banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 21 Jul 2025, 21:04

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 22 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 06 Jan 2008, 17:23 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Dec 2007, 18:06
od 13.12.2007. sam korisnik jedne od varijanti tzv.brzog inerneta, konkretno WADSL solo paketa (10 GB)
sve do prije par dana imala sam strahovitih problema pri odrzavanju konekcije, nekoliko puta dnevno je veza pucala, stvar sam rijesavala tako sto bih svaki put restartovala racunar, nakon cega bi veza radila sat-dva pa opet ispocetka,
pored toga, stranice su se sporo otvarale a cesto mi download nije bio moguc zbog sporosti (cekala bih ja ali je stizala obavijest: vrijeme je isteklo, download nemoguc)
:(
Radi se o desktop racunaru, XP(sp2), 512 RAM, 1 hard disc od 75 GB (8 GB slobodno)

Ne znam sta je tacno od ovoga sto sam, na preporuku blic-podrske, uradila sredilo stvar ali, evo, nabrojacu:
1. podesila mreznu karticu ovako:klikala redom sljedece: control panel, system, hardver, device manager, network adapters(na plusic), desni klik na ...ethernet controller, properties, advanced i tu smo, u property koloni sam markiranu stavku 8021p Support zamijenila sa Speed&Duplex a u desnoj koloni pod nazivom value se opcija off automatski zamijenila opcijom 100Mbps Full Duplex, i za kraj-klik na OK

2. instalirala sam "lovca na spijune" Search and Distroy i unistila sve "crvendace" koji su mi totalno nepoznati, tj. nisam imala pojma da ih uopste imam u racunaru

3. instalirala mozillu i sad je koristim umjesto explorera

Sad konekcija vec nekoliko dana radi besprijekorno, nema pucanja, sve se otvara u momentu, prosjecni download je gotov za par minuta, tako da sad tek uzivam u carima brzog interneta
drago mi je sto ovo mogu da podijelim s vama
pozzzzz :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Jan 2008, 18:14 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Nov 2007, 09:26
Poznata je stvar da WADSL ima problema sa gigabitnim mrežnim karticama, kao i sa nekim integrisanim mrežnim karticama (SiS 900, nVidia...). Fiksiranje brzine na 100 mbps Full Duplex obično rješava ovaj problem.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Jan 2008, 18:35 
koliko placate tu konekciju i koja firma je provajder? imaju li website?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Jan 2008, 19:19 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 28 Sep 2003, 20:33
nadrealac je napisao:

Blic.net
http://www.blic.net
tj tacnije http://www.blic.net/index.php?id=19

Imas tu informacije i o tehnologiji koja se koristi itd...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Jan 2008, 20:08 
LaMpiR je napisao:
nadrealac je napisao:

Blic.net

hvala...

..samo dobro vas deru a nije bogami i neka brzina...

ja imam broathband 100/100 Mbits brzine za nesto manje od 30 eura mjesecno, naravno neograniceno koriscenje..... ako se uporedi s tim, velika je cijena...

nadajte se da ce doci jos konkurenata na trzistu da spuste cijenu.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Jan 2008, 20:24 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 18 Jan 2006, 13:38
nadrealac je napisao:
LaMpiR je napisao:
nadrealac je napisao:

Blic.net

hvala...

..samo dobro vas deru a nije bogami i neka brzina...

ja imam broathband 100/100 Mbits brzine za nesto manje od 30 eura mjesecno, naravno neograniceno koriscenje..... ako se uporedi s tim, velika je cijena...

nadajte se da ce doci jos konkurenata na trzistu da spuste cijenu.

Kao da mi ne znamo da nas deru. To je autokratija, nema se kome žaliti. Nadamo se već dugo pa slaba vajda. :-? :-? Nema niko u ovoj zemlji da ga zanima ta tematika pa smo ostavljeni na milost i nemilost provajdera koji mogu da rade šta hoće.
Kod nas provajderi imaju nešto veće linkove prema internetu od tvoje konekcije. :lol: :lol:

Vrh

Tema posta: ...
PostPoslato: 06 Jan 2008, 20:33 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jul 2004, 12:09
nadrealac:

Citiraj:

100mbit link tesko da imas.Osim ako ne zivis u Japanu, i imas extra povlasten polozaj, ili u nekom high-tech istrazivackom centru.To na sta ti ciljas, je ikonica mrezne kartice koja ti pokazuje 100MBit/s, pri uspostavljanju veze. To je nesto sasvim drugo, i nema veze sa stvarnom brzinom, barem ne direktne. Evrospki prosjek broadbanda je izmedju 6 i 8 mbit. Ja se osjecam izuzetno sretnim sa 16 Mbit.

Vrh

Tema posta: Re: ...
PostPoslato: 06 Jan 2008, 20:43 
MuskoBre je napisao:
nadrealac:

Citiraj:

100mbit link tesko da imas.Osim ako ne zivis u Japanu, i imas extra povlasten polozaj, ili u nekom high-tech istrazivackom centru.To na sta ti ciljas, je ikonica mrezne kartice koja ti pokazuje 100MBit/s, pri uspostavljanju veze. To je nesto sasvim drugo, i nema veze sa stvarnom brzinom, barem ne direktne. Evrospki prosjek broadbanda je izmedju 6 i 8 mbit. Ja se osjecam izuzetno sretnim sa 16 Mbit.

:lol: :lol:
ti kao da smo na podforumu politika...

znaci ja uvijek lazem... :lol:
mjerio sam na tptest i dobijam u prosjeku 86 Mbit ulaz i 73 Mbit izlaznu mrezu... kod nas je vlada sprovela broathband kroz gotovo cijelu drzavu i ko je sretnik kao ja ima mogucnost da se ukopca na tu mrezu i da "leti" po netu....

i kod nas je 10 Mbits prosjek u vecini kuca ali se ta brzina ovdje vec i dobija na ADLS-u.... preko telefonske mreze...

Vrh

Tema posta: ...
PostPoslato: 06 Jan 2008, 20:49 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

nadrealac:

Citiraj:
ti kao da smo na podforumu politika...

znaci ja uvijek lazem... Laughing
mjerio sam na tptest i dobijam u prosjeku 86 Mbit ulaz i 73 Mbit izlaznu mrezu... kod nas je vlada sprovela broathband kroz gotovo cijelu drzavu i ko je sretnik kao ja ima mogucnost da se ukopca na tu mrezu i da "leti" po netu....

i kod nas je 10 Mbits prosjek u vecini kuca ali se ta brzina ovdje vec i dobija na ADLS-u.... preko telefonske mreze...

Nisam rekao da lazes, ali sam rekao da je to sto si ti izjavio prakticno nemoguce. I u drzavi u kojoj ja zivim broadband infrastruktura je provucena kroz cijelu zemlju, ali maximum koji se moze dobiti kod komercijanih provajdera je 16 mbit.

Da bi eliminisali rekla kazala, mozes li nam dati link svog provajdera?
Zudim da vidim komercijalnu ponudu od 100Mbit?!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Jan 2008, 21:09 
Evo, nadam se da ces se snaci i razumjeti...

http://www.tele2.se/via-stadsnat.html

u sredini iznad glave tipa imas reklamu:
Citiraj:
Från 1 till 100 Mbit/s
Från 69 kr/mån*
Obegränsad surftid

sto znaci:
od 1 do 100 Mbit/s
od 69 SEK/mjesecno
neograniceno surfanje...

to im je glavni portal, medjutim sa vlasnikom zgrade u kojoj ja zivim imaju jos bonus, poseban ugovor jer je ova mreza bila jedna od prvih da bi se testiralo i jedno vrijeme smo imali jos brzi internet, ali se onda to zakocilo i sveli su na 100 mbit/s...
http://www1.tele2.se/cms/internet/privat_stadsnat_blikund.php?stad=malmobolina
(ja imam malo bolji ugovor od ovoga jer sam ranije iskoristio priliku za bolju cijenu)

upravo sam testirao na tptest i dobio
86 izlaznu, 92 Mbit/s ulaznu brzinu... :lol:

a sad, za kaznu sto me dvaput optuzujes za laz... deset redova da napises:

nadrealac nije lazljivac
.. i to na politickom forumu... :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Jan 2008, 21:25 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Kao prvo, nikad nisam rekao da si lazljivac.
Drugo,na linku koji si ostavio ponuda je (ako sam dobro prepoznao) od 1 pa do 100 Mbit. Klasican marketinski trik, to je svima jasno, 100Mbit ce ti reci da je moguce,ali samo teoretski.
Idemo dalje.http://speedtest.net/global.php?continent=3&country=6

Na ovom linku imas statistiku internet konekcija za Svedsku, gdje mozes da vidis da je prosjek za Svedsku oko 15Mbit/s. Kako je moguce da ti imas povecanje od nekih 600-700%?? Kad si vec na tom sajtu, testiraj svoju brzinu, pa nam postuj, to je najmjerodavniji sajt na svijetu za te potrebe.

Molim te, nemoj da u sve ovo uvlacis politiku niti podforum politika, ni na koji nacin, ni u kojoj mjeri i obliku.Kao sto te molim da ne insinuiras da sam te prozvao lazljivcem, jer to nisam uradio.

Dakle, postuj rezultate sa http://www.speedtest.net,pa da nastavimo diskusiju. Ispostavi li se da si bio u pravu, ja cu ti se ispricati, i reci da si ti bio u pravu, a je ne.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Jan 2008, 21:39 
MuskoBre je napisao:
Kao prvo, nikad nisam rekao da si lazljivac.
Drugo,na linku koji si ostavio ponuda je (ako sam dobro prepoznao) od 1 pa do 100 Mbit. Klasican marketinski trik, to je svima jasno, 100Mbit ce ti reci da je moguce,ali samo teoretski.
Idemo dalje.http://speedtest.net/global.php?continent=3&country=6

Na ovom linku imas statistiku internet konekcija za Svedsku, gdje mozes da vidis da je prosjek za Svedsku oko 15Mbit/s. Kako je moguce da ti imas povecanje od nekih 600-700%?? Kad si vec na tom sajtu, testiraj svoju brzinu, pa nam postuj, to je najmjerodavniji sajt na svijetu za te potrebe.

Molim te, nemoj da u sve ovo uvlacis politiku niti podforum politika, ni na koji nacin, ni u kojoj mjeri i obliku.Kao sto te molim da ne insinuiras da sam te prozvao lazljivcem, jer to nisam uradio.

Dakle, postuj rezultate sa Slika,pa da nastavimo diskusiju. Ispostavi li se da si bio u pravu, ja cu ti se ispricati, i reci da si ti bio u pravu, a je ne.

ne povjerujes ama bas nista sto ti kazem a kazes da me ne nazivas lazljivcem... koja je razlika, nekada covjek ne mora nesto reci da se shvati sta se misli...

nego da ti objasnim:
postoje razne mreze i serveri na kojima su prikacene... moja je jedna od najboljih ovdje (pogledaj onaj drugi link u mom postu, pa ces vidjeti da se odnosi na odredjene gradove i "HSB" - sto je jedan veci vlasnik kuca i zgrada ovdje), znaci ni svi HSB-ovci ne ogu imati ovu brzinu koju imamo.... tehnika je koristena za ispitivanje internet sistema i naprednija je od tehnike koja se danas globalno koristi. Razvio ju je Tehnicki Univerzitet u Lundu i mi smo imali srecu da budemo pokusni kunici kao i da je zadrzimo....

posto taj link koji ti dajes pokazuje prosjecnu brzinu u svedskim gradovima (a u mom gradu je na mojoj mrezi oko 2% usera...) evo ti link za tptest o kojem ti govorim koji mjeri direktno tvoju brzinu:
http://www.bredbandskollen.se/
a ne prosjecnu za regiju od 300 000 usera, valjda ces shvatiti koja je razlika...

rado bih ti poslao i sliku mog zadnjeg testa, ali neznam kako da je ubacim ovdje... ne ide preko linka.... i ne ljuti se sto se salim sa politikom... ali i tamo si se ovako ophodio prema meni... zamisli, mozda sam i tada bio u pravu... :wink:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Jan 2008, 21:45 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Dec 2005, 18:04
Ja ću samo reći:
nadrealac je napisao:
broathband
??? to neki novi sistem povezivanja :wink: :lol:

Još na nešto obratite pažnju. Postoji razlika između linka GARANTOVANE BRZINE, recimo, 100 Mbps, i klasične korisničke konekcije takve brzine... posebno ako je best effort :) dakle, nema garancije protoka, pojavljuje se agregacija, i slično.

recimo u blic-u, korisnici imaj paket 768kbps za 39KM mjesečno, ali ukoliko bi htjeli LINK GARANTOVANE BRZINE 768kbps, to bi zavisno od ostalih uslova plaćali tro i četverocifrenim brojkama takvo zadovoljstvo :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Jan 2008, 21:52 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

MuskoBre:

Citiraj:
100mbit link tesko da imas.Osim ako ne zivis u Japanu, i imas extra povlasten polozaj, ili u nekom high-tech istrazivackom centru

nadrealac:

Citiraj:
tehnika je koristena za ispitivanje internet sistema i naprednija je od tehnike koja se danas globalno koristi. Razvio ju je Tehnicki Univerzitet u Lundu i mi smo imali srecu da budemo pokusni kunici kao i da je zadrzimo....

Da si citao moj prvi post, i dio koji sam upravo citirao, bilo bi ti jasnije o cemu pricam. Ali ti si se radije umjesto pazljivog citanja onoga sto ja pisem, odlucio za trazenje elemenata prema kojima ja tebe nazivam lazljivcem. Tvoj izbor.

Da ne idem dalje u OT, uradi test na sajtu koji sam ti dao, izaberes od ponudjenih gradova grad koji je tebi fizicki najblizi, dalje sve ide samo.Kad se sve zavrsi, na stranici ces vidjeti "Share your result" i sa linkovima na kojima se nalaze tvoji rezultati.Link proslijedi ovde na forum, kao sti si stranicu svog provajdera.

I opet kazem, iako sam se na pocetku ogradio, rekavsi da je to prakticno nemoguce ako nisi deo nekog istrazivackog centra, budes li ti u pravu,ispricacu ti se. Mislim da je vise nego posteno?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Jan 2008, 22:20 
sorry sto si morao ovoliko cekati na odgovor, vjerovatno ce to izazvati odredjene sumnje u tvojim vizijama (sala)...
bio sam na skijanju, tako da....

... da ne duljim, nisam bas ranije skontao ideju sa speedtestom, otvorio sam samo onaj prvi od tvojih linkova na kome je bila prosjecna statistika, tako da nisam skuzio ovaj test.. evo rezultata, nadam se da ce se vidjeti:

Slika

eto... iako mi je mreza prilicno zauzeta, skida se nesto filmova da pregledam preko vikenda...

nadam se da ce ovo biti dovoljno... valjda sad neces jos traziti da ti posaljem kopiju rodnog lista da vidis gdje sam i ko sam pa da mi provjerujes da postoji i brz internet (preko 16 Mbit) :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Jan 2008, 23:43 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Feb 2005, 19:36
nadrealac je napisao:
sorry sto si morao ovoliko cekati na odgovor, vjerovatno ce to izazvati odredjene sumnje u tvojim vizijama (sala)...
bio sam na skijanju, tako da....

... da ne duljim, nisam bas ranije skontao ideju sa speedtestom, otvorio sam samo onaj prvi od tvojih linkova na kome je bila prosjecna statistika, tako da nisam skuzio ovaj test.. evo rezultata, nadam se da ce se vidjeti:

Slika

eto... iako mi je mreza prilicno zauzeta, skida se nesto filmova da pregledam preko vikenda...

nadam se da ce ovo biti dovoljno... valjda sad neces jos traziti da ti posaljem kopiju rodnog lista da vidis gdje sam i ko sam pa da mi provjerujes da postoji i brz internet (preko 16 Mbit) :lol:

Joj buraz ajd mi salji papire ja bi kod tebe samo zbog neta ovde kod nas jos za 30 godina nece biti tog linka ko kod tebe ;) .

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Jan 2008, 00:07 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Ovom prilikom se izvinjavam kolegi nadrealcu,jer sam posumnjao u istinitost njegovih rijeci.Mada sam se u startu ogradio rekavsi da je to moguce u nekim istrazivackim centrima,sto je kod njega djelomicno slucaj, a ne kao komercijalno rjesenje.

Sve u svemu, Nadrealac,ti si bio u pravu, a ja ne.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Jan 2008, 01:35 
MuskoBre je napisao:
Ovom prilikom se izvinjavam kolegi nadrealcu,jer sam posumnjao u istinitost njegovih rijeci.Mada sam se u startu ogradio rekavsi da je to moguce u nekim istrazivackim centrima,sto je kod njega djelomicno slucaj, a ne kao komercijalno rjesenje.

Sve u svemu, Nadrealac,ti si bio u pravu, a ja ne.

PRIHVACAM I U ZNAK DOBRE VOLJE CASTIM :drinking: !

Mada, mala zamjerka, u sustini nije u pitanju nikakav istrazivacki centar, ovo je normalna gradska mreza i totalno je komercialna -sjeti se ranijih postova - sta platis to dobijes = komercijala, samo sam spomenuo da ju je razvio jedan univerzitet....a ko bi drugi... treba za to imati mozga... u pocetku je sluzila samo za testiranje mogucnosti, a onda presla u komercijalu...

ovdje sada skoro svi mogu imati ove brzine, platis samo malo veci ceh i vozi... medjutim vecina uzme do 10 Mbit, jeftinije je a i dobije se ta brzina tako da je ok..

Nadajmo se da ce i do vas uskoro doci ova mogucnost...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Jan 2008, 03:01 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Feb 2004, 13:53
nadrealac je napisao:
Nadajmo se da ce i do vas uskoro doci ova mogucnost...

Nada umire zadnja :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Jan 2008, 11:15 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Maj 2003, 18:55
Koliko ti treba da skines neki movie od ~700mb ?

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 22 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]