Hertzog je napisao:
Definisi House, ja dugo godina slusam elektronsku muziku i ovo sto ljudi danas nazivaju House muzikom je smesno. Pogotovo neko ko je do juce slusao narodnjake pa sada cuo 2-3 hita Roger Sancehza, David Guette i slicnih izvodjaca, kupio CD, pa kaze kako slusa house. Vecina DJ-eva pravi komercijalni House, za potrebe albuma i prodaje na takvom trzistu al su uzivo totalno drugaciji. Licno i nisam neki ljubitelj te muzike ali OKi je za klasicnih klubova, vise volim Techno i elektronsku muziku sa podrucja Detroit-a, New Yorka, Francuske i London-a.
House je jedan muzički stil, i svrstava se među elektronsku muziku. Nastao je sredinom osamdesetih u Chicago umiksavanjem disko muzike iz sedamdesetih.
Tipično za house je 4/4 takt, udarac bassdruma na svaku četvrtinku (four to the floor) i udarac snaredruma na svaku drugu četvrtinku. Tempo se obično kreće oko 120 BPM (Beat per minute).
U devetesetim godinama iz house muzike nastaju mnogi drugi stilovi elektronski muzike. Neki od njih su tech house, garage house, deep house, acid house i drugi.
Poznati predstavnici danas su:
* Frankie Knuckles
* Daft Punk
* Eric Morillo
Naravno i ja sam slusala PRZIONU dok sam bila mladja i bila na Loveparade u Berlinu...voljela Brouklin Bounce,Blank and JOnes i TUnel trance force...ali sad mi vise lezi house...
ALi ATB mi je ostao u srcu....i volim i dan danas slusati.
Bila sam na LAdidi nista posebno...przi zenska 3 sata jedno te isto...ne volim ja to...ali svako ima svoje misljenje i ukus...