banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 26 Jun 2025, 23:18

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 43 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 27 Jan 2008, 17:59 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Okt 2006, 01:07
Izvini, ucinilo mi se da si i ti bio slicnog stava.

Ne samo SPC, vec sve pravoslavne pomjesne Crkve ispovijedaju isto
(ne bi bili ista Crkva, ako bi svako imao drugacije ucenje) - da je Bogorodica provela zemaljski zivot bez grijeha,
u potpunoj predanosti Bogu i bliznjima, u mistickoj umnoj molitvi i sozercanju (umnom sagledavanju nebeskih stvari).

Po svjedocenju Apostola nakon njenog upokojenja ih je Bog sve okupio u Jerusalimu (iako su vec tad bili rasuti po svim krajevima zemlje),
da bi prisustvovali uzvisenom cinu njenog upokojenja, kako svjedoci Pismo, velikoj duhovnoj tajni upokojenja pravednika.

Nazalost, danas mnogi zapadni pisci ne prilaze proucavanju biblijskih dogadjaja sa dostojnom duhovnom, pa nazalost ni istorijskom i arheoloskom pripremom.
Mnogi ulaze u tumacenje ne znajuci nista o porodici Marije i pravednog Josifa, odnosno to da su oni bili bliski rodjaci:
Josif je bio mnogo stariji od Marije, a porodica je znajuci da je rijec o Odabranoj zeni, Josifu koji je tad bio udovac
i vec imao djecu iz prvog braka, predala Mariju na cuvanje, posto se smatralo sramotom da djevojka zivi neudata.
Josif se smatra pravednikom i stoga sto je bio zastitnik njene djevstvenosti i cuvar Tajne nad Tajnama,
a njegova djeca se sa pravom nazivaju bracom Isusovom, jer su mu zaista bila braca i po krvnom srodstvu
(buduci da su Josif i Marija rodjaci), i po odrastanju u istoj porodici.

Hriscanstvo kao pokret nije ni na koji nacin odgovaralo tadasnjim sistemima normi i vrijednosti,
odnosno tadasnjem i duhovnom i drustvenom uredjenju, te se pojavila citava plejada paganskih pisaca
koji su na sve moguce nacine pljuvali na Hristova ucenja, na njegove Apostole i porodicu,
ne libeci se da sire i najgnusnije lazi, a o tome je kao istorijsko svjedocanstvo ostala prepiska paganina i mrzitelja hriscana Kelsa
sa jednim od ranih hriscana - Origenom, koji je u svojim djelima opovrgavao mnoge lazi i klevete koji su upucivani protiv Hrista i prvih hriscana
(tvrdili su da hriscani ne postuju cara, da prinose djecu na zrtve, da jedu ljudsko meso i cine kanibalisticke obrede i jos bezbroj drugih stvari...)

Upravo sam malo prelistao izvore iz starog vijeka i uvjerio se da je ispovijedanje da je Bogorodica Prisnodjeva (uvijek djeva),
odnosno da je zivot provela iznad vlasti grijeha je ucenje koje je bilo prisutno jos u najranijoj hriscanskoj zajednici.
Nazalost, danas zaista postoje neka zastranjenje po pitanju Bogorodice, koja idu u drugu krajnost,
te se ona u nekim zajednicama uzdize maltene kao cetrvrto lice sv.Trojice, da je zaceta "posebno" i "bezgresno" van vlasti grijeha,
sto je posledica sholastickog i juridickog pogleda na svijet, odnosno potreba da se mistika i tajinstvo domostroja spasenja
svede u okvire prizemne ljudske logike.

PS A sto vise ne radi cirilica na forumu?

Vrh

PostPoslato: 28 Jan 2008, 17:13 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
не знам ни ја зашто ћирилица не ради :)

Vrh

PostPoslato: 28 Jan 2008, 17:47 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Ау, каква сам ја кречана... :D

Vrh

PostPoslato: 28 Jan 2008, 23:40 
staromodan
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2002, 16:42
pamela nije mi jasno da je ona carica neba i zemlje samo zato sto je Isus bio u njenoj utrobi. i dalje zelim reci da to nisu nikakve njene zasluge. bila je obican smrtnik kao i sve druge zene oko nje, kao sto sam i ja, kao sto smo svi. bila je samo sluskinja Gospodnja. jedini posrednik izmedju nas i Boga je Hristos. eto to zelim reci.

Vrh

PostPoslato: 29 Jan 2008, 01:34 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Citiraj:
jedini posrednik izmedju nas i Boga je Hristos.

Ја сам схватио да ти исповједаш Христа као Бога,
па је у том случају ова реченица мало нелогична:
како Христос да посредује између људи и самога себе?

spavac je napisao:
pamela nije mi jasno da je ona carica neba i zemlje samo zato sto je Isus bio u njenoj utrobi.

Читао си Свето Писмо књигу Постања: Адам (односно човјек) је већ при стварању назначен као цар и господар творевине,
али је то царско и првосвештеничко назначење изгубио својим падом.

Citiraj:
zato sto je Isus bio u njenoj utrobi

Опет кажем: читао си Писмо и видио да је силина благодати превелика за смртника:
Господ савјетује Мојсију да му не прилази исувише,
затим да начини међу (ограду) пред светињом да не би неприпремљени ту ступили и изгинули,
првосвештеник смије ући у Светињу над светињама само једном годишње
и још безброј сличних примјера Богојављања...
У Новом Завјету Христос своју божанску природу открива само тројици најпосвећенијих ученика,
и показује да слину благодати, односно божанску нестворену свјетлост не могу гледати
очи оних који нису духовно припремљени за то.
Знајући све то, повуци сада аналогију између "обичног смртника" и ношења Бога у својој утроби.

Citiraj:
i dalje zelim reci da to nisu nikakve njene zasluge.
bila je obican smrtnik kao i sve druge zene oko nje, kao sto sam i ja, kao sto smo svi.

Како можеш рећи да она нема удјела у спасењу свијета?
Зар није читав живот провела у посвећености Богу и молитви,
зар је неко други могао да смјести Несмјестивог у своју утробу?
Зар знаш још некога ко је живот провео у непрестаној мистичној молитви и богомислију
созерцавајући небеске ствари, и провео живот без гријеха?

Мени се баш не чини да би то могли ја, ти, или било ко, како ти то рече...

Vrh

PostPoslato: 29 Jan 2008, 02:50 
staromodan
Korisnikov avatar

ako ti je ta recenica nelogicna onda provjeri ovu Timotijeva poslanica 2;5

mjesas pojmove car i gospodar sa terminom da je ona odbila onda Hristos ne bi bio rodjen.u tome je poenta.

opet kazem bila je obican smrtnik bez obzira sto je nosila Hrista u utrobi. NIJE TO NJENA ZASLUGA.NICIM NIJE ZASLUZILA.MOGLA JE TO BITI FATIMA, STOJANKA ILI ANKICA.

ti mijesas njen udio i teoriju koju sam vec napisao " da neki smatraju da Bog nista ne cini bez Marijine saglasnosti." cista glupost.

Jedino je Hristos bio bez grijeha, mrzi me da ti navodim stihove. Marija je u tom casu isto bila grijesnik kao ti i ja.

to sto je nju Bog izabrao nema veze sa nekim njenim zaslugama. da je bila pre tog casa najpostenija zena, najvjernija, pa Bog kaze eto strpao sam sva imena u jedan bubanj i pufff izvukao Mariju. bila je samo sluskinja, sama je to rekla.

Vrh

PostPoslato: 29 Jan 2008, 10:36 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Она у реченици "ево слушкиње Господње, нека ми буде по ријечи Твојој"
је само потврдила своју бескрајну љубав и смирење.
Зар је то требала да буде нека жена која би одговорила:
"Па наравно, мени приличи да дам Тијело Богу Логосу,ја сам достојна тога",
гјде би ту била духовна дубина и њено људско смирење
Јеси ли баш сигуран да је она одабрана "лутријском методом "
и да је свака смртна и грешна жена могла смјестити Бога Логоса у себе?

То је горе него када би рођеној мајци рекао:
"Па мене је могла родити била која жена, зашто бих теби био захвалан, поштовао те и волио,
могао ме је родити било ко."
Или својој жени када би рекао:
"Зашто бих ти био захвалан, дјецу сам могао изродити са било којом"...
Једноставно мене фасцинира хладноћа тог става према значају рађања и мајчинства,
и не сматрам да је небитно ко ме родио, ко ми рађа потомке,
а поготово ко је та кроз коју је Христос дошао међу људе.

Vrh

PostPoslato: 29 Jan 2008, 15:15 
staromodan
Korisnikov avatar

gdje si procitao da tvrdim da je ona izabrana. uh.. kazem da je mogla biti bilo koja druga.da, svaka druga gresna zena u tom momentu je mogla da kaze sluskinja sam. Bog je smjestio dijete u njenu utrobu, a ne ona. ja tu samo vidim vezu izmedju onoga sto je receno u S.Z zeni, "ti ces radjati". takodje vidim vezu da je velika odgovornost na majkama u pitanju vaspitanja djece. naravno ne idem tom linijom da muz treba da digne sve 4 u vis.

ako pricamo o zahvalnosti, opet cu ti reci taj slucaj se ne moze porediti. ta rijec zahvalnost Mariji koju pogotovo naglasava KC ode u drugu krajnost - obozavanje, izvodjene rituala i zapostavljanje Isusove sluzbe. i dalje tvrdim da ona - Marija nije spasenje onako kako si ti predstavio. Hristos je nas otkupitelj, pomazanik i spasitelj.

Vader ti je naveo nekoliko citata o carici nebeskoj. :wink:

Vrh

PostPoslato: 29 Jan 2008, 21:55 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Sep 2006, 23:41
@spavac ti ili nisi skontao sta sam htjela reci ili se pravis lud.

recimo da je to mogla biti BILO KOJA zena od krvi i mesa. ali Bogorodica je SVOJOM SLOBODNOM VOLJOM BILA BEZGRESNA sto znaci da je izabrala da ne "pogrijesi" nijednom! (od pocetka do kraja ovozemaljskog zivota ne od trenutka bezgresnog zaceca)
jel ti sad jasno?
fatima ankica i ostale NISU napravile takve izbore pa ni bog nije izabrao njih. vrlo je jednostavno.

Vrh

PostPoslato: 29 Jan 2008, 23:13 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

pamella_morrison je napisao:
od pocetka do kraja ovozemaljskog zivota ne od trenutka bezgresnog zaceca

Možeš li da objasniš pojam "bezgrešnog začeća"?
Koja je definicija "bezgrešnog začeća"?
Koje začeće je bezgrešno, i zašto, a koje je grešno, i zašto?

Vrh

PostPoslato: 30 Jan 2008, 00:29 
staromodan
Korisnikov avatar

@spavac ti ili nisi skontao sta sam htjela reci ili se pravis lud.

recimo da je to mogla biti BILO KOJA zena od krvi i mesa. ali Bogorodica je SVOJOM SLOBODNOM VOLJOM BILA BEZGRESNA sto znaci da je izabrala da ne "pogrijesi" nijednom! (od pocetka do kraja ovozemaljskog zivota ne od trenutka bezgresnog zaceca)
jel ti sad jasno?
fatima ankica i ostale NISU napravile takve izbore pa ni bog nije izabrao njih. vrlo je jednostavno.

pamela dusho, jesi li svjesna sta si rekla. dokazi mi na osnovu Biblije da je marija bila bez grijeha. nemoj ponavljati ono sto si negdje procitala, nego potrudi se da rastumacis matematicki zadatak "svojom slobodnom voljom bila bezgresna".

i dalje tvrdim pamela da Marija nije svojim zaslugama ucinila da Bog smjesti Hrista u njenu utrobu. dok ti tvrdis da suprotno. potvrdi mi takodje nekim stihom iz Biblije.

u nastavku, se nadam da ces nam odgovoriti na Vaderova pitanje.

za Damaskina.

kad si krenuo sa osjecanjima i teorijom То је горе него када би рођеној мајци рекао:
"Па мене је могла родити била која жена, зашто бих теби био захвалан, поштовао те и волио,могао ме је родити било ко." zar onda Isus nije bio malo hladnokrvan prema roditeljima kad im je u Lukinom jevandjelu nakon tri dana nestanka odgovorio 2;49. gdje je tu postovanje prema roditeljima. :wink: takodje Jovanovo jevandjelje 19:26,27.

Vrh

PostPoslato: 30 Jan 2008, 16:26 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Sep 2006, 23:41
@spavac ne obracaj mi se "dusho" pod broj jedan

broj dva - nisam procitala bibliju tako da necu uraditi to sto kazes. za vjerovanje iz srca takvo teoretisanje i natezanje i tzv "naucni pristup" vjeri po meni uopste nije potreban - tako i funkcionisem.

ono sto sam napisala nisam napisala da bih tebe ili bilo koga drugog UBJEDILA u tacnost vec zato sto ja to tako shvatam i tako mi je poznato (sto sam vec naglasila)

broj tri - vaderu necu odgovoriti jer nije ni on meni odgovorio na nekoj drugoj temi.

i da, tebi ne trebaju moji ODGOVORI (koje bi eventualno uzeo u obzir) vec samo trazis razlog za prepirku, svadju, nazovi to kako god hoces. imas vec svoj stav koji neces mijenjati (to je tako jasno i ocigledno) kao sto ni ja necu mijenjati svoj. ja eto npr nemam potrebu da svoje vrijeme rasipam na rasprave koje nicemu ne sluze... shvati

Vrh

PostPoslato: 30 Jan 2008, 16:36 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 13 Sep 2007, 15:36
Spavac:
dalje tvrdim pamela da Marija nije svojim zaslugama ucinila da Bog smjesti Hrista u njenu utrobu. dok ti tvrdis da suprotno. potvrdi mi takodje nekim stihom iz Biblije.

Ви верујете другачије, ми верујемо другачије. По томе како верујемо тако се и разврставамо. Али ко кога може, па и треба, да убеди?...
Па ипак, предлажемо да сагледате следеће : Каже се - ''Бог може и од овог камења подигнути децу Аврааму'' (Лука 3.8). - Бог то може, али да ли то и чини? Не, него напротив говори другачије:
''Колико пута хтедох да скупим чеда твоја као што кокош скупља пилиће своје под крила и не хтесте!'' (Мат. 23.37). Ап. Павле то још дубље поставља: ''Сва твар чека да се јаве синови Божји.''
Протестантски дух мисли да све Бог чини, да Он не пита човека, да човека и сву твар једноставно инструментализује како Он хоће и колико хоће.
Православно веровање је да Бог од човека са чежњом тражи сарадњу, али не само по питању мисионарења, него по питању сваког и најмањег покрета који се у човеку замеће. А то значи не само по питању дела, него и речи и мисли, па и најситнијих жеља и побуда и афинитета. Ту нема краја до које мере човек може и треба да постане господар свих својих дела, сарађујући са Богом, који у томе може да помогне. - ''Дошао сам да бацим огањ на замљу и како бих волео да се већ запалио.'' (Лука 12.49).
А ви пак мислите, потцењујући човека, јер мислите да Бог као неки апсолутиста све сам предузима, да је немогуће да се такав неко нашао!? - Бог верује да такав може да се нађе, а ви не верујете.
Ако се доследно следи ваше веровање требало би да је Христос постао од камена.

Vrh

PostPoslato: 30 Jan 2008, 23:48 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

vaderu necu odgovoriti jer nije ni on meni odgovorio na nekoj drugoj temi

Ako je to pravi razlog zašto nećeš da odgovoriš onda OK, ali nisam siguran.

Vrh

PostPoslato: 31 Jan 2008, 00:06 
staromodan
Korisnikov avatar

pamela dusho :wink: , eto izvini sto te nazvah tako. malo tepam. ti si vidjela kao svadju, ja gledam kao debatu. ne citaj izmedju redova, jer sam vec ranije pisao da citanjem izmedju redova svi mi nekad steknemo dojam da nas neko mrzi ili zeli samo da se prepire. naprotiv.

sutra kad te dijete pita kako je nastalao a ti ga slazi, da ga jer roda donijela. nemam ja nista protiv tvoje teorije, al eto volio bi da cujem argumente.

a=a+x, ne pricam o apsolutizmu o kome ti govoris. nisam ni spomenuo da vjerujem da Bog sve cini a da ne pita covjeka. ne priznajem deizam i panteizam, ako su ti poznati ti termini. prihvatam da je Bog imanentan i transcedentalan, ako su ti poznati i ti termini. i cini mi se da mi ne pricamo o tome kada spominjemo Mariju. pricamo da li je treba slaviti kao neku sveticu drugaciju od svih drugih. ne mozes reci da je bezgresna, jer to rusi u jednu ruku sliku o Bogu. ako je nju stvorio bezgresnu sto se poigrao sa ostalima. Marija nije bila svetija u tom momentu u poredjenu sa drugima. u formi u kojoj se spominje zapostavljaju se Hristove zasluge, i dolazi se do pojma idolopoklonstvo. ne mogu da prihvatim sliku da Marija posreduje kod Boga za nas. u tom trenutku neki joj daju vecu cast nego Hristu.
ako vec pricas o apsolutizmu i o tome da Bog sa ceznjom trazi suradnju, navedi mi gdje je trazio suradnju od Marije. :wink:

Vrh

PostPoslato: 31 Jan 2008, 14:35 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

spavac je napisao:
kada spominjemo Mariju pricamo da li je treba slaviti kao neku sveticu drugaciju od svih drugih.

Не другачију, само узвишенију,
јер је сам Господ изабрао да њу узвиси и да да тијело Богу Логосу.

Citiraj:
ne mozes reci da je bezgresna, jer to rusi u jednu ruku sliku o Bogu. ako je nju stvorio bezgresnu sto se poigrao sa ostalima.

Није је створио безгрешну, имала је могућност да гријеши, али је прошла кроз читав мистички процес просвећења и на крају потпуног обожења.
(што не значи да је она Бог, већ "само" да непрестано пребива у божанским енергијама)

Citiraj:
Marija nije bila svetija u tom momentu u poredjenu sa drugima.

Осим "скромне чињенице" да за живота није починила гријех,
и да је сваки трен провела у мистичком созерцању и бескрајној љубави.

Citiraj:
u formi u kojoj se spominje zapostavljaju se Hristove zasluge, i dolazi se do pojma idolopoklonstvo.

Како, живота ти дође до тога? :D
Па све њено је везано везано за Христа у сваком смислу.
Или ту шупљу о "идолопоклонству" ниси смислио сам, него је већ негдје чуо прије :wink: ?

Citiraj:
ne mogu da prihvatim sliku da Marija posreduje kod Boga za nas.

А што? Замисли да рецимо твоја жена прије тебе оде на небо,
зар сматраш да ће тамо престати да се обраћа Богу моли за твоје духовно благостање?
И ако она у том стању блискости Богу се буде молила за тебе, зар ће то бити неко идолопоклонство?
Зар то није као из Христових јеванђелских прича: имаш некога ко је близак Цару,
и обраћаш му се да искористи ту блискост и да му пренесе неку твоју молбу.

Citiraj:
u tom trenutku neki joj daju vecu cast nego Hristu.

Откуд знаш шта људи у срцима осјећају према Богородици, а шта према Христу?
Како можеш да дајеш тако одокативне закључке?

Citiraj:
ako vec pricas o apsolutizmu i o tome da Bog sa ceznjom trazi suradnju,
navedi mi gdje je trazio suradnju od Marije.

Зар хоћеш рећи да Бог ниподаштава слободну вољу,
управо онај фактор боголикости у човјеку?
За све је у животу потребно двоје...

Vrh

PostPoslato: 31 Jan 2008, 17:49 
Početnik
Početnik

Само да ти укажем на оно што ти промиче:

''nisam ni spomenuo da vjerujem da Bog sve cini a da ne pita covjeka.''
''ako je nju stvorio bezgresnu sto se poigrao sa ostalima.''

Ове друга реченица потпуно искључује прву. Дакле, ипак верујеш да Бог не пита човека.

~

''ne mogu da prihvatim sliku da Marija posreduje kod Boga za nas. u tom trenutku neki joj daju vecu cast nego Hristu.''

Ах тај технички ум...
Не само Марију, него и Тебе Христос жели да дигне изнад Себе. Љубав то тако чини.
А онда, зар не треба и Ти да стављаш изнад себе и Христа и Марију и све што је Христово?

Vrh

PostPoslato: 31 Jan 2008, 21:03 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 25 Jun 2007, 12:00
Bože moj kako se samo jedna lepa tema koja uopšteno govori o ženama kroz Biblijske opise može pretvoriti u vašar. Tu se mešaju mnoge stvari I ko zna gde će se završiti, nevalja braćo moja provlačiti ispod žita kukolj šta time želim reći?
Odjednom se sa opisa poslušnih I osetljivih žena prelazi na bezgrešnost otkud to?
Zar nam Biblija ne govori da su svi sagrešili I SVI ostali zatvoreni u grehu I da nema ni jednog pravednog piše li tako?
Ko se onda usuđuje da demantuje te reči?
Marija je došla iz Judinog (pre više vekova mog) plemena kroz obećanu lozu jer tako proroci najaviše I ne od svoje volje.
Morala je jedna od žena iz tog plemena da rodi Mesiju I nije ona o tome odlučivala niti je to očekivala već je bila iznenađena. Kod Boga postoji predodređenje I o tome govore proroci tako Marija bi određena.
Ona je sluškinja kao što mi trebamo biti sluge I poslušni.
Začeće po Duhu nije telesni odnos zato je I zatrudnela kao devica ali posle porođaja više nije bila devica .
Ako neko pokušava reći da je Gospod rođen a Marija I dalje bila devica aludira na nešto veoma loše a to je da ne priznaje da je Mesija došao u telu I to nije nauka od Boga.
Oni pokušavaju sve sakriti nekim mističnim stvarima a Biblija kaže jasno ko će šta učiti.
Ja ovde ne branim izjave Spavaca već branim Božiju reč pa ma ko bio na kojoj strani.
Zašto vi koji učite da je Marija uzneta na nebo ne odgovorite na pitanja onih koji traže da im se kaže (iznese) argument za taku nauku jer to nije zapisano u Bibliji?
Zašto ne razmenite misli sa drugima a pritom naravno imate pravo da ostanete I dalje u svom ubeđenju?
Da li je Jovan zapisničar Otkrivenja bio zadužen za brigu oko Marije?

Ako postoji dobra volja I ljubav prema ljudima recite da svi čujemo ali rekoh argumentovano bez predpostavki.
Nadam se da još uvek ima Katolika I Pravoslavaca na forumu Islamska zajednica je pokazala da je otvorenija za razgovor I da uvažava tuđa mišljenja samim tim zrelija u duhovnom pogledu bez obzira što još nisu upoznali Mesiju kao ni Jevreji ali kad upoznaju istinu I zgrabe neće pustiti. Mnogi hrišćani su mlaki I bljutavi u veri pa im verovanje dođe kao ne verovanje.
Pozdrav svima.

Vrh

PostPoslato: 31 Jan 2008, 21:23 
Početnik
Početnik

Ах тај технички ум...

Vrh

PostPoslato: 01 Feb 2008, 14:11 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 25 Jun 2007, 12:00
Izvinite da li je to odgovor na Biblijski tekst?
Ako kažemo da neko ima tehnički mozam time mu sve govorimo o sebi a ne o njemu.
Bog je dao kreativni mozak svakom čoveku a čovek daje tehnički mozak robotu mi nismo roboti I nemojte omalovažavati Božije delo jer je naš mozak njegovo delo.
Da li ja za Vas tehnički mozak kad se kaže da svi ostaše zatvoreni pod greh?
Da li je tehnički mozak kad se navodi Božije obećanje o dolasku Mesije kroz najavljenu lozu?
Da li je možda tehnički mozak koji govori da posle porođaja bivša devojka više nije devica?
Da li je tehnički mozak onaj koji govori o dolasku Mesije u telu?
Da li je kreativni mozak onaj što sve ovo prihvata ili onaj što sve ovo odbacuje?

Zašto ljudi vole da se svugde javljaju a da nikome ni na šta ne odgovore?
Zar još uvek postoje ljudi koji misle da sve znaju ali neće da to drugima prenesu?
Damaskin se iskreno trudi iako nije uvek u pravu ali to nas ne udaljava od Biblije za razliku od vas.
Od početka napadate moje reči a kad vam pružim priliku da mi objasnite vi krenete sa još većom kritikom I izrugivanjem a koliko je to hrišćanski netrebam ni da govorim.
Bože podari razum svakoj duši

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 43 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]