banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 05 Avg 2025, 01:29

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 553 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 28  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Boska
PostPoslato: 21 Mar 2008, 17:48 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Jun 2002, 21:41
Citiraj:
Конзорцијум "Делта - Зекстра", како сазнају "Независне", након преузимања "Боске" неће, како је раније разматрао, рушити постојећи објекат у центру града, већ ће га проширити и модернизовати. Кључне промјене односиће се на доградњу једне етаже, проширење објекта у правцу градске "Тржнице", те комплетно облагање у стаклену фасаду.

Александар Бојић из "Делте" истакао је да је рано говорити о детаљима инвестиције.

"Тек треба да буде дефинисан концепт 'Боске' од којег ће зависити ниво улагања и други детаљи. Једино је извесно да ће уследити значајне инвестиције", додао је Бојић.

:( :( :(

Vrh

PostPoslato: 22 Mar 2008, 06:54 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 02 Mar 2008, 21:41
Boska je ružna, a ne zapuštena i prljava sa onim radnjama nadžidžanim okolo?
ČITAV GRAD JE JEDNA PIJAČNA TEZGA KAVKASKOG ILI BLISKOISTOČNOG TIPA!

Vrh

PostPoslato: 23 Mar 2008, 14:57 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Sep 2003, 21:58
medi je napisao:
Citiraj:
Кључне промјене односиће се на доградњу једне етаже, проширење објекта у правцу градске "Тржнице", те комплетно облагање у стаклену фасаду.

Uskoro cemo dobiti stakleni grad... :confused4:

Vrh

PostPoslato: 23 Mar 2008, 15:07 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 06 Feb 2008, 21:08
bosk treba da se renovira i bice ko bombonica,jos kad se sredi unutra bas super nemogu docekat da vidim kad je srede,samo imam jednu zalbu trebaju da promjene krov na boski jer zimi je jako opasno snijeg i led kad se tope i padaju sa krova ugrozava bezbjednost gradana nadam se da se slazete dragi forumci

Vrh

PostPoslato: 23 Mar 2008, 15:18 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Ma ljepša je sređena i nečija, nego nesređena i svačija, odnosno ničija. A parking? Na krov? :)

Vrh

PostPoslato: 23 Mar 2008, 16:43 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Sep 2006, 01:57
he he od toga nema nista ta boska ce da se porusi i da se tu napravi jedan veliki neboder tipa kao i zgrade vlade :mad:

Vrh

PostPoslato: 23 Mar 2008, 16:46 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Apr 2004, 22:12
mr_acid je napisao:
he he od toga nema nista ta boska ce da se porusi i da se tu napravi jedan veliki neboder tipa kao i zgrade vlade :mad:

...oce...miskovic je kreten...

DJ KRMAK
...i vrapčići...

nevidljivi problemi sada znam i koji neko nam je stavio drogu u heroin

Vrh

PostPoslato: 23 Mar 2008, 17:09 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Sep 2006, 01:57
:lol: :lol: evo jedan moj kolega bacio pik na one kupole na boski

Vrh

PostPoslato: 23 Mar 2008, 17:13 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Feb 2002, 01:00
ja bih stavio neboder na neboder. a onda bih se setio da bih mogao staviti jos jedan neboder na ova dva a cetvrti bih zabio kroz meganeboder. 8)

Vrh

PostPoslato: 23 Mar 2008, 18:23 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Da se razumijemo, ne branim Deltu i ine, ali ako se ne varam neboder zapošljava mnogo više ljudi od jedne trgovine tipa Boske (bez parkinga) koja bi ionako prodavala 90% stvari iz uvoza tako ni tu ne bi uglavili priču o zapošljavanju domaćih proizvodnih kapaciteta???

Ja sam za neboder...

Vrh

PostPoslato: 23 Mar 2008, 18:59 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Sep 2007, 14:54
The_new_Statesman je napisao:
Da se razumijemo, ne branim Deltu i ine, ali ako se ne varam neboder zapošljava mnogo više ljudi od jedne trgovine tipa Boske (bez parkinga) koja bi ionako prodavala 90% stvari iz uvoza tako ni tu ne bi uglavili priču o zapošljavanju domaćih proizvodnih kapaciteta???

Ja sam za neboder...

podrzavam gradnju nebodera 8)

ps. podrzi i ti mene u nekim bezizlaznim situcijama Slika

Vrh

PostPoslato: 23 Mar 2008, 20:52 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ma podržavao ti to ili ne, ko te pita? Kao i mene. Mislim, baš me briga šta će biti, trgovina ili 22 sprata visok stakleni dvorac, ali eto kažem da bi staklenjak donio više radnih mjesta i neke šanse za povelik broj prvenstevno mladjih ljudi.

Ljudi koji bi imali kakvu takvu šansu da se razvijaju kroz taj posao. Za razliku od pozicije zaoslenog za kasom. Kakve su tu mogućnosti za razvoj?

Da se razumijemo, raditi za kasom je jako naporan i stresan posao za koji treba mnogo nerava i koncetracije, a plus sve nije nešto plaćen. Ali i sa svim tim, kakva je situacija sa ponudom posla, i takav je premija.

Poslednji put menjao The_new_Statesman dana 27 Jan 2009, 22:56, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 26 Mar 2008, 13:24 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 30 Avg 2007, 10:32
Otkud vam odjednom te prepirke Boska ili neboder. Ko je ikad igdje spomenuo gradnju nebodera? Jedina zvanična informacija je da će Boska biti modernizovana, nadograđen jedan sprat i obnovljena fasada, a ni to neće početi dok ne budu riješeni neki imovinsko-pravni odnosi (podsjećam da su najatraktivniji poslovni prostori u prizemlju prodati privatnicima). Nepotrebno odvlaičite temu u pogrešnom pravcu. (kao uostalom i većinu drugih)

Vrh

PostPoslato: 26 Mar 2008, 19:25 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Hahaha, dobrodosao na Forum :D

Vrh

PostPoslato: 26 Mar 2008, 22:46 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Mar 2008, 22:16
The_new_Statesman je napisao:
Hahaha, dobrodosao na Forum :D

Ako je ovo upučeno meni hvala i bolje te našao :P

Vrh

PostPoslato: 27 Mar 2008, 17:07 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Koji si ti sad :D

Ne mari, dobrodosao i ti :D

Vrh

PostPoslato: 24 Nov 2008, 22:55 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Jun 2002, 21:41
Делта ове седмице усељава у Боску

БAЊA ЛУКA - Конзорцијум "Делта-Зекстра" требало би да се у току ове седмице усели у бањолучку "Боску", јер је Конкуренцијски савјет БиХ дао позитивно мишљење о приватизацији ове робне куће.

Рекла је ово "Гласу Српске" помоћник министра за трговину и туризам РС и представник државног капитала у "Боски" Душанка Тегелтија.

- Конкуренцијски савјет БиХ о "Боски" је расправљао на сједници одржаној прошлог четвртка и приватизација робне куће коначно је завршена. На одлуку Конкуренцијског савјета чекали смо више од мјесец и по, што је код радника "Боске" побудило сумње - рекла је Тегелтија.

Нагласила је да су одлуком Савјета створени услови да нови власник, односно Конзорцијум "Делта-Зекстра", плати три милиона евра за "Боску".

То је цијена предвиђена купопродајним уговором о продаји 58 одсто капитала "Боске", који је Влада РС 3. октобра ове године закључила са Конзорцијумом из Београда.

Власник "Зекстре" Драган Ђурић рекао је да Конзорцијум одмах може да започне испуњавање обавеза према радницима.

- Преузимање "Боске" чекало је одлуку Конкуренцијског савјета БиХ и Конзорцијума "Делта-Зекстра". Чим званично добијемо одлуку Конкуренцијског савјета, можемо почети уплату - истакао је Ђурић.

У Конкуренцијском савјету БиХ нисмо успјели да сазнамо због чега је одлука о "Боски" толико дуго разматрана, јер је директор савјета Ибрица Лакишић био одсутан са посла.

- Нико осим Лакишића не даје изјаве медијима - кажу у овом савјету.
Улагања

Душанка Тегелтија нагласила је да се купац обавезао да ће у реконструкцију "Боске" уложити око 40 милиона евра.

Нови власник уговором о приватизацији преузео је обавезу да ће задржати на послу 254 радника "Боске" и да ће запослити стотину нових радника.

Vrh

PostPoslato: 05 Dec 2008, 17:46 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Sep 2004, 17:56
Sretan rodjendan BOSKI :D :D :D :occasion4:

Vrh

PostPoslato: 27 Jan 2009, 22:10 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Криза одгодила плаћање Боске
Datum: 26.01.2009 22:00
Autor: Милка Милуновић

БAЊA ЛУКA - Конзорцијум "Делта-Зекстра", који је до 26. јануара имао крајњи рок да плати три милиона евра за бањолучку робну кућу "Боска", затражио је од Владе РС да им за одређени период одгоде уплату ових средства.

У Влади Републике Српске јуче нису одлучили да ли ће овај захтјев прихватити. Према уговору о приватизацији конзорцијум треба да преузме 58 одсто дионица ове робне куће.

У Служби за односе са јавношћу "Делта холдинга" истакли су да је разлог за одгођено плаћање "Боске" економска криза, а не евентуална могућност да су се српске фирме покајале због посла у Српској и да не желе да улажу новац у Бању Луку.

- Нема ни говора о томе. Ми држимо ријеч, само свјетска економска криза погађа све, па не може ни "Делта" да остане имуна на њу - кажу у компанији "Делта холдинг" из Београда.

Раније је конзорцијум најавио да ће за реконструкцију "Боске" потрошити најмање 40 милиона евра. План изградње "Боске" власници "Делте" представили су медијима у октобру лани, а власник компаније Мирослав Мишковић најавио је до 2010. године изградњу трговачких шопинг молова и претварање "Боске" у најсавременији трговачки објекат на Балкану.

"Делта и Зекстра" има у плану рушење комплетне "Боске" и изградњу модерне зграде.

Директор "Боске" Љубо Дакић напоменуо је да је Конкуренцијски савјет БиХ на сједници одржаној 20. новембра лани дао позитивно мишљење о приватизацији "Боске" и пословној понуди конзорцијума из Београда.

Радници "Боске" кажу да су им исплаћена три топла оброка, те да би исплата свих заосталих плата могла услиједити када купци пребаце паре на жиро-рачун робне куће.

Уговором о приватизацији, купац је преузео обавезу да на послу задржи свих 254 радника робне куће, с тим да ће свим радницима који потпишу добровољно раскидање радног односа повезати стаж и омогућити исплату отпремнина.
Одјели

У Робној кући "Боска" готово сви одјели су испражњени. Нема робе, а оно мало залиха гардеробе, завјеса, шпорета, као и друге робе која се налази на продајним одјељењима означено натписом "тотална распродаја".

Радници кажу да је купац најавио да ће чим уплати паре за "Боску" све запослене послати на плаћени годишњи одмор, док трају радови на уређењу ентеријера робне куће.

medi, crni medi odoše nam kupci, šta ćemo sada da radimo? Nigdje nismo prispjeli, ti uvijek imaš neko racionalno objašnjenje. Umiri nas, slaži nas, nije bitno :cry:

Vrh

PostPoslato: 28 Jan 2009, 18:55 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 15 Nov 2008, 21:26
ako ovo bude u stilu dodikovih privatizacija rafinerije,rite gacko itd tesko ostalim akcionarima Boske i poreskim obveznicima u rs

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 553 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 28  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]