banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 27 Jun 2025, 10:25

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 243 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 13  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 17 Mar 2008, 23:59 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Dec 2006, 23:11
Krstas je napisao:
Car Dusan je napisao:
А ви као робињама дајете избор?
Како да не....хареми турски и арапски били пуни Хришћанки коју су насилно сексуално злостављане од стране мухамеданаца..а да не спомињемо јаничаре..Хришћанска деца која су отимана од мајки и насилно превођена у мухамеданство..историја мухамедовог учења је пуна смрти и насилништва спрам Хришћана..о чему ви причате..па да сам слеп и мутав па да вам поверујем...али овако само без неке поенте причате...ето да испуните квоту?

Па то онда значи да они нису били прави муслимани или ислам јесте религија која толерише ропство, силовање. Религија нетолеранције и мржње. Ех, нема више правих муслимана :(

Е када се сетим, пре...они баклаве ми сланину и стучемо литар ракије..а данас само о рату причају

ХРИСТОС ВОСКРЕСЕ ИЗ МЕРТВИХ СМЕРТИЈУ СМЕРТ ПОПРАВ И СУШЧИМ ВО ГРОБЈЕХ ЖИВОТ ДАРОВАВ.

Vrh

PostPoslato: 18 Mar 2008, 00:01 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

fili je napisao:
Izvini car dusane ali vidim da pises iz mrznje prema jednoj religiji i na konto toga pises svoje komentare mozda se varam ali tako te vidim.

Прво ја немам мржње ни према никоме...и имам пријатеља мухамеданаца...тако да ту шупљу неком другом..као и што знам латина и др...
Ја сам сигуран у Христа и Православље па немам проблема да чујем нечије заблуде..без страха да ће ме саблазни...
А ти када наводиш историјске доказе, стави линк...

ХРИСТОС ВОСКРЕСЕ ИЗ МЕРТВИХ СМЕРТИЈУ СМЕРТ ПОПРАВ И СУШЧИМ ВО ГРОБЈЕХ ЖИВОТ ДАРОВАВ.

Vrh

PostPoslato: 18 Mar 2008, 00:04 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

XIX century je napisao:
Zar religija ne određuje umnogome i ne usmjerava sociološko-istorijski razvoj i kontekst jednog društva? Ja sam primjetila da to radi, u svim zemljama, i što se tiče svih religija. Koliko god vi to negirali, to stoji. Ekstremizam u društvu se razvio iz ektremizma u religiji, ne obrnuto. Pa sad vi vidite ko je ovde generator ideja i društvenih fenomena. :)

Па из религије јест, али из Хришћанске истине није сигурно..јер код Хришћана нема екстремизма..већ само БОЖИЈИ Царски пут..
А и да се какав екстремизам некада развије..то ће бити у толеранцији и миру..такав ...

Vrh

PostPoslato: 18 Mar 2008, 00:13 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Feb 2008, 15:42
Citiraj:
Па из религије јест, али из Хришћанске истине није сигурно..

Prvi si koji "hriscanstvo" ne nazva religijom ...aferim pajdo

Citiraj:
Хришћанске истине није сигурно

А ти када наводиш историјске доказе, стави линк... (rece neko maloprije)

Citiraj:
јер код Хришћана нема екстремизма..већ само БОЖИЈИ Царски пут..

jel ovo "carski put" ima veze s tvojim nickom...

Citiraj:
А и да се какав екстремизам некада развије..то ће бити у толеранцији и миру..такав ...

Deder de razvi jedan "ekstremizam" u toleranciji i miru...

Vrh

PostPoslato: 18 Mar 2008, 11:05 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Mar 2008, 13:49
Car Dusan je napisao:
Е када се сетим, пре...они баклаве ми сланину и стучемо литар ракије..а данас само о рату причају

Ма једу и они сланину код куће и пију раџу, ал кад дођу на нет онда су прави муслимани.

Vrh

PostPoslato: 18 Mar 2008, 11:18 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Dec 2006, 14:28
Slika

Evo zene u Islamu!!!

Vrh

PostPoslato: 18 Mar 2008, 11:35 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Ronny_legendo moja stara...osnem te veslom

Vrh

PostPoslato: 18 Mar 2008, 11:39 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Slika

Da nije smijesno bilo bi zalosno!!!

Vrh

PostPoslato: 18 Mar 2008, 11:56 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

nekako mi sve hinji na montazu

Vrh

PostPoslato: 18 Mar 2008, 12:26 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Jun 2004, 12:32
roni, ta prva slika nije dobra, jer zenama nije dozvoljeno da gledaju gore, samo u pod.. prema tome, montaza.

Vrh

PostPoslato: 18 Mar 2008, 13:10 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Можда је то слика за неки модни часопис. :lol:

Vrh

PostPoslato: 18 Mar 2008, 13:58 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pa vi bolan ko da samo muskarce volite...pa sta su vam zene toliko omrzle odjednom...pa razumijem 19-ku, to bi njoj i moglo biti konkurencija...ali vas vas dvojica...kao da ste zastranili...vijerovatno ste sve do 8. razreda piskili u krevet...

Vrh

PostPoslato: 18 Mar 2008, 14:10 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Citiraj:
roni, ta prva slika nije dobra, jer zenama nije dozvoljeno da gledaju gore, samo u pod.. prema tome, montaza.

Ona slika sa zarom jel???LOL ma kakva montaza crna sve je to kako treba po islamu!!!

Vrh

PostPoslato: 18 Mar 2008, 14:13 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Знаш ону народну Турци воле ил пара ил гузе.
Slika

Мени се не гаде жене али ми се гади однос ислама према њима.
Slika
НАравно дали сте им право говора :D

Slika

Poslednji put menjao Krstas dana 18 Mar 2008, 14:39, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 18 Mar 2008, 14:24 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 22 Jun 2007, 02:33
Ovo je za cara dusana stari meni netreba da navodim linkove jer ih netrazim po internetu ali ako si zainteresovan mozes provjeriti sve te istorijske cinjenice sto su navedene.Ja nebranim ni jednu ni drugu religiju ali samo sam postavio neke cinjenice zato sto si sam poceo da crnis jednu religiju kroz istoriju ali da je poznajes malo dublje znao bi da su svi koristili sve moguce nacine da dodju do para i moci.
Ali ono sto sam mislio reci i prije ne svidja mi se kad ljudi crne ili pogresno se izjavljuju o bilo kojoj religiji jer nisu religije krive zato sto ih mi tumacimo pogresno i koristimo ih kao izvinjenje da radimo sta hocemo.
A i naslov je pogresan jer pogledajte polozaj zena izmedju sebe i gdje zivite pa ce te vidjeti da je razlika od komsije do komsije od porodice do porodice.Neki ljudi udaraju svoje zene neki ih ubijaju zbog ljubomore neki kupuju ruze i cijene ih kao zenu itd....Kako su nas vaspitali kod kuce tako cemo i tretirati druge ljude i nase zene.E sad velika je razlika muslimana iz arapske , turske , bosne , afrike , kine i da ne nabrajam jos mnogo njih jer svi smo odrasli na drugi nacin i razmisljamo drugcije.Ali pogledaj isto razliku ruskih pravoslavaca i srbijanskih i ima je i to mnogo u samom nacinu zivota jer neidem sad na religiju nego samu razliku izmedju ljudi i njihove kulture.Isto tako engleza i hrvata.Svi se mi razlikujemo na neki nacin.
Zivio sam u rusiji godinu dana radio sam vise godina zajedno sa englezima tako da ih na neki nacin poznajem zato sam ih naveo kao primjere.

Vrh

PostPoslato: 18 Mar 2008, 17:01 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Feb 2008, 21:55
XIX century je napisao:
:D

civi, baci pogled u istoriju, ali mnogo dalje od komunističke SFRJ. Pa onda opet dođi da novim izvještajem. 8) :lol:

Je li dovoljno daleko početak XIX vijeka? Pogledaj slike (naravno, ne fotografije) iz tog perioda, npr. Vuk St. Karadžić. Šta prvo upada u oči? Fes na glavi! Zatim, ženska nošnja u gradovima Bosne i Srbije: dimije! Bez obzira na konfesiju. Misliš li da je ovo bilo zbog toga što je postojala prisila? Ne, takva je bila lokalna moda. Ili?

Vrh

PostPoslato: 18 Mar 2008, 17:08 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

civi je napisao:
XIX century je napisao:

civi, baci pogled u istoriju, ali mnogo dalje od komunističke SFRJ. Pa onda opet dođi da novim izvještajem. 8) :lol:

Je li dovoljno daleko početak XIX vijeka? Pogledaj slike (naravno, ne fotografije) iz tog perioda, npr. Vuk St. Karadžić. Šta prvo upada u oči? Fes na glavi! Zatim, ženska nošnja u gradovima Bosne i Srbije: dimije! Bez obzira na konfesiju. Misliš li da je ovo bilo zbog toga što je postojala prisila? Ne, takva je bila lokalna moda. Ili?

odgovor ćeš naći ako zagrebeš još dalje u prošlost :D pa se sjeti jel se vrijeme počelo brojati sa pojavom Vuka, Tite ili Džizsa? :lol:

Vrh

PostPoslato: 18 Mar 2008, 17:12 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Feb 2008, 21:55
XIX century je napisao:
civi je napisao:
XIX century je napisao:

odgovor ćeš naći ako zagrebeš još dalje u prošlost :D pa se sjeti jel se vrijeme počelo brojati sa pojavom Vuka, Tite ili Džizsa? :lol:

Postoje razna računanja vremena i razni kalendari, gregorijanski je aktuelan i opšteprihvaćen iz praktičnih razloga.

Vrh

PostPoslato: 18 Mar 2008, 17:19 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ne možeš osporiti ogroman uticaj religija na razvoj svih društava kroz istoriju. Koliko god se ti trudio. To je jedna struja koja znatno usmjerava društvene tokove. Pa čak i kad se čini da je po strani, nije tako.

Vrh

PostPoslato: 18 Mar 2008, 18:59 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Jan 2008, 04:58
Koliko mržnje prema islamu-nevjerovatno.
Ne znači vam ništa što vam se argumentima iz samih islamskih izvora dokaže da stvari ne stoje tako kakvim ih vi gledate,ali vi znate bolje i od nas samih muslimana šta je islam-interesantno!?
Mržnja ljudi moji neće donijeti dobra niti je kada donijela.
Moj krstaš lijepiš slike šitskih imama koji su sekta u islamu,pa sa tim prikazuješ čitav islam jeli?
A ni sam ne znaš ko su šiti i zašto ih danas ima samo 7% u islamu!?
Tvoja mržnja će te jednog dana uništiti ako je ne odbaciš od sebe.
Malo više učiti i oslobađati se sterotipnih shvatanja i predrasuda koje su vam pomračile um.
Čestitka pojedinim poštenim poput Filia. :wink:

i niko mu ravan nije.
(Kur'an 112:1-4)

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 243 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 13  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]