Pa odakle da krenem....
Ajde od najblizih konkurenata, McLaren ocekivano svaka cast, Kovalainen se izgleda dobro prilagodio i na krace staze je jako dobar, videcemo kako ce izdrzati celu trku i pritiske ostalih vozaca. Hamilton onako kako on i zna, dobar, bez konkurencije u Q1.
BMW za svaku pohvalu, jako su me obradovali i izgleda da se ispostavilo tacnim ona spekulacija da su tokom testrianja prikazivali lazna vremena da bi ispali sporiji. Ako ovako nastave, donece veliko uzbudjenje u ovu sezonu.
Renault, hmmmm, pa sve mi se cini da ga necemo cesto gledati u Q1 ove sezone, a jos redje na podijumima, bar u prvom delu sezone. Ovo sto su pokazali nikoga iz tima ili fun-ova ne moze da zadovolji.
Toyota me je prijatno iznenadila i zgleda bar po ovom prvom testu da imaju potencijala, ali videcemo ih jos. Red Bull akodje moze visoko da kotira ove godine dok u Williamsu ima jos da se radi da bi bili medju prve tri ekipe.
E sad meni najtezi deo, a malo grof_bl da se sladi ovim delom:
Dakle, Ferrari: Jes da sam prosle godine rekao da Masu vise necu pljuvati, ali jednostavno moram. Covek je ocajan vozac i ukidanje TC-a je to jos vise pokazalo, na treningu u petak je izletio sa staze, a sada jadno cetvrto vreme. Da svi voze Yugo, a on Ferrari opet bi bio treci ili cetvrti. Jednostavno covek nema kvalitet za vozaca u jednom jakom timu. Kimi ko Kimi, covek nema srece u karijeri pa to ti je, solidno vreme u Q3 bez forsiranja, ali eto peh ga je zadesio pa mora da starta 16. tako da o njegovm kvalitetu i ne mozemo pricati u ovom trenutku, pa da ne idemo onom starom, "sta bi bilo, kad bi bilo". Ja ga licno ocekujem u borbi za 4. mesto na kraju, uz dobru taktiku koju ce sigurno imati i sada imaju odlicnu priliku, ako bolid bude funkcionisao kako treba, da pokazu koliko je jak. U svakom slucaju, BMW za sada najvece iznenadjenje.
Sto se tice novih pravila bice zanimljivo, gledajuci treninge i kvalifikacije, bolidi su jako nestabilni i vozaci ih tesko kontrolisu, Truli je u petak izletio, a samo je na sekundu dohvatio travu. Izlazak iz krivina je svima tezak, bez izuzetka pa se cesto vidi plesanje zadnjeg kraja, prasina i dim od spaljene gume. Zanima me kako ce se situacija odvijati kada krene trka i kada bude pritisak od strane vozaca koji ti je iza ledja, jer sada nema elektronike da ispravlja greske koje su se pre desavale. Svakako vredi ustajati ujutro da se gleda ova trka i za kraj:
Ćeraćemo se još