Citiraj:
Sve je moguce,cilj je bio unistenje jednog naroda, a to je i sam Karadzic kazao u Skupstini BiH
O ovoj tvojoj apsolutno imbecilnoj (i naravno netačnoj) izjavi mogu da napišem čitav traktat, ali ću se ograničiti na nekoliko rečenica. Dakle, vidimo da je zah previše gledao Ničiju zemlju, pa mu se percepcija poremetila. Naime, u dotičnom filmu (a vjerovatno i u dnevicima NTV Hayat, odakle većina Bošnjaka crpi svoje "znanje") prikazuje se video snimak Karadžića koji u Skupštini kaže otprilike sljedeće: "Muslimanski narod će biti istrijebljen!". However, ne treba biti Šerlok Holms pa da se primijeti da je to iz dijela govora u kojem Karadžić MOLI ALIJU DA NE GURA
SVOJ NAROD U RAT i kompletan citat glasi (parafraziram): "Ne gurajte svoj narod u rat! Ako dođe do rata, muslimanski narod će biti istrijebljen!" Vjerujem da svako ko nije totalni slijepac i / ili zlobnik može da primijeti razliku između stvarnog značenja i onog koje ti impliciraš. Na kraju krajeva, Karadžić, blesav kakav već jeste, milion puta tokom rata je ponavljao "Mi ne želimo da porazimo Muslimane."
I konačno, zar stvarno misliš da neko, Karadžić ili bilo ko drugi, može da bude toliki IMBECIL da usred Skupštine i pred TV kamerama izvali tako nešto?
Citiraj:
Gradovi kao Sarajevo, Bihac, itd, vec prije rata bili su opkoljeni,a za svo vrijeme rata neprestano granatirani, ne praveci nikakvu razliku izmedju vojnih i civilnih ciljeva.
Eto, treba li nam bolji dokaz da previše gledaš Senada? Prema muslimanskim medijima, Srbi su takođe opkolili i npr. Brčko i Doboj i žestoko ih granatirali.
Što se Sarajeva tiče, i dalje drviš sa pričom starom sto godina. Šta ćemo sa Grbavicom, Ilidžom i Nedžarićima? Ko je to granatirao? Mislim, nadam se da te sad nisam šokirao izjavom da su tokom rata Srbi držali te oblasti?
Citiraj:
Nije iskljuceno da je nekom ludaku i ovakva ideja pala na pemet, tim prije jer je medju viskom oficirima JNA i VRS bilo podosta bolesnih mrzitelja svegao onoga sto nije srpsko,
Hehe, ovo me podsjeća na onu priču (mislim da je neko to plasirao za vrijeme suđenja Miloševiću) o otrovu koji djeluje samo na Albance
Citiraj:
sto veoma jasno pokazuju presude Suda u Hagu:Krstic, Galic, Milosevic, itd.
Veoma zanimljivo. Meni se nešto čini da je izvjesni Sud presudio da u BiH nije bilo agresije, no vi i dalje isto pričate. A i pretpostavljam da je Naser Orić bio jedan divan čovjek a ne poremećeni koljač.
Citiraj:
Jos da se sudilo po pravdi, tamo bi medju prvim sjedili Kadijevic, Adzic, itd.
Ne. Da se sudilo po pravdi, tamo bi prvo došli Milošević, Karadžić, Alija, Tuđman, Ganić, vjerovatno i Voren Cimerman koji je nagovorio Aliju da ne prihvati Kutiljerov plan, kao i još neki.