Citiraj:
Ovde bih želeo napomenuti da je Kuran ostao na nekim davnim shvatanjima i kad nebi imali Bibliju naj verovatnije bi svet prihvatio Kuran ali Biblija nam govori o prevazilaženju starog i uspostavljanje novog saveza Boga sa ljudima. Mišljenja sam da bi veći deo Islamske zajednice prihvatio tekstove starog zaveta iz Biblije ali novi zavet im je problem zato to moraju prevazići i popeti se na višu duhovnu stepenicu koja otkriva mnoge stvari i to je jedan od razloga objavljivanja tema iz Biblije
Zanimljiva konstatacija!
Ja prouchavam i jednu i drugu objavu i koliko sam shvatio
Kuran je prvi dokinuo ropstvo,diskriminaciju,nejednakost isl.U jednom poglavlju Bog kaze:
.....nema prednost arap nad nearapom niti bjeli nad crnim jer ALLAH ne gleda u izglede vashe vec u vasha srca".
S druge strane Kuran o Isusu i Mariji govori na uzvishen nachin pridavajuci Isusu isti znachaj bash kao i Mojsiju odnosno Muhamedu.
Sve su to Boziji poslanici po Kuranu.
Zar ne mislish da bi prvi ekumenski korak trebao biti priznanje Muhameda kao poslanika od strane ostalih crkava.
S druge strane mislim da je nepotrebno da ovde navodim koliko je zla pochinio beli covek-hriscanin prema ostalim u ime Hrista.
Eh sad pricha o poreklu Novog Zaveta iz perspektive Islama nije upitna vec je upitna njegova autentichnost.Ako se ne varam Muslimani veruju da je i stari novi zavet izgubio na svojoj orginalnosti te da su tu mnogo umeshani ljudski prsti a od Bozijeg da je malo ostalo.
Kako to prevazici u buducnosti kako uspostaviti Hristovu ljubav medju svim ljudima a ujedno se voditi Allahovom porukom:
Ko ubije nevina coveka kao da je poubijao citav svet,a ko spasi nevina coveka kao da je spasio citav svet".
Svidja mi se ona izreka :Svetlost je ista,samo su svetiljke razlicite"
Pozdrav