banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 11 Avg 2025, 19:46

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 403 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 21  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 06 Jun 2007, 14:10 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Jun 2004, 14:08
laoce je napisao:
Astor_Piazzolla je napisao:
Rakun_Slavko je napisao:
Ma da nam samo ne bude kao za zgradom vlade... Zasadili je prije 8 godina tamo na Paskulinoj ciglani, a pocela nicati prosle godine kod Borcevog stadiona :lol: :lol: :lol: :lol:

he he , kad vec spomenu to , da li ima iko informacije sta ce biti s tom rupom ...

E ne moze,ja sam vec rezervisao taj plac i zato - odabij. :lol:

he, ma ko te pita jesil' rezervis'o ja imam pare ... :) :) :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Dec 2007, 11:57 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Nov 2006, 15:16
Citiraj:
Сплитски "Конструктор" и италијански "Видони" побиједили су на тендеру за изградњу друге фазе аутопута Бањалука - Градишка, вриједне 85 милиона евра, потврђено је "Независним" у "Путевима РС".

Младен Лазендић, директор "Путева РС", изјавио је да ће Сплићанима, заједно с локалним партнером "Интеграл инжењерингом", бити повјерена изградња двије дионице од по 10 километара, док ће Италијани градити 6,5 километара аутопута.

Према његовим ријечима, ове двије компаније су понудиле најбоље услове на тендеру, између 13 понуда компанија из земље и иностранства.

"Уговор ћемо потписати током овог мјесеца пошто смо већ добили сагласност Европске инвестиционе банке и Европске банке за обнову и развој, које су дале кредит за другу дионицу аутопута", рекао је Лазендић.

Ријеч је о наставку изградње аутопута на потезу од аеродрома Маховљани до ријеке Саве у дужини од 26,5 километара. Прва дионица од 5,7 километара, на потезу од Клашница до Маховљана, тек дјелимично је завршена, а крај радова ометају неријешена имовинско-правна питања на дијелу дионице у Лакташима.

Према Лазендићевим ријечима, Сплићани су побиједили с понудом од 29,5 милиона за једну и 28,8 милиона евра за другу дионицу, док су Италијани понудили 21,2 милиона за изградњу 6,5 километара пута.

Очекује се да радови почну почетком наредне године, а рок за завршетак изградње је крај 2009. године.

Упркос томе што су проблеми с откупом земљишта на првој дионици већ дуже вријеме рак-рана изградње аутопута, у "Путевима" тврде да овај пут неће бити проблема.

"За разлику од ранијег, овај пут се много спремије ушло у рјешавање имовинско-правних питања, на којим сада ради седам наших тимова. До сада је ријешено 92 одсто свих предмета на другој дионици, тако да не би требало очекивати такве проблеме", казао је Лазендић.

Će ga završe već jednoČ

Srednjevekovni naucnik je tvrdio da je zemlja okrugla i da se okrece oko sunca. Za to je cula Sveta Inkvizicija i on beše izveden pred Sud i osuden. Kazna je bila strašna. Odveli su ga do kraja Sveta i gurnuli u ambis.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Dec 2007, 12:17 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Apr 2002, 01:00
Moraće Intergal da ga još jednom prevuče na kraju.

Vrh

Tema posta: aaa
PostPoslato: 11 Dec 2007, 19:27 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 11 Dec 2007, 17:29
samo cu reci da kilometar auto puta kosta od 6-7miliona eura...kako sam sad slusao na HRT.

pa ko voli nek izvoli

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Dec 2007, 20:11 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Jun 2002, 21:41
^^^
Само ћу ти рећи да кошта и више. Али ћу ти исто тако само рећи да не постоји боља инфраструктурна инвестиција од аутопута. Посљедње што ћу ти само рећи је то да је добит од изградње аутопута непроцјењива.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Dec 2007, 20:13 
Početnik
Početnik

medi je napisao:
^^^
Само ћу ти рећи да кошта и више. Али ћу ти исто тако само рећи да не постоји боља инфраструктурна инвестиција од аутопута. Посљедње што ћу ти само рећи је то да је добит од изградње аутопута непроцјењива.

samo cu ti reci da se slazem s tobom :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Dec 2007, 20:16 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 06 Dec 2007, 21:45
jeste...samo zasto moraju da kradu stotine miliona..zar im nije dovoljno par milionchitja...ono...lomaks da se izgotive

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Dec 2007, 20:26 
Početnik
Početnik

betmenov_prijatelj je napisao:
jeste...samo zasto moraju da kradu stotine miliona..zar im nije dovoljno par milionchitja...ono...lomaks da se izgotive

hehe...metmene obrazlozi i potkrijepi dokazima ovu izjvavu...mislim na ovom forumu da je pausalnih izjava previse...stotine miliona....

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Dec 2007, 20:40 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 06 Dec 2007, 21:45
u pravu si.

Vrh

Tema posta: Re: aaa
PostPoslato: 12 Dec 2007, 10:20 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Nov 2006, 15:16
oktan je napisao:
samo cu reci da kilometar auto puta kosta od 6-7miliona eura...kako sam sad slusao na HRT.

pa ko voli nek izvoli

Pa baš ti i nije tačna ova informacija.

Ponajviše zavisi o strukture terena.

Jeftiniji kilomera je sigurno u ravničarskom kraju, al uzmimo npr. onaj kilometar autoputa od Sarajeva do Mostara bi koštao mnoooogo skuplje.
(Mnogo tunela, mostova....)

Srednjevekovni naucnik je tvrdio da je zemlja okrugla i da se okrece oko sunca. Za to je cula Sveta Inkvizicija i on beše izveden pred Sud i osuden. Kazna je bila strašna. Odveli su ga do kraja Sveta i gurnuli u ambis.

Vrh

PostPoslato: 14 Jan 2008, 17:41 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Jan 2008, 17:02
DELLBOY je napisao:
oktan je napisao:

pa ko voli nek izvoli

Jeftiniji kilomera je sigurno u ravničarskom kraju, al uzmimo npr. onaj kilometar autoputa od Sarajeva do Mostara bi koštao mnoooogo skuplje.

e sad ti meni reci gdje to kosta km auto-puta 6-7 miliona, osim kod nas i hrvata. po toj logici, SAD bi bankrotirala do sad koliko je napravila autoputeva. covjece, kod njih u detroitu ''sporedna ulica'' ima po 2 trake u jednom smjeru. jel sad kontas o cemu govorim.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Jan 2008, 20:58 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jul 2001, 01:00
hoce li se graditi novi most ili ce se sa autoputa ulaziti u Gradisku i opet se tiskati kroz grad?

Slika

J'ai dit, Aicha, prends, tout est pour toi

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Jan 2008, 21:46 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 15 Okt 2007, 21:58
Medolino je napisao:
hoce li se graditi novi most ili ce se sa autoputa ulaziti u Gradisku i opet se tiskati kroz grad?

Slika

Gradice novi most.

Vrh

PostPoslato: 14 Jan 2008, 23:23 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 18 Jan 2006, 13:38
DELLBOY je napisao:
oktan je napisao:

pa ko voli nek izvoli

Od Banjaluke do Gradiške planina do planine, pa 129 miliona za 5.7 km autoputa nije još ni konačna cijena :lol: :lol: :lol: . Koga zanimaju dokazi neka pogleda izvještaj revizora. Revizor je još blag i oprezan prema njima, to je stvarno neviđena pljačka u međunarodnim razmjerima. Tunel prvobitno planiran za 11 miliona, pa naprasno porastao na preko 30, to kao da je pisalo dijete iz vrtića a ne inženjeri. Pa isti tunel se pojavi u jednom ugovoru, u drugom ga nema, ma haos živi. Kad se jednom promijeni ova vlast (kad-tad to će se desiti), dr. Mladen i ekipa (pošto su oni uvijek u vlasti, bez obzira ko je formira) imaće gomilu materijala da vrati ovima za ono što njima sada rade njihovi dragi koalicioni partneri. To je ujedno i jedini način da neko odgovara za kriminal ovdje, jedino kada se promjeni vlast ili poremete odnosi između koalicionih partnera.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Jan 2008, 00:14 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Apr 2004, 22:12
...i dr mladenu je mesto gde i didiku...u cuzi...

DJ KRMAK
...i vrapčići...

nevidljivi problemi sada znam i koji neko nam je stavio drogu u heroin

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Jan 2008, 00:24 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 18 Jan 2006, 13:38
Sasvim se slažem. Samo jedini način da i ovi sada odgovaraju biće da se promjeni vlast. Ili ako se tužilaštvo BiH osmjeli.
Sve te pljačke decenije (da će ih neko prestići u narednim godinama malo je vjerovatno, jedino ako sami ne obore rekord) izvedene su na isti način. Prvo se potpiše inicijalni ugovor, pa onda aneks po aneks sa enormnim uvećanjem troškova. Kako može neko projektovati tunel na 11 milona pa naprasno poraste na preko 30? A kao ozbilja firma i stručnjaci. Stvarno ne treba biti nikakav ekspert da se vidi o čemu se tu radi. Ista stvar sa zgradom vlade. Aneks po aneks 228 milona.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Jan 2008, 01:02 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 15 Okt 2007, 21:58
Za pocetak meni je suludo praviti tunel u ravnici. Nasli su jedan jedini brezuljak u lijevcu i kroz njega probili tunel. Za koju godinu ce kisa saprati ona dva metra zemlje sto su ostala nad njim...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Jan 2008, 12:39 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Jan 2008, 17:02
Ne_pijem je napisao:
Za pocetak meni je suludo praviti tunel u ravnici. Nasli su jedan jedini brezuljak u lijevcu i kroz njega probili tunel. Za koju godinu ce kisa saprati ona dva metra zemlje sto su ostala nad njim...

sta je uopste ostalo da kisa moze saprati? ja mislim da su oni zaobilazili hotel Ćubić. da gostima ne smeta!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Jan 2008, 12:51 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Okt 2007, 15:14
ima li slika od tog gradevinskog cuda?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Jan 2008, 15:20 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Apr 2004, 22:12
Natasa75 je napisao:
ima li slika od tog gradevinskog cuda?

..slikanje je strogo zabranjeno...

DJ KRMAK
...i vrapčići...

nevidljivi problemi sada znam i koji neko nam je stavio drogu u heroin

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 403 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 21  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]