banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 18 Jul 2025, 21:35

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 22 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Kraljevstvo Hazara
PostPoslato: 10 Jan 2008, 03:51 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 23 Okt 2003, 15:24
Da li je bas sve ovako, ili je u pitanju vrhunsko mastanje. Prosudite sami, kad procitate ovaj tekst.Tu je i ideja o Balkanskoj konfedrraciji,koja bi obuhvatila zemlje bivseg Otomanskog carstva?

Ako pisemo komentare, neka to budu samo ozbiljni komentari.
Pozdrav Zah

http://209.85.165.104/search?q=cache:oq ... d=30&gl=us

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Jan 2008, 21:45 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 12 Jan 2008, 23:05
Ovo što piše Dejan Lučić nema veze s mozgom.
Stvarno je ljudska mašta bezkonačna.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Jan 2008, 18:28 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Avg 2006, 17:24
Ijao, ne! Dejan Lučić! Neeee! :confused2:

Провери обим злонамере непријатеља
и његову снагу о кремени брид своје.
— Oskar Davičo

Vrh

PostPoslato: 21 Feb 2008, 02:39 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 23 Okt 2003, 15:24
A sta znamo, mozda covjek raspolaze sa nekim drugim informacijama?

Vrh

PostPoslato: 21 Feb 2008, 22:32 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 01 Feb 2008, 22:08
Ljudi su skloniji očiglednijem, konkretnijem viđenju stvarnosti. Kao takvi, skloniji su uticaju raznih vrsta indoktrinacija( pranje mozgova) postajući tako plodno tlo za manipulaciju. Naravno slijepo vjerovanje lišeno logike tj. zdravog razuma i kakvih takvih potkrepljenja ne vodi nas ničemu. Ali to što nismo vidjeli nešto i nismo učestvovali u nečemu ne znači da i ne postoji. Mnogi su skloni za pomenutog autora da kažu kako isti pomoću misticizama pokušava da privuče što veći broj potencijalnih kupaca(dijelom su upravu) . Ali opet, to ne znači da isti ne posjeduje relevantne informacije. Evo, prije nekoliko dana preko ATV smo bili u prilici čuti kako su Nezavisne novine zvanično postale vlasništvo Soroša (osoba koja je imala negativnu ulogu na prostorima bivših Jug.republika , osoba koja je posijale mnogobrojne kvazidemokratske nevladine organizacije koje su tobože iskreni branitelji demokratskih tekovina). Ova informacija se već odavno nalazi na njegovom sajtu. kao i one o istoriji gore pomenutog naslova teme . Istine radi mnoge od njih su senzacionalističke prirode i kao takve imaju otpor kod javnosti, što se iz gore navedenih postova da vidjeti. Sloboda izbora. :D

Vrh

PostPoslato: 26 Feb 2008, 18:52 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Jun 2004, 14:08
zah je napisao:
Da li je bas sve ovako, ili je u pitanju vrhunsko mastanje. Prosudite sami, kad procitate ovaj tekst.Tu je i ideja o Balkanskoj konfedrraciji,koja bi obuhvatila zemlje bivseg Otomanskog carstva?

Ako pisemo komentare, neka to budu samo ozbiljni komentari.
Pozdrav Zah

http://209.85.165.104/search?q=cache:oq ... d=30&gl=us

upravo citam knjigy koja se zove kraljevstvo hazara, pa kad je procitam pisacu i na forumu :)

Vrh

PostPoslato: 29 Feb 2008, 18:54 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Jun 2004, 14:08
malo je tesko prihvatiti cinjenicu da istorija nije onakva kakvom su nas ucili. Tesko je za svakog. Ne znam koliko ima istine u svemu ovome sto pise lucic, ali ne djeluje mi kao neki diletant koji nema pametnijeg posla, poziva se na odredjenu literaturu i citira, znaci ne izmislja, mada opet kazem tesko je prihvatiti da je nesto drugacije ...
u knjizi koju sam ranije citao sam nasao podatke da je i tito hazarske krvi (pola) sto nije nemoguce ...
al opet s druge strane informacija da je oliver kromvel u 17 vijeku (cini mi se) bio potplacen od strane hazara (zidova) mi zvuci kao fikcija ali ne odbacujem tu mogucnost . Nastavicu da citam :)

Vrh

PostPoslato: 29 Mar 2008, 13:59 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 29 Mar 2008, 13:51
Astor_Piazzolla je napisao:
malo je tesko prihvatiti cinjenicu da istorija nije onakva kakvom su nas ucili. Tesko je za svakog. Ne znam koliko ima istine u svemu ovome sto pise lucic, ali ne djeluje mi kao neki diletant koji nema pametnijeg posla, poziva se na odredjenu literaturu i citira, znaci ne izmislja, mada opet kazem tesko je prihvatiti da je nesto drugacije ...
u knjizi koju sam ranije citao sam nasao podatke da je i tito hazarske krvi (pola) sto nije nemoguce ...
al opet s druge strane informacija da je oliver kromvel u 17 vijeku (cini mi se) bio potplacen od strane hazara (zidova) mi zvuci kao fikcija ali ne odbacujem tu mogucnost . Nastavicu da citam :)

Bravo!!! Stvarno ovakvi postovi treba da se stave u Sci-Fi sekciju!

Vrh

PostPoslato: 29 Mar 2008, 14:58 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Okt 2006, 01:07
:D :D :D

Vrh

PostPoslato: 29 Mar 2008, 16:15 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Feb 2008, 23:04
Лучић :roll: дај не зајебавајте :lol:

http://www.youtube.com/watch?v=oXo4ox94 ... e=youtu.be

Vrh

PostPoslato: 22 Apr 2008, 08:50 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2002, 08:33
pa text je interesantan, a koliko je istinit tesko da mozemo mi da prosudimo
ali moze posluziti kao tema za diskusiju :)

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

PostPoslato: 22 Apr 2008, 09:31 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Nov 2004, 16:56
ali je i neopsprono da sve što je lučić ranije pisao i govorio da se u velikoj većini ostvarilo, mislim prije svega na podatke koje je izosio u knjizi islamska republika nemačka (kokainski put i sl...) ...

Vrh

PostPoslato: 18 Sep 2008, 14:33 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Jul 2008, 00:31
Ево одмах да вам кажем да смо ми Срби а Хазари су Хазари. :wink:
А није ми јасно зашто толико има коментара о томе како историја коју ми учимо у школама није тачна и да је "права истина" негде тамо... Зашто би неко мењао историју и како би уопште тај неко могао да промени историју кад су наши дедови и прадедови све то доживели и испричали својим наследницима и та знања тако дошла и до нас ?

Vrh

PostPoslato: 18 Sep 2008, 14:50 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Mar 2008, 13:50
Dušan Silni je s majčine strane bio Hazar, jer mu se jedna čukunbaka, nakon što joj je muž pobjegao sa Kumankom tamo negdje prema Indiji, drugi put udala za jednog Hazara koji je na području današnje Velike Plane imao radnjicu za izradu privjesaka. E, iz tog braka rodila se Dušanova prabaka. Tako bar kaže Ćorović u svojoj "Istoriji Srba".

Vrh

PostPoslato: 18 Sep 2008, 19:02 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Тај Ћоровић је изгледа неки велики зналац историје кад зна где је радио Душанов прадеда само се питам да ли је те привеске правио са знаком Ферарија или Тојоте ? 8)

Vrh

PostPoslato: 19 Sep 2008, 08:53 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Jul 2008, 14:20
To sto o nekom narodu ima malo pisanih i uglavnom neodredjenih podataka mnogima je inspiracija da pisu nebuloze. Hazari su kao i svi narodi koji su netali neki su imali vise srece pa je iza njih ostalo vise matrijala pa se vise zna o njima, neki narodi su postojali ali o njima nema uopste nikakvog traga, dok recimo neki jos uvjek postoje od prvog ljudskog pokusaja da napravi neki oblik drzave, kao npr. egipcani, indijci, kinezi, grci.... to su nam najpoznatiji a sigurno ih ima jos.. :evil3:

Vrh

PostPoslato: 19 Sep 2008, 10:18 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

airfantom je napisao:
neki jos uvjek postoje od prvog ljudskog pokusaja da napravi neki oblik drzave, kao npr. egipcani, indijci, kinezi, grci.... to su nam najpoznatiji a sigurno ih ima jos.. :evil3:

Žitelji Atlantide, Lemurije, pa Hiperborejci... Ima ih koliko hoćeš!

Vrh

PostPoslato: 19 Sep 2008, 12:36 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Grof Ratkaj je napisao:
airfantom je napisao:
neki jos uvjek postoje od prvog ljudskog pokusaja da napravi neki oblik drzave, kao npr. egipcani, indijci, kinezi, grci.... to su nam najpoznatiji a sigurno ih ima jos.. :evil3:

Фрофе, ти ме баш често потсетиш а и докажеш тачност једне старе грчке филозофије "Први принцип света је ништа друго до борба супротности. Утолико је рат отац свих ствари а правда је завада, све бива на основу заваде и тако треба да буде."

Vrh

PostPoslato: 19 Sep 2008, 12:38 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Mr. 47 je napisao:
Grof Ratkaj je napisao:
airfantom je napisao:

Грофе, ти ме баш често потсетиш а и докажеш тачност једне старе грчке филозофије "Први принцип света је ништа друго до борба супротности. Утолико је рат отац свих ствари а правда је завада, све бива на основу заваде и тако треба да буде."

Vrh

PostPoslato: 19 Sep 2008, 12:38 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Mr. 47 je napisao:
"Први принцип света је ништа друго до борба супротности. Утолико је рат отац свих ствари а правда је завада, све бива на основу заваде и тако треба да буде."

Pa naravno! Da svi mislimo isto bilo bi dosadno. A ovako se družimo, diskutujemo i postajemo bogatiji za neprocjenjiva iskustva "onlajn" interakcije. :)

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 22 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]