banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 18 Jul 2025, 22:57

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 106 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 09 Sep 2002, 20:08 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 04 Feb 2002, 01:00
Ni ja ne zelim pricom da se zavaravamo, ... (LJUBIMO SE ha ha ha ha ha ha ha ha)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Sep 2002, 12:10 
Početnik
Početnik

Imas dosta toga reci, ali ipak neces nista! Precutana mudrost je glupost, a precutana glupost je mudrost (sta god da to znaci, ha ha ha)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Okt 2002, 14:32 
meditacija izaziva dusevnu bolest

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Okt 2002, 16:49 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jan 2002, 01:00
zudi je napisao:
meditacija izaziva dusevnu bolest

heheh, kao i obicno zudi, pogrijesio si...
Meditacija izaziva dusevni mir i spokojstvo i njome se uspostavlja ravnoteza zivotne energije... Nisam cuo da je negdje izgovaranje mantre nekom zasmetalo... naprotiv djeluje jako relaksirajuce :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Okt 2002, 07:02 
budalo jedna upamti sta cu ti reci ako si Pravoslavac , ponavljam MEDITACIJA IZAZIVA DUSEVNU BOLEST i niko neka to ne pokusava To je 100% dokazano, pa sve sekte praktikuju meditaciju i uzimaju duse ljudi pa posle manipulisu njima.
Kakve mantre to je surovanje sa djavolom i ostavlja teske posledice na psihu

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Okt 2002, 07:06 
samo pravoslavlje i SRPSKA PRAVOSLAVNA CRKVA ovo ostalo je obicna 0.
Po svim pravoslavnim knjigama ako ste citali pise da MEDITACIJA IZAZIVA DUSEVNU BOLEST.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Okt 2002, 09:28 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
Znaš šta zudi, ovo tvoje neslaganje je skroz OK i poželjno je jer raznolikost mišljenja može obogatiti ovaj forum. Znam da sam na drugim forumima gdje je postojala raznolikost mišljenja naučio ponešto i od onih sa kojima se nisam slagao. Ja bih volio da na ovom podforumu ima više različitih mišljenja, da ima više aktivnijih diskutanata jer bi rasprave bile bogatije i svi bi mogli ponešto naučiti.

Ali bih te zamolio da pišeš bez izraza tipa "budalo jedna" i sličnih upućenih onima sa kojima se ne slažeš. Ja smatram da ti time želiš pojačati snagu tvojih postova i "glasnije" izraziti svoje neslaganje ali to nije pravi način. Ono što pišeš ćeš mnogo bolje, ljepše i pozitivnije naglasiti ako pišeš bez psovki i uvreda ali argumentovanije, sa nekim činjenicama koje bi potkrijepile ono što pišeš. Neke dijelove teksta možeš i "boldati" (podebljati), podvući, nakositi i na te načine naglasiti nešto, mada ne treba pretjerati sa ovom vrstom naglašavanja. Dakle ima mnogo ljepših načina naglašavanja svog mišljenja.
Pored toga ako konstantno psuješ i vrijeđaš ostali te neće shvatati ozbiljno a vjerujem da to ne želiš. Viđao sam na drugim forumima kako one koji stalno vrijeđaju niko ne uzima za ozbiljno.

Nadam se da ćeš ovo shvatiti samo kao dobronamjernu kritiku :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Okt 2002, 10:03 
naravno ;-)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Okt 2002, 10:08 
ali ovakvi forumi mogu da budu VEOMA OPASNI pogotovo za djecu u pubertetu koji iz radoznalosti posrcu prema meditaciji,okultizmu,prizivanju duhova, jer njima je to interesantno, zanimljivo , a ustvari nemaju predstavu kakve posljedice to moze da ostavi na njihovu licnost.
Mladi su nestrpljivi i vreme u kojem zivimo je vreme od akcije i svi oni traze neki dokaz nesto sto mogu osjetiti culno, pa zanemaruju svoju pravoslavnu vjeru i okrecu se paganstvima koje ih kasnije moze skupo da kosta. Lako je za nas koji smo stariji ja sada mogu da slusam o ovome ili onome akli me nista nemoze zaokupiti osim pravoslavlja. Nekazem da sam ja neki vjernik ali vjerujem samo u ono sto kaze pravoslavlje.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Okt 2002, 13:32 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jan 2002, 01:00
zudi je napisao:
budalo jedna upamti sta cu ti reci ako si Pravoslavac , ponavljam MEDITACIJA IZAZIVA DUSEVNU BOLEST i niko neka to ne pokusava To je 100% dokazano, pa sve sekte praktikuju meditaciju i uzimaju duse ljudi pa posle manipulisu njima.
Kakve mantre to je surovanje sa djavolom i ostavlja teske posledice na psihu

:lol:
Zao mi je sto te to tvoje pravoslavno ogranicenje ogranicava u spoznaji novih znanja i metoda. Vidis kod mene nema pravoslavnog ogranicenja, iako sam pravoslavac i uvijek sam zainteresovan za nova saznanja koja se ne kose sa logikom zdravog razumai sa etikom , naravno. Da si bar malo negdje procitao o tehnici meditacije saznao bi joj porijeklo, svrhu, funkciju koju ona vrsi. Nema tu nikakve magije, ni satanizma, ni sektasenja.
Pozdrav :)
PS: Ako si doslijedan u tome da je dokazano, podijeli te svoje dokaze sa nama, jer nema smisla lupati ovako nesto neosnovano, tj. nepotkrijepljeno argumentima.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Okt 2002, 16:52 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
zudi je napisao:
iz radoznalosti posrcu prema meditaciji,okultizmu,prizivanju duhova

Protiv sam prizivanja duhova i to nikad nisam podržavao.
Što se tiče okultizma tu je stvar dosta komplikovanija nego što misliš. Pravoslavci a i mnogi drugi u okultizmu vide samo jednu stranu medalje a drugu ni ne žele da vide. To je kao kada bi uvijek gledao samo prvu plovinu filma a nikad drugu. Da li bi onda mogao imati potpunu sliku i realno mišljenje o filmu?
Istina je da se okultizam može negativno koristiti i da se tokom istorije mnogo tako koristio. I danas se tako jako mnogo koristi svuda po svijetu a evidentan je porast i kod nas. Strogo sam protiv toga. Ali to nije njegova prava priroda, to je samo zloupotreba drevnih nauka koje se kao i sve nauke baziraju na prirodnim zakonima ali u slučaju magije zakonima koji nisu poznati većini ljudi. To se može zloupotrebiti kao što nožkoji služi za plemenite svrhe, npr. da odrežeš hljeb možeš upotrebiti i da nekog povrijediš pa i ubiješ.
Problem je što mnogi ljudi ne vole sami da misle i lako uzimaju zdravo za gotovo ono što im drugi govore, prvenstveno ono što govore vjerske zajednice. Dakle sve se uzima kao aksiom (nešto što se ne dokazuje nego je tako kako je) umjesto da se sve uzme kao teorema (tj. "u redu ali ajd' da mi to još i dokažemo").

Kad bi se ovako pristupalo, bez predrasuda, onda bi se u magiji, meditaciji, astrologiji, drugim svetim spisima i mnogo čemu drugom vidjele stvari o kojima mnogi ni ne sanjaju, stvari koje svakome mogu mnogo pomoći u ličnom duhovnom i svakom drugom razvoju. I vidjela bi se ogromna povezanost svega toga (govorim iz iskustva). Tek tada bi se mogle vidjeti sve strane medalje a ne samo jedna što uvijek bude kad se krene od predrasuda koje su formulisane kao dogme-aksiomi.

Što se tiče okultizma i magije ako ti se da pročitaj (bar) početak teme "Magija i duhovnost" ali prvo sa strane ostavi stav da je sva magija loša pa tek nakon što pročitaš donesi sud.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Okt 2002, 19:28 
Početnik
Početnik

Ima li ovdje ikoga ko meditira?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Okt 2002, 19:08 
Početnik
Početnik

Meditacija izaziva dusevnu blest, rece šizoidnost. A znate za onu pricu: bila jedna glista, i bila jedna glista, i bila jedna glista... S tripy, napisao si: "Meditacija izaziva dusevni mir i spokojstvo i njome se uspostavlja ravnoteza zivotne energije... Nisam cuo da je negdje izgovaranje mantre nekom zasmetalo"; moram da ti kazem sto mozda i znas: meditacija i izgovaranje mantre su dva razlicita pojma. Razlikujemo meditaciju i tehniku meditacije. Meditacija je temelj, nema rasprave oko toga, ali ako sjedas svaki dan po pola sata mantrajuci rijeci koje ti ne trebaju bojim se da ces samo isprati svoj mozak i onda takvo stanje jos proglasiti mir (sto je samo odsustvo subjekta). Sa druge strane, pa meditacija jeste opasna, sta bi vi htjeli, GARANTNI LISTIC? Ako to hocete mozete slobodno izvoditi ZAKLJUCKE IZ STRAHA i izgovarati rijeci: "to je surovanje sa djavolom" ili idite kod psihijatra da vam da list na kom pise da ste zdravi ili idite pa se molite vjecnoj ljubavi i milosti. Kad nadjete pravu motivaciju necete pitati za cijenu. Do toga svi mi tumaramo, lutamo, svadjamo se, dok putevi paze da nas ne zgaze. Adios.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Nov 2002, 12:16 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 01 Nov 2002, 09:44
zudi je napisao:
samo pravoslavlje i SRPSKA PRAVOSLAVNA CRKVA ovo ostalo je obicna 0.
Po svim pravoslavnim knjigama ako ste citali pise da MEDITACIJA IZAZIVA DUSEVNU BOLEST.

Zar još postoje ljudi koji vjeruju u ovakve gluposti i plaše se svega što je (za njih) novo?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Nov 2002, 17:18 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Okt 2001, 01:00
damir1979 je napisao:
Meditacija izaziva dusevnu blest, rece šizoidnost. A znate za onu pricu: bila jedna glista, i bila jedna glista, i bila jedna glista... S tripy, napisao si: "Meditacija izaziva dusevni mir i spokojstvo i njome se uspostavlja ravnoteza zivotne energije... Nisam cuo da je negdje izgovaranje mantre nekom zasmetalo"; moram da ti kazem sto mozda i znas: meditacija i izgovaranje mantre su dva razlicita pojma. Razlikujemo meditaciju i tehniku meditacije. Meditacija je temelj, nema rasprave oko toga, ali ako sjedas svaki dan po pola sata mantrajuci rijeci koje ti ne trebaju bojim se da ces samo isprati svoj mozak i onda takvo stanje jos proglasiti mir (sto je samo odsustvo subjekta). Sa druge strane, pa meditacija jeste opasna, sta bi vi htjeli, GARANTNI LISTIC? Ako to hocete mozete slobodno izvoditi ZAKLJUCKE IZ STRAHA i izgovarati rijeci: "to je surovanje sa djavolom" ili idite kod psihijatra da vam da list na kom pise da ste zdravi ili idite pa se molite vjecnoj ljubavi i milosti. Kad nadjete pravu motivaciju necete pitati za cijenu. Do toga svi mi tumaramo, lutamo, svadjamo se, dok putevi paze da nas ne zgaze. Adios.

Izvini ali ovo tvoje je cista prica iz neznanja. Pricas o necemu o cemu nemas pojma i o necemu sto nisi probao.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Nov 2002, 08:46 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 24 Okt 2002, 10:05
ne meditiram i ne znam puno o tome ali mi ne pada napamet da nesto osudjujem unaprijed prije nego sto makar informativno o tome nesto ne naucim. ovo sto pise damir me odmah podsjeti na uzasnu netoleranciju medju ljudima, a znamo da takve stvari uvijek izazivaju sukob. cini mi se da damir i slicni bi najradje zivjeli u nekom staljinistickom drustvu krojenom po njihovoj mjeri gdje sve ono sto im se ne svidja mogu proglasiti bolesnim ili zabraniti.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Nov 2002, 18:16 
Početnik
Početnik

Ma nemas se sta izvinjavati. Mozda nisam najbolje objasnio sto sam htio reci, ali da pokusam ponovo: meditacija je rijec koja ima dva razlicita znacenja. Ako znas navedi mi ta dva znacenja.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Nov 2002, 09:02 
Elizabet kazes citiram : "Zar još postoje ljudi koji vjeruju u ovakve gluposti i plaše se svega što je (za njih) novo?" iZVINI MOLIM TE ALI TO NISU GLUPOST, a za mene nista nije novo sigurno 100% sam malo zreliji nego ti i malo sam vise prosao i vidio nego ti a pitanje je da li ces ti ikada to vidjeti dozivjeti i prozivjeti sto sam ja, tako da znam vrlo dobro razgraniciti sta je dobro a sta lose, sta valja a sta ne valja.
Ja vam kazem ozbiljno i bez zajebancije da Meditacija Izaziva dusevnu bolest i razvija neuroze, to se neosjeti odmah ali tek poslje. Nije moje da ja sad vama filozofiram i serem ali vam kazem iskreno i bez foliranja.Zato ljudi pamet u glavu.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Nov 2002, 12:46 
Početnik
Početnik

Zudi, bas ti hvala na upozorenjima. Svoje si rekao; ne prepoznajem zdravlje kod tebe.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Nov 2002, 12:51 
pa ako hoces da se vredjamo samo reci ja sam spreman :D

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 106 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]