skuba je napisao:
nadrealac je napisao:
a sto se ekonomije tice, nisu oni bas u gadnoj situaciji... mislim da im to nece biti veci problem...
Ne mogu reci da sam upucen, ali cinjenica je da ima istine u vicu koji si napisao - mnogi bi htjeli da napuste Kubu. E sad, takva pojava nije bas karakteristicna za neku zemlju koja nema ekonomskih i politickih problema.
Osim toga, nisam bio na Kubi (nazalost), ali sudeci po dokumentarcima koje sam gledao, jeste da ta zemlja odise nekom pozitivnom atmosferom i da je privlacna u tom smislu, ali u svakom slucaju se ne vidi bog zna kakvo blagostanje.
U principu, prica me najvise podsjeca na SFRJ - svi smo bili otprilike na istom, niko nije gladovao ali, realno, nije bilo ni nekog posebnog blagostanja (iako iz ove perspektive sad vecina zali cak i za takvim zivotom, ali to ne znaci da je u SFRJ bilo sjajno, vec smo prosto sad u sra*u do guse).
Ja sam bio na Kubi i uvidjeo neke stvari koje su strane u nasim i zapadnim medijima...
A to je bas kao sto kazes stanje bivse SFRJ, svi imaju sasvim dovoljno, zivotare, cijene neke ljudske atmosfere vise nego novac i glad za jahtama i sranjima... Taj "normalan" nivo je ipak malo visi od jugoslovenskog ako se izuzmu auta (a to vise zbog embarga)... Mada su i ona njihova stara kolica puna smeka..
E sad ima dosta onih koji ipak zele da se bogate (a takvi gramzivi su i kod nas rasturili Jugu i rezultat nam je jasan)... pa bi zeljeli van iz ovakve kube...
Uzmi da sam ja tamo u toku tri mjeseca boravka potrosio sve u svemu 3000 eura a zivotario sam totalno fino...