Kao što sam ranije negdje spomenuo protekli nekoliko dana radio sam na internet dnevniku za škole. Projekat nosi ime eKetty. Radio sam u PHP-u (IDE: Delphi for PHP, Framework: VCL4PHP) i sa MySQL bazom. Projekat je podijeljen na 4 dijela:
*** LoginPage - logovanje
*** ParentPage - Pregledanje ocjena, izostanaka, nastavniči odluka, vladanja za određenog učenika i komunikacija sa razrednim starješinom
*** TeacherPage - Isto kao kod LoginPage, samo što se komunikacija može vršiti ka svim učenicima iz razreda logovanog profesora. Naravno tu je jos dijelova definisanje učenika, predmeta, unošenje ocjena, izostanaka, ...
*** DirectorPage - Mogućnost pregledanja svih učenika škole i definisanje profesora.
Iako na stranici piše "Verzija 1.0" radi se o verziji 0.8.0. Modul za pregledanje učenika radi samo na ParentPage i ne savršeno i takođe treba to još malo uglancati.
Ukoliko neko želi probati kako to sve radi može na:
http://www.tehnicka.gradiska.com/eketty/ Korisničko ime: fbtest Šifra: test
Sa ovim će te imati privilegije profesora. Definisanje učenika se radi na "Rad sa učenicima", Predmeta na "Rad sa predmetima". Ocjene se unose tako što se učenik izabere iz padajuće liste (ComboBox), a iz tabele predmet i klikne se na ocjenu. Izostanak slično ocjeni sem što se izabira datum, i zatim se izabira stanje(sivo = prisutan, zeleno = opravdan, crveno = neopravdan) dugmadi (1, 2, 3, 4, 5, 6, 7) i zatim na dugme dodaj. Za ostalo se može lako snaći (nadam se). Tako ako neko želi probati. Imaj te strpljenja pošto internet veze škole je poslednji nekoliko dana loša (pr***** provajder), ukoliko ne može pokušajte ponovo opet za neko vrijeme ili će trebati duže vremena za učitavanje, mada obično radi kako treba.
Inače projekat je opensource, to jest biće kad dođe do verzije 1.0.