nesto 'rijesio i radi', i da ces o problemima koji mogu nastati sa takvim rjesenjima razmisljati u tezim zadacima, to je najsigurniji put za neuspjeh

sto se tice tvog poznavanja algoritama, ono je, sasvim sigurno, apsolutna nula. ne zbog toga sto si glup (to nema veze sa pamecu), nego iz prostog razloga sto mnoge stvari vezane za to ne mozes da razumijes dok ne sazres do odredjenog stepena.
u srednjoj skoli jednostavno ne mozes da razumijes teoriju algoritama, jer nemas dovoljno predznanje za to. to se stice tek u visim godinama fakulteta. kada budes naucio mnogo matematike, kada budes ucio o analizi algoritama, i onda ces shvatiti zasto je recenica 'pitanje je koji od ova dva algoritma je bolji, jer ovde ima jedan uslov vise koji se provjerava' smijesna. takodje, shvatices da dinamicko programiranje nije samo 'aha, napravi matricu, upisi nesto u nju, kombinuj neke vrijednosti iz nje i super', nego da ima veze sa problemima optimizacije, i da moraju da budu ispunjeni odredjeni uslovi da bi se zadatak mogao rjesavati tom metodom. a matrice su tu samo pomocno sredstvo.
cinjenica da ja znam neuporedivo vise o algoritmima od tebe (mada, naravno, ima ljudi koji znaju neuporedivo vise od mene) je jednostavno posljedica cinjenice da sam 10 godina stariji od tebe, da sam zavrsio nesto malo vise skole od tebe i citao mnogo vise o tome iz ozbiljne literature.
nadam se da su ti sada stvari nesto jasnije