Ево не могу заспати па дођох на форум да поставим тему која би могла бити интересантна, а нашла сам да се о томе раније писало али не довољно.
Одем јуче на факултет (не бих да одајем који) и пошто сам ванредан студент одем чисто да видим шта има и да ли су изашли рокови, наиме требало би се нешто положити у новој години.
Кад тамо на огласној табли нема ништа интересантно. Попнем се на спрат да видим има ли икога од редовних и да се распитам за литературу. Чисто да се нешто узме копирати исл. кад у једном кабинету затекнем једно шест студената, редовних, били на паузи. Питам за литературу и једна девојка ће ми изаћи у сусрет и у невезаној причи дознам следеће:
Питам ја како то да их има мало на предавању, а саговорница ће да су они као вредни и одговорни и тако то, као уче (можда стварно уче, помислим). Обећа ми дати литературу и договоримо да се тек послеподне нађемо на кафи. Прође једно три - четири сата и нађем се са дотичном која је стварно донела материјал, није нешто спектакуларно, и онако седимо и ћаскамо па се дотакнемо теме студирања и она ми се онако повери. Каже да су сви у њеној групи на таблетама за добро памћење. Она каже да узима гинко форте у комбинацији са омега 3 киселинама и каже да је почела узимати тек кад је уписала трећу годину, а да зна ликове који још од прве године узимају разне хемије за побољшање концентрације и за побољшано памћење. Има ту разних препарата који се углавном добијају из иностранства и који су јако скупи. Она каже да је већ од првог узимања гинка осетила побољшање, нешто као да је добила елан за учењем и да јој самој није било јасно са којом брзином је прождирала лекције које је памтила од шале. У том разговору сам осетила да је благо шизнула, али ми се испочетка таква није чинила. Можда је то субјективни ефекат на само сазнање да узима хемију.
Дуго сам на факсу и већ не знам по који пут сам обновила годину (шалим се, наравно да знам) и од раније сам претпостављала да бубатори, који у року све дају, нешто узимају са стране али до сада то нико није јавно открио. Све се нешто таји, као ми смо надарени. Опет, осећам да је цура била искрена и да није хтела да ме лаже. Још је причала да нема нус појава, да је не боли глава, притисак је ОК и тако то.
Нисам често на форуму али кад ми нешто затреба ту сам да питам. Чисто бих волела да чујем ваше коментаре на ово горе изнето и да ли је неко имао или има искуства са таблетама за концентрацију и учење. Имам осећај да се то крије, а да већина студената, поготово на завршним годинама, користи ,,акцелераторе`` за меморију и концентрацију.
Паметњаковићи ће рећи, лези одмори, спавај, учи, секс, спорт, здрав живот, остави цигарете, не може до касно у провод, учи, не филозофирај...................
Мислим да је ово озбиљна ствар и контам, могла сам се од прве навући на хемију и до сада бих завршила факс, добар посао, пара ко у причи,
паметна иако је плавуша.....
Надам се да не тушим и да нисам промашила рубрику за тему.
|