ronny_legenda je napisao:
Ma nema se tu sta pricat sve se zna...Bosnjaci(muslimani) na ovim prostorima su nastali dolaskom Osmanlija....raznoraznim nasilnim putevima!!!
Jeste Osmanlije su donijele Islam, tako da su se Muslimani (ali ne samo Bosnjaci) tada pojavili na nasim krajevima... ali ne raznoraznim nasilnim putevima...
Medjutim, biti Musliman nije odredjeno genetski, tako da mi se cini da je cilj nekih ljudi na ovoj temi da malo "povuku za jezik"...
samo, mislim da takvo "povlacenje" nece biti ugodno za doticne usi, oci, noge, ruke... otorinolaringologiju... i sta ti ja znam...
znate, odmah ce se naci neko da spominje "prima noctre", 500 godina tamo - vamo... i odosmo u OT, kao sto je otisla genetika jednog naroda na brdovitom Balkanu, pa sad samo gledaju kako da se svadjaju i tuku, a redovno sami sebe time ukopavaju... koji li je ono to narod bio... nesto ne mogu da se sjetim...
Anadolci nisu, nisu ni ... ah da....
Nokianci su u pitanju... jedno staro ratnicko pleme, poznati su po tome da mogu da pregore ako im se uzastopno ponavlja: "ugrozen si"...
Na "ostavi moje" reaguju direktnim opovrgavanjem sa poznatim argumentima... "ne to je moje, imam ja sliku toga u albumu"... u svojoj DNK imaju jos neistrazenu pojavu magnetnih polja koja ih jako veze za vatreno oruzje, posebno ono veceg kalibra.... kada im se kaze "ti si Nokianac", odgovaraju sa "i ti si, svi smo mi Nokijanci, samo sto neki to jos ne znaju", misleci time da ce pridobiti simpatiju za svoj narod... takodje imaju i jednu genetsku manu koja im onemogucava da vide (a samim time i da shvate) svoje mane i gluposti, tako da cesto mogu svoja nedjela pripisivati drugima ili jednostavno reci "ne, to se nikada nije dogodilo", ili se (kod onih najinteligentnijih) brane sa tudjim nedjelima... ima toga jos dosta... da ne gnjavim....
eh, da smatra se da je do ovih genetskih nuspojava doslo zbog ucestalih mijesanja sa drugim genetski degeneriziranim narodom, zvanim Irfanlije, kao i zbog nepravilne ishrane i ogromne konzumacije stetne materije od min. 40-tak stepeni, koja kada se izlozi vibracijama sa njihovog nacionalnog instrumenta (jedna struna i klipa) i kiseonikom slabo-obogacenim brdsko-planinskim vazduhom, opasno djeluje na Nokiansku DNK strukturu i izaziva nepovratne mutacije koje su ovaj narod dovele do onoga po cemu ih danas poznajemo....
Nauka i istorijske cinjenice govore da su neki narodi ipak uspjeli osnovati jako dobre veze sa Nokijancima i da je sa njima cak i moguce zivjeti u zajednici ali treba biti oprezan i ukloniti gore navedene faktore koji bi izazvali nove ili pojacali stare mutacije kod Nokijanaca. Potrebno je takodje redovno ih smirivati rijecima: "ne, nisi ugrozen, ti si jak i lijep, svi su ostali losiji od tebe", kako bi se Nokijanac mogao osjetiti prihvacenim, ovaj proces zahtijeva jako mnogo truda i zivaca i nije vjerovatno da ce uroditi plodom jer cak i jako male doze mutirajucih faktora uticu kobno na decenije rada na pospjesivanju Nokijanaca.