banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 09 Avg 2025, 19:48

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 39 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2
Autoru Poruka
PostPoslato: 21 Mar 2008, 10:58 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Jun 2006, 15:21
kaco je napisao:
Evo stigla je vjest za Cavica...Zabrana nastupa u nastavku EP,zadrzava medalje,njegov savez je dobio kaznu od 7000 eura i da plati sve advokate koji su avionom stigli zbog ovog slucaja....Sve zbog kako pise : POLITICKIH PORUKA,koje su zabranjene u sportu....

Koji su to smradovi!!!
Aj' sad zamislite da se neko pojavio sa natpisom "FREE TIBET" ili nesto slicno... mislite da bi bio sankcionisan?
Moja preporuka za sve nase sportiste na OI je da na majicama nose sliku Gracanice ili Decana. Ne moze niko kazniti nekoga zbog slike jednog hrama!!! Ovo bi bio extra potez.

На высокий берег на крутой.

Vrh

PostPoslato: 21 Mar 2008, 11:11 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Dec 2004, 11:18
Treba ga odlikovati za to sto je uradio.
Neke stvari ipak vrijede vise od njihovih jebenih medalja.

Got to pass the test first time, yeah
I know that people talk about me
I hear it every day
But I can prove them wrong 'cause I'm right first time.

Vrh

PostPoslato: 21 Mar 2008, 12:16 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Sep 2003, 02:52
je*o me svak na svijetu ako sam ikad u zivotu vidio veci kretenizam...
ivica kostelic svojevremeno izjavi, nakon neke pobjede u slalomu, "za trku sam bio spreman kao njemacka vojska 1939" i niko ga ni ne opomene zbog toga. vedran corluka dize ustaske spomenike, pa opet nikog nije briga.
ni mene nije briga, ako su oni ustase u dusi, to je iskljucivo njihov problem. i bilo bi nenormalno da
nekog zbog politickih poruka suspenduju sa bilo cega. pobogu, ne krsi zakon, nije sebi osigurao nikakvu prednost, stvarno ne razumijem...

kakvi su to idioti. povraca mi se od njihove "demokratije" i istjerivanja pravde na malima. i u fudbalu, kofol,
ne smije da se mijesa politika u sport, pa zbog toga suspenduju albanske i poljske fudbalske saveze, a
spanski ne smiju ni poprijeko da pogledaju, iako se tamo politika najvise mijesa u rad saveza.
ne dozvoljavaju nasilje na stadionima, pa suspenduju partizan,
ali kad navijaci rome pogode sudiju kamenom u glavu i zbog toga se prekine utakmica, dobiju cak dva meca bez prisustva publike. interovi navijaci prekinu utakmicu, pa dobiju jedan ili dva meca bez publike. odvratno.

cavicu svaka cast. sad je najbolje da noleta suspenduju dozivotno, jer je davao izjave na mitingu protiv
nezavisnosti kosova, partizan izbaciti iz evrolige u kosarci, jer su navijaci pjevali 'vidovdan' prije utakmice i time ocigledno slali politicke poruke, suspendovati kosarkasku reprezentaciju sa svih takmicenja sljedece
4 godine, jer je dojucerasnji reprezentativac bodiroga takodje bio na mitingu,pa da onda razne guzonje mogu sa ponosom da izjave "vidite kako mi ne dozvoljavamo mijesanje politike u sport".

Vrh

PostPoslato: 21 Mar 2008, 12:46 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2002, 17:28
Lijep gest Čavića, ali nažalost besmislen i bez efekta, već samo sa lošim posljedicama po njega samog. Postoji stara narodna izreka koja kaže "nije se sa rogatim bosti" i biće da je mnogi nisu najbolje shvatili. Ovo što se desilo klasična je demonstracija sile i nije se trebalo spuštati na taj nivo i dovesti se u situaciju da se obezvrijedi i umanji vrijednost, jedne medalje i evropskog rekorda. S obzirom da je Srbija, samim tim i sve što dolazi iz nje, već dovoljno satanizovano, onda ovakve teatralnosti koriste samo onima koji žele da to dodatno prodube. U suštini Čavić nije ništa pogriješio, Kosovo je još uvijek dio Srbije, jer nije zvanično priznata država u UN (druga je stvar što neminovno ide ka tom statusu), ali da je Čavić bespotrebno politizovao tu dodjelu medalja - jeste. Kosovo je trenutno jedno od najaktuelnijih političkih pitanja i kao takvo su ga guzonje iz LEN i posmatrale i time jsno stavile do znanja, ne da neće dozvoliti miješanje politike u sport, već da neće dozvolti da se političke odluke njihovih zemalja, ma kako besmilene ili pogrešne bile, stavljaju pod znak pitanja, a pogotovo to neće dozoviliti nekome iz zemlje sa kojom se nalaze u nekoj vrsti tihog sukoba, upravo zbog tog prokletog Kosova. Naravno da bi sve bilo primjereno i pravedno, da je Čavić zaradio neku opomenu i novčanu kaznu, sa kojom je vjerovatno i računao, prije nego što je to uradio, ali sila Boga ne moli, a to što mnogi bespomoćno vape nad pravdom i demokratijom, samo oslikava svu uzaludnost prizivanja istih u sadašnjem vremenu. Takvo nešto u savremenom svijetu odavno ne postoji, odnosno postoji, sada možda više nego ikad, u oživljavanju Orvelove misli iz Životinjske farme - sve su životinje jednake, ali su neke životinje jednakije od drugih. Tako jednostavno, a tako surovo istinito...

Vrh

PostPoslato: 21 Mar 2008, 12:55 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

sa bi bilo da je neko stavio natpis "zivjelo nezavisno kosovo"? Mislite da bi bilo kazne

Vrh

PostPoslato: 21 Mar 2008, 13:07 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Jul 2007, 21:59
Nek@d_sam_bio_W@lter je napisao:
sa bi bilo da je neko stavio natpis "zivjelo nezavisno kosovo"? Mislite da bi bilo kazne

Pa vjerovatno bi bilo isto.....Skontajte da su balkanci najveci belaj Europe....Svi mi odavde....I ovi ostali ne zele da se mi prcamo jedni s drugima i absolutno ne na internacionalnim takmicenjima...Vjerujte da im idemo svima na zivce.....Shvatam njegov gest i skidam mu kapu na odvaznosti ,samo je to uradio na pogresnom mjestu i u pogresno vrijeme.....

Vrh

PostPoslato: 21 Mar 2008, 13:30 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Mar 2008, 16:35
sve sto ste napisali:potpis
jebem im demokratiju u usta,i zvaljave solane ,merkle,sarkozyije,i ostale picke materine

Vrh

PostPoslato: 21 Mar 2008, 13:34 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Citiraj:
Plivač Milorad Čavić suspendovan je danas sa EP jer je na ceremoniji proglašenja nosio majicu sa natpisom „Kosovo je Srbija”. Čavić je pre dva dana osvojio zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu, u disciplini 50 metara delfin, i drugi put u dva dana popravio rekord šampionata. Disciplinska komisija Evropske plivačke federacije ocenila je da je Čavićev gest „čista politička akcija i povreda pravila”. „Disciplinska komisija LEN-a odlučila je da suspenduje Čavića sa daljeg takmičenja na Evropskom prvenstvu”, navodi se u saopštenju te organizacije. Plivački savez Srbije biće kažnjen sa 7.000 evra.
Čavić je danas trebalo da se takmiči na 100 m slobodno i 100 m delfin.

Čavić je juče rekao da je samo želeo da pošalje „pozitivnu energiju državi koju predstavlja”.

„Čavić razočaran, odluka nerazumna”
Menadžer Milorada Čavića Petar Popović izjavio je da je najbolji srpski plivač strašno razočaran današnjom odlukom Evropske plivačke federacije da ga suspenduje iz daljeg toka Evropskog prvenstva.

Čavićev menadžer je ocenio i da je odluka LEN-a da Čavića suspenduje zbog nošenja majice sa natpisom „Kosovo je Srbija” nerazumna i neočekivana.

Implicirano je da je Čavić slao nekakve političke poruke, ali moj stav je da se više LEN bavio politikom. Zaista me zanima kako bi se LEN poneo da je Čavić nosio majicu sa natpisom ”Sloboda za Tibet„, rekao je Popović.

Samardžić-Marković: Skandalozan potez
Ministarka sporta i omladine Srbije Snežana Samardžić Marković izjavila je da je odluka Evropske plivačke federacije da suspenduje Milorada Čavića skandalozan potez.

Čaviću je naneta nepravda, on nije nosio majicu sa haškim optuženicima, nije pozivao na nasilje ili kršenje međunarodnih konvencija„, rekla je ministarka.

”Podsetiću da većina zemalja, kao ni Ujedinjene nacije, ni Međunarodni olimpijski komtitet, nisu priznale Kosovo„, kazala je ona.

Ministarka sporta je najavila i da će LEN-u uputiti oštar protest, ali i da će platiti kaznu od 7.000 evra izrečenu Plivačkom savezu Srbije zbog istog slučaja.

G17 plus: Kršenje ličnih sloboda
”G17 plus najoštrije osuđuje odluku disciplinske komisije Evropske plivačke federacije da kazni našeg plivača Milorada Čavića„, stoji u saopštenju ove stranke.

G17 plus smatra da takva odluka predstavlja kršenje ličnih sloboda i ljudskih prava, i da je time počinjena velika nepravda prema Čaviću.

”Svako ima pravo da izrazi svoje slobodno mišljenje i time pruži podršku svojoj državi. Suspenzija Čavića zbog nošenja majice sa natpisom u kome nema ničeg uvredljivog je skandalozna i predstavlja najgrublji oblik diskriminacije„, kaže se u saopštenju.

G17 plus saopštio je da daje punu podršku Miloradu Čaviću, i smatra da država mora da stane u njegovu zaštitu. (B92)”

To je i meni palo na pamet. Imam osjecaj da ga ne kaznjavaju sto je poslao politicku poruku vec zato sto se ta poruka ne slaze sa politikom njihovih vlada.
sta bi bilo da je neko napisao Katalonia is Spain

Vrh

PostPoslato: 21 Mar 2008, 14:20 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Mar 2008, 15:42
Užas. :angry4:

Vrh

PostPoslato: 21 Mar 2008, 15:47 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Jul 2007, 11:36
Апсолутно подржавам Чавића!!!
Шта сад, казнили га, али дечко је урадио праву ствар! Сада сви требамо да се сагнемо и да пушимо јели??!!
Биће такмичења, иде олимпијада ту има шансу да им колетивно јебе маму, када морам овако да се изразим!
Огорчен сам!
Све више ми се мота идеја у глави да треба да се организујемо тако да сваки србин треба да има мајицу на којој једноставно пише "Косово је Србија", стриктно Ћирилицом!

Чавићу ти си идол!

Vrh

PostPoslato: 21 Mar 2008, 15:55 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Sep 2003, 02:52
@nitro

mene, licno, uopste ne iznenadjuje porpuno neujednaceno ponasanje svih sportskih organa u svim sportovima
prema 'vecim' i 'manjim' drzavama. naravno, odavno vec znamo da su izabrani "jednakiji" od drugih. samo se, nekako, uvijek uspijem iznervirati kada guzonje poslije svega sa ponosom izjavljuju kako "je ovo primjer SVIMA kako LEN nece dozvoliti mijesanje politike u sport, ovo je primjer SVIMA kako ce se FIFA nece dozvoliti divljanje navijaca". to licemjerje je ono sto mene u svemu nervira. i, nekako, nikako ne mogu da se naviknem na to, i da slusam takve izjave, a da ne pozelenim od bijesa...
al dobro, nicija nije do zore...

Vrh

PostPoslato: 21 Mar 2008, 15:57 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Nov 2006, 21:38
SovoKo Ej BijaSr !

Vrh

PostPoslato: 21 Mar 2008, 16:58 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Jun 2002, 21:41
Ето вам Европе, *ебала нас Европа ...

btw. (Nazi) Костелић је рекао да је спреман као њемачки војник 22. јуна 1941. (Операција Барбароса).

Vrh

PostPoslato: 21 Mar 2008, 18:03 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Jun 2004, 11:40
*Sa B92...

Citiraj:
Laslo Sakadati kaže da Čavić nije prekršio pravila LEN-a nošenjem zastave već zbog teksta napisanog na majici.

On, međutim, nije mogao da odgovori na pitanje zašto Čavića nisu upozorili organizatori da može da bude kažnjen, s obzirom na to da je i tokom kvalifikacija nosio istu majicu.

"Mi nismo, niti je bilo ko drugi obratio pažnju na tu majicu pre finalnog takmičenja i ceremonije dodele medalja, kada su svi mogli da je vide.

i ovo jos...

Citiraj:
Sakadati, međutim, nije mogao da odgovori na optužbe Čavićevog menadžera da on ne bi bio suspendovan da je, na primer, nosio majicu "Oslobodite Tibet".

"To je potpuno drugo pitanje i ja ne mogu direktno na njega da odgovorim. To je pitanje za disciplinsku komisiju, koja bi razmatrala bilo kakvu žalbu.

E Laslo,j...m ti m...r!!!Seri nekom drugom...

Vrh

PostPoslato: 21 Mar 2008, 18:15 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Feb 2008, 21:55
Nije prvi put da se upotreba politike kažnjava u sportu:

http://www.urbanprofile.com/mail/mail041705-page.htm

Vrh

PostPoslato: 21 Mar 2008, 18:37 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Mar 2008, 21:15
steta za Cavica :(

Vrh

PostPoslato: 22 Mar 2008, 14:02 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 31 Mar 2006, 09:59
Момак је стварно урадио праву ствар....... Свака њему част! Цар је!
па ето шта су хрватски навијачи урадили у ливорну..... направили кукачу тијелима.. И какву су казну добили? минималну....... Па јел мозе горе од тога?
Ако је Новак прави Србин и он би требао да да подршку Чавићу и изађе у истој мајици....

Vrh

PostPoslato: 22 Mar 2008, 14:06 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Okt 2006, 12:58
Šta kažu poznati sportisti o kazni

Igor Rakočević košarkaš
Suspendujte nas sve
- Svaki sportista ima pravo i potrebu da iskaže svoje mišljenje. Trebaju svi srpski sportisti širom sveta da obuku majice na kojima piše da Kosovo jeste Srbija, pa neka nas onda sve suspenduju! Ionako smo navikli da nas večito diskriminišu. Mogu samo da kažem da sam razočaran i ogorčen odlukom LEN da diskvalifikuje Milorada Čavića sa Evropskog prvenstva.

Marko Pantelić fudbaler
Čavić je heroj
- Sramna je odluka da se Čaviću oduzme pravo da osvoji bar još jednu medalju na Evropskom prvenstvu i obori još jedan rekord. Možda su to u LEN shvatili kao politički čin, ali ja potpuno razumem Čavića jer sam i sam imao problema zbog dizanja tri prsta. Momak je sa moje strane heroj. Nadam se samo da ova odluka neće uticati na njega i da će kada se vrati u bazen biti još bolji.

Nenad Peruničić rukometaš
Bruka i blamaža
- Kada je NATO bombardovao našu zemlju, nosili smo na zagrevanju crni flor oko ruke i oko noge, a na zagrevanju majicu na kojoj je pisalo „Stop bombama“. Pomalo su se bunili, ali ništa nisu smeli da preduzmu. Sada su udarili i na sportiste. To je bruka i blamaža. Svako ima pravo da iznosi svoje emocije. Normalno je da čovek voli svoju zemlju. Čavić je veliki čovek i sjajan sportista. Pokušavaju da nam zapuše usta, ali neće im poći za rukom da nas nateraju da zanemimo. Naš Olimpijski komitet sada treba brzo da reaguje.

Nikola Grbić odbojkaš
Pretnja svim srpskim sportistima
- Ovakvu odluku LEN mogu da shvatim samo kao opomenu ostalim srpskim sportistima da ne ponove Čavićev gest. Da je izašao sa majicom na kojoj piše „Kosovo je nezavisno“ verovatno ništa ne bi bilo, još bi i CNN to ispratio. Čovek je oborio dva rekorda, postao prvak Evrope, a eliminisan je jer je branio svoju zemlju. Ne znam da se nešto slično ikada dogodilo, ali, nažalost, to je naša svakodnevica i slika odnosa nekih sila prema Srbiji.

Vladan Lukić bivši fudbaler
Zahvalan sam Miloradu
- Potpuno razumem Čavića i kao Srbin zahvalan sam mu na njegovom gestu. On svojom majicom nikoga nije omalovažio na ceremoniji dodele medalja, niti je nekog ponizio i uvredio, već se samo solidarisao sa svojim narodom. Nije prvi put da neki sportista svoju solidarnsot iskaže na način na kakav je to Čavić učinio, ali još jednom se pokazalo da, kada smo mi u pitanju, onda sleduju sankcije. Da je to učinio neki britanski ili nemački sportista, siguran sam da mu LEN ne bi pravio nikakve probleme. Nadam se samo da zbog toga neće pretrpeti kosenkvence u karijeri, kao što se to meni desilo. Posle bombardovanja 1999. godine, kada sam se vratio u Mec, čelnici kluba su mi rekli da trpe žestoke političke pritiske da raskinu ugovor sa mnom i samo zato sam otišao iz Francuske. Nije mi, međutim, krivo i kada bih mogao da biram, ponovo bih isto postupio.

Vrh

PostPoslato: 22 Mar 2008, 19:04 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2002, 17:28
Citiraj:
Ако је Новак прави Србин и он би требао да да подршку Чавићу и изађе у истој мајици....

Pa da i njega suspenduju i da time učini medveđu uslugu samom sebi, a i srpskom tenisu. Ako je pametan neće to uraditi, kao što i jeste pametno postupio, na dan samog proglašenja nezavisnosti Kosova, kada je jasno izrazio svoje stavove, ali van sportskih manifestacija. U tome je poenta... Niko sportistima ne može oduzeti pravo da iskažu sosptveno mišljenje ili sopstvene stavove, ali to treba da rade van sportskih takmičenja. Treba postupiti racionalnije u situaciji, kad većina svijeta razmišlja uniformno u pogledu tog problema. Dakle, protest svakako, ali ne igrati se sa voljom moćnika, jer je već postalo evidentno, da dotični neće propustiti priliku da istreniraju strogoću...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 39 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2

Sva vremena su u UTC [ DST ]