banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 23 Jun 2025, 15:17

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 20 Posta ] 
Autoru Poruka
 Tema posta: Minority report
PostPoslato: 08 Nov 2002, 01:07 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 26 Okt 2002, 18:20
Sjajno!!!!!!!!Novi Spilbergov film me odusevio.Sjajna rezija,odlicni specijalni efekti i sto je najvaznije odlicna radnja,rekao bih spoj dobre naucne fantastike,akcije i trilera.Ruku na srce kraj je,malo ,malo mogaobiti drugaciji ali sve u svemu je ok.Moja preporuka svima u nadi da cete (posto ja nisam) dobiti dobra mjesta u kinu (bez zaljubljenog para koji je nasao bas kino za analizu svojih problema,snobova koji misle da su zanimljivi ako ispred projektora dizu ruke i tipova koji svojim pajtosima preko mobilnog prenose koju scenu upravo gledaju uz komentare "buraz,da si vidio ovo), i uzivati u jednom dobrom filmu.

Vrh

Tema posta: Minority Report
PostPoslato: 08 Nov 2002, 18:04 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Okt 2002, 09:33
Svaka čast ako i pored svega toga uspiješ da uživaš u filmu (ma koliko dobar). Kad čujem kako nekom zvoni mobilni u kinu, pa se dotični još javi i mrtav 'ladan priča, jednostavno mi se kosa diže na glavi. Ja sam gledao film u 23 u onoj maloj sali i bilo je jako malo ljudi (najupadljiviji je bio zaljubljeni par koji je radio sve osim gledanja filma, srećom ne direktno ispred mene :D ).
Što se samog filma tiče, meni je u suštini dobar (odlična ideja, odlična priča, odličan kraj čak sa moralnom poukom), ali imam neke sitnije zamjerke. Npr. Tom Kruz me nije impresionirao u glavnoj ulozi, scenografija nije bila Bog zna šta (što se tog segmenta tiče, A.I. mi je bio mnogo bolji, imao je neviđeno dobru atmosferu, mada je naravno priča sto puta slabija) nekako nisam baš imao utisak da se nalazimo u 2050. godini, a takođe mi ni Agata nije bila najjasnija kao lik.

--------------------------------------
Spoiler:
Još jedna zamjerka koja se odnosi na predvidljivost: Čim se pojavio Max Von Sydow, odmah se iz aviona vidi da je negativac. Zašto? Zato što Max Von Sydow UVIJEK igra negativca. Šta li je do vraga bilo Spilbergu da ga stavi u tako stereotipnu ulogu?
-----------------------------------------------

Da ne bude kako stalno zvocam, preporuka svima koji nisu pogledali film je da to urade, stvarno je vrijedan. Samo kupite duplu količinu čipsa i soka, jer traje dva i po sata.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Nov 2002, 01:34 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Jul 2001, 01:00
Sjajno, sjajno, sjajno....vratila sam se prije sat vremena iz kina pa sam jos pod utiscima...opsirnije drugi put :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Nov 2002, 12:44 
Pripravnik
Pripravnik

Zasto ti Agata nije najjasniji lik?Pa sve je objasnjeno?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Nov 2002, 23:35 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
Sad dođoh iz kina.

Film je fenomenalan, najbolji u zadnje vrijeme!
Pravo osvježenje, bar meni.

Izuzetna priča tj. scenarij. Inače smatram da minimum 70% zasluge za bilo koji film otpada na scenarij a ostalih maksimalno 30% na režiju, glumu, efekte i ostalo.

Meni je ovaj film mnogo bolji od A.I.

Što se tiče kraja on nije loš mada se i meni učinilo da nema neku ekstra snagu.

SPOILER:
Mislio sam da će film možda završiti kad je Tom Kruz "trebao" ubiti onoga sa slikama a da je tako bilo i da je film tako završio (da ga je Tom ubio) to bi opet bio izvanredan film sa izuzetno moćnim krajem. A i ovako je dosta dobro ispalo. Sve u svemu sjajno.

Što se tiče scenografije ona je meni dobra, one ceste sa futurističkim automobilima pa onaj silazak automobila vertikalno kao niz nebodere i ostalo, dosta dobro.

P.S.
Ne znam kad je počelo, možda od večeras, ali počela se prikazivati najava za Lord Of The Rings 2. Izgleda moćno. Jedva čekam da dođe :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Nov 2002, 00:52 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Jul 2001, 01:00
Vader je napisao:
Što se tiče scenografije ona je meni dobra, one ceste sa futurističkim automobilima pa onaj silazak automobila vertikalno kao niz nebodere i ostalo, dosta dobro.

Meni se scenografija sasvim svidja... u vecini filmova kada se radi o buducnosti sve je nekako napucano, ako znas na sta mislim... Uvijek pretjeraju. Fazon "ne moras sam ni pertle zavezati" :roll:
Ono je priblizno realnom....kako bi moglo biti za 50 godina... I Like It !

Vrh

Tema posta: Bezveze
PostPoslato: 13 Nov 2002, 17:03 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Najava za Two Towers se odavno prikazuje koliko ja znam. Iako je ta knjiga najslabija od tri, mislim da sa filmom neće biti problema jer pretpostavljam da su težište bacili na bitku kod Helmovog ponora, a da su one sentimentalne gluposti i preduge dijaloge izbacili.

Što se tiče Minority Report, meni se baš sviđa što se onako završava (odnosno što Cruise nije ubio onog tipa), jer to daje jaku moralnu stranu filmu (osuđivanje ljudi prije nego što su počinili zločin pokazuje se kao nemoguće jer je budućnost bez obzira na sve nemoguće predvidjeti).

Scenografija: Već sam napisao u prošloj poruci da mi film nije pružio neki jak utisak budućnosti (naravno osim scene sa automobilima). Mislim da je stvar mnoooogo slabije urađena nego u A.I. (mada je ovo DALEKO BOLJI film), ali recimo i u Blade Runneru, kome ima već 20 godina. Ali opet, to je stvarno beznačajna zamjerka kad se ima u vidu odličan scenario (koji je, kao što Vader reče, najvažniji dio filma, s čim sam apsolutno i potpuno saglasan).

Za kraj, što se tiče Agate nije mi jasno sljedeće: Negdje na početku filma saznajemo da prikozi (ili kako li se već zovu) jedino vide ubistva (ni samoubistva, ni nesreće, ništa osim ubistava) u svojim vizijama. Međutim, u sceni kad Cruise i Agata bježe od policije, ona njemu 'ladno govori gdje da se sakrije, a takođe i onoj curi prilazi i kaže nešto kao "Ne vraćaj se kući, on zna" i sl.

Vrh

Tema posta: Re: Bezveze
PostPoslato: 14 Nov 2002, 08:49 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Harvester je napisao:
jer je budućnost bez obzira na sve nemoguće predvidjeti

Kako je nemoguće predvidjeti kad su prikozi sva ubistva tačno predvidjeli pa čak i ono gdje Kruz ubija onoga? :D

A što se tiče scenografije, teško je predvidjeti kako će izgledati 2050. godina pa je prikazati. Lakše je bilo na početku 19. vijeka predvidjeti kako će biti na polovini 19. vijeka ali sad je razvoj (ili "razvoj") toliko ubrzan da je teško predvidjeti kako će biti 50 godina unaprijed. A opet, radnja filma se odvija u Vašingtonu...ko zna hoće li Vašington uopšte postojati 2050. godine :)

A zaboravio sam ranije dodati da film ima lijepu odmjerenu dozu humora, npr. bizarnost scene kad Kruzu ispadnu oči pa trči za njima :D i mnoge druge. Kruz na kraju ostade Jakamoto (tako nešto) :D

A jeste li vidjeli one policijske paukove što skeniraju oči? Moćni su, vrlo inteligentni, nezgodni :)

Sve u svemu film je odličan.

Vrh

PostPoslato: 14 Nov 2002, 18:27 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Vader je napisao:
Harvester je napisao:
jer je budućnost bez obzira na sve nemoguće predvidjeti

Kako je nemoguće predvidjeti kad su prikozi sva ubistva tačno predvidjeli pa čak i ono gdje Kruz ubija onoga? :D

Pa predvidjeli su oni tačno sva ubistva (zapravo ono što je trebalo da budu ubistva, pa su bila spriječena) i to ne samo ubistva koja bi se stvarno dogodila nego i neka totalno deseta, što je rezultovalo zatvaranjem određenog broja nevinih ljudi. Osim toga, tu je i onaj "odjek" ili kako li se već zove, koji je skoro omogućio dobrom starom Von Sydowu da se izvuče sa ubistvom.
A osim toga, čak i da je moguće sa stopostotnom tačnošću predvidjeti kad će se dogoditi neki zločin (dakle bez grešaka) opet kad potencijalnog ubicu strpaš u zatvor, zatvorio si NEVINOG čovjeka, jer još nije počinio zločin. I tako dalje, sad mogu da baljezgam o ovoj temi do sutra, ali moram da priznam da me je sva ova rasprava o filmu definitivno natjerala da ga ponovo pogledam, što ću uraditi za koji dan :D :D

P.S. Zar nije ono bilo samoubistvo? Čovjek je dohvatio Kruzov pištolj i povukao obarač. Ili sam ja gledao drugi film?

Vrh

PostPoslato: 14 Nov 2002, 19:02 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Harvester je napisao:
Zar nije ono bilo samoubistvo? Čovjek je dohvatio Kruzov pištolj i povukao obarač.

Da, meni je ispalo čudno i ono gdje je prikazalo scenu kad Kruz ubija onoga sa ispruženom rukom, dakle kao da ga je namjerno ubio, nije mi jasno kako je mogao "naletjeti" na pištolj a da Kruz ima ispruženu ruku prema njemu. A bilo je tako a tako su i oni prekozi predvidjeli.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Nov 2002, 19:30 
Pripravnik
Pripravnik

Mislili su na tipicna samoubistva,a ovo se moze smatrati i samoubistvo i ubistvo.Ma dajte ljudi,ne budite toliko sitnicavi,pa ni Spilberg nije toliko.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Nov 2002, 11:07 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2002, 01:00
nije los, ali je prilicno predvidljiv. sem toga masa stvari je maznuta iz petog elementa. poput onih automobila, ili agate koja vrlo vrlo lici na milu jovovic iz petog elementa.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Nov 2002, 16:06 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2002, 19:36
nije lose ali su meni ti futuristicki filmovi malo bezveze :)

Vrh

Tema posta: Hmmm
PostPoslato: 17 Nov 2002, 17:33 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

monstrum je napisao:
nije lose ali su meni ti futuristicki filmovi malo bezveze :)

Stereotip?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Nov 2002, 18:21 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Minority Report nije stereotipan :) a priča je odlična...u suštini svodi se na triler ali na malo drugačiji način

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Nov 2002, 01:51 
Pripravnik
Pripravnik

I ja kazem da je dobar triler koji sa malo preradjenim scenarijem,moze u bilo koje doba.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Nov 2002, 20:53 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jul 2002, 21:17
dobar dobar dobar triler..ima ATMOSFERU..pricu! Ok...ali je NESTO MU NE STIMA...postoji i doza petetike...mozda malo vise i no sto treba...ali oni "folovi " s kuglicama" su mi zaista sjajni.To me odusevilo...u biti, volim SF zanr, a ovo je jedna dobra prica ,koja je doduse mogla biti malo bolje uradjena,al' nisam u fazonu "filmskih kriticara" koji ne razumiju ni sebe ni svoju vlastitu ideju vodilju,u svemu sto kazu i napisu.Pa zato,reci cu prosto, da je ovaj film:DOBAR. :)
Aj' zdravo! :wink:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Nov 2002, 18:43 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 26 Nov 2002, 20:29
glup je film do bola po mom misljenju jedan od losijih!!! :evil:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Nov 2002, 23:41 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 17 Apr 2002, 01:00
Pa sad... Ideja jeste bila dobra, ima i par dobrih futuristickih detalja koji mi se svidjaju (npr. onaj virtuelni sistem upravljanja sa rukavicama). Najvece minuse pripisujem Tom Kruzu i tipicnom spilbergovsko-holivudskom kraju filma. Opet, ne vidim zasto ga toliko hvalite. Po meni: pozitivna nula. Dobro nije nula, al'vidjeli smo mi i bolje.
Citiraj:
Za razliku od "Znakova" koji qrcu ne valja ovo je melem za oci,da ne traje dva i po sata bio bi jos bolji.Preporuka,prije odlaska u kino zakazati masazu guze i kupiti troduplu dozu grickalica i pica

Pa sad... Signs i nije tako los film i bez ikakvih problema moze parirati doticnom filmu. Daleko je viseslojniji. Vjerovatno si ti uocavao pogresne znakove.
Zar je film zbilja toliko trajao? Meni je to bas brzo proslo. I to govori nesto o kvalitetu filma. Barem kad je moje glediste u pitanju.

Vrh

Tema posta: Hej hej!
PostPoslato: 02 Dec 2002, 02:11 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Nadam se da nećemo sad upasti u diskusiju tipa šta je bolje, Signs ili Minority Report. To bi bilo kao porediti fiću i luster.

Doduše, ako do diskusije ipak dođe, odmah da kažem da su Signs mnogo bolji :lol: :lol: :lol:

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 20 Posta ] 

Sva vremena su u UTC [ DST ]