nadrealac je napisao:
Iz Prnjavora su istjerani mnogi, ja imam ovdje 7 familija s kojima sam dobar, a oni u svom nizu imaju jos koliko hoces... tako da opet lazes kao po obicaju...
A takvih sredina imas sirom BiH... pregledaj malo sastav stanovnistva u opstinama pa ces vidjeti... takva nam je cijela drzava... mijesana da gore ne moze biti
7 familija muslimana, zar ne? To se sve treba rascistiti kad ti odgovoris na krucijalno pitanje - zasto su Muslimani napali PRVI Srbe u SRBiH?
Nije ti takva drzava, prijatelju - kako to moji neki prijatelji stranci zakljucise - kakva je to multietnicnost kad se za svako selo zna cije je? shvatas? A gradovi su u komunizmu dobili neku crtu, ali vidjeli smo 92 da je to bilo lazno u svim gradovima..
Evo ovde ima malo vise na tu temu:
http://forum.sarajevo-rs.com/index.php? ... topic=1706Citiraj:
Prnjavor je bio unikat u bivsoj Jugi (ako ne i u svijetu) sa 21-nim narodom, a to nije srpska zasluga jer Prnjavor i ta teritorija nisu bili naseljeni pa je ponudjeno drugima da se slobodno nasele, tako je npr. nastala komuna poljaka u BiH u sjevernim dijelovima (veci dio njih se vratio u Poljsku nakon WWII).. spominjem njih jer su u najvecem broju (iz inostranstva) tu dosli...
Vojvodina je ipak malo sarenija od Prnjavora, a sredina, u manjem obliku, kao sto je Prnjavor bilo je svuda sirom SRBiH, ali samo su ostala ona gdje su Srbi bili vecinski...tamo gdje su Muslimani bili - toga nema vise
Citiraj:
drugim rijecima kako sam ja u Banjaluci iz kuce gledao kako se prave zgrade po starcevici i po mejdanu u koju su uselili "gumenjaci" (tako smo zvali te tipove koji su dolazili u skolu u gumenim cizmama) - 99% srbi (70/80-tih).... pa preko noci napravili Banjaluku "svojim" gradom... tako je bilo i u to davno doba na teritoriji Prnjavora...srbi su doslje na toj teritoriji... ne vidim kako danas to mozes pripisivati Srbima
Sta da ti kazem nego - 1463. godine - Muslimana 0% , pa ti vidi ko su "doslje"

...a ne daj Boze da idemo dalje u "historiju"

Citiraj:
... pa Srbi su ljude iz Prnjavora tjerali u logore (moj kolega)... Da ponovim pitanje koje ti stalno postavljas nama: je li to zajednicki zivot po srpstvu?

Ali, prijatelju, Srbi su "shiiti" (kako to jedan idiot na forumu vec rece) i genocidni - zar ti ocekujes od Srba tako nesto? Ali Muslimani kake o "suzivotu i multi-crap-u" , a dokazasmo da su prvi napali i da se jako licemjerno ponasaju u suprotnosti sa svojom fundamentalistickom multicrap mantrom koju bljuzgaju, zar ne?