banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 26 Jun 2025, 09:10

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 382 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 18 Dec 2007, 15:04 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Jun 2005, 02:05
Dijalog nije zabranjen, ali od svega sto je ustanovljeno ne smije se odstupati. Pogadjanja oko istine nema i ne smije je biti. Zabranjeno!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Dec 2007, 00:16 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Dec 2007, 18:33
Ima jedna dobra pricha, dovoljna je za razumevanje tih odnosa. Ne vidi se sve pri jednoj vrsti svetlosti, ima vishe vrsta. Sve su dobre jer su od Boga, ali nisu dovoljne pojedinachno, ili ako neka fali, nego skupa. Mozzda se bolje vidi kad manje fali, ali, kada su sve tu i ni jedna ne fali onda nema dileme, a nema je svugde skupa..... Ko ne veruje nek ide Svetom Vasiliju pod Ostrog ili Svetom Grigoriju u Kumanicu nek se uveri!

"Latini su stare varalice!

Poslednji put menjao etrurac dana 19 Dec 2007, 00:31, izmenjena samo jedanput

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Dec 2007, 00:18 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

MILO je napisao:
Dechki,mozemo li mi komunistichka deca da stogod nauchimo od vas.
Mi zalutale ovchice smo vrlo zbunjene kad slushamo vas velike vernike kako interpretirate bozije poruke :)

Negde sam procitao da je neko rekao:svetlost je ista samo su svetiljke razlichite.
Koliko vidim,Vidusha ne veruje da je moguce s drugima i drugachijima voditi dijalog a kamoli ne dao Bog,uvazavati ga.Ili mozda greshim Vidusha? :wink:

Sveti Nikolaj ZZichki i Ohridski odlichno odgovara na sva ta pitanja u jednoj prichi o svetiljkama! Samo ne mogu da se setim u kojoj knjizi je to!!!
Da li neko zna???

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Dec 2007, 20:14 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Sto da se ne mole zajedno kad priznaju da su jedna vjera, jedno krstenje, jedan papa:

11.12.2007

МИТРОПОЛИТ НИКОЛАЈ ПРИМИО БИСКУПА СУДАРА

Његово Високопреосвештенство Митрополит дабробосански Г. Николај примио је данас у Сарајеву помоћног бискупа врхбосанског монс. др. Перу Судара, предсједника Вијећа за екуменизам и дијалог међу религијама и културама Бискупске конференције Босне и Херцеговине. Главни разлог посјете било је организовање заједничких молитава током молитвене осмине за јединство хришћана, која ће се широм свијета обиљежити од 18. до 25. јануара 2008. године.

Током сурета договорено је да се на први дан молитвене осмине, 18. јануара у 18 часова, заједничка молитва одржи у римокатоличкој катедрали у Сарајеву, током које ће пригодну бесједу упутити Митрополит Николај, а да се посљедњег дана молитвене осмине, 25. јануара, такође у 18 часова, заједничка молитва одржи у сарајевској Саборној цркви, када ће се вјерницима пригодном бесједом обратити надбискуп врхбосански кардинал Винко Пуљић. У истом духу ће се у сарајевској катедрали организовати концерт хришћана града Сарајева, а Митрополит Николај и кардинал Пуљић заједничком поруком позваће православне и римокатоличке хришћане на молитву за јединство.

Izvor:
http://www.mitropolijadabrobosanska.org/

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Dec 2007, 01:09 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

IZDAJNICHKA PARADA! NECZE IM TO TEK TAKO PROCZI KAKO SU NAUMILI!!!! PA, NIJE OVAJ NAROD SISAO VESLA!!!
(ako je ovo shto pishe gore egzaktna stvar, mada nema sumnje, odavno pokushavaju neki da se kurvaju s katolicima, a da se ovi ni za jedan zarez nisu odrekli svoje kompleksne jeresi!!!)

ALI IMAJMO NA UMU:

NIJE Bog machka pa chuchi kraj shporeta! Pa zar bi Bog ostavio sav narod da propadne! Zar bi dopustio da sav narod i svo sveshtenstvo prizna Raru, ili primi, ne daj Bozze nikom, zzig jeresi, ili zzig zveri!!! Ja ne verujem u takvog, takav Hristos nije!Ni On, a ni oni koji zzive Njime i nose Ga u svom srcu, Njega - Rech Bozzju! ! !

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Dec 2007, 14:09 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Patrijarh Pavle je prva duhovna kurva u SPC! =D> =D>

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Dec 2007, 15:57 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

TOLIKO O TVOM DUHOVNO - STILSKOM IZRAZU VASPITANJA! :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Dec 2007, 16:16 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

etrurac je napisao:
Vidusa je napisao:
Izraz "pckn dim" nije psovka, nego stilsko sredstvo koje oznacava nesto minorno, nesto bez ikakve vaznosti, nesto nepostojece.

ЉУДИ! Овај, изгледа, користи сва канонска стилска средства у одбрани САМОСЛАВЉА!
Па чак и мало више од тога!

:D

SAMOSLAVAC, SHTA GOD DA DODASH SUVISHNO JE!!!
IPAK SI TI NEKI bOG :evil: - PERUN RARIN GROMOVNIK!
MADA ME NAJVISHE PODSECZASH NA CHEDU JOVANOVICZA!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Dec 2007, 16:21 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Vidusa je napisao:
Patrijarh Pavle je prva duhovna kurva u SPC! =D> =D>
Vidusa je napisao:
I dok srbski narod propada, molite sa za papiste i duge jeretike. Tako je cinio Patrijarh Pavle, pa sto ne biste i vi! :lol:

JESTE, TI ZNASH ZA KOGA SE I KOLIKO ON MOLI[/size], TI ZNASH KAD KO PLACHE I KAD SE KO KAJE ... AJDE BRE UKROTI SE MALO!!!

SAMO PRICHASH KAD SHTA TEBI ODGOVARA... TVOJOJ SAMOPARTIJI, I SAMOIDEJI! NAVODI BRATAC SAMOSLAVAC SVE SVETE OCE I PISMA, A KAD NAIDJE NA NEKU RECH KOJA NJEMU NE ODGOVARA ON JU, GOSPODIN, OBILAZI U LUKU OD BESKRAJA, KAO DA NIKAD NIJE TAKO NISHTA RECHENO A RECHENO JE, IZMEDJU OSTALOG I NESHTO O SAVRSHENOJ LJUBAVI SHTO JE UJEDNO I NAJVISHA TACHKA LOGIKOM NE POJMLJIVA ALI LOGOSIKOM DEJSTVENA : LJUBITE NEPRIJATELJE SVOJE...JER KAKVA JE KORIST KAD LJUBITE ONE KOJI VAS LJUBE, TAKO CHINE I GRESHNICI MEDJU SOBOM...
NEKA JE I LJUBIO NAJGORE NEPRIJATELJE TO JE SAMO NJEGOVA VELICHINA I HRISTOLIKOST! A KO TAKVE NEPRIJATELJE (NAJGORE VEROVATNO) IMA PA IH JOSH I LJUBI TAJ NE MOZZE DA SVOJ NAROD SVAKAKO PA I U MOLITVI NE LJUBI!!!
TAKO PRICHASH O PATRIHARHU PAVLU, ...
PRDNUO SI TI, BRALE MOJ, U CHABAR, AKO TAKI OSVANESH I OSTANESH...

Poslednji put menjao etrurac dana 21 Dec 2007, 16:27, izmenjena 2 puta

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Dec 2007, 16:23 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

NE HVATAM SE JA TEBI ZA REPOVE! SVAKA CHAST KAD GOVORISH PRAVO! NPR. ONO ZA "INSTANT SVE", I NEKE DRUGE STVARI NEVEZANO ZA OVU TEMU!
ALI KAD POCHNESH DA PRDISH I MLATARASH I TO SRAMNO I BEZ STIDA ...ONDA DOVIDJENJA! ZVUCHISH KAO DA SI POPIO SVU PAMET SVETA... E, PRDEZZA MI TVOG KO DA SI UHVATIO PAPU ZA BRADU (TAMO GDE JE IMA) PA POCHEO SAM DA PAPUJESH I DA BIVASH "NEPOGRESHIV PO PITANJIMA VERE" ALI I MALO SHIRE OD TOGA, NA PRIMER PO PITANJU TAJNI KOJE SAMO BOG ZNA!!! OPET ZAMALO DA POSUMNJAM DA NISI TI NEKI :evil: JEZUITSKI bOG!?!
8) 8) 8)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Dec 2007, 19:31 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

"Potom smo ukratko izneli istorijat nastanka SSC 1948. godine, pokazavši da on svoje korene ima u modernoj jeresi - svejeresi koja se naziva Ekumenizam, koji je ponikao u krilu protestantizma pri kraju XIX veka, i za potrebe istoga.

Tek kasnije, taj pokret i njegove anticrkvene ideje (kao što je "Teorija grana - Branch Theory") postepeno bivaju usvajane i prihvatane od pojedinih pomesnih Pravoslavnih Crkava koje se ukljucuju u SSC i postaju njen ORGANSKI deo.

Srpska Pravoslavna Crkva dugo je odolevala tom iskušenju ekumenizma, da bi najzad i ona 1965. godine postala clanica SSC, i trudeci se da niucemu ne zaostane za primerom ranije uclanjenih pomesnih Pravoslavnih Crkava, uzimajuci aktivnog ucešca u svim ekumenskim dijalozima i aktivnostima, bez obzira koliko to bilo u suprotnosti sa svetootackim Predanjem i propisima Kanona Crkve Pravoslavne."
(Vladika Artemije - Srpska crkva protiv ekumenizma)

"Ako koji klirik ili svjetovnjak podje u sinagogu judejsku ili jereticku da se moli, neka bude svrgnut i odlucen." (64. Pravilo Sv. Apostola)

Slika
Pozdrav iz Jeres-grada!

Rimska jers:
• Филиокве (исхођење Светог Духа);
• Папски примат (првенство);
• Папска непогрешивост;
• Употреба бесквасног хлеба за Свето причешће;
• Тачан моменат освећења Светих дарова;
• Причешћивање верника само хлебом - Телом Христовим;
• Пургаторијум;
• Анино безгрешно зачеће Богородице;
• Целибат свештенства;
• Невршење миропомазања заједно са крштењем;
• Миропомазање као искључива надлежност бискупа;
• Промена календара;
• Прослављање Ускрса противно правилима утврђеним на Васељенским Саборима;
• Крштење кропљењем, а не погруживањем.
• Унитаризам, то јест непризнавање Свете Тројице;
• Одрицање божанства Исуса Христа (модерни аријанизам);
• Непризнавање безгрешног зачећа Исуса Христа;
• "Филиокве" и друга погрешна веровања о Светом Духу;
• Погрешно учење о суштини људске природе пре првог пада и после њега. Тврдња да је људска природа, чија се суштина наводно изменила због првог греха, непоправљиво покварена.

Slika
Judin poljubac

• Погрешна и јеретичка учења о спасењу: (тврдња да је благодат Божија једини фактор у људском спасењу; људска (добра) дела су неважна за спасење душе; предестинација (предодређење); грехове може опростити једино Бог, или се људска природа не може никада од њих очистити; неверовање у бесмртност душе и Страшни суд);
• Неправославна учења о Цркви: (еклесиолошки монофизитизам - то јест, одбацивање људске природе цркве; одбацивање јерархије; одбацивање непогрешивости Цркве; прихватање само свете тајне крштења и светог причешћа, али у ствари, одбацујући њихов сакраментални вид, а прихватајући само симболични; одбацивање видљивих средстава побожности и духовности (пост, аскезу итд);
• Одбацивање поштовања Мајке Божије и култа светаца;
• Одбацивање Светог Предања, учења Светих Отаца, као и одлука седам Васељенских сабора као извора учења и дисциплине;
• Дозвољавање свештеницима и епископима да се жене и после рукоположења, да се разводе и да се више пута жене (или удају, пошто имају и жене-свештенике и епископе);
• Рукоположење жена;
• Немање апостолског прејемства;
• Начин рукополагања свештенства;
• Крштавање само одраслих (неке, а не све протестантстске секте);
• Одбацивање указивања поштовања светим предметима: иконама, реликвијама светитеља, Часном крсту;
• Одбацивање молитава за преминуле;
• Тумачење Светог Писма поверено појединцима;
• Промена календара и празновање Ускрса противно правилима установљеним на Васељенским саборима;
• Укидање монаштва.

Rijeci dobrodoslice patrijarha Pavla upucene rimokatolickim jereticima u pravoslavnom hramu:

"... ево су нам овде данас присутна и браћа по Христу, римокатолички бискупи из Србије и Црне Горе..." (Patrijarh Pavle, "jedini zivi svetac u istoriji hriscanstva koji u tijelu hoda zemljom").

:BIG:

Da u SPC vlada Bog Crkve kroz Njegove kanone, patrijarh Pavle je davno trebalo da bude rascinjen i odlucen od Crkve.

Poslednji put menjao Vidusa dana 21 Dec 2007, 20:30, izmenjena 10 puta

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Dec 2007, 20:24 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
Prestanite sa šaranjem postova i nepotrebnim isticanjem većim fontom i drugim bojama. To šaranje ne čini nešto većom istinom. A i ako neko misli da će ovde nekoga ubjediti u nešto pa i zato ističe svoje mišljenje poručio bih mu da - odraste.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Dec 2007, 20:27 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Ako sve to ne treba, pa sto ste to tehnicki omogucili?

I zasto samo mene brises? I ti bi mi sve isto rekao kao i Esfigmenac etrurac, ali ne zelis da blamiras sektu, zar ne? Odlicno! :wink:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Dec 2007, 23:58 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
Koju sektu?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Dec 2007, 14:03 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Sektu osvetoljubivih ljudi, ali onih koji se ne svete direktno, nego preko drugih.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Dec 2007, 08:55 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 12 Dec 2007, 21:50
Vidusha,
smiri se malo, pa zar i Urednika zezas!
Hoces da te banuju i sa ovog sajta pa posle ne znam gde cu citati tvoje interesantne postove.

Shto se tiche patrijarha Pavla, narod nije svestan, da ce se posle njegovog upokojenja ubrzo saznati kakve je sve on malverzacije omogucavao u SPC i ne samo da je daleko od sveca nego je bio veoma losh patrijarh i duhovnik. To ce se saznati vrlo brzo. Knjige su napisane a kada se Pavle upokoji one ce izaci u stampu jer ljudi ne zele jos da ih objave posto imaju problema sada od Pavlovih namesnika koju upotrebljavaju i Policiju i koji su decenijama krijuci se iza patrijarha manipulisali Crkvom, grabili novac, kuce, stanove, automobile, itd. a nisu pravilno duhovno vodili verni narod niti se brinuli o njemu, svom duhovnom stadu. To su loshi pastiri, kojima se blizi kraj karijere.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Dec 2007, 11:14 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Maj 2007, 12:39
ако вас није срамота да пишете овако о Патријарху који је на самрти и спрема се Богу на истину ?
И да се још називате именом Христовим и као имете неке доказе, књиге пишете ?
Напишите да је Патријарх отишао да служи Богу када су га се многи из страха или похлепе одрицали, да је провео као епископ деценије на КиМ , док се народ масовно исељавао, да је био на челу СПЦ у најтеже време у њеној исотрији.

Лако је сада са ове временске дистанце бити паметан, али да је неко пре 20 година знао да ће се СФРЈ распасти, да ће бити ратови , санкције, отимање, све против Срба- људи би рекли да је то немогуће.

А све је то Патријарх претурио преко главе и спасао што се спасти може.

А ако ћемо пљувати , онда да кажемо да су патријарх Гаврило и св.вл. Николај криви за зло које је снашло СПЦ од 1941 па наовамо ?

У својој гордости престављате се као неки непогрешиви зилоти и сами показујете ко сте и од кога сте. Плаћени сте крвавим златом јасеновачких мученика, да на бањалучком форуму, центру западног Српства и Православља, које је требало постати престоница НДХ; пишете овако о једном честитом старцу.

Знате ли ви значење речи срамота и савест ?

И има ли овај форум мода , да поштује основне норме понашања ?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Dec 2007, 18:55 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

TVRTKO, TVRTKO! Kad ces realno posmatrati stvari? Patrijarh je dao prilog i za gradnju dzamije (1000 maraka), a u njegovom rodnom selu minirana crkva ostala je u rusevinama (minirali su je njegova duhovna braca rimokatolici).
Samo nemoj reci da on to nije mogao kod vlasti pokrenuti! Ali nije zelio da se zamjeri svojoj duhovnoj braci. A grobovi njegovih roditelja su tu, uz srusenu crkvu. Taj covjek ljubavi nema, sam je to jednom rekao.

Slika
Izvor:
http://www.mail-archive.com/sim@antic.org/msg38018.html

PS Srboljube, hvala na upozorenju i iskrenosti.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Dec 2007, 23:34 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Vidusa je napisao:
TVRTKO, TVRTKO! Kad ces realno posmatrati stvari? Patrijarh je dao prilog i za gradnju dzamije (1000 maraka), a u njegovom rodnom selu minirana crkva ostala je u rusevinama (minirali su je njegova duhovna braca rimokatolici).
Samo nemoj reci da on to nije mogao kod vlasti pokrenuti! Ali nije zelio da se zamjeri svojoj duhovnoj braci. A grobovi njegovih roditelja su tu, uz srusenu crkvu. Taj covjek ljubavi nema, sam je to jednom rekao.

http://www.mail-archive.com/sim@antic.org/msg38018.html

PS Srboljube, hvala na upozorenju i iskrenosti.

???

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Dec 2007, 23:55 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

////////Previous | Next | Back to Messages Call or Instant Message
DeleteReplyForwardSpamMove...
Printable View This message is not flagged. [ Flag Message - Mark as Unread ]

From: "zalug" <zalug@rogers.com> Add to Address Book Add Mobile Alert
Yahoo! DomainKeys has confirmed that this message was sent by rogers.com. Learn more
To: filipdeosat@yahoo.com
Subject:
Date: Sat, 22 Dec 2007 08:14:46 -0500
etrurac je napisao:
HA, HA, HA, ... KO TO MENI PRICHA O VASPITANJU, JOSH MALO PA CZE I O STILSKOM IZRAZU KAO NA TEMI O RARISAMO PRICHASH KAD SHTA TEBI ODGOVARA... TVOJOJ SAMOPARTIJI, I SAMOIDEJI! NAVODI BRATAC SAMOSLAVAC SVE SVETE OCE I PISMA, A KAD NAIDJE NA NEKU RECH KOJA NJEMU NE ODGOVARA ON JU, GOSPODIN, OBILAZI U LUKU OD BESKRAJA. UHVATIO PAPU ZA BRADU (TAMO GDE JE IMA) PA POCHEO SAM DA PAPUJESH I DA BIVASH "NEPOGRESHIV PO PITANJIMA VERE" ALI I MALO SHIRE OD TOGA, NA PRIMER PO PITANJU TAJNI KOJE SAMO BOG ZNA!!! OPET ZAMALO DA POSUMNJAM DA NISI TI NEKI JEZUITSKI :evil: bOG!?!
:D :D :D

Balavce, zahvali Bogu sto ti ne znam adresu, a bih ti poslao crnu trojku od koje bi ti majka zakukala!

DeleteReplyForwardSpamMove...
Previous | Next | Back to Messages Save Message Text | Full Headers
Check MailCompose Search Mail: Search MailSearch the Web

Copyright &copy; 1994-2007 Yahoo! Inc. All rights reserved. Terms of Service - Copyright/IP Policy - Guidelines
NOTICE: We collect personal information on this site.
To learn more about how we use your information, see our Privacy Policy////////

IZVOLITE POGLEDAT KO I KAKAV JESTE VIDUSA. OVO JE DIREKTNA KOPIJA CELE STRANE NA MOM YAHOO MAIL INBOX, A SHTO JE POVE'ANO I MARKIRANO CRVENOM , TO JE ON MENI VRATIO NA MAIL KAD SAM JA STAVIO NA FORUM TEKST NAVEDEN IZNAD, I KOJI SAM , ISTI, POSLAO NJEMU NA PRIVATNU PORUKU. NEMA TU DALJE. ZZAO MI JE NASHEGA NARODA U KOGA JE OVAKVIH PRETNJI NA BLIZZNJE!!! BOG UPOMOCZ!

Poslednji put menjao etrurac dana 27 Dec 2007, 00:10, izmenjena 3 puta

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 382 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]