Natasa75 je napisao:
da stvarno je dobar. Cak mirise jos iznutra na novo, ne znam zasto ga covijek vrati, bio je kao poslovno auto na lizingu. Stajao je oko pola godine na parkingu od bmw-a .
Zbog toga su ga bili jos za 1000€ snizili, pa smo se cijenkali ko na nasoj pijaci i onda smo naseg starog dali na uplatu.
I tako ga dobismo ga skoro pola njegove standardne cijene.
Provozaces ti nas cim stignes u bl/.
Evo ja se vrati kuci nakon 7 sati zajebancije sa mercom, popizdio sam.... Buraz zove, hvala Bogu samo kad treba nesto popraviti, da ga odvezem kod elektricara da provjeri da li alternator puni akumulator, jer je u zadnjih 10 dana promjenio 3 akumulatora, doduse svi su bili po 55Ah a za ovo cudo treba minimalno 65, a preporucuje se od 70 pa na dalje, medjutim debilni buraz bi radije platio ugradnju dvd playera nego kupio adekvatan akumulator...al ok. Prvo nisam htio ici iz principa jer je kljuc od auta ostao kod njega, a on na poslu, a to je znao cesto raditi i kad je radio 100 metara od kuce, uzme i ode autom na posao a ja trebam sljakati pjeske do faxa/grada ili sta vec. Al ajde bilo mi dosadno u kuci, nije se dalo do faxa pa odem po kljuc. Uzeo kljuc dosao do auta da bi skontao da nema klema u autu, koje sam ja nabavio. Zovem njega, vec sav nervozan, gde su kleme....cek da se sjetim...a ostale kod nekog tamo desetog lika...onda sam ja !@$^$!% itd...Nista, prebacim od prijatelja akumulator iz njegovog Renoica, mislim da je bio 45Ah, upali merc nakon malo sljakanja..super.Odem do najblizeg elektricara, tamo kod integralove pumpe u boriku, testirao covjek regulator i kaze da uopste ne radi. Reko super, mozes zamjeniti, kaze nemam ja sad tih djelova ali pretpostavljam da ti je otisao pa rece neki dio koji kosta 10km navodno. Pogledaj kod drugih eletkricara ali pazi da te ne zajebu jer znaju traziti mnogo a realna cijena je oko 25km. Dobro hvala... prvi lik kod budzaka htjede uzeti 60 maraka, cim mi je poceo govoriti "druze" shvatio sam da tu nemam sta traziti, ali interesovala me cijena., Odem kod drugog lika kod zelenog mosta ,skrenes desno, bivsa policijska akademija ili sta vec, pa drugi elektricas s desna. Testira covjek, zamjeni taj dio, pa kod merca neke komplikacije treba sarafat u milimetar potrefiti kako bi svjetlila lampira za akumulator kada samo das kontakt, ja sam samo stajao i blijedo gledao sta radi. Odradi covjek kaze to je to. sve super. Koliko 25km. Hvala, dovidjenja. Dosao kuci, vratio svoj akumulator.. upali iz prve, super. Ugasi auto, zatvori haubu, sjede ajmo se sad vozati da ga napunim...kad kita, nece da upali opet... Nista, zakljucam odem kuci, donese taj lik kleme odem opet da ga samo upalim... upali i cim ih skinu auto krenu da se gasi...dodaji gas...kako dajem gas tako svijetla trzaju. Corak, opet ne puni alternator a akumulator se toliko ispraznio da vise ni ono svijetlo u autu nije svijetlilo, a tek alarm.... Vrati se kuci uze obicni kljuc za vrata ,zakljuca i sad cekam jutro da idem na reklamaciju. Uz sve to svakih pola sata sam zvao zubara jer se moram hitno naruciti, stalno izbacivalo da bi na kraju u jedno 6 sati dobio i da bi se baterija ugasila, a pored toga sam izgubio 20km koje sam nasao posle par minuta trazenja po mraku...To i nebi bilo toliko lose da nakon svega toga buraz ko pravi gospodin se doveze u novoj oktaviji i rece zar jos niste popravili....
Evo me sad u kuci, odoh pod tus pa vani na klopu...prijatljica casti,rodjendan. A buraz je izgleda odlucio kupiti bmw-a, mada ja nemam sta tu traziti, sipacu jednom mjesecno 20km napraviti par krugova po gradu i vratiti se kuci.
Rezime, jebem ti mercedesa, jebem ti Njemca koji napravi da trebaju 2 covjeka kako bi digao obicnu haubu i dalje jebem ti mehanicare, svi su smecari, sem ovog prvog ajde.... I buraz je kreten i noge cu mu polomiti kad dodje kuci.