Citiraj:
karton je dobio samo zato sto je sudija vidio polomljenu nogu a start nije bio za crveni karton.....
Ne bih se složio ni sa ovim. Start đonom visoko na nogu protivnika pa još sa strane, je apsolutno crveni karton, bar koliko se ja razumijem u fudbalska pravila.
Citiraj:
ajde, nitro, bilo je i gorih slucajeva. ne mislim sto se tice povrede, ovo je grozno, nego sto se tice kazni.
sjecam se slucaja kad je aldo duser iz deportiva namjerno polomio bekama toliko da ovaj nije mogo da igra cini mi se na evropskom prvenstvu ili nesto slicno, a za to nije dobio ni zuti karton. jest da su engleski mediji razapinjali dusera na krst, ali mu nisu nista mogli. sta su onda hrvati mogli ocekivati za tejlora
Sve je to OK što ti navodiš, ali me upravo to i nervira. Zbog blagih kazni, danas sutra će neko opet da nasrne na protivnika i kaže "bilo je slučajno, išao sam na loptu". Klaudio Kasapa je prije par godina, igrajući za Lion, zadobio tešku povredu, nakon starta protivničkog igrača - ne sjećam se ko je bio u pitanju. Uglavnom, francuska fudbalska federacija je tada presudila da dotični, koji je pruzrokovao Kasapinu povredu, pauzira onoliko koliko Kasapi bude trebalo da se vrati na teren. U Engleskoj, eto sam si naveo, Roj Kin je prije par godina namjerno osakatio Halanda, uništio mu karijeru i dobio par utakmica kazne.
Generalno je problem što se preblago tretira ta njihova igra. OK fudbal je muška igra, čvrsta, na kraju krajeva Englezi su ga izmislili, ali to ne znači da je u redu da neko slomi nogu protivniku, a da se kaže da je kazna od tri utakmice adekvatna, jer je eto bilo slučajno.